icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

baumka
1. jún 2019

A super pláž, ihriská + lunapark a promenádu má aj Royal Alhambra.

domi1512
1. jún 2019

@baumka nahodou nevies ci pri kaya belek je pieskova plaz a vstup do mora? a co sa tyka tej flase ked mu to nedovolia tak co dam malemu pit v lietadle

baumka
1. jún 2019

@domi1512,ja si myslím,že ak sa napiješ z fľaše pred nimi,tak ťa pustia,viem,že to tu už ženy písali,že to tak urobili a bolo to ok. Ak teda ide o mlieko,tak určite. A neboj,na letisku máš aj automaty s nápojmi a duty free,ak ide o pitný režim a tam môžeš niečo kúpiť,keď už budete po kontrole. A aj v lietadle kúpiš.
Čo sa týka Kay Belek, tak som ti našla fotky,ak si nevidela. Je to tak,ako som písala vyššie,že najjemnejší piesok je pri Side. Tu je ten piesok napr. pri lehátkach jemný- 1.foto,ale čím bližšie k moru,tak je skôr hrubozrnný a sú tam aj kamienky,čo je typické pre Belek + horší vstup do vody. K 2. foto je aj nemecký komentár,preložím ti doslovne: Pri vode je pláž štrkovitá a do vody je strmší vstup.Odporúčajú sa topánky do vody. VOda je pekne čistá, priezračná,ale ide rýchlo do hĺbky. Po 10m sa nedá stáť. V hlbokej vode je však pieskové dno. " Toľko preklad.
Ale inak Kaya je krásny hotel a aj celkovo areál 🙂

summerlili
2. jún 2019

@231ivana súhlasím s komentárom vyššie, Trendy ASpendos Beach je pre rodiny s deťmi absolútne dokonalý. Boli sme v 2018 a boli sme nadšení. Tento rok ideme do Trendy Verbena Beach, predsa, máme už väčšie deti, ktorú preferujú mestský štýl a nepotrebujú tropickú záhradu.

tana555
3. jún 2019

@summerlili ahoj -;) aj my sa chystame do Trendy Verbena Beach 😉 kedy idete vy?

summerlili
4. jún 2019

@tana555 začíname 18.7. a do 29.7. Tu kedy ?

tana555
4. jún 2019

@summerlili my 10.7 😉 bola si uz s detmi v turecku? My ideme prvykrat s malou a neviem :/ mam si pribalit nieco extra pre nu?

mina152
4. jún 2019

@domi1512 o tú fľašu by som sa nebála, my sme boli s dcérou posledné 3 roky 3x v Turecku, prvýkrát mala rok a pol, leteli sme z KE, manžel mal jednu fľašu v príručnej a ja druhú, manžel prešiel v pohode bez komentára a ja som sa musela napiť, ale dovolili mi ju zobrať so sebou, minulý rok som mala dokonca dennú presnú dávku, to sme mali iba na cestu na letisko a sama som poznamenala, že som zabudla vyhodiť do koša a bolo mi povedané, že si ju môžem kľudne zobrať so sebou, lebo je dovolená detská strava, ak sa teraz nemýlim, do objemu 100 ml

tana555
4. jún 2019

@mina152 ako je to v turecku pre deti? Myslim s vodou?
Vies mi poradit nieco extra pre dieta co si vziat so sebou do turecka?

mina152
4. jún 2019

@tana555 v Turecku je všetkého dostatok a podľa mňa nič špeciálne si netreba brať, my sme akurát ťahali so sebou plienky, kúpacie plienky a fľašu dojčeneckej vody, plienky kvôli tomu, že malá bola citlivá na iné značky ako sme používali, ale v každom hotelovom obchode sú ináč plienky dostupné a vodu tiež, keď sa minula, tak malá pila ich balenú vodu, v turecku voda z vodovodu nie je pitná, takže všade v chladničkach je voľne dostupná balená voda, tou sme si pre istotu zvykli aj vyplachovať ústa po umytí zubov, čo sa týka najmenších detí, v praxi to nemám odskúšané, lebo naša bola dojčená takmer do 3 rokov, ale čo som si všimla,na zarobenie umelého mlieka, všade sú automaty na kávu a čaj, takže s prevarenou vodou nie je problém, aj na izbách sú bežne rýchlovarné konvice, naša malá prežívala na ryži, hranolkách, cestovinách s rôznymi, omáčkami, tiež polievkách, tie síce nie sú ako u nás, ale niektoré boli celkom chutné, na raňajky zvykla chrustať keksíky niečo na spôsob našej sunárky, tie som jej zvykla zabaliť do dozičky (aj keď by sa jedlo z jedálne nemalo vynášať), keby že ju niekedy počas dňa prepadol hlad a zvykli sme jej vždy brávať nejaké ovocie, pre trošku väčšie deti sú v každom hoteli aj detské kútiky, kde sa môžu obslúžiť deti samé,
v Turecku je to super, čo sa rozmanitosti stravy týka, každý si nájde niečo pre seba
Jediné, čo môžem odporúčiť, je užívanie probiotík aspoň 2 týždne pred cestou a potom aj počas dovolenky, samozrejmé tiež si zobrať základné lieky, kozmetiku telovú, opaľovaciu aj po opaľovaní (aj keď v hotelových obchodoch je všetkého dostatok, dôverujem overeným značkám, v Turecku sú predsa len iné štandardy ako v EÚ), s najmenšími deťmi neodporúčam priamy pobyt na popoludňajšom slnku, lepšie je prečkať na izbe, my sme s tým síce nikdy problém nemali, ale bol s nami pár zo Slovenska asi s ročným chlapčekom, a ten sa pravdepodobne na tom slnku prehrial, dostal vysoké horúčky a matka s ním potom strávila pár dní iba na izbe
Ak máš ešte nejaké otázky, kľudne sa pýtaj🙂

