icon

Dovolenka v Chorvátsku - studená voda a drahé pláže

rabdal
9. dec 2025

Už tretí krát sme tam boli a to isté ,boli sme aj dole aj hore na istrii ,studená voda ,ďaleká cesta ,všetko drahé umelo podrobené plaze ,síce pekné okolie ,ale bolo to naposledy ,máte to tak aj vy?

rabdal
autor
9. dec 2025
@hopsas

@rabdal mňa tiež nenadchlo. Bola som len raz.

Už pôjdeme iba letecky ,ale do Chorvátska už nie to bolo naposledy

rabdal
autor
9. dec 2025
@anonym_521205

@rabdal ďakujem za oznam ďalšie leto tam bude o jedného menej, čo už,mne sa tam páči

My sme boli štyria vieš

kika2079
9. dec 2025
@anonym_61f57f

@rabdal No proste vám to nesadlo, resp. nenašli ste to správne miesto.
My sme boli 15x a zatiaľ nás to neomrzelo😁 a to chodíme na to iste miesto a dokonca k tým istým domácim.
Žiadne umelé betónové pláže, ale jemne kamienky, borovice ako tieň… my sme spokojní.
Ale je fakt, že v rámci výletov sme pochodili aj iné strediská a len v máloktorych sa nám páčilo tak, že by sme si vedeli predstaviť tam dovolenkovať.

@anonym_61f57f a kam chodíte?

anonym_521205
9. dec 2025
@rabdal

My sme boli štyria vieš

@rabdal a tak štyroch.
V ktorej dovolenkovej destinácií je lacno cez hlavnú sezónu?

jaja20
9. dec 2025

@rabdal Boli sme v Chorvátsku 10x, vždy ako druhú alebo tretiu dovolenku v roku, ale len preto, že manžel rád šoféruje. Hľadala som zakaždým oblasti s pieskovými plážami alebo aspoň s malými kamienkami.
Ale každým rokom to tam bolo drahšie a služby na horšej úrovni, tak sme sa na to úplne vykašľali.

anonym_bb0f33
9. dec 2025

My sme po 100rokoch dali znova sancu. Veru 4x a uz asi nepojdene. Je tam neskutocne draho. Pomer 1 kuna = 1 euro sa mi moc nepaci. Plaze nic moc, voda studena, v restauraciach polotovary.

nairobi
9. dec 2025

@rabdal my sme objavili penzion ktorý vlastnia dvaja bratia Chorvátsko-Slovaci, je to v zátoke na Krku čiže voda tam mala teraz v juli 28-29°, dovolenka na 1*, malo ľudí,ziadne preplnené korzo a od penziónu k moru je to na tri metre,,, my si nevieme vynachváliť,,, budúce leto sme tam opäť

katkaseiner
9. dec 2025

Mma Chorvátsko nikdy netahalo, ale raz sme isli asi na 5-6 dni a okrem studenej vody sa mi pacilo. Odvtedy sme tam boli na 2 tyzdne a to mi tak na cely zivot stacilo. Radšej pôjdem do mutnej vody v Taliansku ale aspon je tepla 😂 plus teda Taliansko sa mi viac paci a nemam potrebu sediet pri mori

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@rabdal a tak štyroch.
V ktorej dovolenkovej destinácií je lacno cez hlavnú sezónu?

@anonym_521205 Napríklad v Albánsku a Bulharsku. Ani Tunisko nie je drahé a je tam nádherne.

anonym_bae50d
9. dec 2025
@katarinaba

Ja to mam este radikalnejsie - ja tam vobec nechcem ist. Staci mi co pocuvam a citam - vacsinou strkove plaze, studena voda, hlava na hlave. A pocasie - s mojim stastim by mi preprsalo celu dovolenku.

