Išli by ste k moru s ročným bábätkom?

23. jan 2022

Ahojte. Riesime tento rok dilemu. Nie sme nejaki velki cestovatelia, vacsinou davame raz do roka overenu destinaciu, a to v 99 percentach Chorvatsko autom, prip.Grecko letecky. Minuly rok sme neboli nikde, kedze v lete som rodila, plus teda korona. Starsie decka sa uz nemozu dockat mora, my s manzelom ale mame obavy. So starsimi sme cestovali az od ich 3 rokov. Toto najmensie babatko ma momentalne pol roka, ale teda cestovanie znasa hrozne, aj 30 min cestu autom k pediatrovi zvacsa prereve, spava zle, z kazdej navstevy sa dlho spamatava. Je to zatial nase najnarocnejsie babatko.
Do leta je to este dalsi polrok, ale ktovie, ake to bude vtedy.
S akymi velkymi detickami ste 1.krat cestovali na dovolenku Vy? Volili ste auto/lietadlo? Co povazujete za komfortnejsie?
Pri cestovani autom sa mi vidi ako vyhoda to, ze si mozeme kedykolvek spravit prestavku a keby sa zas cokolvek na dovolenke pokaslalo, vieme sadnit do auta a ist. Co by ri dovolenke ba nejakom ostrove letecky nebolo take jednoduche...

simsalabim
23. jan 2022

Ano, sla by som na noc, aby co najviac pospalo. Autom, aby som sa mohla vratit v pripade potreby.

autor
23. jan 2022

Uz mi neukazovalo spodne riadky, pisem len z mobilu.
Ma take rocne dieta vobec z dovolenky nejaky zazitok, alebo je to skor zataz pre vsetkych zucastnenych? Dakujem za Vase rady a skusenosti 🙂

simsalabim
23. jan 2022

To zalezi od temperamentu dietata, my sme na dovolenke boli so starsou 1x az ked mala 2,5 roka, bola velky certisko. S mladsou sme isli, ked mala iba par tyzdnov, ona bola vzdy tazky pohodak. Dovolenka s nou nebola nikdy zataz.

travelllerka
23. jan 2022

Moja bola také uplakané bábätko, neznášala jazdu autom. Pre mňa bola predstava ísť autom na dovolenku utrpenie, takže sme to riskli letecky. Bola aj ako 10m, potom ako 14m, veľmi ma prekvapila, ako to letecky zvládla, pri vzlietani som ju vždy dala na prso. Ja som vybrala 2h let. Ale aj to Grécko by ste mali fajn. Vlastne aj tam sme s malou boli, ale až keď mala 2r. Treba si všetko zariadiť čo najpohodlnejšie, takže žiadne ďaleké transferi. Ale zas ak mám pravdu povedať, nebol mi to bohvieaký relax tie dovolenky keď mala okolo roka 🙂

autor
23. jan 2022

@simsalabim tento nas zivel je co sa spanku tyka asi perpetum mobile 🙈 a spanok k zivotu nepotrebuje...inak je vnimava, pozorna, usmievava, lenze kazdu cestu a navstevu este 3 dni odplace, lebo to v sebe spracovava. Ale tak o pol roka zas bude niekde inde. Hoci tazko povedat, mozno je toto jej povaha a bude taka stale. Preto sme na vazkach, ci riesit spolocnu dovolenku uz toto leto. Na druhej strane, rodinne izby sa vypredavaju medzi prvymi, preto sme tuto otazku otvorili uz teraz.

denkatn
23. jan 2022

aj my sme boli autom, v ramci europy ked bola dcera mala a som kojila, keby prisla nejaka choroba. pocula som o rodine, ktora isla niekde na nejaky ostrov a babatko ochorelo a oni sa nemohli dostat k lekarovi a potom s chorym babatkom radsej pockali na lietadlo lebo nebola dostupna lekarska starostiivost. tie rezorty su rozne, takze radsej taky blizko pri mestach ako bibione a pod. ved ked bude vacsie mozete ist aj do exotiky.

kittykat22
23. jan 2022

tak pises, ze 30 min autom reve ako tur a chces s nim do Chorvatska? 🙄 Pockaj co bude za pol roka, ci sa ukludni. Ale moj syn bol narocny a bol narocny do 3 rokov. Nejake take, ze sa z maleho paviana stane dobre miminko je vynimocne. Tak s nimi posli muza a ty s miminom ostat tento rok doma.

lulu0123
23. jan 2022

My sme boli s najstarsou v jej 10 mesiacoch v Chorvatsku.Autom.Ale ona znasala cestu autom dobre.A uzili sme si to.Ale s detmi uz kladiem vacsi doraz na ubytovanie,aby tam bolo nieco pre deti a plaz blizko.
S druhou sme boli ked mala cca rok a pol, prva mala vtedy 3 a znova Chorvatsko. Bolo tiez super.
Teraz mame 9 mesacneho a v lete sa zas chystame.
Mne sa to zda logisticky najjednoducjsie ist autom,zbalis vo chces,ides kedy chces,zastavis kedy chces.
S najstarsou sme boli letecky ked mala 2 roky a strasne ju boleli uska.Tak sa aj bojim letecky.

