Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@siska25 a cez aku cestovku idete?? Tak potom dake info po dovolenke 🙂
@sjusiquatro cez orex ideme
@amenka77 tento hotel nepoznám,je to Alanya,my chodíme bližšie k letisku. Ale mrkla som narýchlo na recenzie a sú sťažnosti na čistotu, je tam toho viac,čo píšu :/ Pomedzi to občas dobrá recenzia,ale ak by sa dalo,ja by som hotel určite vymenila,aby si nemala z prvej dovolenky v Turecku zlý dojem. Píšu,že treba topánky do vody,tak som pozrela fotky a sú tam také rôzne kamene,aj nenápadné v mori,čo by mohol byť problém. A pritom je v T. kopec krásnych pieskových pláži,kde fakt topánky netreba. Ak by sa dalo,tak ja by som menila za hotel niekde v oblasti bližšie k letisku - Lara, Belek, no a hlavne GUndogdu,Evrenseki,Colakli Kumkoy,Side.
@baumka ďakujem za info, aj som chcela meniť hotel,zakúpila som aj službu zmena týždeň pred odletom, ideme cez Fischer, no žiaľ nedá sa to lebo sa to týka iba Fischer zájazdov lebo oni ponúkajú aj zajazdy travel a ešte niečo a my sme kúpili nie Fischer ale od inej spoločnosti. O Tom žiaľ nás nikto neinformoval. Myslela som že Fischer predáva iba Fischer zájazdy a že tá zmena sa bude týkať na všetko. Spravia mi zmenu za 560€. Čo v žiadnom pripade
@amenka77 no pozri, zas to zober,že idete do T. prvýkrát,tak uvidíte,jedlo bude určite super a myslím aj služby a budete vedieť,čo a ako. No a možno o rok sa tam znovu vyberiete a už budete vedieť,kde radšej ísť. Ak budete vyberať hotel,tak ti tu určite viacerí radi pomôžu, vrátane mňa. 🙂 Prajem aj tak peknú dovolenku. 👍🌞
@baumka Baumka ahoj, ako čítam príspevky, vidím, že máš Turecko pochodene a rada poradis. Chcem Ťa aj ja poprosiť o radu, recenziu. Ideme 31.augusta do Turecka prvýkrát s 5 ročným a 1,5 ročným synom v čase dovolenky. Konkrétne hotel Alba Resort, Colakli. V recenziách som sa dočítala, že nemajú k dispozícii balenú vodu z čoho mám trošku obavy. Inak ideme z Viedne cez Nemecku cestovku, so Sunexpress. Poznáš prosím tento hotel? Ďakujem pekne za info
@miruska_1 Ahoj, v hoteli priamo som nebola,ale pláž poznám,tá je krásna,ide sa k nej trochu dole kopcom. Vstup do mora je pozvoľný,hádam aj 50m je malá voda,takže super pre deti. Niekedy dávno som tam aj chcela ísť,takže nejaké recenzie mám prečítané,ale mrkla som teraz aj tie nové. Hotel by potreboval rekonštrukciu,ale ešte stále je obľúbený aj medzi Slovákmi a hlavne je to rodinný hotel,takže v tomto ohľade ste dobre vybrali. Je tam aj také minizoo, je tam nádherná záhrada, máte tam promenádu,možno ti niekto,kto tam bol,napíše viac.
No a čo sa týka vody,tak 4* aj 5* hotely majú určite v minibare balenú vodu a má ho aj tento hotel,pozrela som recenzie,tak toho sa neboj. Možno v recenziách mali na mysli,že nebola balená voda na pláži alebo pri bazéne,lebo ako som som dočítala,tak by tam mali byť tie "kanistre" na vodu, v nich by mali byť aj malinovky. Mnohé hotely od tohoto skôr upúšťajú a majú normálne chladničky s fľaškami alebo kelímkami/téglikmi. Ak sa bojíš tejto vody z kanistrov,tak pozri,či napr. pri večeri v reštaurácii alebo v lobby bare nepodávajú balené vody a normálne si ich zober na izbu. Máte AI,tak verím,že bude aj takáto možnosť. Ak by vám náhodou voda došla, tak v hoteloch sú aj minimarkety,kde sa dá kúpiť okrem nej všetko,čo potrebuješ. 🙂 A aj mimo hotela sú supermarkety,kde vodu predávajú,tak toho sa báť nemusíš. Ak idete s Nemcami,možno budete mať aj krajšie izby. V každom prípade to bude určite pekná dovolenka a uvidíš,že sa ti bude páčiť v Turecku. So Sunexpressom niekdedy chodíme aj my a sme spokojní. Ako som vyššie písala, tak hotel je obľúbený a hlavne má krásnu pláž a super more a to je na dovolenke najdôležitejšie. 👍
@baumka ďakujem krásne za odpoveď. My sme dlhé roky chodili do Grécka a preto sme vybrali tento hotel. Že je tam zeleň okolo hotela, krásne prostredie. Ubytovanie.. z recenzií som čítala negatívne recenzie..ale to mi je fuk, budeme tam iba spať. Len teraz tá voda má znepokojila, kvôli najmladšiemu synovi. Tak ak bude možnosť kúpiť v rámci areálu je to ok..aj keď dúfam, že predsa len sa bude dať zohnať v reštaurácii alebo aspoň prídel na izbu na každé dieťa. Tak sme boli zvyknutí na Sardínii. Ďakujem ešte raz
Ahojte ideme za 2 tyzdne do Side star resort bol niekto uz? Pocula som ze blizko hotela je nejaky bazar aky velky?
