Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
@slivka3 my letime z Kosic 🙂 ja som citala recenzie a pozerala fotky aj tu http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g2954... Jasne ze sa medzi nimi najdu aj nie velmi pekne, ale zase som citala ze tento rok menili aj menu, ze je tam viacej jedla aj pre deti. Tak ja verim ze bude fajn 🙂 A idete cez Satur?
skúste pozrieť ešte tu:
http://www.recenzie-hotelov.sk/recenzie/tunisko...
@zuzana612
@slivka3 presne ako píše zuzana oni si zoberú aj doláre aj eurá ale majú problém to potom zameniť, lebo mince napr. zmenáreň nezmení a zase 5 € sprepitné je teda iná káva 🙂 dolár neviem či zamenia bez problémov keď je to papierovka ale radšej by som si zamenila pár eur keď len 20 určite tak aj menej minieš ako keď budeš rozdávať dolárovky, ale každého vec, oni zoberú všetko 😀
@zuzana612 Aj ja si hovorím,že bude super,veď je to prvá dovča pri mori,len aby sme nastúpili do lietadla,to je pre nás všetkých nočná mora.Vy sa nebojíte?ale tak Ty máš ešte malé deti,tie oblbneš,lenže moji už všetko chápu,dokonca sme najprv kvôli nim ani nemali ísť,lebo oni letieť nebudú,tak sme dovolenku ani nevyberali,ale nakoniec ich manžel akosi presvedčil a dovču sme objednali.
na fb je tiež, tam sú tiež ohlasy návštevníkov:
@tinasc Zajtra v robote tie recenzie trošku popozerám.
Nie nechceli,že nech si to objednáme,že hlavne Adel ona nikam nepôjde,ona bude doma u babky,jej hovoríme šak aj babka ide,tak že nevadí,že ona bude doma so psom a krsným,ale potom neviem ako,ale raz som večer prišla z roboty a už mali dovču vybratú a že teda pôjdu,neviem ani ako ich chlap presvedčil na to lietadlo.A po pravde,aj ja mám z lietadla strach,mám trochu problém v uzatvorených priestoroch,tak sa tiež bojím ako to zvládnem.
ahojte. ja som bola v Tunisku 2x. Prvýkrát sme isli ked som bola tehotna do Sousse, prisli sme v noci, nic sme nevideli len samu spinu po ceste z letiska. Dosli sme do hotela, izba samozrejme neupratana a kohutik v kupelni chybal :D ,izba orientovana do mesta.... tak sme zisli dole menit izbu, dali sme im 5€ ci kolko, uz si nepamatam a dali nam izbu s vyhladom na more (to robime na kazdej dovolenke). paraaaada, vychod slnka, no uzas. boli sme v 3* hotely!!! boli sme mladí a nikto nam nepovedal, ze urcite si jednu hviezdicku treba z afrických krajin odcitat 😀 ale nevadilo nam to, izby nam za par dinarov ci milimov (tych halierov ich) upratali aj s labutami z uterákov, nechavali sme upratovackam pera, privesky a take somariny....stale sa usmievali....zuby som si vyplachovala s ich vodou, nemali sme ziadne tazkosti, ja som bola v 7tt a vsetko bolo v pohode. Ako som pisala, z jednej strany sme mali mesto a z druhej plaz. Na plazi domorodci, velmi otravni a v meste ani nehovorim. Ale to si treba zvyknut, s tym musite ratat pokial idete do takej krajiny. Co si naozaj nechcete kupit tak sa na cenu ani nepytajte, lebo vas z obchodu nepustia ani von. Niekedy vam tak polichotia a opantaju vas tak, ze neviete ako a uz mate nakupene. Fakt. Volali ma Shakira 😅 Odporucam ist do Mediny na trh pozriet. Na konci, alebo zaciatku mesta (podla toho kde je hotel) je obchodny dom, dostat tam vsetko. Akurát v piatok sa alkohol nedal kupit, je samostatne v inej miestnosti 🙂 obchodu. No a po dovolenke sme si povedali, ze nikdy viac Tunisko 😅 a o 2 roky sme isli opat a