zuzliq
23. jan 2022

Ahoj, s dcérou sme boli letecky keď mala 10 mesiacov, máme ešte dvoch starších. Super dovolenka. So synom v Chorvátsku autom, keď mal 15 mesiacov. Tiež super. Samozrejme, že sme sa museli prispôsobiť deťom, teda žiadne ležanie na pláži dlhé hodiny, ale nemusela som variť a starší sa zabavili. Treba sa pripraviť na náročnú cestu, v letovisku už je to ok.

cimage
23. jan 2022

My sme s 10mes isli k moru do Polska cca 1000km s kemperom. Nikam sme sa nehnali, boli sme cca mesiac aj s cestou. Mala sa pekne zahrala na plazi, lozila, aj do vody isla, zbierali sme musle. Nase deti su zvyknute od mala cestovat. Je to skor o nastaveni rodicov, ked su v pohode, tak aj deti su ok. Netreba sa strachovat.

jaroe
23. jan 2022

So 14 mesačným, Chorvátsko, vyrážali sme okolo druhej v noci, aby čo najviac decká prespali. Lietadlom mi to komfortné nepríde, s tak malými deťmi. Môže tam plakať, bolo by mi to nepríjemné. Druhá vec je prípadná choroba pred začiatkom dovolenky, mne to za tie nervy nestalo, rušiť dovolenku a tak. Čiže Chorvátsko autom, bez zaplatenia vopred alebo na blind.

sivana09
23. jan 2022

My sme boli s 1,5 rocnym autom v Chorvátsku, cesta bola horor, do vody ani za nic, hysterie z toho mal, cestu tam a naspat celu prekrical a pregrcal... Ale aspon my sme sa okupali na striedacku v mori.. a on mal zazitok z chodenia do reštaurácii a na zmrzliny a takisto z kamosky s ktorou sme tam tiez boli a zazitok z cesty mala podobny, ale ta sa aspoň vykupala. Tento rok snad skusime lietadlo, to uz bude mat 2,5. Ale poradim, co my sme nevedeli. Maj pre istotu so sebou kinedryl

travelllerka
23. jan 2022

A ešte dodám, že som vyberala let cca v čase jej obedneho spánku. Dala som jej pár kvapiek fenistilu a na prse mi väčšinu z letov nakoniec zaspala.

lienka.7
23. jan 2022

Nie nešla by som. Nemáš z dovolenky nic ty a ani to male. A uz vobec nie letecky. Ani autom,aby som male trmacala XY hodin schulene vo vajíčku. Keď uz tak, chod niekde v rámci Slovenska. Sice nebudeš mat more, ale aj malý bazénik v penzióne to vie spraviť 👌

makova333
23. jan 2022

Autorka: Nie s narocnym rocnym babätkom by som k moru nesla. Volila by som max destinacie na SK. Mne by nestalo za to prist z dovolenky ja aj dieta vycarpane, unavene, vystresovane... Ine je to, ak mas dieta pokojne, pohodove, dobre znasajuce cestu a zmeny a uplne ine ak dieta celu cestu reve, grcia, nevie sa ulozit na spanok ani v aute ani na novom mieste a doma ho tyzden davas do poriadku. Btw nepredpokladam, ze do pol roka to bude babatko milujuce cestovanie a v pohode zvladajuce zmeny. Jasne babätka sa menia, ale zrovna tieto dve veci su viac "povahove".

mamina0078
23. jan 2022

Uplne v pohode s rocnym ale ja by som Isla radsej lietadlom Ako autom 1.rychlejsie 2.pohodlnejsie 3.ked porovnat ceny leteniek a benzinu tak nie je o com.

elizabet173
23. jan 2022

ešte máte pár mesiacov času, deti sa menia, ak by bolo dieťa také, aké je dnes, tak by som nešla. Trápenie celou cestou, pre teba viac menej žiadna dovolenka a stres z toho, čo bude cestou späť. Starším deťom popredu nič nehovorte, aby sa zbytočne netešili, nehovorte že nejdete preto lebo máte náročné bábätko, iba povedzte, že ešte neviete, že sa rozhodnete až tesne pred letom. Boli sme na dovolenke, kde mali dieťa, ktoré veľa plakalo, ľutovala som tú mamičku, mali ešte staršie, to bolo stále s otcom, lebo by nemal nikto z tej dovolenky nič a poviem ti úprimne, že sme boli radi, keď nám dal domáci kartu na vstup na súkromnú pláž a nemuseli sme to denne počúvať. Chápem, že deti plačú, ale toto bol extrém a tiež sme si chceli oddýchnuť. A ešte je možno lepšie ísť s pár mesačným, ak cestu zvláda dobre, ako s ročným, ktoré už spí cez deň menej, ako s ročným, ktoré začína chodiť a nesadneš si pri ňom

ivangeline
23. jan 2022

Bano sa ti za pol roka zmeni. Neplanovala by som eate nic.

