icon

Dovolenka pri mori do 3500 eur letecky

evina34
4. apr 2023

Sme 4-členná rodina /deti 13 a 8 r/. Ktorú destináciu /okrem Chorvátska / by ste odporučili? Kde to bolo v pohode a nie až tak drahé + more čisté? Pozerala som nejaký Cyprus, Grécko ale, čo sa mi páčilo všetko vychádza cca 5000 eur, čo už je pre nás veľa. Za každý tip budem vďačná.

Strana
z6
lenka188
13. apr 2023

@dzina007 ja si myslim, ze su ludia, co su na toto viac, ci menej citlivi. Ja som zial z tej prvej skupiny, bola som v Egypte 2x a 2x som skoncila na infuziach. A fakt som sa znazila, nejedla som ich zmrzlinu, nepila inu ako balenu vodu, nedavala som si lad do vody, zuby som si umyvala iba s balenou vodou, mali sme dobre 5* hotely... fakt, ze neviem, co viac sa dalo urobit a aj tak. Nam hovoril aj jeden Egyptan, ze on dlhe roky pracoval vo Francuzsku a vzdy ked sa po istej dlhsej dobe vratil domov do Egypta, tak mu bolo zle. Potom si zvykol, ale tie prve tyzdne ho to dostalo. Preto si myslim, ze niektori ludia su na to proste nachylnejsi.

dzina007
13. apr 2023

@lenka188 ano moze byt... ako ja mam dost intolerancii a vecne problemy s travenim ale tam to nejao davam... nam este kazali dat pozor na klimatizaciu a neprepalit to s nou + ziaden alkohol tie ich miesane drinky... byt mimo slnka na obed... kazdy den sme cca 4 hodiny boli na izbe a oddychovali...
deti tam nejedia ziadne ovocie ktore sa neda supat cize jablka hrusky vedia ze nie iba banany pomarance a podobne...

ale viem ze niektorych to tam pochytalo...a bolo mi ich veru luto... ☹
chvalabohu nas toto zatial obchadza a snad to bude aj tento rok... lebo sme zvazovali aj turecko ale deti sa chcu snorchlovat a v egypte su tie koralove utesy a rybicky krasne...

baklik
13. apr 2023

@lenka188 asi to tak bude, mne byvalo zle aj v Bulharsku. Ale odkedy tam pijem len balenu vodu a ziadne tie ich radoby dzusy riedene vodou a nedavam si lad do drinkov, tak mam pokoj.

lenka188
13. apr 2023

@baklik v Bulharsku som nebola, ale rozne inde, aj exotika a teda nastastie mi tak bolo iba v Egypte. Dokonca ani v Tunise mi nebolo zle, ale radim ho uz do pre mna rizikovych destinacii 😀
Inak rozmyslame, ze by sme zaciatkom buduceho roku isli do Dubaja. Tak mam tiez trochu obavy. Ak sa najde niekto, kto ma podobne skusenosti z Egypta a bol aj v Dubaji, tak budem vdacna za info ako ste to prezivali tam 🙂

onedaynick
13. apr 2023

@mimolimit kolko vas bolo? Teraz su letenky na leto na Kanare velmi drahe..

baklik
13. apr 2023

@evina34 ešte odporúčam vyhľadávať cez portál www.invia.sk, sú tam ponuky aj nemeckých a rakúskych CK s odletmi z BA, vlani mali napr. super ceny na Lanzarote, ale treba reagovať rýchlo, lebo tie ceny sa menili každým dňom, vraj podľa počtu voľných miest v lietadle a na hoteli

mimolimit
13. apr 2023

@onedaynick Sme stvorclenna rodina, minuly rok nas letenky vysli “len” 600-700€. Bohuzial toto leto maju Kanarske extremne ceny. Podarilo sa mi vsak na toto leto kupit za takuto sumu letenky do Portugalska. Mame lety Vieden - Faro a Lisabon - Vieden, poziciame si opat auto a budeme sa tralalakat kade tade.

onedaynick
13. apr 2023

@mimolimit krasny plan mate 🙂

bluka2
13. apr 2023

@mimolimit to máte skvelý plán a na tej trase rozhodne choďte do Setubal. Perfektné mestečko úplne s takou Portugalskou atmosférou, akú už ani Faro ani Lisabon nemajú až tak...

