Dovolenka s deťmi: Turecko alebo Bulharsko?
Ahojte,
rada by som ak by ste sa podelili so svojimi skúsenosťami ak máte alebo poznáte niekoho kto bol ubytovaný v týchto resortoch:
Turecku Side - Iz Flower alebo Seher Kumkoy Star
Turecko Alanya - Pegasos Rezort
Bulharsko Zlaté piesky - Astera Hotel spa alebo hotel Lillia
Ideme na dovolenku aj so 4 ročným dieťaťom a tak hľadám niečo kde by bola pekná piesková pláž, pozvoľný vstup do mora, pokiaľ možno aby bolo more čo najteplejšie 😁 a hlavne aby tam neboli nejaké veľké vlny. V ktorej z týchto oblastí by boli podľa vás vlny také najmenšie, kde je to more také najkludnejsie? Čo sa týka Turecka uprednostili by ste skôr letovisko Alanya alebo Side? Je tam robiť čo v tých rezortoch či dá sa v pohode ísť aj niekde do centra? Určite by sme uvítali aj nejaké pekné promenády palmove, večerné posedenia, kaviarne, reštiky, obchodiky a tak..a ešte otázka čo sa týka výletov, ak máte niekto skúsenosti, aké idú z daných letovisk robiť čo by ste fakt odporučili? Ja by som rada navštívila s malou aj delfinarium napríklad, neviem či zo všetkých z týchto oblastí je tá možnosť či nie..
Ďakujem vopred za každú odpoveď 🙂
@rony7 Ja som za Turecko, v Bulharsku sú vlny a pre mňa a deti studená voda a aj v bazéne bola studená, deti mi tam nechceli ísť ani do mora, v Turecku pozvoľný vstup, teplučka voda a aj v bazénoch tepla voda a omnoho lepšia strava a služby a v rezortoch aj čistota bola lepšia ako v Bulharsku.
@rony7 no konkrétne v tomto hoteli sme neboli ideme prvýkrát ale boli sme na Slnečnom pobreží tam sme vlny nejaké veľké nemali ale v primorsku keď sme boli tam sme sa kúpali dva dni zo siedmych lebo stále bola červená vlajka...ak chces čakať dám ti info v sobotu ako tam je ..
Tak nakoniec u nás Turecko padá, ten rezort čo sme chceli už nie je a navyše partner by si musel vybavovať pas a do termínu by sme to ani nechceli, keďže vraj teraz sa naň čaká aj 2 mesiace mi povedali a platiť 100€ za urýchenie keď je veľa iných destinácii kde sa dá ísť aj s OP...tak sme sa rozhodli že pôjdeme niekam kde nám bude stačiť OP, čiže buď to Bulharsko ale keďže dosť mi tu hovoríte o vlnách, tak to asi nebudem riskovať s malou, prípadne letovisko Obzor tam ste neboli niekto že aké to tam je? Ešte sme dostali ponuku na základe našich kritérií na Korfu - Labranda Sandy Beach Rezort - neboli ste tam niekto? Alebo autom do Talianska na Palmovu riviéru - Pesaro - hotel Baia Flaminia - nemáte s tým niekto skúsenosti? Ak by ste vyberali medzi Talianskom a Gréckom, ktoré z týchto dvoch by ste uprednostnili?
@renkita ja som bola teraz v kotve na slnecnom jedla bolo teda vzdy vzdy doplnene a velastale dokladali. V bazenoch bola voda super. Mali sme 8bazenov ..takze ked bola cervena vlajka vyuzivali sme tie
@rony7 taliansko je nádherné na juhu mi žije rodina tak tam mam čosi pobehane ale väčšinou to nie sú nejaké veľké mestá alebo tak sú to všetko také menšie prímorské mestečka, ale more je tam nádherné. Z tohto všetkého ak mate možnosť ísť Kalábria letecky tak by som vzala to. Po Grécku z týchto všetkých možností, čo si písala, tam budete mat najkrajšie more.
Môže zas byt ak ti povedali ze hotel mate niekde na samote , že tam nič moc nebude. Albánsko bola kamoška teraz vravela ze to bolo skoro to iste ako Bulharsko veľmi podobne. Ja som tam nebola ešte
Z malym dietatom by som isla do Grecka alebo Spanielska. Turecko hrozne horucavy vela deti tam konci na infuzkach.
@rony7 my sme boli len v hoteli, raz sme išli sa prejsť do obchodov čo sme si chceli pokúpit suveníry tak si to už moc nepamätám ale treba dať do googlu do máp a pozrieť sa či tam čo je. Oblasť pekná, ďalej sa tiahla pláž bez hotelov, neďaleko jazero s korytnačkami len tam sme tiež neboli syn nechcel ísť a ja som sa ho bála nechať samého na izbe. Len toto všetko bolo v 2017stom odvtedy sa to určite zmenilo
Na prechádzky po promenádach, palmy, nákupné možnosti jednoznačne Turecko je na toto top
Ah0j. Pegasos je vlastne v Avsalare. Je to cca 20km pred Alanyou. Nie je to priamo Alanya. V Incekume pri Pegasose je pokojne priezracne more kludne. Takze ak Vam ide o more dobra volba.
Iz flower je v side tiez pri peknej pieskovej plazi pri promenade ale pre deti je tam menej toho.
Zlate piesky pekna plaz ale v Tirecku je kvalitnejsi all inclusive. Neviem ake su cenove rozdiely medzi hotelmi
@rony7 v Obzore su najvacsie vlny tam najviac fuka. Boli sme tam predvcerom za kamosmi, ja som ani nevosla. My sme na Slnecnom tu je pokojnejsie. V nesebare tiez kludnejsie more a potom Primorsko juzna plaz je stojata voda. My sme teraz v Ng 14ty krat a v auguste Turecko asi 16ty krat. Vsade je nieco plus a nieco minus.
@rony7 no teda dávam do povedomia že sme na Zlatých pieskoch more je úžasné síce okolo 15 ej sú vlny že dieťa tam nejde ale je tu super... My máme k hotelu aj pláž s lehátka mi a svoj bar za mňa je to super ..
@zuzkac2711 a vlny len okolo tej 15h či aj celý deň?
@rony7 vieš čo cez deň neboli citeľné takisto aj dnes poobede boli zase ale potom sme sa už okolo 16 ej kúpali ... Okolo obeda začalo pofukovat nič katastrofa a v pohode sme sa kúpali ďalej teraz...
@zuzkac2711 a na akom hoteli ste ubytovaní?
@rony7 Astera hotel and spa
@rony7 My uvazujeme nad Albanskom. Akoze okolie nevyzera vabne,ale hotely su tam velmi pekne,vsetko nove a plaze s pozvolnym vstupom,teple more. Pozerame aj Ciernu Horu a Malorku.Grecko ma niekde pekne plaze,no vyber je uz biedny. Vacina hotelov,co pozeram ma zle recenzie a nepoznam Grecko. Ja mam podmienky hlavne teple more a aby tam nefukalo.
@zuzkac2711 presne ten sme mali vo výbere 😁 a spokojní ste aj s ubytovaním? Lebo na hotel som si čítala recenzie tuším také všelijaké..a okolie aké je? Dá sa kde chodiť? Žije to tam? More teplé, pozvoľné a vlny stále ok? 🙂

@zuzkac2711 napíš mi prosím potom odtiaľ recenziu aké to tam je, či máte aj vlny a tak všetko ako si spokojná..