Dovolenka pri mori do 3500 eur letecky
Sme 4-členná rodina /deti 13 a 8 r/. Ktorú destináciu /okrem Chorvátska / by ste odporučili? Kde to bolo v pohode a nie až tak drahé + more čisté? Pozerala som nejaký Cyprus, Grécko ale, čo sa mi páčilo všetko vychádza cca 5000 eur, čo už je pre nás veľa. Za každý tip budem vďačná.
@sofiia87 A ako sa v takomto pripade riesia transfery?Zabezpeci ich hotel?
@evica17 súhlas s tebou. Úplne. Nemo čítam,ako sa tu neguju dovolenky bez All,lebo veď varenie.
My s manželom sme obaja pracujúci,s dvoma chlapcami,12 a 14 ročnými,bez hypotéky,s vlastným bytom,autom,v podstate, čo zarobíme,môžeme minúť.
Mesačne odkladáme môj plat,ale.. nikdy by som nedala za týždeň dovolenky 4000€,aj keď ich mám,lebo..je to len týždeň v lete. A kde je zvyšok prázdnin? Toto leto idú deti do skautskeho tábora na 10 dní, do ďalšieho medzinárodného skautskeho tábora, v tej dobe ja s manželom na cyklodovolenku k Ružomberku,spolu na týždeň s deťmi do Tatier a na 11 dní do Chorvátska. Spolu nás to ani zďaleka nebude stáť ani tie 4 tisícky a máme vykryte celé leto a deti zážitkov na roky dopredu.
Nie každý potrebuje dovolenku v hoteli so službami all. My dovolenku vnímame nielen ako čas s rodinou,ale oddych..od práce, ktorú mám mimoriadne náročnú, a hlavne od ľudí, ktorých mám za celý rok plné zuby. Čo mi hotel s all nikdy neposkytne( boli sme a stačilo) a že niečo uvarím? Ani v najmenšom mi to nevadí.
@avanka no my na takú dovolenku by sme mali,ale na ukor iných veci a to nechcem. Chcem presne toto ,že rôznorodé zážitky počas leta, skautsky tábor je bomba, tam deti získajú také zážitky aké im nedá ani tá najdrahšia dovolenka. Lenže žiaľ čo vidím,tak dnes sa také obyčajné veci cez leto už nenosia,nie sú in. Veď aké by to bolo v škole po prázdninách keby dieťa nepovie že bolo na dovolenke,že len na Slovensku prazdninovalo,ale ezato rôzne zážitky,bolo hocikde a taký čo len na dva týždne na dovcu a zvyšok prázdnin doma sa pošuluje. (Tým nechcem nikoho kritizovať,nech si každý robí čo chce,ale nepáči sa mi toto že dovolenka bez All nie je dovolenka , a kto nejde nikde cez leto k moru je socka.
Do 3500€ dáš aj exotiku. Akurát dnes som kúpila letenky do Ázie pre 3 (plne sumy - v najväčšej sezóne) za menej než polovicu z tvojho rozpočtu. A teda aj pri dlhšom pobyte v peknom ubytovaní to bude stať menej než tu sumu. Keby si chcela detaily, daj vedieť 😅
@evina34 z BA sa lieta na Sardiniu aj Siciliu, na Sardiniu trva let do 2 hodin, na Siciliu o polhodku viac, hotely, apartmany aj s bazenom najdes na bookingu bez problemov, my sa osobne vyhybame hlavnej sezone, k moru treba chodit maj-jun slebo september, v Spanielsku mas v Andaluzii teplo aj koncom oktobra, vsade je menej ludi, letenky aj hotely su lacnejsie, na letisku si kludne mozete pozicat auto a spoznavat krajinu, tento rok som zo zvedavosti popozerala ponuky cestoviek, tie ceny su aj mimo hlavnej sezony sialene….
