Dovolenka s polročným dieťaťom lietadlom
Ahojte,
chcela by som sa spytat na skusenosti s dovolenkou s polrocnym dietatkom? Boli ste niekto aj dalej, nad 5h? Vela ludi hovori, ze to bolo lepsie kym dieta nechodilo. To vacsinou vravia ti, co boli. A ti co neboli zas vravia, ze by urcite nesli :D
Dakujem vopred za vsetky reakcie 🙂
Ja som cestovala s detmi od 7mesiacov, ale vzdy len po EU. Mimo EU som si kvoli ich bezpecnosti a zdraviu netrufla.
@lululu108 pokial viem, tak babatka si nevedia tak vyrovnat tlak a je im to neprijemne... ale ak niekto musi, tak asi to nie je nieco, co ludi zastavi...
Asi najviac s tym nesuhlasia ti ludia, ktori musia pocuvat plac... 🙂 🙂
Najlepsie hned na kraj sveta...
Boli sme s 8 mesacnym v omane - 7 hodin v lietadle a bolo to uuppne v pohode, nezaplakala ani raz. Zalezi urcite od dietata, kazdy si to svoje pozna. Teraz ma 2,5 a ideme o tyzden do thajska 11 hodin, medzitym uz sme boli viackrat v UAE. Tu sa niektore mamicky ani do vedlajsej dediny neodvazia takze to neries.
Boli sme s 8 mesacnym v omane - 7 hodin v lietadle a bolo to uuppne v pohode, nezaplakala ani raz. Zalezi urcite od dietata, kazdy si to svoje pozna. Teraz ma 2,5 a ideme o tyzden do thajska 11 hodin, medzitym uz sme boli viackrat v UAE. Tu sa niektore mamicky ani do vedlajsej dediny neodvazia takze to neries.
@lula3108 my sme boli v Ománe na jar a za nami cestou späť sedeli s bábätkom, tá malá pišťala asi len raz, úplne v pohode to bolo, pre mňa ako cestujúcu je to oveľa lepšie ako väčšie deti, ktoré jačia, kopú ti do sedadla, alebo sú schopné ti strčiť prst do jedla, to sa mi stalo cestou do Ománu 🙈
@lululu108 ja som letela 9 hodin s 8 mesacnym. Bud spinkala, alebo som ju nosila, alebo tablet a chrumky. Zvladli sme to.
Presne, ti co neboli, budu brblat. Bola som so 6 mesacnym. BA-Vieden autobusom, Vieden - Pariz lietadlo, Pariz - Bordeaux lietadlo a z Bordeaux do ciela cesty este 2 hodiny autom. Potom to cele spat na Slovensko. A v ramci dovolenky sme autom prejazdili Francuzsko z juhu na sever a opacne. A to som isla da sa povedat prvy krat sama (bola som davno pred tym ako 18 rocna letecky cez cestovku, toto bolo vsetko na vlastnu past). Okrem ciest autom som isla len ja a dve deti 8 rocny a 6 mesacny. Vsetko sme v pohode zvladli. Malinky vacsinou vsetko prespal, v lietadlach mi nikdy neplakal. Netreba sa bat.
Kolegyna cestovala s dcerou od 3 mesiacov do Moskvy a spat casto, aj niekolko krat do roka.
Pre mna dovolenka s detmi akehokolvek veku bola vzdy super. Hlavne v rezortoch s all inklusiv - ved tam si ako doma, len niekto iny ti navari, uprace. Mas o starosti menej.
@lululu108 záleží aké máš dieťa, moja 2,5 ročná vystrajala v lietadle len do Turecka, neviem so predstaviť že by tam mala sedieť 11 hodín 🤦♀️
@lululu108 tiez som toho nazoru, ze cim mensie dietatko tym lepsie, lebo tie vacsie uz zvyknu vystrajat a vymyslat
Záleží od dieťaťa a od pevnosti Tvojich nervov. My sme chodili od 1.5 roka. Skôr som sa bála.
Ja som lietala s deťmi od mala. Vždy to bolo úplne v pohode.
@lululu108 proste načo?????
Ja som raz letela so 6 mesačným ako spolucestujúca... doslova desná cesta. 2 hodiny to dieťa vrieskalo, nevedeli ho žiadnym spôsobom ukľudniť. Trpelo celé lietadlo (ľutovali sme to dieťa), bol to klasický komerčný let.
Takže zbytočne ti tu napíšu "moje dieťa to zvládlo" - to neznamená, že to zvládajú všetky deti.
lietame od 5m pravidelne 10-12h cesty. v 6m to bolo uplne ok, najhorsie cestovanie bolo od 1-2rokov, od 3 rokov zase uplne ok
Chúdence deti
@anonym_437466 Aj chudáci spolucestujúci.
Cestujem už roky a väčšinou je to čistý des, lebo tie malé deti doslova vrieskaju, hlavne pri vzlete a
pristávaní. Majú citlivé bubienky a bolí ich to.
A vrchol je, keď je nočný let, ale decko sa akurát vtedy rozhodne byť hore a džavotat, keď ostatní ľudia chcú spať.
