Dovolenka s 10-mesačným bábom - za a proti
Velmi by sme chceli ist na dovolenku. Zo vsetkych destinacii nam vychadza Grecko - grecke ostrovy - kedze tam zatial nemaju karantenu. A to je aj moj najvacsi strasiak. Co ak sa ocitneme niekde v karantene s 10 mesacnou.
Na druhej strane ludia chodia s babatkami po celom svete a neriesia co sa moze a nemusi stat.
Boli ste s takym babom na dovolenke? Ake to bolo?
Je zatial mixovane, to by som jej nabrala hotovky a je na speci UM tak to asi tiez viac by som zobrala pre istotu... Ako ste fungovali s jedlom? Umyvanie flias a pod. v klasickej izbe?
Aj chorvatsko som zvazovala, ale ona dlhe trasy nedava... Je schopna prerevat 2 h v autosedacke 🤯 tak si neviem predstavit 6+ hodin...
@matkahelka boli sme na konci juna, svagor sa vratil dva tyzdne dozadu, najlepsia kamoska tyzden dozadu - a nie nikoho netestovali, ziadne testy sa nevyzaduju ani po prichode, nikto sa na nic nepytal a rovnako v hoteloch ziadne opatrenia 🤷♀️
je ale pravda, ze ked tam teraz niekoho chyti covid a prizna sa, tak maju specialne karantenne ubytovania, kde vas transportuju (nenechaju vas u nich, lebo nikto to nechce riesit, nosit jedlo atd.) ALE tym, ze netestuju, tak je to na baze dobrovolnosti, svedomia, charakteru, ci sa ludia priznaju resp. okej izoluju sa a vyhybaju sa peaku v jedalni ale nepovedia nic (asi vieme teda co sa deje) :D
Dajte link na testovanie v Turecku
V Eu sa tusim nikde netestuje. V kanade musis byt plne ockovana inak ta nepustia a moze byt namatkove ocko jeden zo sto alebo tisic ludi ale len dosiel I deti nie.. Podla mna zbytocne robis stres. Bola som v Omane s 11m (6h let pre nas celkom kratky lebo na Svk mame dlhsie) bolo to uplne fajn Lebo hotel bol tri kroky od mora., bola kojena a jedla tam banany a ine ovocie. Paradoxne jedina krajina kde sme na dovci ochoreli je Svk toto leto rotavirus a este s dakym virusom sme skoncili s malym na pohotovosti a dve noci v nemocnici. ( dokopi 800e Takze urcite si kupte poistenie a majte na karte nastavenie bez limitu denneho Lebo nechcelo sa im cakat kym to poistovna vyriesi chceli aby som hnet cvakla)
Dnes som sa vratila z Turecka,nikto nic neriesi, jediny kto loze riesit covid si ty. Ak ti mala ochorie kedze ju nemas ako chranit. Ak ches is tna dovolenku,chod,pober jedlo,lieky a sup 😉 bud to date na pana v pohode alebo ti bude mala plakat, nevyskusas,nevies 😁
Btw moje deti nikdy v lietadle neplakali .. ale druhe ano a je to uplne normalna vec a cestujuci stym nemaju probem. Hladaj hotel co najblizsie k moru .,

@luccija a my minuly rok v juli 3 hodiny v kolone pred budapestou. vzdy lepsie byt hodiny na letisku, kde sa da prejst, ist na wc, kupit jedlo/pitie.ako hodiny v aute, kde okrem sedenia nemozes nic.