icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

summerlili
24. jún 2019

@baumka Ď A K U J E M ❤.

tana555
24. jún 2019

@katrin21 haha :D aj ich domacu?

tana555
Autor odpoveď zmazal
katrin21
24. jún 2019

@tana555 neviem aka to bola, obal moze byt original a dnu hocico..tu,co davali v all incl normalne. Boli sme v konakli,nikomu nic nebolo. Mala mala btedy 2r a 4 mes

tana555
24. jún 2019

@katrin21 dakujem 🙂 uvidime my co budeme mat v ponuke,aky druh zmrzky 🙂
Davala si aj pribiotika?

certi
24. jún 2019

@baumka do novum garden ideme teraz my, fakt je plaz daleko?

katrin21
24. jún 2019

@tana555 nie. Turecko nie je Egypt, v pohode. Drzte sa toho,co vam odporuci delegat

baumka
24. jún 2019

@sisull som rada,že vyhral Concorde 🙂 Ja som v tejto oblasti nebola,ale keď pozerám do googla,tak 8 min smerom doprava z hotela na hlav. ceste je veľký market Antalium Premium Mall a za ním je ešte jeden bazár,takže už len zobrať plnú peňaženku alebo kreditku,lebo Lara je drahšia,čo sa týka cien. https://www.antaliumavm.com/

baumka
24. jún 2019

@summerlili niet začo, peknú dovču prajem. 🙂

baumka
24. jún 2019

@certi pláž ďaleko je taký pojem,že je to fakt relatívne. Ja schválne stopujem časy,aby som si overila,ako dlho sa kam ide,lebo nemienim dať 2x viac peňazí za hotel "akože" na pláži,ktorý má však taký areál,že sa tam nachodím viac ako v hoteloch v druhej,tretej rade od pláže. My sme to z Novum Garden s malou dcérou dávali za 7 min. K pláži sa ide záhradou chvíľu dolu kopcom a potom je rovinka. A tá pláž stojí za to, na tú sa nechytá ani tak obdivovaná Kleopatrina pláž,pretože tu je pre deti super pozvoľný vstup do vody,žiadne skoky. Nám teda vzdialenosť nevadí ani teraz,keď mávame na 90% hotely mimo pláže,radšej tie peniaze investujeme do dlhšej dovolenky. 🙂

baumka
24. jún 2019

@katrin21 známa tam bola. (ja viem,že už to vyznie divne,že sa stále ja ozývam,kto to tu číta pravidelne :D ), ale ľuďom sa asi nechce písať alebo čo. Ona tam bola dávnejšie,ja som okolo neho párkrát išla,na pláž to máte tiež tak 5-8 min,podľa rýchlosti,ale tá je pekná s jemným pieskom a pozvoľ.vstupom, je to fajn oblasť pre deti. A cestou máte mostík cez riečku,kde plávajú korytnačky,tam je vždy kopec detí,čo ich obdivujú. 🙂 Hotel je starší a potreboval by renováciu,ale stále má dosť štamgastov a za tú cenu je to dobrá voľba. Hádam ti ešte niekto napíše k hotelu podrobnejšie.

certi
25. jún 2019

@baumka suhlasim, tak super, dik za info...mne tiez nevadi, ked je dalej, treba chodit,nie hnit🙂

katrin21
25. jún 2019

@baumka no podla fotiek vyzera byt praveze super,ale ktovie ake stare si fotky😂. Presne,ze za tu cenu asi bude fajn, pre nas je dolezita strava a bazeny,lebo minuly rok malá do body ani krok,boli trichu vlny a mala z mora paniku, kupali sme sa len ked spala v kociku😂😂😂,takze uvidime,ako teraz tento rok, hadam bude lepsie..
Ale tesime sa, jasne ze neocakavam za 1700e to co za 2500 ale minuly rok sme boli v o triedu mensom hoteli a bolo aj tak super Turci to proste vedia..
No ta plaz je kusok dalej,ako som myslela podla popisu hotela, pozerala som google earth a teda je to take po ulici ..hmm.. ale nevadi, aspon vybehame co zjeme😂nebudeme labzovat hore dole dole,budeme bud tam,alebo tam ... inak sa neda.. plaz vyzera super.

baumka
25. jún 2019

@katrin21 minulý rok bolo tu v Evrenseki pár dní tiež rozbúrené more,tak často to predtým nebývalo. Ale potom sa to dalo do poriadku. Ak nejde vietor od mora,tak hlavne doobeda je more pokojné a poobede zvyknú byť vlny,ale také fajn na vybláznenie. Ale predsa je to lepšie zažiť na tejto pláži,kde je pozvoľný vstup a piesok,nie kamene,tam sa človek cíti istejšie, žiadne kamene ho "nedobijú.! :D Peknú dovolenku prajem. 👍

katrin21
25. jún 2019

@baumka no,ale jej ani neslo o plaz, alebo kamienky, ona proste ani vstupit do neho nie..sme ju lakali na piesok, vedierko... nic..pockaj najdem fotku ako dokaz,ako to vyzeralo.