@katarinaba nám preprsalo pól dovolenky, teda take onicom počasie že aj pršalo alebo chladno bolo, ale ja sa nečudujem boli sme takmer v polke septembra

hellwant
9. dec 2025
@jaja20

@rabdal Boli sme v Chorvátsku 10x, vždy ako druhú alebo tretiu dovolenku v roku, ale len preto, že manžel rád šoféruje. Hľadala som zakaždým oblasti s pieskovými plážami alebo aspoň s malými kamienkami.
Ale každým rokom to tam bolo drahšie a služby na horšej úrovni, tak sme sa na to úplne vykašľali.

@jaja20 Cau Jaja, uz sa mi ta Dominikana bliži, snaď si na pamätas, pisali sme😁 Dali sme Viva palace- aby sme mohli služby využiť v 2 hoteloch. Len neviem ako to lietadlo A 330- myslim obrazovky, zabava na dlhu cestu, kedže mi jedna napisala, že polka bola mimo😬, ale beviem či išla cez tu istu let. spol. -pisal som Kacusik, neozvala sa zatiaľ asi ma fofr.🙂

anonym_61f57f
9. dec 2025
@kika2079

@anonym_61f57f a kam chodíte?

@kika2079 Tučepi, ale to tiež nie je pre každého kvôli plnším plážam. Chodíme v auguste, voda teplá a stabilne počasie.
Ale to je celkovo v oblasti Makarskej, a dajú sa nájsť aj kľudnejšie dedinky.

anonym_521205
9. dec 2025
@jaja20

@anonym_521205 Napríklad v Albánsku a Bulharsku. Ani Tunisko nie je drahé a je tam nádherne.

@jaja20 tak chororých a vyčerpaných ako kmotrovcov.po dovolenke v Tunisku.som dávno nevidela. .
V Bulharsku som bola ale bola tam špina, na ubytku na uliciach aj pri mori

jaja20
9. dec 2025
@hellwant

@jaja20 Cau Jaja, uz sa mi ta Dominikana bliži, snaď si na pamätas, pisali sme😁 Dali sme Viva palace- aby sme mohli služby využiť v 2 hoteloch. Len neviem ako to lietadlo A 330- myslim obrazovky, zabava na dlhu cestu, kedže mi jedna napisala, že polka bola mimo😬, ale beviem či išla cez tu istu let. spol. -pisal som Kacusik, neozvala sa zatiaľ asi ma fofr.🙂

@hellwant Ahoj, pravdaže sa pamätám 🙂
My sme išli tým lepším lietadlom, mali sme tam tieto služby

anonym_1bd7de
9. dec 2025
@anonym_61f57f

@rabdal No proste vám to nesadlo, resp. nenašli ste to správne miesto.
My sme boli 15x a zatiaľ nás to neomrzelo😁 a to chodíme na to iste miesto a dokonca k tým istým domácim.
Žiadne umelé betónové pláže, ale jemne kamienky, borovice ako tieň… my sme spokojní.
Ale je fakt, že v rámci výletov sme pochodili aj iné strediská a len v máloktorych sa nám páčilo tak, že by sme si vedeli predstaviť tam dovolenkovať.

@anonym_61f57f toto zasa ja nepochopím. 15x na jedno miesto. Iné krajiny ste nerozmýšľali spoznať?

hellwant
9. dec 2025
@jaja20

@hellwant Ahoj, pravdaže sa pamätám 🙂
My sme išli tým lepším lietadlom, mali sme tam tieto služby

@jaja20 ale vyber lietadla neovplyvnim🤣🤣 To je nad môj limit😁

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@jaja20 tak chororých a vyčerpaných ako kmotrovcov.po dovolenke v Tunisku.som dávno nevidela. .