@avenev boli odtiaľto nejaké žienky v minulosti,hádam sa ti ozvú. Inak za mňa,vybrala si super hotel,boli sme v susednom a aj pláž sme mali vedľa Side Staru. Je to krásna pláž,super piesok a ideálny vstup do vody,služby na úrovni. ˇAno, od hotela je bazár,asi 7 min. Ak si bola v Kumkoy,tak je menší,ale nie zas úplne,je tam všetko,aj lekárne, nakúpiš,čo chceš. Z hotela zabočíš smerom doprava,už po pár metroch sú prvé obchody.
ahojte. neviete mi poradit co sa tyka beleku, su tam nejake nakupne moznoati?
@avenev Dolmušom to máte najbližšie do Colakli. Ale viac možností je v Evrenseki,asi 12 min. tam sú aj také obchodné domy. Dám mapku,kde by ste mohli vystúpiť. Je to vedľa hotel Crown Palace a Crown Charm. TO sú tie hotely vpravo so zlatými vežičkami a tam vpravo je vidno aj tú zastávku,kde vystúpite. TOto celé vľavo je obchodná ulica,kde je nakupovanie trochu lacnejšie. Ak pôjdette po tejto ceste,ale po ľavej strane,tak asi po 10 min prídete do Kumkoy,kde je už veľké nákup. centrum a ešte viac obchodov. Alebo sa rovno dajte zaviezť do Kumkoy centrum. Tak to poviete aj šoférovi. Takže prvý odkaz Evrenseki. A v druhom odkaze Kumkoy,ten je do 2 min dolmušom z Evrenseki. https://www.google.com/maps/@36.8105759,31.3478...
tu je ten Kumkoy center a všade naokolo sú ešte obchody: https://www.google.com/maps/@36.8038273,31.3576...
neviete ako je to ked ma maly svoju fladu so slamkou nozem mu ju vziat naplnenu do lietadla?
@baumka Ahoj. Čítam tu tvoje rady ohľadom Turecka, tak ťa poprosím o radu aj mne :D Chceme ísť koncom júna, so 14mesačným dieťaťom. Moja predstava je hotel blízko letiska, piesočnatá pláž, detský bazén a nejaké preliezky alebo niečo, kde by sa malý trochu pohral. Prijala by som aj záhradu, kde by sme sa mohli poprechádzať. ďakujem 🙂
@231ivana ahoj, ak mozem poradit tak trendy aspendos. Boli sme minuly rok s 1.5rocnou a ideme aj tento rok lebo bolo uzasne..je to sice hodina cesty z letiska (no alanya je este dalej), strava uzasna aj pre krpcov, plaz krasna (my sme mali vlny ale to neovplyvnis), pre deti preliezky, bazen, velika zahrada, hotel cistucky, izby krasne velke (tuto zimu ho dokonca cely rekonstruovali a naozaj netusim co lebo bol tip top) a najma ziadni rusi.. cize uplne super pokojna dovolenka pre takuto mladu rodinku.
@231ivana kľudne spomínaný q veľmi obľúbený Aspendos,čo ti píše aj @ikushka19 . Síce máš bližšie Laru alebo Belek,ale pri Aspendose je jemnejší piesok a pozvolnejší vstup ako v tých dvoch oblastiach. Asi 2 min "bližšie" k letisku a presne v tejto oblasti je Side Star Resort,tiež na tej super pláži a má tam pre deti,čo treba. + pekná záhrada ( na fotkách). 🙂
•
Na tak isto super pláži je aj Kamelya, tam sú tri hotely a môžeš ich využívať v jednom areáli,je tam všetko pre deti. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=q3M5_hxXLFw@231ivana Alva Dona je v pohode,je to síce starší rezort,ale stále dobré recenzie,pekná záhrada. Je takmer vedľa Aspendosu,ale pláž má medzi dvoma mólami,ako je vidno na fotke. A pri tých mólachje tam pár balvanov vo vode i keď celkom dobre viditeľné,inak samý piesok a dobrý vstup ako na druhej fotke. Ale kvôli pocitu otvoreného mora,čo mám napr. ja rada,tak by som išla plávať buď viac smerom doprava alebo doľava,kde je more otvorenejšie. Prípadne pozri ešte hotel Crystal Palace,to je asi 10 min po pláži doľava,tam sme boli super spokojní alebo aj tiež nedaleký hotel VOn Resort ,tam je tiež super pláž a krásna záhrada.

@sjusiquatro 15.6. odlietame😀