icon

Dovolenka so 4-ročným dieťaťom

ivette1223
3. apr 2023

Ahojte. Chcela by som ist s našou malou prvy raz v lete niekam do zahraničia na dovolenku. Financie aj boli, len sa strašne bojím o ňu. Odkedy ju mame, cestujeme po Slovensku, sem tam blízko hraníc. Mám neskutočný strach ísť snou niekam do cudziny. Kym sme boli dvaja, chodievali sme kade tade bez problemov, kazdy rok sme boli niekde na dovolenke, nikdy som sa nebala...ale teraz mam neskutočný strach, bojim sa ze nieco nachytame, alebo nieco sa stane. Je tento strach oprávnený? Ďakujem.

andrea_82
3. apr 2023

nie, strach nie je oprávnený, kým nechodíte do nejakých zaostalých častí sveta. Bežne už malé detičky cestujú lietadlom kade-tade po svete. V každej časti sveta žijú malé deti. A 4-ročná už nie je malé bábätko.

zmrzlinka2021
3. apr 2023

@ivette1223 sleduj na FB cestujeme bez cestovky. Mamka dvoch malých detí cestuje s nimi na dovolenky. Najmenšie je bábätko

kikulienkadd
3. apr 2023

Ahoj, musíš sa oslobodiť zo svojho strachu. Prepáč, nezdá sa mi to v poriadku, takto sa zničíš, dieťa ťa bude potrebovať ešte veľmi dlho. Držím ti palce, nech sa to podarí a potom hurá do sveta🍀

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2023

Stat sa Ti moze nieco aj doma v kuchyni. My chodime na dovolenky s detmi od babatiek. Neviem, preco by si sa mala viac bat napr. v IT ako na Slovensku.

michaela412
3. apr 2023

Neboj nič ja mám 4 ročnú dcérku, boli sme už v chorvátsku, v taliansku (autom) super to zvládla a teraz ideme na ostrov Koss (letecky) tak bude mať ďalší zážitok. Dúfam, že sa jej lietadlo bude páčiť pri ceste tam, lebo naspäť neviem čo bude 😂

melanta
3. apr 2023

Ja som od roku chodila s malou po celej Európe aj mimo Európy. A väčšinou som chodila s ňou iba ja, muž nemal toľko voľna. Nemáš sa čoho obávať. Alebo inak povedané, hocikde inde sa môžeš obávať iba toho, čoho sa teoreticky môže človek obávať aj doma.

katkaseiner
3. apr 2023

Ja tvrdim ze zdravotne sa hocikde moze vsetko pokaslat... a ja som napr. bola velmi spokojna so zdravotnou starostlivostou v Egypte. Myslim sice len lekarsku kliniku v ramci rezortu, ale fakt ako klobuk dole.

tanyan
3. apr 2023

Ja som sa bála letu, keď malá nemala ešte ani dva roky - ako bude znášať zmeny tlaku. Princezná bavila polku lietadla - rozprávala, spievala, prechádzala sa... nikoho neotravovala. Akurát mňa museli monitorovať (tep), lebo môj prvý let po pôrode odhalil nejaké zúženie prietoku za uchom a bolesť mi privodila predkolapsový stav. 😝
Všetci sme to zvládli a dcéra nemá za tie roky (už mala osem) žiadny problém s lietaním.
Technicky je jedno či niečo chytíte napríklad v bazéne alebo z jedla tu alebo v Turecku - akurát tam sa o teba postarajú rýchlejšie, v krajších priestoroch...

zuzanaete
3. apr 2023

Treba popracovat trochu na tom strachu. Pokial sa nechystate do oblasti napr. kde je problem s pitnou vodou, su tam kadejake exoticke choroby a zla zdravotna starostlivost, tak sa nemas coho obavat. Na zaciatok vyskusajte nieco blizko, kde sa viede v pripade potreby rychlo vratit - Taliansko, Chorvatsko, Slovinsko. Ludia bezne cestuju po svete s malymi detmi.

zabka79
3. apr 2023

@ivette1223 my sme syna nikam netahali stale bol chory platene dovolenky par krat padli kvoli chorobe. Len do Chorvatska sme chodili kazdy rok od narodenia, tak aby sme sa vedeli vratit keby daco. Tetaz ma 8r a zvazujeme prvy let a dovolenku niekde mimo.

ivette1223
autor
4. apr 2023

Ďakujem žienky, trochu ste ma motivovali k tomu aby sme vypadli zo SK na chvíľku aj my 🙈 snad sa odhodlame v lete nieco zorganizovať. 💋