Dovolenka v Bulharsku autobusom
Boli ste niekto? Koľko času trvala cesta? Dalo sa to vydržať?
Dnes uz mas ovela lepsie cesty. 1350 km z Bratislavy 26 hodin trvat nebude. A z vychodu este o cosi menej
Išla som prvý a posledný x... Už nikdy viac.. 28h
nasi znami isli vlani do primorska autom rovnych 30 hodin. povedali, ze nikdy viac. na hraniciach sialene kolony, jeho zena si tampon menila v aute 🤦♀️ deti take nervne, ze si mysleli, ze im realne preskocilo.
Tak vydržať sa to dá otázka znie naco to je dobre.
Ja som bola s dcerov mala necelych 6z kosic v grecku pohoda cesta tam ubehla rychlo strasne nazad uz pomalsie ale da sa
Jedná sa mi o zájazd pre celú našu rodinu vrátane starých rodičov,(10-11osôb) oni by ináč nikam nešli, vždy to zacvakáme.
Kebyže ideme vo dvojici či ja sama je to iné
Ano. 2x a nie. Radsej by som si pozicala 2 vacsie auta.
@rebrambora keby sme mali v rodine aspoň štyroch skúsených vodičov aby sa mohli striedať, a to nemáme, svokra nešovéruje, otec vzhľadom na zdravotný stav už vyše 10rokov nechce, nemá ani predĺženú platnosť, Taký,, víkendový vodič,, by bol podľa mňa na diaľnici či vo veľkomeste skôr nebezpečenstvom ako prínosom.
Vies,co,volakedy ludia bezne chodili autobusovym zajazdom do juhoslavie aj bulharska a zvladli to,nemali inu moznost. Ked sa na to nastavite,tak sa to da zvladnut. To len teraz sme uz pohodlni a lenivi. Ja by som kludne isla. Treba zvazit zdravotny stav clenov rodiny a ci vydrzia niekolko hodin sediet. Pripadne sa poradit s lekarkou preventivne nieco na riedenie krvi brat. Pre starsich je nebezpecne dlhodobe sedienie. Treba si cestou pocvicit nohami,pozri na nete cviky na precvicenie pocas dlhej jazdy. A ist aspon na 10-14 dni,ked je uz cesta taka dlha.
a pri starsich clenoch rodiny mas odskusane, ze taku cestu v pohode daju? pytam sa, lebo moja svokra ma dost uz po 8 hod.ceste do Chorvatska autom. cela zavodnena, nohy opuchnute, klby a krcna stuhnute. chodievaju preto na 2 tyzdne, lebo jej trva 2 dni, kym sa telo po ceste da do normalu. a teda je to 8 hodin, nie 20 a viac. to je masaker i na mladeho.
Ja som bola ked som mala ca 20r.cesta trvala ca 26h.zvladli sme,prezili..ale bola to morda..uz by som nesla a to do talianska,chorvatska nieje problem,to sme kazdy rok tak chodili..ale bulharsko uz jedine lietadlom..alebo si naplanovat cestu tak,ze niekde sa zastavovat po ceste , taky trip..ale to zas nie busom ale autom.
Isla som raz, mala som 26 rokov a nikdy viac. Radsej si zaplatim lietadlo
Išla som s manželom keď sme boli sami bez malej bola to sranda šli sme 25 hodín ....teraz jak je malá nejdeme busom ale letecky
Bola som, keď som mala 22 rokov, tuším 24 hodín či tak nejako sme išli. Vtedy to bola sranda, boli sme partia. Teraz ani keby mi to niekto zaplatil by som nešla. A trepať so sebou starších ľudí už dupľom. Chudáci, takú dlhú dobu byť zavretí v buse.
Ty chces ísť v skupine 10-11 ľudí? Ak áno tak potom ma napadlo že či sa nedá prenajať neaky mikrobus s dvoma šoférmi čo vás odvezie a po dvoch týždňoch vyzdvihne. Neviem či neaka taká služba funguje. A inak mne sa zdá trmacat tak daleko strašná blbosť ale chapem ze asi ide o more.
