icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

nika.r
24. júl 2012

@billam to iste si o nas myslia na zapade, ze sme 20 rokov dozadu. 😝 no neviem, v nasom hoteli bola kopa Nemcov a vyzerali v pohode spokojni. A to su zvyknuti urcite na lepsi standrad sluzieb ako my na Slovensku.

billam
24. júl 2012

@nika.r my sme zvyknuti na lepsie sluzby, nez ponuka BG...5* hotel v BG znamena 3* napr. v Turecku...a určite nie som ochotná platiť strasne prachy za ich bordel a spinu....ked sme boli v BG zaplatili sme 2000eur za 2 dospelých a dve male deti 5*hotel all inclusive...no boli sme úplne znechuteni a ratali sme dni do konca dovolenky...min.rok sme zaplatili 1700 v Turecku 5* all inclusive...a to sa jednoducho nedá porovnat...neda...ten, kto bol v Turecku mi dosvedci.

nika.r
24. júl 2012

@billam jasne, ked mas taku skusenkst chaoem. Ja zase nechcem mudrovat, v turecku som nebola. 😉 ja len, ze nam sa BG pacilo a nemala som pocit, ze by boli spinavi, klamari alebo nieco podobne. Tak som rada, ze sme mali dobru skusenst, ako citam, nie kazdy bol spokojny.

natalii6
24. júl 2012

@nika.r ahoj skoda ze ja nema na bulharsko take pekne spomienky 😠 ako co sa tyka izby tak tu nam upratovali tiez kazdy den aj nam raz prezliekli postelnu bielizen a uteraky menili ako sme potrebovali ale co sa tyka ostatnych veci hroza..a ako pises ze ziju z cestovneho ruchu tak tam kde sme boli sa tak nespravali najme nie personal restauracie 😠 ☹ najviac som nasrdena na tu z cestovky ze nam nieco take odporucila a videla ze mame 2 male deti a posle nas do rusneho centra kde je to tak vhodne pre mladych a ludi co sa radi zabavaju cele noci 😒

zade
24. júl 2012

@marrrrrry mas moje IP, bolo tam fantasticky 😉 😉

mirko
24. júl 2012

@marrrrrry poplatky sa teda urcite zmenili, to sme boli cca 4 roky dozadu.... 😉 ,

marrrrrry
25. júl 2012

@mirko ja len tak pre info 😀 Ale potom som si našla svoju banku a tam tušim ani nezobralo poplatok jak som kuk výpis doma 😀
@zade DIKI DIKI !!!! je fajn ked sa človek podelí so svojou skúsenosťou aspon nejdeš do neznámeho a potom niesu sklamaná ☹ 😀

marrrrrry
25. júl 2012

@billam to je Váš názor môj teda určite nie bola som druhý krát v Bulharsku a budeme tam chodiť pokial sa bude dať ... 🙂 moja srdcovka ... čo sa týka Turecka počula som od vela ludí negatívne skúsenosti takže to je vec názoru ... každý máme svoju skúsenosť ...
@nika.r určite niesu špinavý klamári kto si trúfa také niečo tvrdiť by sa mal nad sebou zamyslieť nieje to pekné !!! len sa smejem na tom že jako Slováci a Slovensko sme čistý národ ??? 🙂))))))))))))))) Podla mna to je celé o tom aký človek je na aký štandart je zvyknutý sú ludia ktorý si nájdu chybu aj v kope slamy ... sú ludia ktorý si jednoducho dovolenku užijú ... a nepreberajú veci do detailov ... keby mám hovorit o luxuse tak to už sú iné destinácie podla mna Maledivy , Kuba a nie takéto krajiny ... ale to je môj názor ja Bulharsko milujem má pre mna nezamenitelné čaro a nielen pre mna bolo nás na dovolenke 11 🙂

kikakama
25. júl 2012

Poraďte mi, chystáme sa do Primorska. Mám účet v ČSOB. Zistila som, že výber z bankomatu v sieti KBC je len 0,20 za 1 výber. Nevieme, či v Primorsku taký bankomat, príp. aj niekde blízko je?
A v penzióne Kompas v Primorsku ste boli?
Dúfam, že niektorá mi poradí, vopred Ď. za všetky informácie 🙂 🙂 🙂

