Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@tana55neviem aké máš staré dieťa? Prvý krát som bola keď mala staršia dcéra sedem mesiacov a nebol ziaden poblem. Na prvý deň som mala vo veľkej batožine 1.5 litrovú Lucku a presne som vedela kde je lekáreň a čo sa kde sa dá dokúpiť v okolí hotela. V areáli hotelov zvyknú byť chladničky s balenou vodou, na izbách rýchlovarné kanvice ale po pár dňoch som zalievala mlieko vodou z kávovaru v reštaurácii. Na fľaše som mala so sebou také tablety z DM na sterilizaciu a z domu väčšiu plastovú potravinovú dozu
.tie tablety tusim obsahovali peroxid vodíka , nepamätám si presne. Ďalšie roky som už vedela vyskladať stravu z ponuky v reštauráciách.
Bola som v Turecku 5x, vždy v 5 hviezdičkovom hoteli. Jeden lepší ako druhý. T.r. pôjdem zase, zase do iného hotela. Moje hotely boli vždy na pláži, s krásnou záhradou a všetkým, ako v katalógu. Vyložene detské hotely majú názov "Family" . Toto doporučujem s deťmi. Raj na zemi. Na nete je kopa slovenských stránok, kde sú recenzie a fotky od turistov, toto pozerám. Cesta z letiska do hotela je uvedená všade. Takže každý si nájde podľa svojho gusta a podľa peňaženky 🙂
@opimiriam ak si chceš vyberať len z týchto dvoch hotelov,tak potom radšej Hane SUn. Nie je síce priamo na pláži, peši je to asi 8 min,ale chodí pravidelný odvoz na pláž a tá pláž je tam krásna,široká, piesčitá,pozvoľný vstup. Ten druhý hotel nepoznám,ale mrkla som na neho na internete a už len to,že má len 44% odporúčaní by som ho ja nebrala. Tie recenzie fakt nie sú bohviečo,čo som pozrela. Má výhodu,že je na pláži,ale tá je tam veľmi úzka, inak možno ok. A ide o Egejskú riviéru, od letiska je to 100 km. Hane je na Tureckej riviére, len 50km a okrem toho má 84%.
@oli18 V kt.hoteloch ste boli?
@opimiriam ten Hane Sun je fajn,skús pozrieť aj ďalšie dva hotely tejto siete - Hane Garden a Hane Family,tie sú tiež lacnejšie a obľúbené a super pláž. Alebo aj Novum Garden,ale neviem,či nebude cenovo viac,tam sme boli a bolo super. Ešte Sural Resort by mohol byť lacnejší,ten je tiež zameraný na deti a krásna pláž. To isté aj Diamond Beach. Z tých lacnejších by ešte bol Side Aquamarin alebo Crown hotely,z nich najlacnejší bude pravdepodobne Crown Serenity. Ak cenovo lepší nenájdeš,tak ja by som brala Hane Sun.
@popova dobrý večer, boli ste v beleku hotel Kirman Belazur? idem tam v auguste, je niečo na čo by sme si mali dať pozor? síce to turecka ideme už xy krát, no vždy striedame hotely,,, side, lara, do beleku ideme prvý x...
@opimiriam ja som išla u nás v meste do pobočky TUI,tam chodím už roky,oni predávajú zájazdy nielen od TUI,ale aj od lacnejších nemeckých ck. Myslím,že kľudne môžete ísť aj cez Verne,chodia s nimi aj iní. Alebo ak máte nejakú pobočku alebo agentúru,čo niekde u vás predáva zájazdy,tak tam skočte. Toto je tiež dobrá stránka: https://www.tui-reisecenter.sk/ Teraz sú tie ceny už aj cez Nemcov vysoké, dobré je objednať vždy do konca roka.
@oliverceky nepamätám všetky , boli sme medzitým aj inde, spomínam na tieto: Belek beach, Trendy Verbena, IC Santay
Zienky prosím o radu ideme s 2 ročnou cez leto. Chcem sa opýtať brali ste aj kočík??? využili ste na letisku alebo pri hoteli ak bol skorší check out?? Neviem sa rozhodnúť brat alebo nie. Ak ste brali aké máte skúsenosti na letisku? Nehadzali ním? Nepoškodili?
@lula1200 ahoj , my sme boli v novembri v Istanbule s trosku starsim ako dva roky a mali sme aj kociar. Dali k nam nemu na check-ine take obrie plastove vrece a mali sme kocik cely cas a odovzdlai sme ho v tom vreci az u lietadla. Za mna super!!! urcite ho zober. Mozno bude meskat let, tak dietko si mozno aj rado posedi a ak nie, tak sa vam budu lepsie vozit vsetky veci.
@uglybetty1234 prosím ta a Golfový a športový kočík to je jedno Ktorý zobrať?? Golfac že sa dava cez ten pas a môžem ho mat do odletu, sportiak to isté?? Alebo ho musím odovzdať skôr s batožinou?
@lula1200 mala som velky sportak
Ide niekto do sueno beach side??chceme ist tam 😊
@lula1200 my sme boli min
rok s dvojrocnou a s kocikom.mam.valco snap dovzdany az pri lietadle.nehadzali kocikmi.ale tak bral som horsi kocik.keby nieco.vyuzili sme aj na plaz.aj v jedalni chvilu posedela.v izbe som uspala v nom.a naspat let o 24.00 cize cele turecke letisko v nom spala
@riami78 cca 45 min
@nikinka1111 všetko bolo v pohode akurát treba chodít na raňajky medzi prvými bolo tam veľa Tukov a v jedálni bol po nich stále bordel personál nestíhal....to mi asi najviac vadilo tá jedáleň...bazény super aquapark výborný. Izby tiež pekne čisté transfer kratší.
@sjusiquatro my ideme do tohto hotela
@siska25 a kedy idete?

@opimiriam ak máte tak malé deti, volte 5 star Hotel, hlavne kvôli hygiene a pod...