Dovolenka v Bulharsku v čase koronavírusu
Ahojte máme ísť na dovolenku 21.07.2020 do Bulharska ale teraz teda neviem situácia sa tam výrazne zhoršila cestovka mlčí že nemajú žiadne bližšie informácie som z toho na nervy. Neviete nie je tam niekto aké sú opatrenia v hoteloch a na plážach máme ísť do Obzoru.
@medulienka121 presne tento, takmer neriesitelny problem mam aj ja. Storno je uz takmer 1/2 ceny a toto bola urcite moja posledna dovolenka co nejdem priamo cez konkretnu cestovku. Sprostredkovatel si len odrata proviziu a za nic neruci. Teraz je jedina realna sanca dostat svoje peniaze ked nebude moct cestovka splnit zo svojej strany podmienky dopravy, ci ubytovania a navrhne odstupenie od zmluvy.(nebudu lietat lietadla, plavat lode, jazdit autobusy, zatvorene hranice, letoviska a hotely....taka hrozba tu ale realne je )
@medulienka121 lenže to im musíš napísať presne podľa zákona taky oficiálny mail a oni majú povinnosť do 14dni sa vyjadriť
@medulienka121
Od 6.7. Bulharsko už nie je na zozname bezpečných krajín a ak sa vrátite po 6.7. Idete do domácej karanteny a hlasitě sa na regionálny úrad VZ.
Na stěne vid právnička @ renatik91 ktorá vypracovala pre tieto prípady postup.
Od dnes kazdy Bulhar co ide z Bulharska na Slovensko musi preukazat platny test na koronavirus platny max 3 dni ktory preukazuje ze je clovek zdravy.Podla mna to plati aj pre turistov vracajucich sa z Bulharska.Zijem v Bulharsku a aj ked chorych nevidim okolo seba ale pocet nakazanych stupa a stupa
@katkabg dobry den, ak sa mozem opytat 🙏🏼my sa chystame o 2 tyzdne na dovolenku do bulharska, aka je tam momentalne situacia? Mam celkom strach kedze z kazdej strany pocivam ze na dovolenke boli chore deti s virozami horuckami covidom a pod. Ak budete mat cas a odpoviete, budem velmi vdacna 🥰

@medulienka121 skus aj napisat do fora dovolenka co je tu na MK. Su tam baby ktore v cestovkach robia, urcite ti poradia.