billam
25. júl 2012

@marrrrrry samozrejme, že každá z nás, co tu je má iny nazor....ja som bola v Bulharsku 3x....a dost...pre mna sú Bulhari spinavi narod, ktorý caka ako a kde tá okradnut...tak to je a nikto mi môj nazor nezmeni...vzdy sa mi to potvrdilo...a prečo by som sa mala nad sebou zamysliet...ja som okradala?...dokonca aj delegati ta viackrát po ceste z letiska do hotela upozorňujú, aby: sme menili len v hoteloch, nechavali kľúče na recepcii, zatvarali okna, ked sme na prizemi, dávali cennosti do trezoru, nic vzácne si nehrali na pláž....a dokonca upozorňujú na to aj v hoteloch, takze vedia o svojich 🙄 😉

ja.nu.la
25. júl 2012

@kikakama ahoj, pred týždňom sme sa vrátili z BG, z prímorska. Banku máme ČSOB, peniaze sme vyberali z bankomatu,alebo z banky na hlavnej ulici, tam sme aj menili na levy. urcite to najdes. Výber z bankomatu stál 5€.
🙂

majuska81
25. júl 2012

Caute, pridam sa s nasou cerstvou skusenostou z Bulharska. Boli sme v letovisku Elenite a byvali v hoteli Royal Club ktory patri do skupiny Victoria Resort . MOJA RADA: Nechodte tam a do Victoria Resort hotelov vobec !!! Pat hviezdiciek urcite nie, maximalne 3. Spinave uteraky z vane nam pekne poskladali na postel. Vsetci -3 rodiny- sme hnackovali aj zvracali, deti mali horucky. ☹ V restauracii vsetko neklapalo ohladom hygieny :( Vela Slovakov tam bolo, o to menej spokojnych. Este som aj rozdavala cipok na zastavenie zvracania 😠 Kamarati platili 2OO eur na pohotovosti, ked uz deti aj vodu vyzvracali. Vraveli, ze tolko chorych deti v cakarni videli malokde:( Este ze lekar bol z Nitry 😠 , lebo napr. upratovacky vedeli len po rusky .V hoteli vsade Rusi, ktori sa nevedia spravat a jedia ako prasce. Kvoli nim kilometrove rady v restauracii, vsetko brali za taniere, za palacinku 15 minut sme stali. Ze all inclusive??? 😀 😀 😀 😀 Okrem vodky a bulharskych alkoholov sme sa nedockali ani jedneho koktejlu alebo ineho obcerstvenia. Hnusny gyros na plazi. 😖 😖 Detom cez den sme nemali co dat, len ked sme kradli ovocie a Fornetti z ranajok...Takze tak.... 😠 😠 😠 😠 Cauko

ada32
26. júl 2012

fuha, no citam tu kadeco. mm ma spomienky na Bulharsko este zo socializmu , inak ja tiez a mozno dost zidealizovane.
kedze odvtedy sme v Bulharsku neboli ani on ani ja.
takze som odkazana na skusenosti od znamych a z internetu. su tu dva dost radikalne nazory bud uz nikdy viac alebo ze bolo tam vyborne.
A teraz by som sa chcela spytat: Nemoze to byt tym, ze kazdy sme iny typ turistov? Su ludia ktori vyhladavaju - hotel, dobre jedlo resp. vela jedla aby som bola presnejsia, vyzaduju uplnu cistotu, sluzby, pohodlie, obsluhu, servis chodia zasadne lietadlom a podla moznosti AI / nazvem ich typicki nadsenci turecka, egypta/, atd.
A potom je druhy typ ludi ktori hladaju kus dobrodruzstva , na dovolenky chodia autom aby videli co najviac z krajiny, architekturu, ludi, vedia prepacit nedostatky , ved predsa len Bulharsko je Balkan, vyhladavaju tichsie zazitkove rezorty, zasadne chodia jest medzi miestnych aby nasali atmosferu dostali sa k typickemu miestnemu jedlu a vinu atd. nejde o peniaze lebo kto takto chodi vie ze na tom nic neusetri, prave naopak.

