Dovolenka pri mori po výbere nosnej mandle dieťaťa
Ahojte,
samozrejme že sa to budem pýtať doktora, len ma zaujíma z vašich skúsenosti ci ste plánovali dovolenku pri mori po vybratí nosnej mandlí dieťaťa a s akým časovým odstupom cca.
Ide o dovolenku autom do chorvatska
Budú mu vyberať len mandle či aj uši prepichovat prípadne trubičky dávať? Ak len nosnú mandlu výberu tak podľa mňa za dva týždne môže ísť v pohode k moru. My teda máme v poučení pred operáciou že dva týždne po operácii sa ma vyhýbať nejakej väčšej pohybovej aktivite
@13uzivatelka11 no to je to že neviem, dr hovoril že asi až počas zákroku sa rozhodnú ci dajú aj trubičky. Vtedy sa to hojí dlhšie?
No keď bude mať trubičky v ušiach tak sa tam nemôže v žiadnom prípade dostať voda a ponarat si hlavu do vody .. ja už som pozerala že sú také špeciálne štuple s celenkami na to, že by sme riskli bazén s tým, ale k moru by som s tým nešla, aj keď by to malo byť bezpečné keď to dobre dáš, ale aj tak by som more neriskovala
My sme boli presne na toto upozorneni pri planovani operacie a odporucali nam to dat az po dovolenke pri mori...vyberali mu nosnu mandlu a prepichovali jedno ucho, bez trubiciek
Môjmu synovi vyberali mandlu nsonu a prepichovali uška a aj trubicky dávali septembri.. Odvtedy nesmie ísť voda do uší.. Boi sme na víkend v aqua city.. Kúpila som mu špeciálne stupne do uší a takú neoprénové členku ale treba dávať veľký pozor aby aj tak si nenamaca hlavu, mal to len pre istotu... Je koniec mája a 5 júna nám to majú vybrať a aby sa aj stihlo zahojí všetko do leta... (trubicky majú byť v ušiach pol roka ale vždy bol chorý na výber... :/)
Môjmu synovi vyberali mandlu nsonu a prepichovali uška a aj trubicky dávali septembri.. Odvtedy nesmie ísť voda do uší.. Boi sme na víkend v aqua city.. Kúpila som mu špeciálne stupne do uší a takú neoprénové členku ale treba dávať veľký pozor aby aj tak si nenamaca hlavu, mal to len pre istotu... Je koniec mája a 5 júna nám to majú vybrať a aby sa aj stihlo zahojí všetko do leta... (trubicky majú byť v ušiach pol roka ale vždy bol chorý na výber... :/)
@lucinka12356 tak nepomohlo výber nosnej mandle na menšiu chorobnosť?
dcere zaciatkom juna vybrali nosnu mandlu a krcne mandle zmensili.a koncom jula sme isli k moru.vsetko ok.akurat teda chorobnost dalsieho pol roka bola stale velmi casta.potom akoby utalo a vyrazne sa jej chorobnost znizila.usi jej mali tiez urobit.len nosnu mandlu mala extremne velku.ked ju vybrali,tak sa jej usi zlepsili.doktor usudil,ze trubicky zatial netreba.ma aj zuzene ocne kanaliky a casto sa jej upchavali.po vybere mandle sa aj tento problem odstranil.
Dalujem baby za odpovede. Dr na pohotovosti hovoril že more určite áno ako rekonvalescencia a bazénom by sa vyhýbal skrz všetky tie baktérie atd.. Len som sa v tom strese zabudla opýtať s akým časovým rozostupom, tak nech viem čo čakať 😀
@lucinka12356 tak nepomohlo výber nosnej mandle na menšiu chorobnosť?
@13uzivatelka11 toto si všetci mylne myslia, ze keď sa vyberie mandla nebudú toľko choré tie deti. Tam ide o to, že keď aj ochorie to dieťa, aby sa mu tie hlieny dôsledkom zväčšenej mandle nedostávali do uší. Môj mal stále zápal stredného ucha a toľko hlienov v ušiach ze nepočul. Odvtedy ako to vybrali ucho zapálené nemal.
@lucinka12356 veď toto presne u nás tie usi. Preto musí ísť von :( aké stuple si prosím kupovala?
@13uzivatelka11 toto si všetci mylne myslia, ze keď sa vyberie mandla nebudú toľko choré tie deti. Tam ide o to, že keď aj ochorie to dieťa, aby sa mu tie hlieny dôsledkom zväčšenej mandle nedostávali do uší. Môj mal stále zápal stredného ucha a toľko hlienov v ušiach ze nepočul. Odvtedy ako to vybrali ucho zapálené nemal.
@lucinka12356 tak mne aj doktorki povedali že deti zvyknú byť potom práve menej choré. 🤷♀️ Veď sa len pýtam, náš prípad to aj tak nie je, syn nejako často chorý nebýva.
@lucinka12356 tak mne aj doktorki povedali že deti zvyknú byť potom práve menej choré. 🤷♀️ Veď sa len pýtam, náš prípad to aj tak nie je, syn nejako často chorý nebýva.
@13uzivatelka11 je to individuálne, ja ako dieťa som potom bola menej chorá, sestra vôbec. Aj teraz čo somm prešla asi 26372 diskusii a je to také pól na pól, my musíme vyberať kvôli ušiam lebo ideme zo zápalu do zápalu
Klasika z netu štuple do vody a neoprénová celenka

Budú mu vyberať len mandle či aj uši prepichovat prípadne trubičky dávať? Ak len nosnú mandlu výberu tak podľa mňa za dva týždne môže ísť v pohode k moru. My teda máme v poučení pred operáciou že dva týždne po operácii sa ma vyhýbať nejakej väčšej pohybovej aktivite