icon

Dovolenka pri Barcelone: Pláže a okolie pre rodiny

martina28p
22. jan 2025

Hladala som diskusie na dovolenku v Spanielsku,ale cona zaujima,som nenasla,tak skusim takto....

Vlani sme prvy krat v zivote boli pri mori,v Čiernej Hore...autom....ale teraz by sme chceli cosi ine.Mam pubertiakov a snivaju o Barcelone,tak by ma zaujimalo,ci niekto bol na dovolenke tam,lebo ked hladam cez cestovku,tak ine letoviska maju v ponuke,.... chcela by som aj more,ale aj moznost prejst okolie Barcelony....nikdy sme nikde neboli,neviem ako to chodi....dakujem za nazory..

Strana
z2
jenn7
22. jan 2025

@namornicka akych 5 hodin….presne 1 hodina

grace55
22. jan 2025

@martina28p My sme presne takto boli, Barcelona a potom busom do Lloret de Mar, super výlet.

slniecko5
22. jan 2025

Za mňa Barcelona najkrajšie mesto, aké som kedy videla, architektúra, atmosféra, more, jedlo. Doobeda sme šli po pamiatkach a podvečer sa šli vykúpať na ich plaz (more bolo čisté a teple) a večer užiť mesto. Top dovolenka, všetko v jednom. Sagrada je zážitok na celý život pre mňa. Všetky vstupy vrátane Park Guell a podmorský svet sme sme si bookli dopredu online. Boli sme 8 dni, bolo nám malo, bývali sme priamo pri Sagrada. Plánujeme sa vrátiť ešte.
Je to ideálne mesto pre mladých ľudí, toľko mladých som v živote nevidela, ako tam, tvoji budú nadšení.

slniecko5
22. jan 2025

Jo a na tipy a info sme si kúpili taku klasika prirucku v kníhkupectve, ktorá nás zorientovala dosť dobre, pred pár dňami som ho posunula kamoske, plánuje Barcelonu budúci týždeň 🙂 ak sa tam naozaj chceš vybrat, určite odporúčam kúpiť. A ešte prekladač v mobile, domáci nechcú hovoriť anglicky.

veve1810
22. jan 2025

@martina28p určite chodte do Barcelony, je tam veľmi pekne a dá sa tam toho veľa pochodit. Boli sme pred par rokmi na 4 dni a na ďalšie 4 z Barcelony busom do tossa de Mar. Pláž v Barcelone bola špinavá, plná a hlučná, tak určite si na kúpanie vyberte inú destináciu

slniecko5
23. jan 2025

Čítam, že špinavá pláž, no neviem, my sme boli minulý rok v lete, mohlo sa to nejak zmeniť? Lebo určite nemôžem tvrdiť, že pláž bola špinavá, ani more, len v ňom boli medúzy 1-2x, upozornila na to vlajka. To iste mi povedala aj sestra, keď som sa jej pýtala, bola rok predo mnou..hlučná, plná áno, ale špinavá nie a to som bola aj na toaletach. Výhoda plaze je dostupnosť metrom.

jankah77
27. jan 2025

@namornicka ahoj, my sa tento rok chystáme do Tossy s CK. Chceli by sme skočiť aj do Lloret a na Santa Christina Beach (je južnejšie od Fenals),možno aj do Girony. Vlaky do Tossy nechodia, zistila so som, že by sa to dalo pravidelnou verejnou autobusovou linkou. Len neviem nikde na nete dohľadať odchody autobusov zo Santa Christina (odchody z Tossy som našla). Neskúšala si autobusy? Lístky sa kupujú v autobuse?

namornicka
28. jan 2025

Tu máš časy aj možnosť kúpiť online

jankah77
5. feb 2025

@namornicka vdaka

oplasena
28. apr 2025
@lin_a

bola som v Barcelone viackrat, mne sa velmi paci atmosfera mesta, krasna architektura a pamiatky a to, ze ma mesto svoje plaze je jedna obrovska vyhoda + pre chalanov stadion a aj dobry basketbalovy team.
Minuly rok v juni sme si to spojili s dovolenkou na Costa Brava - prileteli sme do Barcelony (Ryanair, let z BA alebo Viedne), ostali tam 3 dni a presunuli sme vlakom do mestecka Calella (hodinka vlakom severne od Barcelony, vlaky chodia casto a cela trasa sa tiahne popri pobrezi, je tam na vyber viacero prijemnych primorskych mesteciek na dovolenku az po Lloret de Mar, apartmany aj all inclusive hotely).
Vsetky trasy, spojenia a cestovne poriadky najdes pouzitim Google Maps 😉

@lin_a Ahoj, mohla by som sa spytat v ktorej casti Calelly je dobre sa ubytovat resp. ak by som mohla poprosit tip na ubytovanie. Rozmyslam, ze by sme skusili ist s detmi, pozerala som presne Calellu a potom par dni Barcelonu. Tam sme s muzom uz boli a pacila sa nam velmi, ale Calellu a tie mestecka severne nepoznam vobec.
Dakujem

Strana
z2