@anavik29 našla som, že LOT ma dobre ceny práve zo Zagrebu do Ázie. Do Zagrebu sa dá z Bratislavy dostať doslova za hodinu a za dvacku (26€ tuším na takmer všetky lety cez letne prázdniny dnes majú). Neviem prečo akurát zo Zagrebu majú polovične ceny oproti iným odletovym miestam. Vlastne je to cele taká skoro rocket science, ale tým, že som hľadala a klikala včera par hodín som ušetrila na 3 letenkách fakt dosť (Takú tisícku oproti tomu, keby som rovno kupovala tie prvé, čo som našla)
@maminkadeticiek ak mame hotel, tak vacsinou pisem priamo do hotela,ci vedia zabezpecit pripadne poradit kde objednat. Niekde sme mali pozicane auto (ak sme sa presuvali napr po Sardinii, Sicilii),teraz ideme do Turecka , to iste miesto uz tretikrat a taxiky su hned pri vychode z letiska a mame to taxikom do hotela 20 min (neodzubavaju, platim vzdy tu istu cenu , aj hotel mi ich odporucal)
@reklamka ...ja ani neviem, stále mám IT a Chorvátsko zafixované ako destinácie autom /V HR som bola 2x, z toho druhý krát nám polovicu pobytu pršalo...a v IT som síce nikdy nikdy nebola ale to more ma nejako neláka / môj sen je Sardínia , ale tá je cez cestovky velmi drahá...tam pôjdem sama s mužom keď deti odrastú a pojdeme autom, tak ako niekto písal, že tam išli trajektom a mimo sezónu /...a do IT - pevnina skôr poznávací zájazd na "staré kolená" ak bude z čoho...
@evina34 necitala som celu diskusiu, ale za mna odporucam ist bez cestovky. Minuly rok sme boli bez cestovky na Tenerife a vyslo nas to ovela menej a bolo to ovela lepsie. Pozeraj skyscanner alebo na facebooku je skupina tour de svet, pridavaju tam linky na lacne letenky, tam sa to oplati sledovat. A zarezervuj si hotel priamo. My sme si potom na Tenerife pozicali auto, este dopredu som to rezervovala na celych 10 dni. Priamo na letisku sme ho brali a na letisku aj odovzdali. Bol to mega komfort, necakat na ten cestovkovy autobus a netrepat sa 2 hodiny po vsetkych rezortoch.
Co sa tyka destinacie, tak skus to Tenerife, Menorca je tiez krasna, ak by si isla cez airbnb tak aj na Cypre najdes celmi pekne ubytko za dobre ceny. Ak chces lacnejsie, tak skus Bulharsko.
Ak pojdes bez cestovky, tak by si sa do tych 3500e mohla zmestit.
@evina34 a este jedna vec, ale to je cisto moj osobny nazor, ja by som sa s detmi destinaciam ako Egypt a Tunis vyhla. Bola som este bez deti 3x v Egypte a z toho som 2x skoncila na infuziach. A to som si fakt davala velky pozor. Neprijemne tam tiez je, ze vo vacsine je to okolie hotela dost hrozne, nemas tam okrem zaplatenych fakultativnych vyletov moc kam ist. Ale ako hovorim, 100 ludi, 100 chuti, niekto si to nevie vynachvalit.
@evina34 Necitala som celu diskusiu, tak neviem ci si skupina All inclusive alebo varenie. My s varenim nemame problem, chceme mat hlavne klud a volnost v sukromi, takze sme minule leto dali za 12 dni na Kanarskych ostrovoch (Lanzarote) 2400€. Ubytovanie cez Booking, auto z pozicovne a presli sme krizom-krazom cely ostrov.
V zivote by som nedala 3500eur za dovolenku v europe cez cestovku na tyzden alebo 10 dni 😅
My chodime osve, andaluzia, francuzska riviera, costa brava,.. ubytko airbnb alebo weby krajiny kam ideme. Letenky kupujeme zvlast, ubytovanie zvlast, chodime na 3 tyzdne, pol na pol si varime a chodime jest von. Da sa tak v pohode najst aj all inclusive hotel, lacnejsie ako cez ck.
My sa presuvame taxikom - andaluzia a alicante, nie su to velke vDialenosti, reso hladame tak, aby neboli...
My ideme do Egypta... uz sme tam boli viackrat a ani my ani deti sme nemali problem s hnackami... dodrzujeme urcite zasady a vzdy pohoda... a ta slivovica rano to je len taka povera... ked vypijes slivovicu a zapijes nahodou ich vodou z vodovodu tak sa aj tak zoserinkas 🙂

@cica120 Cez koho idete? My máme tiež Slnečné pobrežie 2 dospelí a 3 deti za 3000€.