sisaka
13. apr 2023

@dzina007 to čo je za AI dovolenka, keď ovocie si nemôžem dať podľa chuti, ľad do drinku nie, miešané nápoje nie? Ideálne suchý chleba a čistú vodu z fľaše, nie? kašlať na dovolenku, kde sa človek nemôže najesť/napiť na čo má chuť a vkuse musí striehnuť, čo dá do ust. Chodím už pomaly 20 rokov do AI (rozhodne nie Egypt, Tunis) jem všetko vrátane šalátov, ovocia, zeleniny, Morských plodov, nápojov, zmrzlín atď. a nikdy mi nebolo zle. Zasadne nechodím do rezortov, kde majú problém s hygienou, zabezpečením pitnej vody a nezavadnej stravy. Stať sa samozrejme môže v hociktorom rezorte, ale Egypt je vyslovene známy žalúdočnými problémami, ja si chodím na dovolenku oddýchnuť a užiť si, nie sa stresovať pri každom jedle, či o pár hodín neskončim kdesi na infúziách 🤦‍♀️

sisaka
13. apr 2023

@avanka máš pravdu, nie každý potrebuje AI dovolenku, ale sú ľudia, ktorí ju potrebujú a nie sú o nič horší ako tí, čo sa radšej idu bicyklovať a bývať napríklad v stane a ohrievať si konzervy.
My to napríklad striedame, raz do roka si dám AI - kľud, žiadne starosti s hľadaním potravy, čistý relax, trávenie spoločného času bez upratovania, varenia, neustáleho presúvania sa z miesta na miesto a plánovania každého dňa. Raz do roka si dáme poznavačku - snažíme sa ísť vždy na iné miesto, prejazdime stovky km, často aj cez 2 tisíc, každú noc iný hotel, stravovanie po reštauráciách. niekedy si prenajmeme dom na týždeň a nejaký iný na druhy týždeň a odtiaľ robíme výjazdy. kombinujeme potom rychle varenie a reštaurácie… teraz keď
Už mame odrastené deti dávame si aspoň raz do roka predĺžený víkend na motorke bez detí, spojený s turistikou a dobrým jedlom, keď boli decká malé tak tabory boli samozrejmosť, sme obidvaja pracujúci, takže 2 mesiace voľna nám nikdy nehrozili.
Nejakých 4000 eur mi na týždeň nie je ľúto, lebo na AI dovolenku chodím lebo tam chcem ísť, nechodím tam lebo iní chodia, ani preto, že je to IN a keďže tam chodím dobrovoľne a s radosťou nie je mi potom ľúto peňazí, ktoré musím za to zaplatiť.

mimolimit
14. apr 2023

@bluka2 Dakujem za super tip🙂

avanka
14. apr 2023

@sisaka samozrejme, každý vyhľadáva dovolenku podľa svojich predstáv,mne sa len nepáči, ako sa tu hejtuje napr. dovolenka v Chorvátsku v apartmáne s varením.
Ja keď proste viem, že nechcem hotel s tisíckou ľudí, lebo ich nemusím, tak ho ani nebudem hľadať, ale nesúdim ľudí, ktorí takýto typ dovolenky preferujú.
My sme teraz na veľkú noc boli 6 dní v Chorvátsku v Paklenici, za 3 turistiky sme prešli 54 km a nastúpali 2900 výškových metrov a za nás aj deti to bola zatiaľ najkrajšia dovolenka s nádhernými výhľadmi, zážitkami a úžasnou turistikou a to chodíme ročne na cca 3.
Takže tí, čo preferujú all, nech si to užijú 🙂

dzina007
14. apr 2023

@sisaka neviem... to ze tyzden dva nejedia jablka a hrusky ktore maju stale ale namiesto toho maju melony pomarance granatove jablka a podobne ovocie nieje nic hrozne...

ladove drinky nepijeme v lete ani na Slovensku moc iba max chladene a tie drinky neviem mne nechutia a ani manzelovi, to je len sirup cukor. Deti maju najrdsej od mala cistu vodu... Starsieho syna nepresvedci nik na to aby vypil dzus ci kolu ci vodu so sirupom takze to trapenie pre neho nejde.. A pitna voda je v Egypte na kazdom kroku v tych pitnych bareloch.
Ja sa nechdoim na dovolenky vyjedat ale oddychovat a chodit po vyletoch a hlavne snorchlovat kedze chodivame tam prave kvoli podmorskemu zivotu...
Z ich kuchyne maso, pecivo kolace jeme vsetko... Deti dokonca aj zmrzku... a problem nemali... najviac kontaminovana je v Egypte voda z vodovodu lebo je to nieco ako uzitkova voda pre Europu...
neberiem to ako stres ze detom poviem ze vodu si naberame z pitnych fontanok alebo pijeme len flaskovu ci z barov, su rozumne.

Kazdy si sam rozhodne kde pojde podla preferencii...
O Egypte sa vzdy hovori ze bud si ho clovek zamiluje alebo na neho zanevrie... My patrime do tej prvej skupiny. 🙂

Strana
z6