Dovolenka v Bulharsku s deťmi
Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka
A kocky,viem ze je aj tema na letiskovu kontrolu s detmi ale som sa tam nedozvedela nic podstatne tak skusim u vas 🙂 mozem malej nomalne zobrat pol literku balenej vody,nejake vyzivya kekse?Nic nemusim balit do vreciek ako sa to robievalo ale vtedy som este nemala dieta tak som to nikdy nerobila 🙂 a lieky prenu mozem tiez mat v prirucnej?Vdaka za odpovede.
Baby, tak ideme do Elenite, hotel Royal club Victoria. Máte skúsenosti?
neviete kolko kg batožiny 15 alebo 23 sa može brat na osobu do Bulharska? vdaka
Kocky, neviete poradit, ako je to so stravou v Bulharsku? Kedysi bolo vyhodnejsie zobrat len hotel s ranajkami a na obedy vecere chodit po restikach, lebo to bolo cenovo ovela vyhodnejsie a aj ovela chutnejsie. Neviem, ako sa zdvhili ceny, oplati sa to tak stale, alebo radsej to risknut s hotelovou stravou? Vie niekto poradit?
@clari sme doma 🙂 bolo bozsky
Recenzia hotela Paradise beach- Sv. Vlas:
Odporucam pytat si vyssie poschodie aby ste nemali vyhlad pokazeny stromami ktore sa im tam akosi rozrastli...Ten vyhlad ozaj stoji zato, bol bozsky...Mali sme rodinnu izbu, morsku stranu, velkostou vyborna, kupelka s vanou, upratovanie na 1.
Strava: ranajky od 7:30 do 10, desiata od 10 do 11 (susienky, balene sendviče, babovka) obed od 12:30 do 14, olovrant od 15:30 do 16:30 a vecera od 18:30 do 21....kazdy den bohaty vyber...hoc sa jedlo i opakovalo, urcite si najde kazdy to svoje...tusim vzdy 5 druhov masa, vzdy i nieco pre vegetarianov, dokonca i pre deti krupica. Ovocia i kolacov vzdy tusim 5 druhov...Napoje k dispozicii okrem restauracie i v 3 baroch(2 druhy ovocnych napojov pre deti, automat na kavu, kola, fanta, sprite, tonic, a samozrejme pivo, vino a miesane alko drinky) Zmrzlina v bare plazi, kazdy si nabera kolko chce, v case od 10 do 18-tej. Zdarma je pingpong, volejbal na plazi, wifi na recepcii... Od 10-tej do 23 sa o zabavu staraju animatori, hovoria bulharsky, polsky, cesky a nemecky...nonstop volaju na vodny aerobik, zumbu, vodne polo pre deti i dospelych, petang, sipky a kadeco ine...o 20:30 je kazdy vecer minidisko a o 21:15 neaky zabavny program pre dospelych v amfiteatri, v pripade zleho pocasia na 7. poschodi v spolocenskej miestnosti...
Pre deti je na plazi destke ihrisko a miniklub kde si dieta mozete i nechat tusim na 2 hodiny doobeda i poobede, my sme to ale nevyuzili...
Co sa tyka plaze...lezadiel a slnecnikov je dost, uteraky su zdarma, menia ich kazdy den od 10-12 a od 16-18. Plaz a more je cistucke, voda teplucka a pokojna, snad raz sme mali mini vlnky.
Pri bazenoch je uz lezadiel menej ale nam sa akosi vzdy aspon jedno podarilo najst, voda sa mi vsak zdala akosi chladna.
Na recepcii su mini potraviny i stanok so suvenirmi, a dalsi minimarket je na 2 poschodi hotela.
Okolie hotela: 15 minutova prechadzka je do elenite, mini mestecko kde je 1 supermarket(kupite v nom ozaj vsetko), par kolotocov, a mozno zo 20 stankov na nakupy.
