icon

Dovolenka pri mori po výbere nosnej mandle dieťaťa

28. máj 2025

Ahojte,

samozrejme že sa to budem pýtať doktora, len ma zaujíma z vašich skúsenosti ci ste plánovali dovolenku pri mori po vybratí nosnej mandlí dieťaťa a s akým časovým odstupom cca.
Ide o dovolenku autom do chorvatska

13uzivatelka11
28. máj 2025

Budú mu vyberať len mandle či aj uši prepichovat prípadne trubičky dávať? Ak len nosnú mandlu výberu tak podľa mňa za dva týždne môže ísť v pohode k moru. My teda máme v poučení pred operáciou že dva týždne po operácii sa ma vyhýbať nejakej väčšej pohybovej aktivite

autor
28. máj 2025
@13uzivatelka11

Budú mu vyberať len mandle či aj uši prepichovat prípadne trubičky dávať? Ak len nosnú mandlu výberu tak podľa mňa za dva týždne môže ísť v pohode k moru. My teda máme v poučení pred operáciou že dva týždne po operácii sa ma vyhýbať nejakej väčšej pohybovej aktivite

@13uzivatelka11 no to je to že neviem, dr hovoril že asi až počas zákroku sa rozhodnú ci dajú aj trubičky. Vtedy sa to hojí dlhšie?

13uzivatelka11
28. máj 2025

No keď bude mať trubičky v ušiach tak sa tam nemôže v žiadnom prípade dostať voda a ponarat si hlavu do vody .. ja už som pozerala že sú také špeciálne štuple s celenkami na to, že by sme riskli bazén s tým, ale k moru by som s tým nešla, aj keď by to malo byť bezpečné keď to dobre dáš, ale aj tak by som more neriskovala

nika_m
28. máj 2025

My sme boli presne na toto upozorneni pri planovani operacie a odporucali nam to dat az po dovolenke pri mori...vyberali mu nosnu mandlu a prepichovali jedno ucho, bez trubiciek

lucinka12356
28. máj 2025

Môjmu synovi vyberali mandlu nsonu a prepichovali uška a aj trubicky dávali septembri.. Odvtedy nesmie ísť voda do uší.. Boi sme na víkend v aqua city.. Kúpila som mu špeciálne stupne do uší a takú neoprénové členku ale treba dávať veľký pozor aby aj tak si nenamaca hlavu, mal to len pre istotu... Je koniec mája a 5 júna nám to majú vybrať a aby sa aj stihlo zahojí všetko do leta... (trubicky majú byť v ušiach pol roka ale vždy bol chorý na výber... :/)

13uzivatelka11
28. máj 2025
@lucinka12356

Môjmu synovi vyberali mandlu nsonu a prepichovali uška a aj trubicky dávali septembri.. Odvtedy nesmie ísť voda do uší.. Boi sme na víkend v aqua city.. Kúpila som mu špeciálne stupne do uší a takú neoprénové členku ale treba dávať veľký pozor aby aj tak si nenamaca hlavu, mal to len pre istotu... Je koniec mája a 5 júna nám to majú vybrať a aby sa aj stihlo zahojí všetko do leta... (trubicky majú byť v ušiach pol roka ale vždy bol chorý na výber... :/)

@lucinka12356 tak nepomohlo výber nosnej mandle na menšiu chorobnosť?

susitko
28. máj 2025

dcere zaciatkom juna vybrali nosnu mandlu a krcne mandle zmensili.a koncom jula sme isli k moru.vsetko ok.akurat teda chorobnost dalsieho pol roka bola stale velmi casta.potom akoby utalo a vyrazne sa jej chorobnost znizila.usi jej mali tiez urobit.len nosnu mandlu mala extremne velku.ked ju vybrali,tak sa jej usi zlepsili.doktor usudil,ze trubicky zatial netreba.ma aj zuzene ocne kanaliky a casto sa jej upchavali.po vybere mandle sa aj tento problem odstranil.

autor
28. máj 2025

Dalujem baby za odpovede. Dr na pohotovosti hovoril že more určite áno ako rekonvalescencia a bazénom by sa vyhýbal skrz všetky tie baktérie atd.. Len som sa v tom strese zabudla opýtať s akým časovým rozostupom, tak nech viem čo čakať 😀

lucinka12356
31. máj 2025
@13uzivatelka11

@lucinka12356 tak nepomohlo výber nosnej mandle na menšiu chorobnosť?

@13uzivatelka11 toto si všetci mylne myslia, ze keď sa vyberie mandla nebudú toľko choré tie deti. Tam ide o to, že keď aj ochorie to dieťa, aby sa mu tie hlieny dôsledkom zväčšenej mandle nedostávali do uší. Môj mal stále zápal stredného ucha a toľko hlienov v ušiach ze nepočul. Odvtedy ako to vybrali ucho zapálené nemal.

autor
31. máj 2025
@lucinka12356

@lucinka12356 veď toto presne u nás tie usi. Preto musí ísť von :( aké stuple si prosím kupovala?

13uzivatelka11
1. jún 2025
@lucinka12356

@13uzivatelka11 toto si všetci mylne myslia, ze keď sa vyberie mandla nebudú toľko choré tie deti. Tam ide o to, že keď aj ochorie to dieťa, aby sa mu tie hlieny dôsledkom zväčšenej mandle nedostávali do uší. Môj mal stále zápal stredného ucha a toľko hlienov v ušiach ze nepočul. Odvtedy ako to vybrali ucho zapálené nemal.

@lucinka12356 tak mne aj doktorki povedali že deti zvyknú byť potom práve menej choré. 🤷‍♀️ Veď sa len pýtam, náš prípad to aj tak nie je, syn nejako často chorý nebýva.

autor
1. jún 2025
@13uzivatelka11

@lucinka12356 tak mne aj doktorki povedali že deti zvyknú byť potom práve menej choré. 🤷‍♀️ Veď sa len pýtam, náš prípad to aj tak nie je, syn nejako často chorý nebýva.

@13uzivatelka11 je to individuálne, ja ako dieťa som potom bola menej chorá, sestra vôbec. Aj teraz čo somm prešla asi 26372 diskusii a je to také pól na pól, my musíme vyberať kvôli ušiam lebo ideme zo zápalu do zápalu

lucinka12356
5. jún 2025

Klasika z netu štuple do vody a neoprénová celenka