katrin21
25. jún 2019

No takto ..2x sme skusili viac ju netrapili, nemalo tp vyznam ju stresovat.
Topanky do vody sme predali po dovolenke ako nove🙈

baumka
25. jún 2019

@katrin21 ,no chúďa, verím,že ani vedierko nepomohlo,keď mala taký strach v očiach. 🙂 Ja som tiež ako dieťa bola bojko. Tak už len počkať a snáď vekom sa to zmení. A ak má rada bazény,tak aspoň tie si užije.

katrin21
25. jún 2019

@baumka no ved to, ten des v ociach ,to bolo realne ze fakt strach... ale mozno tento rok si to nebude pamatat..ked hej, tak bazeny to istia.. tonogany, smykalky,to moze.

lopezka
28. jún 2019

Ahojte, bol prosim niekto v Eftalia Splash Resort ?

sjusiquatro
29. jún 2019

Idete niekto 22.8. Turecko zo sliaca?

deny3
29. jún 2019

@sjusiquatro tiež 22.8., ale z Košíc

kristinka.s
30. jún 2019

@baumka Ahoj Baumka, vedela by si prosim napisat par slov aj o hotel Luna Blanca Resort & Spa? citala som, ze je dalej od plaze. Odporucas ci radsej nie? Dakujem krasne

baumka
30. jún 2019

@kristinka.s Ahoj, tak to máš šťastie,že si narazila na mňa,lebo ja som v Lune bola pred 4 rokmi. 🙂 Od pláže je určite bližšie ako napr. niektoré apartmány v CHorvátsku a v Taliansku,kde sa pešo dosť nachodíš. A to nehovorím o hotel. komplexoch aj v Turecku,kde cez park ti to trvá niekedy aj 2x viac,hoci v popise je,že ide o hotel na pláži. Takže ja som to stopovala a z Luny je to 4.5 min. a okrem toho tam jazdí pravidelne busík,takže sme sa často aj odviezli. Plážový úsek je malý ,ale celá pláž aj pláž. bar je fakt útulný a nájdeš tam všetko,čo chceš a vždy sme mali aj lehátka blízko mora. Inak plávať samozrejme nemusíš rovno pred tvojou plážou,ideš kam chceš,napr. hneď vedľa vľavo je pláž Miramare hotelov,tak kludne aj tam, do mora sa všetci zmestia. 🙂 A hotel je fakt báječný,jeden z najlepších,čo sa týka ubytovania v tej oblasti,na izbe máš všetko,komplet minibar, konvicu , v kúpeľni všetky možné šampony a iné veci z kozmetiky, výborne nám fungovalo wifi... Je tam krásna lobby a super drinky v ponuke v lobby bare. Hotel nie je veľký a preto je prehľadný,rýchlo sa zorientujete. Rovno pred hotelom je nové nákupko a ak pôjdete doprava,tak prídete do Kumkoy,kde je obrovské nákup. centrum. Ja by som tam išla znovu. 🙂

sjusiquatro
30. jún 2019

@deny3 a ktory hotel?

deny3
30. jún 2019

@sjusiquatro trendy verbena Side, vy?

summerlili
1. júl 2019

@deny3 @sjusiquatro - my letíme 18.7. tiež do Trendy Verbena Beach 😉

sandrus2
9. júl 2019

Dievčence ešte mám otázku , idem na dovolenku sama s malým s jeho otcom už nežijeme a má jeho priezvisko ja mám iné ako moje dieťa , potrebujem dáke splnomocnenie od jeho otca alebo niečo keď idem do Turecka ? ďakujem

summerlili
10. júl 2019

@sandrus2 zachytila som niekde správu, že áno, môže s tým byť problém. Skús pozrieť stránku MZV SR, tam by mali byť podrobnejšie info. Určite tam musí byť jeho overený podpis a preložené do angličtiny.

sjusiquatro
10. júl 2019

@sandrus2 to by aj mna zaujimalo🤔

baumka
10. júl 2019

Baby,tu máte stránku ministerstva,dole si nájdite krajinu - Turecko. Tam píšu,že sa nevyžaduje toto potvrdenie. Ale pre kľud si ho môžete vytlačiť na stránke hore a dať danej osobe,ktorá cestuje s dieťaťom: https://www.mzv.sk/cestovanie-a-konzularne-info...