A teraz moja otazka: Sme turisti skor druheho typu, t. j. zazitkovi , sme nazoru ze ak mame byt vo velkom hoteli, tak treba ist po recenziach lebo inak je jedno / z pohladu nejakej atmosfery/ , kam ideme , lebo izba byva zvycajne zariadena velmi podobne v Grecku ako na Malorke , Cypre atd. takisto jedlo v AI byva velmi zasadne prisposobene vacsine navstevnikov. t.j. aj v Grecku v pomerne narocnom hoteli dostanem na ranajky hemendex, parky, jogurty atd. a na veceru napr. rezen s hranolkami , stolove vina lebo je tam milion anglicanov a nemcov.
Sme zvyknuti dovolenkovat vo Francuzsku, cisto sukromnym sposobom, t.j. vecerat vonku, pit miestne vino, na kupanie si najst " nase miestecko atd.
Da sa nieco podobne zazit aj v Bulharsku? Proste ma zaujima miestny zivot , ich folklor / ale nie ten ktory prinesu do hotela, skor ten ktory je mimo hotel/ ich jedlo / lebo viackrat som tu citala ze ak sa niekto chcel dobre najest tak musel ist von z hotela takze zrejme - myslim si ze sa tam dobre najest da len asi nie v konkretnych hoteloch niektorych/ zaujima ma ci su naozaj na plazach more spakov a su spinave / lebo to mi velmi vadi, a tiez je podstatne aka cista je voda v mori. Ako sa spravaju miestni mimo hotely , ci naozaj uplne vsade nas chcu len okradnut / alebo je to taka ta trhovnicka "vychcanost" a zjednavanie ako v Egypte - trhovnictvo mi nevadi vobec, kradeze velmi, ake maju hajzle 😀 lebo na tie som fakt dost citliva. A snad jedine s cim mavam trochen problem 😝 😅
Neriesim ci mame flak na obruse ak mam vyborne jedlo a slusny personal. Ak je jedlo na figu resp. uplne zly personal, tak ma ten flak uz dorazi a mozno vytoci najviac zo vsetkeho. Nejdem vobec po animacnych programoch v hoteli, rano by som chcela chodit nakupovat na trh a do ich potravin. Viem ze na taku dovolenku je vhodnejsie byvat mimo hotel ale toho sa bojim lebo predsa len mame nejake naroky. Aj blizkost plaze by sme radi , aj bazen, takze by nam vyhovovalo naozaj nieco apartmanove na hotelovy sposob coho podla ponuky by tam malo byt dost / ale zase- ako som pisala- mame nejake tie naroky a ako vidim neda sa u nich velmi riadit poctom hviezd/ Rozhodne nechcem spinavu vodu ani v mori ani v bazene, bat sa cokolvek kupit atd aj ked zaroven respektujem ze je to Balkan a su ini.
Viete mi tu niekto tak optimalne s nadhladom poradit ci budem sklamana ak tam pojdem s tym ze ocakavam co som popisala? Lebo naozaj sa nevieme rozhodnut . Ked tu citam ako bol niekto spokojny, tak by som chcela ist hned, potom dostanem studenu sprchu inym prispevkom, a tak.
Akoze fakt netusim ci to risknut.Alebo si radsej zachovat tu krajinu v pamati so zidealizovanou sirokou piesocnou plazou , kde su tie spaky uz velmi rozmazane 😀
A druha otazka - da sa najst nieco podla nasich narokov aj mimo slnecne pobrezie, Varnu a pod aby tam nemusel byt hotel vedla hotela?
Za kazdu odpoved budem vdacna.

