icon

Dovolenka v Bulharsku v čase koronavírusu

medulienka121
2. júl 2020

Ahojte máme ísť na dovolenku 21.07.2020 do Bulharska ale teraz teda neviem situácia sa tam výrazne zhoršila cestovka mlčí že nemajú žiadne bližšie informácie som z toho na nervy. Neviete nie je tam niekto aké sú opatrenia v hoteloch a na plážach máme ísť do Obzoru.

Strana
z2
kittykat22
3. júl 2020

@medulienka121 skus aj napisat do fora dovolenka co je tu na MK. Su tam baby ktore v cestovkach robia, urcite ti poradia.

kinats
3. júl 2020

@medulienka121 presne tento, takmer neriesitelny problem mam aj ja. Storno je uz takmer 1/2 ceny a toto bola urcite moja posledna dovolenka co nejdem priamo cez konkretnu cestovku. Sprostredkovatel si len odrata proviziu a za nic neruci. Teraz je jedina realna sanca dostat svoje peniaze ked nebude moct cestovka splnit zo svojej strany podmienky dopravy, ci ubytovania a navrhne odstupenie od zmluvy.(nebudu lietat lietadla, plavat lode, jazdit autobusy, zatvorene hranice, letoviska a hotely....taka hrozba tu ale realne je )

ivana11155
3. júl 2020

@medulienka121 lenže to im musíš napísať presne podľa zákona taky oficiálny mail a oni majú povinnosť do 14dni sa vyjadriť

hugigugin
3. júl 2020

@medulienka121
Od 6.7. Bulharsko už nie je na zozname bezpečných krajín a ak sa vrátite po 6.7. Idete do domácej karanteny a hlasitě sa na regionálny úrad VZ.
Na stěne vid právnička @ renatik91 ktorá vypracovala pre tieto prípady postup.

katkabg
6. júl 2020

Od dnes kazdy Bulhar co ide z Bulharska na Slovensko musi preukazat platny test na koronavirus platny max 3 dni ktory preukazuje ze je clovek zdravy.Podla mna to plati aj pre turistov vracajucich sa z Bulharska.Zijem v Bulharsku a aj ked chorych nevidim okolo seba ale pocet nakazanych stupa a stupa

erikahudackova
24. júl 2022

@katkabg dobry den, ak sa mozem opytat 🙏🏼my sa chystame o 2 tyzdne na dovolenku do bulharska, aka je tam momentalne situacia? Mam celkom strach kedze z kazdej strany pocivam ze na dovolenke boli chore deti s virozami horuckami covidom a pod. Ak budete mat cas a odpoviete, budem velmi vdacna 🥰

Strana
z2