uz aj s dcérou ale do Monastiru 😀 . Na rozdiel od Sousse tam bolo vzdy spinave more. V Sousse bolo krasne, plytke a ciste. V Monastire sme boli v 5* hotely ale mala som pocit, ze sme sa lepsie najedli v tom 3*. A co sa stolov tyka, tak sme mali stale prideleny jeden na cely pobyt. Sem tam treba obden dat sprepitne, aby vas rychlejsie obsluzili, rano doniesli na stol kavu, vecer vino atd...ked nieco chybalo na stole priniesli. Vodu na mlieko pre dceru sme prevarali kupovanu, alebo z minibaru, na izbe v nasej rychlovarnej. Co sa mi na zenach tunajsich pacilo bolo, ze su straaaasne mile k detom. Zakazdym dceru vystiskali, vybozkavali upratovacky, animatorky....(co som oci prekrucala niekedy). V Monastire sme boli taaak od ruky, ze sme boli cely cas v arealy hotela, takze keby som niekedy mala ist opat do Tuniska, tak urcite opat do Sousse, koniec koncov sa mi tam pacilo. V obidvoch pripadoch sme boli v juni. Clovek si to musi vyskusat na vlastnej kozi, ludi, mentalitu, prostredie... 🙂
a zabudla som, tuniska mena je neprenosna, takze si nemente naraz vela penazi. a o tom, ze o 17tej sa vyhana z plaze som teraz citala a pocula 1x. Vela, ked nie vsetky hotely maju straznikov a oploteny areal hotela ktory sa na noc zamyka. Plienky by som si doniesla svoje od nas, nespoliehala sa na ich, a po skúsenostiach aj s inými krajinami je velky cenovy rozdiel. baksis pre upratovacky sa nachava na vankusi alebo v kupelni na umyvadle. ja som si aj osobne veci odkladala z nocneho stolika, pre istotu. A ak vam bude zle, staci ked pôjdete na recepciu a poviete im, ze chcete lieky na travenie, oni vedia uz ake, a niektore hotely poslu taxik do lekarne aby vam ich priniesol, samozrejme za taxik zaplatite , ale sa nikde netrepete. Nase lieky zevraj nezvyknu zaberat, Urcite si vezmite so sebou cierne uhlie 😉
Dobre rano, kazdou dalsou info o Tunise sa zacinam viac a viac tesit 🙂 Tie 2 mesiace isto velmi rychlo ubehnu 🙂
@halit13 presne na tento bazen pre deti sa spolieham, je to nieco ako v Besenovej kde s detmi chodime a sa im tam velmi paci, tak myslim ze take 2-3 hodinky denne by ich to mohlo zabavit. A ja sa hadam poklzem aj na tych velkych 😵
@palomka tiez som pocula ze v Monastire je more spinave, tak to ked sme hladali nieco v Tunise mi kamosky hned povedali ze tam nie. Jedna chodi stale do Mahdie kvoli tomu nadhernemu moru. ale kedze my sme hladali co najviac atrakcii pre deti, tak toto sa nam zdalo ako dobre riesenie. Chystame sa hned do pasu dat 10 euro nech sa nemusim aj s troma detmi hned stahovat 😝 Takze odporucas menit napr. po 10-20 euro radsej castejsie?
Idem ja veci dobalit, kuchynu upratat, o hodinu odchadzame k rodicom na velku noc. Vacsina ludi tiahne zo zapadu na vychod a my ideme opacne 😀 Tak vam prajem peknu velku noc 🙂
no a práve ma manžel sprdol, že nedal kopu peňazí za dovolenku na to, aby na dovolenke hneď ako príde dával hneď ďalšie peniaze... ufff... tak dúfam, že neskončíme v nejakej kutici...

@zuzana612 Tiež letíme z Bratislavy.
Na tom linku,čo som Ti dala,sú aj reálne foto,priamo od ľudí,tiež sa tam nájdu aj nedostatky,ale tak za tie prachy zas nemôže byť všetko zo zlata,mi tiež nie sme náročný,hlavne aby bolo teplo a tepla,čistá voda,aby sa decká vybláznili a na jedenie si hádam zo švédskych stoloch niečo vyberieme,ak nie tak sncak bary to istia 😀
Aj ja dúfam,že hygiena bude.