billam
26. júl 2012

@ada32 dost si sa mylila v rozdeleni a kategorizovani turistov - hlavne v AL - Turecko, Egypt...tam je to totiz úplne bezne...bola by som náročná, keby som išla ako vy po poznavani, po Francuzsku...takáto dovolenka vyjde o dost viac ako bezne platia za AL...ok, ale napisem Ti, prečo uz BG nikdy viac...celkovo som tam bola 3x...prvýkrát za socializmu s rodičmi v stane...druhýkrát v 2005 ešte za slobodna s terajší manzelom...bývali sme v Pomori, v 3*hoteli bez stravy, kaslala som na otrasne ubytovanie /igelitove zaclony s pliesnou vo vani, starý hnily nábytok.../, ved tam chodime len prespat...co má fakt dozralo bola pláž, kde sme mali tráviť cely den - spina, spina a spina....chodili sme napokon na asi 5km.vzdialenu nudaplaz-volanu aj cierna plaz...bolo to ok, len tá vzdialenosť bola fakt na nervy /chodievali sme vlacikom/, povedali sme si, že uz sa do Bulharska nevratime....no napokon sme predsalen dali Bulharsku este sancu a v 2010 sme sa uz ako manželia vybrali s dvoma malými detmi na Slnečné pobrežie...rozhodli sme sa vzhľadom na deti, vybrat si 5*hotel AL....v kratkosti - uteraky boli doslova osrate - nedostatočne oprate a vyvarene, z gulicky v sprche skakli hajzlove filcky - došli sme na to tak, že sme mali smrd v kúpeľni, tak muz prikryl bielym" uterakom gulicku a neskor, ked som išla vyvesiť uterak, boli na ňom odspodu same filcky - no hnus...ďalej, bazén nebol cisteny...to co tam bolo večer, sme našli aj ráno - rôzne leukoplasty plavajuce vo vode /aj krvave!/,piesok z mora, kelimky...no a vrchol všetkého bola strava - moje obe deti skončili na infuziach - kde chytra bulharska lekárka povedala, že ona nevie, co je to s tymi slovenskými detmi, že dnes uz sme 15...a sranda bola, že to povedala aj Anglicanom - viem to, bo sme sacs jednou rodinou tam kamaratili...ich deti boli 10 z Anglicanov u lekarky...a to nepíše o tom, ako nás ešte polroka po dovolenke bulharske poisťovne bombardovali kvôli návšteve lekara a vyzadovali 250eur za infuzie a ked im to nezaplatime, tak sa postarajú o to, aby sme mali zápis v uverovom registri a co ja viem kde este...co sa týka krádeže...na ulici ta okradnu male cigancata, ktore stále otravuju a zobru...akože inteligentný spôsobom ta obtiahnu v restike, zmenarni a v obchodoch.....takze len tolko k Bulharsku a skutočne nikto mi tu nebude hovorit, že som fajnova, vyzadujuca maximálnu čistotu....sú hranice, ktore sa musia tolerovať aj na dovolenke...hlavne, ak máte so sebou deti!!!

ada32
26. júl 2012

@billam uplne ta chapem , bola by som vytocena rovnako s takym zazitkom. netusim ci som ta niecim urazila ja alebo si sa rozhorcila vdaka takym spomienkam. Ak ta nastvalo nieco co som napisala tak ma to mrzi ale neviem o nicom.

na rozdiel od teba ja teda asi fajnova som a mozno z pohladu balkanca aj prehnane cistotna.
vobec nesudim ludi ktori vyzaduju prvotriednu sluzbu v turecku a ked napisem ze som ina krvna skupina , neznamena to ze taku dovolenku zaznavam. naopak, kludne ak pojdem uplne sama, urcite nepojdem autom ale lietadlom. a necham sa krmit a obskakovat a vychutnam si ze aspon tyzden odomna nikto nic nechce. Netrufam si kategorizovat, na to som citliva aj ja ak ma chce niekto hodit do nejakej krabice s napisom.A potom teda aj vyzadujem cistotu a asi som aj fajnova za peniaze ktore mi tiez nikto zadarmo neda . nech si o mne mysli kto chce co chce.

nekategorizujem turistov do dvoch skupin a bodka. zrejme som namiesto slovicka druha mala pouzit ina.
mam pocit ze som ta niecim v mojom prispevku rozzurila ale chcela som len radu od kohokolvek s tym ze som popisala co ocakavam aby som sa mozno vedela nejako nastavit.tot vsjo.

kazdopadne diky za prispevok.

marrrrrry
26. júl 2012

@ada32 presne ste to krásne napísala každý sme iný typ turistu ja som vernu Bulharsku jednoznačne 🙂
@billam myslím si že je uplne normálne si hocikde v akejkolvek destinácii nenechat svoje osobne doklady v izbe na posteli to dá rozum podla mňa 🙂)) 😀 na to ma nemusí upozornit nik nieto ešte delgát pre mna cudzí človek ...a čo sa týka čistoty môj syn ma odmalinka problem s pokožkou a som na neho dost háklivá takže by som ho v živote do bordelu nedala !!! Ja Vám želám pekné dovolenky mimo Bulharska my si ho ak dožijeme určite užijeme aj na další rok 😀