@zorkahorka žial nezarabam toľko aby som zaplatila leteckú dovolenku 10 ľuďom v hlavnej sezóne, ty asi ano
@scila boli sme takto v minulosti na Makarskej aj v Ríme
nešla by som ani keby mi zaplatili, ani zadarmo a nie ešte za to zaplatiť. To nie je dovolenka cez 2 dni sedieť v autobuse. Nehovoriac o bezpečnosti cestovania autobusom 2 dni.
Ja chodim do Bulharska autom, šoferujem sama na šupu, z východu cesta max. 17 hodin ale cez Rumusnko v noci šapem kolko dá. Čiže realne by ste to zvládli aj s 2ma vacsimi autami a 2ma sofermi. Ale to uz kazdy musi vediet ako sa cíti. Osobne by som busom nešla a nešla by som ani autom keby som nebola šofer. 😄
Keď som mala cca 22 rokov išla som na Sicíliu dve noci autobusom. Vtedy úplne v pohode bol to zážitok. Už by som nešla. Autobusom max. Chorvátsko.
@saskia_98 ako záleží na aute, Opel mojich rodičov má v decembri rovných dvadsať, naše vw len o kúsok mladši
2 x sme boli ako 20 roční
Raz Primorsko, raz Pomorie.
Viac nikdy ! Radšej by som ostala doma ako 24 h.sedieť v buse.
Len tak pre zaujímavosť, ako si prišla k tomu že máš platiť dovolenku jedenástim ľudom?
Osobne by som hľadala lacné letenky a prenajala nejaké apartmány keď by som chcela platiť dovolenku toľkým ľudom. Ešte sa naskytá otázka... a to vážne chcú oni toľké hodiny sedieť v autobuse? Neboja sa trombózy a podobne?
Otazne je, preco chces tolkym ludom platit dovolenku. Nic v zlom, no pokial nezarabate tolko aby ste leteli, radsrj by som to neriesila a rodicmi isla na dovolenku na sk.
My sme mali ako deti 5 a 7 rokov, pre nas to vtedy bolo v pohode. Ale teraz by som tak uz nesla. Neviem, ci je Bulharsko ovela lacnejsie ako Taliansko/ Chorvátsko, su blizsie a je tam pekne
Napriklad Caorle v Taliansku je krasne mensie mestecko, vezmete apartnam a netreba sa teoerit 26 hodin s detmi a stersimi ludmi plus chrapajuci spolucestujuci.
Pre mna by bola ta cesta na nervy, s dovolenkou to vela spolocbeho nema.
Sedenia dheho da neboj my sme mali kazde 3hodiny prestavku..isli sme turancarom
@slavomira236 ďakujem
raz sme boli v bulharsku, dalo sa to prežiť, ale dobrovolne tam už nepôjdem. Radšej Taliansko 8-10 hodín v buse.
Teraz čítam, že desiatim ľudom platiť dovolenku. To prečo? Ved ked na to nemajú a nechcú ísť kým im to niekto nezaplatí, tak prečo sa obetuješ a platíš ím dovolenky? Dovolenka nie je nutnosť, ked si nevedia zaplatiť, tak nech nikde nechodia. Žiadny problém nevidím. Ty sa im chceš odvdačiť alebo čo? Prečo chceš platiť 10-11 ludom dovolenku?
"oni by ináč nikam nešli, vždy to zacvakáme" ved nech nejdú, prečo si myslíš, že dovolenka je nutná?

Naši susedia chodia niekde do okolia Burgasu, autobus ide z Ružomberka a cesta trvá 26hodín.
Oni hovoria, že sa to dá zvládnuť keď sa človek na to nastaví.
Osobne v tom nevidím nejaký prínos, letenky sa dajú kúpiť za dobré peniaze a taxík v BG do hotela tiež vyjde pár eur, čiže tú cestu považujem za zbytočné trápenie. Ja keby sedím v autobuse 26 hodín tak po príjazde domov by som potrebovala akurát tak ďalšiu dovolenku 😂