Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@katarinajurikova aj my v poho zaspime v kociku ale nespi v nom tak dlho ako v posteli .... este aj to ze kocik do lietadla musim to vsetko pozistovat
@luculiatko my berieme kocik do lietadla, nie je s tym vobec problem priniest si ho az k lietadlu, tam ho zlozis a odovzdas, a pri vystupeni ta bude cakat pri lietadle...a nezaratava sa ti do batoziny, to je tiez dolezite..
@zuziq8 hej ? lebo ja planujem kupit na kocik cestovnu tazku
@luculiatko ano urcite je to tak, kamaratka tak sla minuly rok, a viem ze vela kociek tu pisalo, ze to tak funguje... my mame taky maly golfac, ktory pouzivame do auta, tak vezmeme ten,ale urcite ho vezmeme na palubu. 🙂
inak teraz som zistila, ze na palubu sa da zobrat len prirucna batozina do 5kg! 😖 to znamena ziaden maly kufor ako sme planovali my 😠
@luculiatko
@zuziq8 pozrite si hotel, pretože vo väčšine 5 hv. hoteloch je rýchlovarná kanvica automaticky priamo na izbe. Mali sme ju v Turecku aj v Egypte.
ohľadne tých rýchl.kanvíc, na izbe sme zatiaľ kanvicu nikdy nemali, ale myslím, že na recepcii si ju môžete vyžiadať rovnako ako aj detskú postieľku...a taký možno tip: vodu na mliečko moja známa vždy brala z presovaru, hned horúca a rovno do fľašky:o))
Prosim vas ake lieky mam zobrat pre rocne dieta zo sebou? Napr. cipky paralenove sa asi roztopia kym prideme na hotel...
malá mala 3 roky a mala dosť tej horúčavy bolo to veľa aj na mna a nechcela sa aj tak kupat v mori len v bazene tak to sme mohli byt aj doma na maledivách bolo super tak niesu také horučavy a stromy priamo na pláži tam sa naučili deti potápat aby videli rybky a hlavne boli sme ubytovaní nie v hotely ale v domčekoch takže super lebo v Turecku v hotely aj ked bola klima tak sme ju nemohli mat stale zapnutu lebo sme boli hned chorí a bol tam strašný hic ráno si nemôžeš pospať poobede hrôza dat dieta do izby a ten piesok na pláži ako žieravina len v šlapkách a plno ľudí ale super strava určite priberiete ale niečo proti prehánaniu so sebou super koláče a zmrzlina hnusne parky a salámy super nákupy vziat vela penazi a hlavne tvarit sa ze o to určte nemáte zaujem a zjednávať 🙂vodu sme museli kupovať a mali sme varnu kanvicu so sebou pre malu
@mikella ja si myslim ze pokial to clovek s jedenim neprehana, teda nema potrebu hned zo vsetkeho ochutnat, nic na prehananie netreba 😝 ale samozrejme pri detoch je istota mat nieco take v lekarnicke 🙂
@avenev vidis, mne vobec nenapadlo ze sa cipky mozu roztopit 😅 kazdopadne beriem malej nieco proti teplote, kvapky do ociek, usiek, nosa, nieco na hrdlo, na zapchu, na prehananie, na alergie, dezinfekciu, leukoplasty - viac mi momentalne nenapada, ale ideme v pondelok na poradnu, takze tam uz dufam spolu s dr. skompletizujeme zoznam 🙂
@zuziq8 inak tiez som pocula ze na niektorych hoteloch sa kociky poziciavaju ale nato sa asi spoliehat nebudemem. a ako tu citam lekarnicka musi byt. inak vzdy som brala zakladne lieky aj sama pre seba ked sme isli na dovcu a je jedno kde,clovek nikdy nevie. No dufam ze nam dovolenka vyjde a ze nic nezabudneme
Baby ja mam pre najmennsieho takyto zoznam:
kase inst.,sunar,cajik,kanvica,hipp hotove jedla(aspon par),raid do zastr.,off detsky,opalovak,po opalovani asi biodermu,plienky normal+na plavanie,sudocream,tricka,mikinku,nohavice,kratase,ponozky,sandalky,tenisky,pyzamko,jasne ze flasky,ponco,vlh.utierky,kruh na plavanie.
Lieky nam vsetkym.:
sab simplex,panthenol,fenistil,smecta,biopron forte,ibuprofen,nurofen sir.,kulisek,kvapky do usi,do oci...
@luculiatko
@zuziq8
@katarinajurikova inak co sa tyka plienok ja zoberem tie do vody a normalnych len par lebo my sa akurat ucime chodit na nocnik tak hadam sa nam tam podari sa od plienky odnaucit 🙂
@katarinajurikova ja mam este kefu na flasky a trosku jari na umyvanie 😉 ci to patrilo k flaske ? 😀
@larmimi hihi to mam napisane pod inym zoznamom 😀 😀 aj koliky 🙂
Ahojte baby ako budete riesit pase a peniaze...nechavate to vzdy na izbe alebo to davate do trezorov ...kolko zhruba stoji pozicanie trezoru?
@katka512 hm to aj mna zaujima
Ešte sa chcem opýtať, koľko stupňov býva v júni? Dá sa v noci (resp. večer) vydržať v pohode v krátkych nohaviciach a tak? A čo more? Myslíte, že už bude teplé? Boli sme od 7.7. ako som už raz písala a mali sme strašne horúco, voda bola tak akurát, nie studená, ale osviežila, no chceli sme ísť skôr a nevieme sa rozhodnúť, či od 16.6. alebo 23.6. Deti máme už veľké, čiže to to neovplyvňuje

@luculiatko aj my tak ze doobeda a potom po spanku az poobede vonku....neboj nic,bude zmena prostredia,nas zaspi aj v kociku (teda dufam) 😀