marrrrrry
26. júl 2012

@ada32 nemáš sa za čo ospravedlnovať každý si povieme svoj názor komu sa nepáči nech ho nečíta !!! 😎 😎

marrrrrry
26. júl 2012

@ada32 a zabudla som ešte aj my sme zážitkový turisti ochotný sediet 1400km do Bulharska s dieťatkom pretože vieme že na tu dovolenku nezabudneme a že sa tá cesta oplatí ... išly sme tak min.rok aj tento rok a určite pôjdeme aj na další ... a krásne ste to napísala že papáme v meste medzi ľudmi a nasávame tu atmosféru juj až mi stíska srdce ako bolo dobre ☹ keby možem balím a idem NASPAŤ !!! 😎

mirip
27. júl 2012

Ahojte dievčatá, Bulharsko,Slnečné pobrežie hotel Wela 4* máte s kusenosti s malými deťmi? Na Slnečnom sme už boli ešte sami s mužom páčilo sa nám ale teraz z deťmi je to iné, mali sme rezervovaný Grand Hotel Sunny Beach 4* ale po prečítaní recenzií na nete naň že všetko je tam zdemolované, klíma pokazená, voda teplá tiekla len kedy tedy, postele strunový preležané madrace sme zmenili na Welu ktorá má podla recenzií rodín s deťmi vraj super všetko, ale chcem vedieť váš názor na čo sa pripraviť....letíme od 3ho a do 14teho a som tak trochu mimo lebo máme odlet zo Sliača a nie BA lebo Ba mala odlet o 5tej a prílet o 23,30 a to my máme ešte 2hodiny z domu a na Sliač 1,5hod. a odlet bud o 9tej alebo 12,30 a prílet o 14 alebo 17,40 ešte nás nezaradili ale aj jeden čas aj druhý je v oboch prípadoch lepší, no ten hotel Wela by ma potešil aj váš názor

mata77
30. júl 2012

ahojte zienky, nebola ste niektora v Lozenci? Manzel vcera nasiel celkom dobru ponuku na hotel v tejto oblasti
http://www.solvex.sk/dovolenka/bulharsko/lozene...

no podarilo sa mi zatial vygooglit len jednu recenziu o tomto hoteli. Ak to poznate dajte vediet ake to tam je. Dik 🙂

zuzanale
16. aug 2012

ahojte tak náhodou som narazila na túto tému my sme sa vrátili z dovče 7.7 a tiež musím povedať že na to ako každý hádže kadejaké zlé recenzie tak som bola milo prekvapená ... ubytko sme mali na slnečnom hotel sunrise a šli sme cez hechter je síce pravda že vyzuálne sa našli na izbách chybičky ako puklinky v omietke alebo vydraté plavačky ale to bolo ozaj kozmetické keďže bolo vymalované čisto každý deň chyžné pretreli kúpelňu aj izbu uteráky menili 2x za pobyt ale ak som nechala osušku či uterák na zemi v kúpelni vždy som na posteli našla čistý a postelné tiež menili ... prekvapilo ma aj to že ak som mala na poličke kozmetiku knihu alebo deti hračky tam radšej neutreli proste si nedovolili dotýkať sa našich vecí..... bazén za náš pobyt čistili 3x ale bolo vidno že údržba priebežne doplňa tie čistiace tablety .... stravu sme mali len raňajky ale aj tak nám najviac chutilo v hotelovej reštaurácii a v grilbare jediná naša výhrada ku všetkému hranolky oni nepoznajú varený zemiak 😅 😝 ale šaláty alebo ich typické jedlá super .... ceno ako u nás ale v bulharsku masovú porciu dostanete 300g nie ako u nás nanajvýš 120g takže s nejakým šalátikom sa z jednej porcie v pohode zasýtia 2ja dospelí o deťoch nehovoriac naše ale viacmenej fičali na polievkach - vývaroch ... alebo potom supermarket Zora tam sme nakúpili veci od výmyslu sveta aj to čo u nás nedostať a za lacný peniaz .....aa ešte jedno velmi velke pozitívum náša cestovka má v tomto hoteli slovenského animátora .....