autor
23. jan 2022

Mne osobne ta dovolenka az tak strasne nechyba. Len starsim deckam ano....mne z toho vychadza, ze rovnako, ako to moze vypalit super, moze to byt aj cisty horor 🙈 co sa tyka auta, som nastavena tak, ze by sme davali velmi caste prestavky, a zasa, tam by s nami isli aj stari rodicia. Zvykneme cestovat v takych mega rodinnych zostavach 😁A starsie deti tiez rady pomozu so surodencom. Najviac sa bojim tej cesty proste..preto ma zaujimali Vase konkretne skusenosti 😊

autor
23. jan 2022

Prip.mi napadol este Balaton, alebo take nieco, kde si to mozeme skusit na par dni a nebude taka dlha cesta..

alexandra2468
23. jan 2022

My sme isli k moru s malou prvy krat, ked mala 8mesiacov. Tiez autom, kvoli nejakej mentálnej flexibilite, ze keby sa nieco stalo, sme okamzite mobilni.
Aj s nou je cesta autom utrpenie, preto chodime len na jej spanok. Cestu sme rozdelili na dva krat, prespavali sme na pol ceste. Samozrejme s takymito detmi, ktore nemaju radi auto je cesta neskutocne vycerpavajuca.

1ryba
23. jan 2022

Veď pošli muža s deťmi k moru. Bude aj ovca celá, aj vlk sýty. Ja by som také miminko takto netrápila.

elizabet173
23. jan 2022

tento rok by som sa rozdelila, je jedno, či pôjdete k moru alebo na Balatón, ak má cestu prerevať. Nech ide muž a starí rodičia so staršími deťmi k moru a ty sa spoj s nejakou kamarátkou s dieťaťom a choďte niekde blízko do hotela s bazénom.

loginexistuje
23. jan 2022

poslala by som starsie deti s muzom same a ostala s babom doma ak neznasa cestovanie bolo by to utrpenie pre vsetkych zucastnenych

jaga18
23. jan 2022

Túto istú dilemu mám aj ja. So staršími sme cestovali od narodenia, milovali cestu autom. Dcéra ako 6 mesačná dala 18 hodinovú cestu úplne v pohode. Ale tento náš drobec je z úplne iného cesta 🙈 Neznesie auto, reve ako tur v sedačke. Už sme aj sedačku menili na väčšiu, keďže má cez 9 kg, nepomohlo. Ja si s ním netrúfam. Povedala som mužovi, nech vezme decká, ja s drobcom ostávame doma, mne more nebude chýbať. Nepovedal hneď, že nie... Ale počkáme s rezerváciou, keby sa s ním do leta dalo, nájdeme niečo na poslednú chvíľu, keď nie, pôjde muž so staršími sám (14,17,21)

xxx23
23. jan 2022

My tiez riesime ale urcite chceme ist lietadlom mame tiez polrocneho chlapca, kt. bude mat 1r v lete a dievca 14r bude mat v lete…autom by som si netrufla na dlhu cestu ist s malym… skor je lepsie lietadlo, s malou sme boli prvy krat s lietadlom ked mala 2r…

kamagma
23. jan 2022

Ja nie ,nebola by to pre mna dovolenka

iwet25
23. jan 2022

My sme boli v Turecku keď mala staršia rok a bolo to super. Ešte nechodila ale veľa sa hrala v piesku pri vode, na obed sme chodili do izby spávať, tak sme fungovali aj keď sme nemali deti takže mne ta izba vôbec nevadila že sme tam od obeda dve hodiny. Ja by som autom nešla s deťmi do chorvátska a na takú dlhšiu cestu. Ani so 4rocnou.Možno sa ti to za pol roka ešte zmení a bude chcieť obsedieť. Kúpte potom neskor zájazd.

tifi2324
23. jan 2022

My sme cestovali s detmi ked mali par tyzdnov nikdy to pre nas nebola zataz teraz ideme v juni do Tuniska a mala bude mat v tom case 10m neako sa toho vobec neobavam my sme si vzdy uzivali dovolenku ci mali deti par tyzdnov ci 2-3 roky uz ked chalani mali 5-6 tak sme vyberali tak kde bol aj detsky kutik cize na 1-2 hodinky sme boli aj sami s manzelom a chalani maju prave z takych dovolenke pre nich najkrajsie zazitky mali tam napr.piratsky den a pod.

sasa1310
23. jan 2022

ak staršie chcú ísť, tak by som išla kvôli nim. Ja by som skôr asi išla s takým bábom, ktoré nechce cestovať v autosedačke, letecky. Je to časovo kratšie a môžeš ho mať na rukách počas letu.