icon

Dovolenka v Chorvátsku 2013 s malými deťmi

elisa1980
6. jan 2013

Ahojte, po dlhšom čase by sme chceli ísť v lete 2 rodiny s 3 malými deťmi (6, 3 a 2 r) na dovolenku do Chorvátska. Radi by sme išli autom a bývať by sme chceli na private, teda v súkromí a blízko piesočnatej pláže. Nereálne? Radi privítame všetky vaše postrehy, skúsenosti, tipy na zaujímavé destinácie a aj info o dobrej cene za takúto dovolenku. Po istom čase na materskej človek stráca reálnu predstavu, koľko na dovču našetriť. ďakujeme 🙂

ultra
15. júl 2013

Oprava -----nie Dugobolie-.....ale Demerje

alami
15. júl 2013

@ultra krabička ti zostala a použiješ ju zas o rok, alebo si ju kdesi vrátil? Kupuješ ju teda s kreditom, platíš len za ten kredit a ak máš málo, dobiješ si ju napr v šóre ne kartu alebo na hotovosť? Dík

hradnapani
15. júl 2013

@ultra prosim ta, ako je to s platenim kartou?
1. mozem platit obycajnou debetnou kartou, ktoru pouzivam tu na Slovensku na bezne platenie,alebo je treba kreditnu kartu?
2. nie je problem s menou? viem, ze v hotovosti sa da platit v eurach, ale ci aj tieto kartove platby su tak isto, alebo bude banka strhat nejaky poplatok za platbu v zahranici?

nattaly8
15. júl 2013

ahojte, prave sme sa vratili z nadhernej dovolenky z hotela Vespera Mali LOsinj, cesta sice zarubana, nekonecna, najprv Krk, potom trajekt na Cres a odtial na Losinj, ale oplatilo sa. Nadherne more, krasne prostredie v piniovom lese a najma davam do pozornosti http://www.booking.com/hotel/hr/vespera.sk.html 4 hviezdickovy hotel s polpenziou, jediny kinder hotel v chorvatsku. Vsetko prisposobene pre deti, nadherne izby, my sme boli v apt, 2 kupelne, cistucke, detske kutiky a kluby, vecer animacie pre deti, zabavil sa aj nas 2 rocny 🙂 bazeny s morskou vodou a uzasna kuchyna.Som clovek narocny, ale toto ma na chorvatsko dost prekvapilo a urcite sa sem budeme vracat 🙂

obcansr
15. júl 2013

@romanknopp ahoj my sme tam boli pozriet ale ja by som tam už na dovolenku nešla , vela ludí preplnené pláže a tolo ludí čo je večer na promenáde no hruza už skoro ako makarská , my sme boli v Podgore je to menšie mestečko ale dalo sa , a čo sa týka pláže tak asi najlepšie je skoro na konci tučep a bývanie len pri pláži my sme tam boli v roku 2003 ale to nebolo ešte tak vystavané ako teraz, teraz je to masaker

obcansr
15. júl 2013

@ultra kartou sa da platit aj tam kde sa platí keš ,

obcansr
15. júl 2013

@hradnapani ahoj no my sme platili na mýtnici kartou ale mneju nevzalo mam v slovenskej Maestro , je tam aj vypísané ktoré beru švagrovi zobralo ma vo Vubke, a tam ked sme boli sme platili kunami , najlepšie je menit v banke, ak mate internet vždy pozriet aký je kurz my sme platili len kunami a na pumpe kartou, to mi už vzalo len na tej mýtnici nie,, eurami sa neoplatí platit , mne nič nestrhli za platbu kartou, len za výber z bankomatu sa platí

obcansr
15. júl 2013

My sme boli v Podgore išli sme cez Madarsko ale nie po dialnici, ale po ceste 1 triedy , ta cesta je fajn , a nešli sme cez Letenye ale na Rédics a Lendavu a je to bližšie , každý raz iná cesta ale táto bola najbližšia

ultra
15. júl 2013

@obcansr - na mitnici Demerje - pri navrate z Dalmacie - pred Zagrebom sa neda platit kartou na mitnici kde beru cash - na tejto mitnici sa kartou plati tam kde je ENC - mas to na vsetkych tabuliach smerujucich k odbocke pred mitnicou ENC - pozri si streetwiev -na ostatnych mitniciach zaplatis ak kartou v pohode tam kde sa plati cash...okrem tejto.

je to robene prave rpeto ze tu vznikaju cez vykend zapchy.

- Minuly rok som platil kartou - mam VISA - slovenska sporitelna a aj ZUNo - skusal som vsetky a bezproblemov.

ultra
15. júl 2013

@alami krabicka mi ostala - a dobijem si ju cez internet. Da sa dobit na mitniciach kde beru cash - resp...kde predavaju krabicku ENC.....takze ked nechces aby ti na konci ostal kredit a chces tam mat presne na cestu - tak si to dopredu vypocitas a .....kupis si kredit s nissou predplatenou hodnotou a hned ju dobijes hotovostou na mieste kde ju kupis aby si mala presne sumu ktoru potrebujes

bodka70
15. júl 2013

@majajaja , tiež sa chystáme zajtra do Omišu, tak si ma potešila 😉

ultra
15. júl 2013

@hradnapani
1. aj ja som platitl debetnou kartou SLSP - beproblemov.
2. Pri plateni myta v € nieje problem - mozes platit aj eurami ale je to menej vyhodne ako platit kartou alebo "Kunami".
ja som mal zo sebou aj "KUNY" -menil som nejaku sumu tu v SR a minul som ich v obchodoch a restikach a ana somariny" V Stankoch a v obchodoch nechu vecsinou € v hotovosti..- karta nebol problem nikde.

