Dovolenka s malými deťmi
Ahojte mala by som otázky čo ste šli na dovolenku s malými deťmi čo odporučujete určite zobrať aby sa uľahčil pobyt tam.
-odkedy do kedy ste boli vonku na slniečku.
-ako ste riešili teploty či ste používaly dáke plažové stany na tieň alebo dáky slnečník.
A hlavne aké lieky na čo všetko ste brali to ma zaujíma najviac lieky a lekárnička.
Plus ako ste riešili stravu malynkým detom varené qsi moc nebude chutiť vtakom teple.tak asi skôr osviežujúce studené jedlá ako výživy dáke ovocie a tak mlirčko mu asi nebude chutiť také teplé keď bude teplo či sa mýlim ak somdačo zabudla čo vám pomôhlo alebo tak tak budem rada ak sa dakto najde kto mi pomôže zodpovedať moje otázky 🤣 ďakujem 😊😊
Aký je vek detí, dieťaťa? Kde budete bývať? Hotel, penzión, apartmán? Vlastná kuchyňa, reštaurácia?
Celkovo sa neodporúča byť cez obed na slnku (ani dospelým, dupľom deťom) čiže cca do 11.00 a potom sme šli do izby. Poobede okolo 15.00 sme šli zase von. Dovtedy sme boli na izbe, v detskom kútiku v hoteli, v restike a podobne.
Mala som ten detský stan, malý bazénik pre istotu, keby sa báli "veľkej vody" . Slnečník sme mali aj my pre seba, sama nemám rada priame slnko. Klasické hračky,nafukovacia lopta, vedierko, formičky. Klobúčik na hlavu, plienky do vody.
Jedlo - kapsičky, ovocné výživy, hotové jedlo v sklíčkach, ovocie, zelenina, chrumky, keksíky, čaj. Pripadne ak je už väčšie dieťa, tak aj z ponuky restiky sa dá vybrať, čo môže jesť. Na izbe zvykne byt už aj takmer všade chladnička, čiže aj mlieko aj jogurty napríklad vieš tam dat.
Lieky - klasické proti teplote, bolesti,hnačke, náplasti na drobné rany, dezinfekcny sprej, rychloobvaz. Pantenol, opaľovací krém.
@jessica45 na plazi sme mali taký maly stan - taka mušľa te len s tým pomykas a to sa rozprestrie
Kozmetiku na opaľovanie a po kupujem len Biodermu 50 faktor
Keď bol syn veľmi maly tak na obed sme boli v hotely, na plazi bolo príliš horúco
A kým bol úplne maličký tak sme mali maličký bazenik pod slnečníkom
Lekárnička: niečo proti teplote, niečo proti hnačke, niečo na uši a oci. Inak všetko všade kúpiš
My už máme vacsie deti, ale stale to robime tak, ze po ranajkach sa ideme kupat a cca o jedenastej sa vratime. Byvame v hoteli s klimatizaciou, takze nehrozi, ze by nam jest nechutilo. Naopak po plavani chuti vsetkym ovela viac nez obvykle. Po obede sa zabavame na hoteli, okolo pol stvrtej sa vyberieme zase kupat. Potom vecera a detska diskoteka. Po nej uz deti odpadnu spat, lebo su uplne KO. Niektore dni sa ideme namiesto kupania pozriet do mesta.
@jessica45 čo znamená malé deti?
Prvý krát sme boli s 18 mes a 3r. Keď boli menšie tak sme chodili iba na kupko. Vždy sme mali zo sebou plážový stan, opaľovací krém 50+, hračky do vody ,na pieskovisko, rukavniky/koleso na plávanie. Bývali sme blízko pláže, varila som im ako doma, po obede spali vo svojej izbe na pláž sa šlo až po tretej. Lieky: sirup pri teplote, sprej na dezinfekciu a pár náplastí nič špeciálne, veď všetko sa dalo kúpiť v lekárni. Čo som najviac ocenila že som brala boli ich vlastné nočníky. Nenudili má v noci.
Z liekov beriem Nurofen, Tasectan Duo (na hnacku), Zyrtec (na alergie), dezinfekciu v spreji (na male ranky/odreniny), leukoplast a propolisovu tinkturu (davam 2-3 kvapky detom pri bolesti brucha). Minuly rok sa zapalilo synovi treti den dovolenky oko, v lekarni nam predali domacu verziu Ophtalmo-Septonexu a zabrala super.
Ďakujem všetkým všetko som mala spísané ja len náhodou či niekto nenapíše dačo viac ako mám ja ale aj tak ďakujem všetkým 😊
Ahoj , ja som bola s 9 mesačnou a príkrmy som si robila na apartmane, uvariť mäso s brokolicou a zemiakom zabralo 10 min . Zobrala som si mixér a varila na 2 dni, aspoň 1 teplé varené jedlo by som na dovolenke zaviedla. 3 ročný nech sa už stravuje s vami. Môžeš si niečo pozavarat doma a var si na 2 dni, nech netravis veľa času v kuchyni. Veľa jedla som pri malých deťoch niesla z domu, mlieko im tam chutilo tiež. Lieky ber pre istotu všetky, od teploty, kašľu, hnačky, do nosa a hlavne fenistil, fenistilovu gél. Naša od prvého dňa nádcha z klímy, hnačka zo slaného mora, teplota z prehriatia atď.... Ak idete autom pozor na klímu, aj v apartmáne . Naše deti ju neznášajú
Ešte repelent mi napadol. Nie je to síce liek, ale hodí sa, hlavne podvečer, keď vylezú komáre.
@amelia89 dopĺňam repelent vhodný pre deti, slnečník s upf 50 a na škrabance a odreniny živicová masť Abilar - nedostane sa tam ifekcia a urýchli hojenie. Ku strave my sme varili cestoviny so sviežimi zeleninovými omáčkami

@jessica45 čo znamená malé deti?