summerlili
5. jún 2019

@tana555 absolútne nič, keďže je tam všetko a čo nie priamo v hoteli, tak kúpiš v lekárni, aj u nás lieky na recept a tam na voľno. A v hoteli sú všade balené vody, ktoré si môžeš brať v neobmedzenom množstve na izbu.
Možno by som si dávala pozor, aby si dieťa umývalo aj zuby a aj kefka bola preplachovaná vo vode z fľašky (my sme to tak robili všetci vrátane umývania kefky takouto vodou).

Na ako dlho idete ? Do kedy ste tam ? Či je reálne sa tam stretnúť alebo sa len míňame 🙂.

tana555
6. jún 2019

@mina152 dakujem pekne 🙂 probiotika je jedno ktore? To sa asi v lekarni poradim... prvykrat ideme takto s malou tak som zvedava.. a v lietadle ste to ako zvladli?

tana555
6. jún 2019

@summerlili asi sa miname,my odchadzame a vy prichadzate 🙂 boli sme v turecku s manzelom asi 5 rokov dozadu,ale nepamatam zeby vodu sme mali neobmedzene.. ale to bude asi tym,ze sme neboli z tych leepsich hotelov?

summerlili
6. jún 2019

@tana555 tak, v 5* hoteloch je to samozrejmé, myslím. Minulý rok v Trendy Aspendos bola voda balená všade, takže nepredpokladám, že v Trendy Verbena to bude iné, keďže majú rovnaký počet * a je to tá istá sieť. Voda bola na pláži v bare, na pláži pri bazéne, nik ju nekontroloval a my sme si ju brali na izbu v neobmedzených množstvách + každý deň nám doplnila chyžná chladničku o 2 ks 1l vody + nealko.

tana555
6. jún 2019

@summerlili super 🙂 to sa mi “lahsie dycha” ked viem,ze je to tak 🙂to su nesytene vody,ze... tak uz len sa naladit dovolenkovo 🙂 mala si aj z domu nejake mňamky pre deti?

summerlili
7. jún 2019

@tana555 nie, iba to co sme kupili na letisku pri cakani na let. Tam bolo vazne VSETKO. A co nebolo, sa dalo kupit.
Ja uz naladena som, ale este viac ako 1 mesiac 🙈

tana555
7. jún 2019

@summerlili tak som zvedavaaa 🙂 potom napisem(ked nezabudnem)ako boloo...🙂 Taak prijemnu dovolenku🌞🌞🌞

belina12
16. jún 2019

Maminky, v kt banke ste si menili eura na turecke liry alebo ste menili na mieste? Bola som uz v dvoch a nemali. Dakujem

oliverceky
16. jún 2019

@belina12 Stačia eurá

belina12
16. jún 2019

@oliverceky dakujem velmi pekne za bleskovu odpoved! Do Turecka ideme prvy krat.😉

oliverceky
16. jún 2019

@belina12 Turecko má super služby, budete spokojní. Dá sa fajn nakúpiť, treba zjednávať. My ideme už 6.rok po sebe, vždy iný hotel v Lare.

belina12
16. jún 2019

@oliverceky tiez sme pozerali hotel Trendy Lara ale kym sme sa rozhodli aj sa vypredal na nas termin tak sme sa rozhodli pre Sea planet resort v Kizilot...je to dalej od letiska ale hotel vyzeral fajn tak uvidime...ale rada pocujem ze sa tan radi vraciate lebo manzelma na turecko musel trosku prehovarat 😉

jankadr
16. jún 2019

@belina12 my sme boli minuly rok v trendy lara🙂a stacia eura alebo dolare

belina12
17. jún 2019

@jankadr dakujem❤
a boli ste spokojni v Trendy Lara?...mozno skusime o rok😉

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
jankadr
17. jún 2019

@belina12 jasne.v turecke som bola uz asi 7 x a vzdy bolo dobre🙂

sjusiquatro
18. jún 2019

Bol niekto Royal Alhambra?

zzuzanah
Autor odpoveď zmazal
oliverceky
18. jún 2019

Bol niekto v Royal Wings v Lare?

avenev
21. jún 2019

@baumka
Ahoj sme prave v Side star resort, po veceroch sme 2 x sa boli prejst na ten bazar co je kusok peso... Mam este jednu otazku ked sa zvezieme do toho Kumkoy tak tam budu tiez podobne veci? Ja na tie fake znacky nie som, najdeme tam aj take normalne turecke znacky ? ako u nas napr. Berska, Orsay atd len ich myslim? dakujem