babulinkab
15. júl 2013

a když se zde řeší typ karet, nejlépe se zeptat v bance. já jsem měla visa electron, a paní v bance mi doporučila nechat předělat na VISA a nikde s placením problém nebyl

ultra
15. júl 2013

Tak som vytiahol svoje karty aby som sa pozrel presne co som pouzival

Slovenska sporitelna - VISA Elektron
ZUNO - VISA

Nemal som snimi ziadne problem (ani minuly rok pri plateni mytneho)

ultra
15. júl 2013

Tak som nasiel platenie myta na mitnici Demerje - tu je to perfektne vidiet kde je samostatna ceste pre ENC - (paralelne vedla cesty kde sa plati cash) - prosim vsimnite si aka je dlha kolona na platenie CASH - takato bola aj tuto sobotu-

https://www.youtube.com/watch?v=KLjeENSfjRs
babulinkab
15. júl 2013

@ultra a zeptám se, byly v sobotu kolony na hranicích? i přes to, že chorvati vstoupili do unie?

obcansr
15. júl 2013

@ultra mne nevzalo ale švagrovi vzalo normalne na cash to dával , a my sme išli cez Lučko neviem kde je Demerje , mam Maestro asi preto to nevzalo, neviem, my sme išli cez čakovec-sv.helena a potom lučko až po šestanovac , no my sme zatial kolonu nezažili asi preto že nechodíme v sobotu

obcansr
15. júl 2013

@babulinkab to nie su na hraniciach kolony ale na mytniciach

ultra
15. júl 2013

babulinkab: na hraniciach sme sa zdrzali asi 5 minut - kontroluju sa len doklady - takze to islo rychlo a kolony sa netvorili

Cestou na dovolenku - smerom od Zagrebu na Dalmaciu (makarsku) - Smerom dole - za zagrebom je mitnica LUCKO - tam je vsetko spolu....aj cash...aj karty....a v pravo su dva pruhy ENC........

- Ked sa vracias naspet tak ked chces platit cash tak ides vlastne na LUCKO - Demerie je iba na platenie ENC a kartou..........je to vlastne predsunute stanovisko - mytnica pred LUCKOM.......ked pouzijes ENC na Demerje.....pokracujes paralalne cestou az k mitnici Lucko - ktoru iba obchadzas v 2 pruhoch na pravej strane a cesty sa hned za mitnicou Lucko spajaju. je to pekne vidiet na tom videou - stopni si video kde su smerove tabule....cesta sa rozdeluje.....ale ide paralelne spolu...iba ju deli plechove zabradie........a po 5 Km sa opet spoja naspet.

obcansr
15. júl 2013

@ultra aha tak to si už pamatám tam išli také nákladiaky a pár aut , a ta enc krabička je na kolko , to je asi tak dobre len pre tých čo cestujú do hr častejšie

ultra
15. júl 2013

baterka v krabicke vydrzi cca 5 rokov (co zistovali bratia cesi)- potom krabicku vymenia vsade tam kde ju predavaju a nespotrebovany kredit ti prevedu na novu krabicku.

Ja chodim do chorvatska 1x za rok. A kamosi si uz krabicku zajednali - kedze je prenosna v ramci kategorie vozidiel.

babulinkab
15. júl 2013

@obcansr kolony bohužel bývaly na mýtnicích i na hranicích. Proto jsme přestali v sobotu, a po zkoušce i v neděli jezdit domů.
A nejhorší cesta, co si pamatuji byla domů v září 2006 - kolony už u těch prvních tunelů, na mýtnici jsme se tomu vyhli, a potom kolona na hranicích. Cesta trvala o pět hodin déle, než normálně 😝 😝

babulinkab
15. júl 2013

@ultra tak aspoň, že tam už nejsou kolony

obcansr
15. júl 2013

@babulinkab my chodíme v pondelky a vo štvrtky domov takže pohoda aj na hraniciach , chodíme cez Madarsko a tam to je ok , najhoršie pre nás bola kontrola na slovinských hraniciach s chorvátskom tam to je vždy hrozné preto sme radšej išli cez Madarsko a tam to je pohoda 🙂

nedockava4
17. júl 2013

Ahojte...o tyzden odchadzame autom do Chorvatska - Opatija. Chcela by som sa spytat...ako je to s alkoholom a pivom? 🙂 Moj manzel uz s kamaratom dohadovali, ze si zoberu nejake to pivko a domacu so sebou. Moze sa to? Nie je s tym na hraniciach problem?
Dakujem

samantha223
17. júl 2013

Vrsi Mulo, malo ludi, mala dedina, piesok , klud...

obcansr
17. júl 2013

@nedockava4 aj my sme mali, nik nas nekontroloval, vezmite kolko chcete 🙂)

reisi
17. júl 2013

@nedockava4 od 1.7. vstupili do EU, takze nepreclievas. My si nosime pre vlastnu potrebu na kartony, aj zajtra muz donesie. Samozrejme je tam urcene mnozstvo kolko mozes priviezt ale to mnozstvo je vysoke, Vas sa to urcite nebude tykat.

nedockava4
18. júl 2013

@obcansr @reisi Dakujem. My sme chceli len 1-2 flase domacej a asi 20 piv 🙂

pillinka
18. júl 2013

@nattaly8 ahoj, my sa tiez chystame na losinj, tak som rada, ze citam pozitivnu referenciu 🙂 a more bolo teple? ktora plaz sa vam najviac osvedcila pre male dieta? a v meste sa da daco vidiet/robit? a su tam aj nejake preliezky/trampoliny pre deti? myslim mimo hotela, kedze my budeme byvat na sukromi... dik za kazdu infosku 🙂