Dovolenka s deťmi mimo sezóny: Skúsenosti a tipy
Dovolenka s deťmi mimo sezóny -ako to robíte?
Dlho rozmýšľam nad dovolenkou mimo sezóny, hlavne z finančného hľadiska a že nie sú tlačenice. Ale zároveň sa tomu bránim a mám obavy. Sme päť členna rodina, za dovolenku v hlavnej sezóny som zaplatila za posledné roky dosť.
.
@maciatkolulu prečo nevyužívajú na to prázdniny - no napríklad preto, lebo pracujú v segmente, kde leto (resp. prázdniny celkovo), je hlavná sezóna a ich zarobok závisí práve na tej sezóne. A tiež by radi dopriali deťom aj pobyt pri mori. Treba trochu pozerať aj na to, že nie každý je zamestnanec s klasickou pracovnou dobou. A btw, je to ozaj na rozhodnutí školy, či dieťa uvoľní z vyučovania, pravidlá to dovoľujú, tak nechápem, kde je problém.
@luccija alkohol nie je povoleny v praci, pri soferovani, v nemocniciach a klinikach. Fajcenie je povolene vsade a tam kde nie je, tak sa fajci aj tak. Samozrejme vlady statov robia projetky, zoberu fajciarom krv a ukazuju im. Na krabickach su obrazky. Nepozerajte len na peniaze stale. V 2021 bolo Slovensko na 8 mieste v rebricku dennych fajciarov v Europe. Alkohol ma striktne pravidla, zakony.
@akvi sranda,koľko ľudí pracuje v takých segmentoch? A na dva tyzdne sa dá zobrať dovolenka teda všade. A teda reálne,ak je extra dôvod,tak jasne. Ale koľko z tu prítomných uviedlo,že sa nedá. A teda ake profesie to sú prosím ťa?
Mimochodom dnes som pisala odpoved nasej riaditelky rodicom, ze zamieta dovolenku 3.-6.9.
@maciatkolulu tak zrovna ja v takom niecom pracujem, tak preto pisem. Cestovny ruch asi cely, da sa povedat. Ja mam sezonu od juna do septembra, je to 80% mojho prijmu, ver, ze si vtedy nevezmem ani den dovolenky, nie dva tyzdne.
@akvi a čo presne robíš,alebo teda aká pozícia je taká,že nemôžeš mať týždeň,dva voľno?
@maciatkolulu prevadzkujem ubytovanie a staram sa o komplet vsetko.
@akvi a nevieš nikoho dať,kto by ťa zastúpil? Absolútne nikoho? Nuž,neprešlo by to. To celé dva mesiace máš deti mimo? To je dosť smutné. Hold nám akurát dnes prišlo l,čo všetko doniesť v.pkndelok,už máme naplánované výlety a to také,kde sa ťažko dostať. Rozvrh a ide sa od prvého dňa. Teda v prvý deň rozdá zošity,všetko,nalepia menovky,ostatné máme,ešte v utorok sa budú utriasat predpokladám,štvrtok,piatok sa už učia.
@maciatkolulu nie, nemam absolutne nikoho, kto by ma zastupil, je to prilis maly biznis na zamestnancov a zase je to dost na jedneho..ale nestazujem sa, pretoze mimo sezony mam kopu casu, vtedy si beriem aj ine prace. Moje decko je uz nastastie velke, takze toto ja uz neriesim, ale ked bol mensi, tak nebol nikdy v skole problem ho pustit na dovolenku. A potom neskor mal uz aj tak IUP, tak to uz potom fakt nik neriesil.
@akvi nuž ,akomtonpisalo už viacero žien,nejde celkom o to pustiť,ale o to,baybdoeta už od mala vedelo,čo sú pravidlá a čo treba proste dodržiavať. A teda u nás napísať,že mamka prevádzkuje penzión a preto žiadame voľno,by boli riadne šokovaní. Ale tak myslím,že som to popiasala dosť už.
Takze ohladom fajciarov, konecne sa pohli aspon na najnavstevovanejsich Europskych plazach - zakaz fajcenia, pokuta od 20 EUR a viac. Mohli by to vsade tak zaviest aspon pri vodnych tokoch v celej Europskej Unii. Tie ohorky su vsade, aj v Tatranskych potokoch.
@akvi ja to mam podobne. Jun-august je v lokalite, kde byvam najvacsia zahradkarska sezona. Kedze je globalne oteplovanie, neprsi, voda sa minie rychlo zo zasobnikov. Cize musim chodit dalej brat z potoka. Plus domace zvierata. Dovolenka v lete sa mi k moru neoplati. Dovolenka cez Vianocne prazdniny je sice mozna aj pri mori, ale to uz clovek musi letiet cez kus sveta a letenky vyjdu pekne draho. Cize ak niekam cestujeme pocas skoly, iba v SR a davam ospravedlnenie, ze dieta je chore.
Mimo leta ponuka CK Cedok napriklad zajazd do Egypta od 27 oktober do 3 november z Bratislavy. Dieta nevynecha vela zo skoly a ceny su dobre. V Egypte je teple more a dobre pocasie az to konca novembra. Na jesen uz nebyvaju meduzy v mori v takom mnozstve ako jar, zaciatok leta. Akurat, ze uz o 17hod je tma.

@luccija Slovaci fajcia vsade. Ja som uz na to taka alergicka, ze ked idem po ulici, vsimam si kazdeho fajciara. A tusim posledne roky sa stazujem najviac na fajciarov. A hlavne na trhoviskach s potravinami by mali 100% zakazat fajcenie. Lebo predavajuci sa sice chvalia, ake maju bio vypestovane plodiny, ale to im uz nevadi, ze 5 hodin, co tam predavaju, tak si to samy ofajcievaju. Preto na trhu posledne roky nakupujem uz len jablka a vynimocne nieco ine. Plus, ked sa clovek vyberie k vode, samozrejme, aby pol hodinu zbieral ohorky najprv.