Dovolenka pri mori s 20 mesačným dieťaťom

andelok
14. feb 2013

Ahojte maminy, rada by som sa spytala, ake mate zazitky z letnej dovolenky pri mori s problizne 19-20 mesacnym dietatkom. Radi by sme sli tento rok aj s dcerkou a chcela by som vediet, ci si to dieta pri mori aj trosku uzije, ako asi znasa teploty a co moze byt problematicke. Ako ste zvladli cestu lietadlom? A ake destinacie odporucate? Je mi jasne, ze kazde dieta je v tomto ine, ale aj tak som zvedava na vas postrehy...dakujem! 🙂

irriss
14. feb 2013

...podle mne je more a plaz relax pro dite i pro maminku..ja mam deti doslova odkojene na plazi (mame ji pred "domem" uz 20 let...)
Dodrzovat "slunecni prestavky"..nevystavovat dite na slunce v .kritickych hodinach.. 😉

broonislava
14. feb 2013

Ahoj. My sme boli s dcerkou pri mori, ked mala 6 mesiacov, v Toskansku-autom, 14 dni, bolo s nou super, tesila sa z vodicky, mali sme pre nu maly bazenik pri mori, ale väcsinou prespala, potom sme boli, ked mala 19 mesiacov, letecky na Kanarskych, let zvladla super, vôbec nespala, stale sa pocas cesty s niecim bavila a to sme leteli skoro 3 hodiny a potom este hodinu transfer do hotela. Pri mori sa tesila z vln, hrali sme sa v piesku...mala väcsinou na sebe tricko, klobucik, stale sme ju kremovali, vôbec sa nam nemala sancu spalit, ani velke teploty nejako neriesila. Hlavne treba dodrziavat pri vode doobeda maxim. do 11-stej hod, potom radsej k bazenu, pod slnecnik, poobede az od 15-stej hod.
My sme boli aj so starsim synom, tak ja som na izbe s malou spinkala cez obed, manzel sa chodil kupat so synom a ked sa zobudila, potom s nou bol manzel pri mori alebo pri bazene a ja som si mohla ist dostatocne zaplavat... Ja velmi tym reciam, ze deti by nemali chodit k moru, neverim. Co maju robit mamicky, ktore ziju v krajine, kde my chodievame na dovolenky? To sa maju na leto odstahovat do severskych statov?
A Kanarske odporucam hlavne kvôli teplotam, nie je tam tak teplo v lete,ako napr. v Egypte, alebo v Turecku.

stanislava2
14. feb 2013

@andelok my sme boli v lete na Kréte malý mal 7mes.a super.Let prespinkal trošku plakal ked sme vzlietali nechcel byt pri mne priputaný a ako sa vyrovnával tlak nepočul bol z toho trošku rozrušeny.Mne sa dovolenka z dietatom pačila mali sme navarené upratane venovali sme sa len dietatku.Je dobré ist na klubovu dovolenku mám dobre skusenosti klubom markiza a do krajiny kde nehrozia zaživacie problémy.Animátori sa detom cele dni venovali hrali a aj my rodičia sme si mohli urobit vlastny program bez deti.Samozrejme take male dietatko sme mali stale pri sebe.Mame tri deti dve staršie.

3kolka
15. feb 2013

My sme boli ked mala 15mes a 23mesiacov....V 26mes.sme mali problém s tým že sa bála vln,more nechcela ani len vidieť,tak sme čas trávili len pri bazéne,a mala veľký problém s pieskom,lebo ho mala všade....a to piesok miluje....V 26mes.sme mali problém len s pieskom,vĺn sa už nebála,miluje piesok,stále sa na ňom hrá ale toto bolo na ňu moc...

andelok
autor
15. feb 2013

@stanislava2 My tiez zvazujeme Grecko, uz sme tam boli s manzelom sami, ale s babom to bude predsa len ine. Teploty sa dali vydrzat?

stanislava2
15. feb 2013

@andelok teploty sa zvládnut dali mali smepekné počasie tak 31-33 stupnov a cez obed maly spinkal v tieni pod palmou alebo na izbe.Boli sme už aj ma mallorce a menorce chorvatsku ale šla by som už radšej do španielska kde je piesok detičky sa tam vyšantia horučavy su už aj u nás neznesitelne.Dobre sme sa natierali a na slniečku sme boli do obeda a po obede.Určite schvalujem maly bazenik pre tak male dieta a slnečnik.