Zas tieto komentare 😂 s detmi ani nahodou a do 15!
Myslim, ze si najlepsie poznas svoje dieta, ja by som to najskor otestovala na nejakom kratsom lete. Za mna najhorsie obdobie bolo cca. ked mal 1-2 roky, ked bolo utrpenie zabavit ho (ak ho teda nevyplo pri rolovani po drahe, co nastastie vacsinou vyplo).
Myslim, ze som na letoch castejsie zazila ozratych slovakov, ktori si lietadlo pomylili s krcmou v dzedzine ako revajuce deti 🙂 a pri tych detoch sa to aspon da pochopit.
Zas tieto komentare 😂 s detmi ani nahodou a do 15!
Myslim, ze si najlepsie poznas svoje dieta, ja by som to najskor otestovala na nejakom kratsom lete. Za mna najhorsie obdobie bolo cca. ked mal 1-2 roky, ked bolo utrpenie zabavit ho (ak ho teda nevyplo pri rolovani po drahe, co nastastie vacsinou vyplo).
Myslim, ze som na letoch castejsie zazila ozratych slovakov, ktori si lietadlo pomylili s krcmou v dzedzine ako revajuce deti 🙂 a pri tych detoch sa to aspon da pochopit.
@petamich No, neviem, s akou leteckou spoločnosťou si letela, ale ožratý človek sa na palubu ani nedostane. A takisto mu už ani letušky nepredajú alkohol, ak vykazuje známky opilosti.
@lululu108 no my sme boli toto leto s 1,5rocnym a bola to totálna katastrofa v lietadle. Keď sme vzlietali a pristavali to mu práveže vôbec nevadilo, ale už samotný čistý let 🫣 on chcel stále chodit, stále nám pišťal, nič ho nebavilo, jeho ani doma nebaví pozerať telku alebo tablet, ozaj len chvíľočku vydrží. Stále sa pýtal von z lietadla, potom chcel spať, nevedel sa uložiť, no ako hrôza nad hrôzu. A to som si myslela že s ním to bude v pohode, lebo bol taky kludas celkovo, rád sa pozeral len tak okolo seba. Obidva lety nám takmer celé prereval, leteli sme 2h15min.
Osobne si myslím, že keby sme šli pred rokom, keď mal toho polroka by to bolo lepšie, ale tiež som mala také predsudky, že s takým malinkým nie.
Ale v lietadle s nami boli aj s menším, malo tak medzi polrokom a rokom, nechodilo ešte a to raz zamrncalo, inak sme o ňom ani nevedeli.
@petamich No, neviem, s akou leteckou spoločnosťou si letela, ale ožratý človek sa na palubu ani nedostane. A takisto mu už ani letušky nepredajú alkohol, ak vykazuje známky opilosti.
@jaja20 mam toho nalietaneho akurat dost a tych ozratych slovakov som tam stretla nie raz (na chartrovych aj nechartrovych letoch), pri nastupovani do lietadla znamky opitosti nevykazovali a potom si naramne uzivali let dopujuc sa vlastnym alkoholom, kedze ako spravne pises letusky im ho odmietli predat (a zasa aby sme im nekrivdili aj zopar ceskych bratov tam bolo), verim, ze nechces rozporovat moju skusenost, rovnako ako nerozporujem ja tvoju 🙂
Boli sme prvýkrát keď mal syn 5 mesiacov. Keď sme vystúpili, normálne sa niektorí čudovali, že máme dieťa. Nikto o ňom ani nevedel. Odvtedy lietame pravidelne a v živote nevydal jeden zvuk okrem smiechu, keď pozeral rozprávky. Každý si pozná svoje dieťa a na základe toho sa zariadi. A v prípade ak naozaj treba cestovať, tak skratka treba. Nechápem načo sa vyjadrujú ľudia, ktorí v živote ani okolo lietadla neprešli.
@jaja20 mam toho nalietaneho akurat dost a tych ozratych slovakov som tam stretla nie raz (na chartrovych aj nechartrovych letoch), pri nastupovani do lietadla znamky opitosti nevykazovali a potom si naramne uzivali let dopujuc sa vlastnym alkoholom, kedze ako spravne pises letusky im ho odmietli predat (a zasa aby sme im nekrivdili aj zopar ceskych bratov tam bolo), verim, ze nechces rozporovat moju skusenost, rovnako ako nerozporujem ja tvoju 🙂
@jaja20 ja uplne suhlasim a mam podobne skusenosti s @petamich To, co dokazu slovaci je des. Starsi si radi lupnu, nie su ozrati, ale uz ani triezvi a to potom su len samy vtip, srandicky, pokriky, smiechoty. Nie len oni ale vzdy minimalne polovica cestujucich - hned ako sa vypne svetielko priputajte sa, zrazu vsetci potrebuju na zachod, behaju hore dole, stoja v rade v tenuckej ulicke ako by davali volaco zadarmo. Potom zrazu kazdy potrebuje nieco z kufrov, tak vyberaju skrinky nad hlavami, otvaraju, zatvaraju, presuvaju batozinu. Dalsia super skupina su mladi okolo 25 rokov - to je horsie ako puberta, slovnik stvrtej cenovej, nedajboh aby nesedeli pokope - to sa furt bavia cez ulicku, vystrkuju hlavy, hadzu si vreckovky. Na letisku nikoho nepocut, len tuto slovac. No a na zaver su tu take exemplare - dospela zena mi kopala do operadla sedacky, lebo som si dovolila sklopit na 11 hodinovom lete operadlo. Vsetci naokolo sklopene sedadla, len ja som musela sediet rovno.
