icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

jani74
15. jún 2015

@milanchemik Ďakujem, to sa tam fakt až tak oplatí ísť bez stravy?

syja
15. jún 2015

@jani74 my sme boli minuly rok v primorsku s ranajkami a supet. Obefove menu 2_3 eur. Toho roku ideme sunny beach tiez s ranajkami tak dufam ze po navrate nebudem velmi nadavat 🙂

cwilinge77
15. jún 2015

studujem katalogy a vsade pise wifi za poplatok, neviete kolko ten poplatok činí?, vdaka

milanchemik
16. jún 2015

@jani74 Jasne. Ráno do obchodu, ktorých je tam plno na čerstvé pečivo a zeleninku. Obed riešim na pláži - buď kebab, palacinka, pizza alebo plnený zemiak a večera niekde v reštike, ktorých tam je ako maku. Ceny ako u nás v nejakom obyčajnom mestečku (Ceny v slovenských akvaparkoch sú niekoľkonásobne vyššie, ako tie v Bulharsku uprostred sezóny). Ako príklad ti uvediem najdrahšiu a najlepšiu čínsku reštiku v Prímorsku, ktorá je trošku povyše námestia. 600g porcia hovädziny na zelenine tam stojí 11 levov a je to fakt lahôdka v ktorej je plno lahodného krehkého hovädzieho mäsa - určite viac ako 400g. Ak si tomu dáš kopec ryže za pár levov, tak sa z toho bohato najete dvaja - čiže vás to vyjde na nejakých 3,5 eura na osobu, čo je smiešne. Samozrejme, sú tam aj také bystrá, kde máš za výkladmi čerstvo pripravené jedná, ktoré tam pred vami priamo robia a dokladajú a tam sú ceny o ešte o tretinu až polovicu menšie, ako v tej čínskej reštike a jedlo je fakt chutné a čerstvé.

mita30
16. jún 2015

@milanchemik možno sa ťa spýtam od veci, ale ty si tu zbehlí, všade píšeš o turkoch, to mám aj na pláži čakať nával turkov či ako? nič príjemné zažila som ich v turecku a nemusím aj tam :( dik

milanchemik
16. jún 2015

@mita30 😀 nieeeeee....... turci tiahnu domov do turecka z celej európy na dovolenku... pri mori ich nestretneš

mita30
16. jún 2015

@milanchemik ved preto zdalo sa mi čudné, žeby šli do bulharska ale spýtam sa 😀 😀

vierazit198
21. jún 2015

Grand hotel Sunny Beach

prosim vas poradte boli ste niekto v Bulharsku na Slnecnom pobrezi v tomto hoteli? mate s nim niekto skusenosti prosim vas cestujeme s malym a tak cchem byt pripravena

VELKE DAKUJEM

sara2830
22. jún 2015

Ahojte baby,uz ste sa niektora vratili z Primorska teraz?Hladam dovcu s 1,5 rocnou dcerkou,nieco blizko a kde nieje tak horuco tak zvazujem toto,na Slnecnom som bola 2krat este bezdetna ale bolo tam dost spiny...nejake foto a stav cistoty vody v mori uvitam,dikes ;)

hesoyame930257
24. jún 2015

Dobry den. V juli budem cestovat do Bulharska s autobusom. Moze my niekto povedat ze ake doklady potrebujem ? mam platni obciansky preukaz ale este strasie vydanie. ale cestovny pas nemam a mozno,ze treba aj pas... Dakujem za odpoved.

cwilinge77
25. jún 2015

tak my sa chystame o 2týždne, vybrala som hotel Astoria.
http://www.solvex.sk/bulharsko/slnecne-pobrezie...

milanchemik
25. jún 2015

@hesoyame930257 Ak pôjdete cez rumunsko, tak je to ok. ak pôjdete cez srbsko, tak potrebuješ pas, alebo nový plastový OP.

milanchemik
25. jún 2015

@sara2830 V Prímorsku som bol 5x, naposledy vlani. Ak idete autom, nič nerieš a choď tam. Ubytovania tam je plno v pekných penziónoch za dobré ceny. V tvojom prípade by som sa kvôli dcérke ťahal bližšie k južnej pláži, ktorá je síce naprataná ľuďmi, ale more je tam veľmi veľmi pokojné.

sara2830
25. jún 2015

@milanchemik dakujem za reakciu,chceme ist letecky a aj toho sa bojim lebo mala uz po 15 minutach v aute s TV reve ale nejak bolo a bude,budem cakat na last minute tak este ktovie kde sa ocitneme 🙂

milanchemik
26. jún 2015

@sara2830 keď bol náš syn malý, tak vždy po piatich minútach od naštartovania zaspal a zobudil sa o tisíc kilometrov pozdejšie s otázkou "mami spal som?"b 😀

babulka82
26. jún 2015

@sara2830 my sme boli min. tyžden v turecku a mam dvojročneho chlapca ktory neobssedi a to v lietadle nespal ani minutku 😉 a zvladli sme ,potom spal v aute ,ale v lietadle to moc hučalo .Do bulharska podla mna v pohode a je tak aj kratši let a inak aj viac deti tam plakalo nerob si starosti .