@natalii6 my sme mali vo výbere tiež hotel v tej časti snečného ako kotva a veru ak na slnečné tak na úplny koniec smer na svety vlas ako sme boli my klud žiadne disco či ruch blízko na pláž ... my čo sme prešli snečné v rámci prechádzky tak jedine hotel vybrať priamo na pláži alebo v druhom rade ďalej už nie lebo tie ulice a centrum sú strašne rušné čo som postrehla ....

@isis 😕 my sme pozerali aj na casablanku ale z obzoru nerobili fakultatívny do delfinária tak sme vzali slnečne ... inak po ceste do varny som obzerala ale od cesty sa mi zdal v hodnej pustatine a aj dedinka taka biednejšia sa zdala či to len z busu tak vizeralo? 😅

@billam to že ste trafili črevné problémy a že ich malo xy ludí sa ti može stať kludne kdekolvek na svete aj na slovenku (nám sa bohužial stalo) a musím povedať my ako sme išli s lekárničkou plnou a to dcéra je potravinový alergik tak sme ju aj doniesli domov ....

a čo sa týka buharov o nič väčší vydumnici a zdierači ako na slovensku niesu a taktiež s ochotou to u nás nieje najlepšie česť výnimkám.... čo to sme už po slovensku pochodili a veru za ten peniaz čo u nás cestovný ruch stojí by slovák čakal viac nieto zahraničný turista 😝

billam
16. aug 2012

@zuzanale nemas pravdu, presne vieme z čoho tie problémy boli - hygiena v Bulharsku je jednoducho nulova, bazén necisteny, vsade spiny, odpadky a tulajuce sa macky v reštaurácii - vo vnútri!!!

zuzanale
16. aug 2012

@billam tak to ste zrejme sakra zle trafili keďže my sme mali len 3 hviezdičkovi hotel a ako som písala vyššie hygiena bola ... mačku som pravdupovediac za celích 11 dní ani nevidela 😅 jedine nejakého psa čo mali dovolenkári... je síce pravda že v bulharsku je absencia smetných košov ale teda na slovensku ich máme a bordelu je tu ďaleko viac 😕

billam
16. aug 2012

@zuzanale tak to fakt, zle sme trafili, kvôli detom sme brali 5* hotel ALL, na Slnecnom, za kopu penazi, ale aj keby to bolo za darmo, uz nikdy sa nechceme vratit do Bulharska...doteraz mame z toho nechut....ale jedine, aby som az tak nekrivdila Bulharsku, je to, že maju pekne široké a piesocnate pláže - ale opäť nie na Slnecnom, ale v Primorsku a v Obzore.

zuzanale
16. aug 2012

@billam a aký to bol hotel lebo som sa nedočítala 😕 a pláže tak musím povedať že ani na slnečnom to nebolo také zlé keďže popred tie väčšie hotely chodíli chlapíci čo priebežne pozberali bordel a večer keď zložili lehátka pobehal traktor s nejakým takým zariadením (ťažko opísať) 😅 pozberal kamene aj bordel uhladil piesok ... takže to bola ďalšia vec ktorá ma prekvapila .....

billam
16. aug 2012

@zuzanale VICTORIA PALACE ☹

zuzanale
16. aug 2012

@billam tak na ten som veru dosť zlých recenzii už prečítala 😝 ale tak my sme ani AL v buharsku nechceli keďže pri tých cenách sú to vyhodené peniaze a navyše sme neboli viazaný dali sme si čo kedy a kde sme chceli a ak nám prišla na chuť suchá strava v zore bol bohatý výber ...

mirip
17. aug 2012

@zuzanale A inclusive v Bulharsku netreba ked máš deti aspon tak staré ako sú tie tvoje ale ked ideš s menšimi tak len a jedine All inclusive, lebo aspon vieš vybrať jedlo a kedpráve to nechce nevadí ideš a naberieš iné

zuzanale
17. aug 2012

@mirip no neviem ako inde ale v našom hotely keď som videla výber jedál k večery síce bohatý ale by som ani mojim velmi večeru nevybrala nanajvýš tak grilovanú rybu , nejaké mleté maso a špagety 😅 ..... a pri malých deťoch ja som bola prekvapená aký bohatý výber nestlé a iných príkrmov či kaší mali v supermarkete a podstate za tie ceny čo u nás takže asi by som to aj takto riešila ...

mirip
17. aug 2012

@zuzanale závisí od toho kde ste boli v akom hoteli? my sme mali toho hojne a aj mladšia sa prejedala stále