Do Vietnamu s nami letelo cca rocne dieta a ano, bolo jedno z tych uplakanych. No ak by som si mala vybrat, tak radsej malicke deti ako ten vykvet, co som spomenula vyssie.
@petamich Ale ja ťa vôbec " nerozporujem" 🙂
Len ma zaujíma, s akou spoločnosťou stále toto zažívaš. Lebo za vyše 26 rokov, čo lietam, som zažila iba raz, že viditeľne opitého chlapa ani nepustili do lietadla, a to na Cypre.
@petamich Ale ja ťa vôbec " nerozporujem" 🙂
Len ma zaujíma, s akou spoločnosťou stále toto zažívaš. Lebo za vyše 26 rokov, čo lietam, som zažila iba raz, že viditeľne opitého chlapa ani nepustili do lietadla, a to na Cypre.
@jaja20 ja som nikde nenapisala, ze stale toto zazivam, napisala som, ze sa mi to stalo viackrat a castejsie ako tie spominane "problemove" deti (akokolvek sa spravajuce, lebo tie deti na to maju opravneny dovod, su to male deti) a stava sa to zvacsa na charterovych letoch alebo low costove lety, konkretne aerolinky asi netreba menovat, pri pracovnych cestach napr. sa mi to myslim nestalo ani raz
@jaja20 ja som nikde nenapisala, ze stale toto zazivam, napisala som, ze sa mi to stalo viackrat a castejsie ako tie spominane "problemove" deti (akokolvek sa spravajuce, lebo tie deti na to maju opravneny dovod, su to male deti) a stava sa to zvacsa na charterovych letoch alebo low costove lety, konkretne aerolinky asi netreba menovat, pri pracovnych cestach napr. sa mi to myslim nestalo ani raz
@petamich Mňa to práve zaujíma. Že cestou kam sa ti to stalo, keď to bolo častejšie.
@petamich Mňa to práve zaujíma. Že cestou kam sa ti to stalo, keď to bolo častejšie.
@jaja20 bezne dovolenkove destinacie Slovakov Grecko, Cyprus, pri ceste do Londyna (mladi muzi sli na nejaky futbalovy zapas), pri ceste do Barcelony (ti neviem kam isli) a toto su tie co mi napadli takto narychlo a v poslednej dobe - neviem ako je to relevantne ale okej 🙂 ziadne ine dokazy nemam
@jaja20 bezne dovolenkove destinacie Slovakov Grecko, Cyprus, pri ceste do Londyna (mladi muzi sli na nejaky futbalovy zapas), pri ceste do Barcelony (ti neviem kam isli) a toto su tie co mi napadli takto narychlo a v poslednej dobe - neviem ako je to relevantne ale okej 🙂 ziadne ine dokazy nemam
@petamich Ale ty miešaš hrušky s jablkami. Autorka sa nepýta na low costové lety do nejakej metropoly na futbalový zápas alebo bežnej destinácie, ale na viac ako 5 hodinové lety na dovolenku. Preto ma zaujímalo, na ktorom takomto lete sa ti to stalo.
Ked mal maly pol roka leteli sme prvy krat v zivote,cely let prespal,ano horsie to bolo ked uz mal 2 a pol roka,ale to len preto,ze na letisku nemohol ani za otca zaspat,mali sme letiet o 23.30 a leteli sme o 2 v noci.Na letisku velky ruch,tak sme si maleho prehadzovali s muzom ako horuci zemiak.Nakoniec ale aj tak opet cely let prespal,ako aj celu cestu autom z letiska domov.Uzili sme si dovolenku aj ako pol rocnym,tak isto aj s 2 a pol rocnym.
Tak krasnu dovolenku prajem,a vela oddychu.
Kazde dieta je iné. Len raz sa mi stalo, že bolo bábätko ticho a nerevalo celu cestu. 2 hodky to nejako clovek prežije, ale počúvať to 10 hodinový let napriklad, tak po nich niečo hodím
Leteli sme 12 hodín, malý mal 6 mesiacov. Neplakal, prespal, úplne v pohode. V lietadle sme mali aj postieľku. Odvtedy ako malý lieta, stale sa pýta kedy pôjdeme na dovolenku, ze chce letieť a ze chce byť pilot. S nami v lietadle leteli aj oveľa menšie deti. Detska doktorka nám povedala, ze keď máme možnosť, mame cestovať, spoznávať krajiny. Mlieko sme brali svoje, aj plienky. Teraz je vsak väčší a na taky dlhy let by som si asi netrúfla. Vtedy iba spinkal, neušiel nikde🙂

Chúdence deti