Centrum mesta Sv. vlas je 45 minutovov prechadzkou, alebo taxikom za 10leva (cca za 2- 3 minutky) , pripadne autobusom c.8 ktory ide priamo od hotela a stoji 2,5leva na osobu, plati sa i za deti. Vystupuje sa pri casine: Ak sa vyberiete smerom k moru, najdete krasny pristav a ak 20m do kopca a potom smerom na slnecne pobrezie, najdete hlavnu ulicu plnu obchodikov.
Zial mame skusenost i s pohotovostou,ale musim ich pochvalit, za 3 hodinky mi dali dieta do normalu, dostal 3 infuzie a obzil ako rybicka...horsie to bolo ale s dorozumievanim, vedeli len rusky a bulharsky a lamavo rukami nohami anglicko nemecky. Sanitka si po nas prisla az priamo na hotel, i nas doviezli a na druhe rano nas zas cakali a odviezli na kontrolu. nezabudnite si ale urcite papiere o poisteni, bez toho vas neosetria. Nic sme samozrejme neplatili emoticon
Ak ma este nieco napadne, napisem, pripadne sa pytajte
@cwilinge77 myslím, že 15. A to odvážim s kufrom alebo len veci? 😆
@vintage_lady vdaka, už viem, v pokynoch mame napisane 20 kg na osobu , samozrejme aj z kufrom 🙂
@adoela ahoj, aj my chceme ist do Bulharska s 16mesacnou dcerkou. ..cez aku cestovku ste boli? Ja uz tyzden hladam, googlim a citam recenzie. ..preto sa pytam, lebo takto osobne mi lepsie povies. .aka bola strava a hlavne ci tam bol v noci klud, lebo mala ma lahke spanie. ..dakujem. .
@vintage_lady na to som citala asi najviac negativnych recenzii co sa tykalo spiny hotela a jedalne...daj vediet ako bolo..
@clari tu sme zamenili 50€ na levy a potom sme menili uz len podla potreby...odporucam zobrat si v mensich bankovkach €, meni sa priamo na recepcii hotela, kludne i 5€ zamenia...ak ale neplanujete neake nakupy oblecenia, nebudete mat kde velmi minat...my sme vzali vodny bicykel, deti boli asi 4 krat v elenite na kolotococh, raz sme sli taxikom a raz autobusom...kupovali sme len magnetky a detom teplakove "adidas" supravy 😀
podavam info z Bulharska, Slnecne pobreže, hotel Astoria. maximalna spokojnos t zo vsetkym.
Kočky ,skúsenosť z hotelom Lotos a Onyx? 🙂 Ktorý z nich odporúčate?
ak idete s detmi tak 3 hviezdičkový je o ničom, jednoznačne pre bulharsko platí 4 hviezdičky a viac
Pridam aj moju skusenosť,predvčerom sme prileteli hotel Festa Panorama4* v Nesebare a all incl.boli sme spokojní.Hotel čistý,strava výborná,bazeny z vonkajsich sa dalo prejst do vnutor.s virivkou,animacie pocas dna pre dospelych aj deti- po vecery pre deturence minidiskoteka.Pláž blízko.Všetko dostupne po ruke.Minuly rok sme boli v hotely tohto retazca ale v Pomorí hotel Festa4* a tiez spokojnost.Okrem zmenarne,bankomatu,ma hotel aj lekara☺ocenila som,aj ked sme ho nastastie nepotrebovali-boli sme s detickami( 8 a 4r.).Dokonca moznost brat pitie,stravu z hlavnej restaur. na izbu,apartman.
Ahojte boli ste niekto teraz v Bulharsku s 2 rocnym dietaom autobusom ? Ako to zvladli ? Chceli by sme zaciatko septembra ist do Ravda Nesebar hotel Iris **** dakujem

Žienky, poradí mi niektorá? Chceli sme ísť na dovolenku do Turecka, ale po posledných udalostiach sme sa rozhodli pre Bulharsko. Vrátili ste sa niektorá už z Bulharska? Bojím sa, či tam bude pekné počasie, ale hlavne, či je už teplé more. Mám štvorročnú dcérku, ktorá sa z vody nepohne a manžela, ktorý nevojde do studeného mora. 😖 Poradíte niekto? Ďakujeeem.