sara2830
26. jún 2015

@milanchemik to je super,obdivujem take deti a zavidim ich rodicom,ja som v kuse strehu,mala mi od 3 mesiacov spi 1,5 denne a teraz uz tak na striedacku ze den ano druhy zase nie,ona neznasa sedenie a lezanie :( neviem ake to bude mat pokracovanie ale uz by som privitala trocha kludu 🙂

sara2830
26. jún 2015

@babulka82 a kde ste boli?Zvazovala som aj Turecko ale po skusenostiach potrebujem poradit,na Kleopat.plazi bolo krasne ciste more ale zraz a velke vlny,vzdy ma osvacalo a v Side bolo zase plytke ale zakalene asi zavisi aj od pocasia.

babulka82
26. jún 2015

@sara2830 v side sme boli a nam more vyhovovalo a pačilo sa nam.Ja by som turecko s bulharskom nemenila 🙂

adoela
26. jún 2015

@vierazit198 Ja som tiez zvazovala ten hotel,ale nasla som nan dost zle tecenzie.My sme boli v podobnom tipe -Perla Sun Park v Primorsku s 2rocnou a ten bol vyborny.

sara2830
26. jún 2015

@babulka82 takze bolo ciste more?A mozem poprosit hotel?Ja som bola v Sandy Beach,inak super,napoje aj na plazi,len skoda tej vody ale v tedy boli zaplavy,Dunaj sa vylieval atd...mozno preto 🙂

babulka82
26. jún 2015

@sara2830 ja som chcela ten sandy beach nakoniec sme išli do Side alegria hotel,tak zaleži ako ste naročny ,nam sa pačilo.Prijemny ludia,dobra strava,da sa najest aj v palžovej reštike presne ako v jedalni v hoteli ,ale plaž je dalej asi 250m od hotela.

vierazit198
26. jún 2015

@adoela dakujem pekne za info , vsak uvidime... 😀 😀 😀 😀 ja som tiez citala recenzie ale hovorim si tý co sa tam mali dobre kaslu napisat recenzie a tý co sa tam mali zle ty sa stazuju... takze uvidime...uz to je zaplatene neda sa cuvnut a tak hura na dovolenku...
este raz dakujem

sara2830
26. jún 2015

@vierazit198 v tom mas uplnu pravdu,ja som chodila kazde leto na dovcu aj 2krat,aj ked som bola tehotna,len ked bola mala mala a neobsedela pri mori sme neboli a nikdy som nepridavala recenziu a vzdy som bola spokojna az na par detajlov...nespokojni si mnohokrat neuvedomia ze je vela drahsich a lepsich hotelov a nemozu cakat neviem co....Bulharsko je krajina kde treba brat min.3 hviezdicky,najlepsie 4 a okolie si aj tak clovek nevyberie tak treba ratat s tym ze tam chodi vela ludi za zabvou a je cenovo dostupne(inak je lacnejsie ako tyzden vo Vadasi 🙂 ) a domaci su taki aki su ;)

vierazit198
26. jún 2015

@sara2830 ano ano ,,, tak nato kaslem a tesim sa , vsak na buduci rok uvidime kde pojdeme ... treba skusit... vsetko dobre 😀 😀

vintage_lady
26. jún 2015

Ahoj, boli sme v Pomori v roku 2013, cez Globtour. Celé zle. Ale čítala som aj dobre referencie, aj známi mi vraveli, že sme mali len "šťastie " bohužiaľ. Tento rok rozmyslame zas nad Bulharskom. Chcem sa opýtať, či je tam pokoj, myslím od nepokojov a atentatov. A čo mi doporucite okrem Sunny Beach. Ďakujem.

ninuska8
28. jún 2015

@vintage_lady ahoj, my ideme o tyzden na Pomorie, tiez s globtour, preco sa ti videlo zle? ja sa uz tesim ale aj sa obavam, ideme s troma malymi detmi+moji rodicia na pomoc, cize velka banda, najviac sa asi bojim tej cesty, a aby nam aj vydrzalo pocasie...neviem, kde ste boli presne?

vintage_lady
28. jún 2015

@ninuska8 Ahoj, no najprv nám teta v cestovke ukazovala fotky z chorvátskeho ubytovania namiesto bulharského, to bol akože šok jak hovado, keď sme tam došli, ubytovanie bola katastrofa, delegátka jedine čo vedela, bolo predať lístky na výlet, a ešte aj v katalógu mali úplne iné fotky, ako to tam malo vyzerať. Ako more, pláž pohoda, všetko až na to ubytovanie a delegatku.

ninuska8
28. jún 2015

@vintage_lady fiha, no tak to som zvedava, my ideme do hotela Festa 4hviezd., citala som aj recenzie, nasli sa aj negativne.co sa tyka dokonalosti upratovania, no ale zas ja si viem upratat svoje izby aj sama a vzdy to aj robim, ak niekam prideme, takze handru urcite pribalim🙂 a more je tam teple? pre deti to bude dobre? vdaka...

vintage_lady
28. jún 2015

No a to upratovanie bola kapitola sama o sebe. Ešteže tam bola na izbe metla a mop. Ten hotel je fajn, ak si ho dobre pamätám, boli sme po kukat hotely ako vyzerajú 😀 more bolo super, decká mali radosť, keď boli vlny, za lehátka sa platí. Plavcici boli celkom fesni 😀 😀 jedlo nám nechutilo, ale to je individuálne, Kebab a pizza to zachránili. večer sme šli do mesta, kolotoče, stánky. ale najradšej sme sa prechádzali pri pobreží a prístave. A ak nevie niekto z rodiny po rusky máte smolu, anglicky sa veľmi nedohovorite. ani iným jazykom.