@anonym_521205 Chorých a vyčerpaných v akom zmysle?
To, že si si ty vybrala ubytko v Bulharsku, kde bola špina, neznamená, že každé ubytovanie je rovnaké. Pred kúpou zájazdu si treba dôkladne prezrieť reálne hodnotenia a pozrieť videá na YouTube. Bez toho žiadnu dovolenku nekupujem.
Špina na pláži a v mori je vizitka ľudí. Aj v luxusných 5* hoteloch vidím, že podaktorí hádžu odpadky na zem. Hanba.

jaja20
9. dec 2025
@hellwant

@jaja20 ale vyber lietadla neovplyvnim🤣🤣 To je nad môj limit😁

@hellwant Áno, viem. Týmto sa išlo prvú sezónu, potom ho zmenili.
Ale bude vám super, uvidíš.

anonym_521205
9. dec 2025
@jaja20

@anonym_521205 Chorých a vyčerpaných v akom zmysle?
To, že si si ty vybrala ubytko v Bulharsku, kde bola špina, neznamená, že každé ubytovanie je rovnaké. Pred kúpou zájazdu si treba dôkladne prezrieť reálne hodnotenia a pozrieť videá na YouTube. Bez toho žiadnu dovolenku nekupujem.
Špina na pláži a v mori je vizitka ľudí. Aj v luxusných 5* hoteloch vidím, že podaktorí hádžu odpadky na zem. Hanba.

@jaja20 v zmysle že fakticky sa kúpali jeden deň zvyšok grcali na izbe

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@jaja20 v zmysle že fakticky sa kúpali jeden deň zvyšok grcali na izbe

@anonym_521205 Ak išli prvýkrát do takejto krajiny, bolo treba pre istotu brať týždeň pred odletom a počas pobytu napríklad Yomogi. Piť nápoje bez ľadu a stravovať sa ako doma, nie "žrať" piate cez deviate.
Aj úroveň * hotela je dôležitá.

anonym_61f57f
9. dec 2025
@anonym_1bd7de

@anonym_61f57f toto zasa ja nepochopím. 15x na jedno miesto. Iné krajiny ste nerozmýšľali spoznať?

@anonym_1bd7de Nemusíš chápať🙂…
písala som, že nám to takto vyhovuje. Letecky by sme nešli, nejdem písať dôvody, to je vedľajšie.
Autom zastavíme kde a kedy chceme. A tiež nie sme celé 2 týždne len na pláži, ale pobehame aj po širšom okoli, vždy inde a aj loďou na ostrovy, iné pláže. Cestou tam aj späť aj prespávame napr. v Bosne, Plitviciach, Dubrovniku…

anonym_83d6ae
9. dec 2025

@rabdal Taliansko-Kalábria-teplé more, pekné prírodné pláže. Boli sme 2x, raz v Septembri a raz v júli ale lepšie to je v septembri. Dajú sa plánovať aj výlety po okolí na pamiatky. Odporúčam.

minenkaa
9. dec 2025

@rabdal prestali sme chodiť do chorvatska ,tie ceny sú strasne

jaroe
9. dec 2025

@rabdal nie nemám to tak. Horúco je v lete viac než dosť, nikdy som nemala problém so studenou vodou. Skôr naopak. Vôňa a tieň borovíc mi vyhovuje. Mne zas nič nehovorí voda teplá ako....a široký pás piesku pozdĺž mora bez prirodzeného tieňa. Takúto pláž keď vidím opísanú ako krásna pláž, tak si ťukám na čelo .

nikha2809
9. dec 2025
@anonym_521205

@anonym_521205 teda mi Tunisko milujeme a nikdy nám nic nebolo.Ale chápem, ze niekoho to moze tam rovno chytiť to máš ako Egypt, niekto chodí roky a nic a niekto ide raz a viac krát sa tam nevrati

anonym_521205
9. dec 2025
@jaja20

@anonym_521205 Ak išli prvýkrát do takejto krajiny, bolo treba pre istotu brať týždeň pred odletom a počas pobytu napríklad Yomogi. Piť nápoje bez ľadu a stravovať sa ako doma, nie "žrať" piate cez deviate.
Aj úroveň * hotela je dôležitá.

@jaja20 je nad slnko jasnejšie že na tému dovolenka sa nevhodné.
V Chorvátsku sme boli každý deň inde, Kúpali sme sa vždy na inej pláži. Ray štrk, raz piesok, raz kamienky. Celé nás to vyšlo štyri dospelé osoby na 1950€ so všetkým.
Som zvedavá na ceny v tebou preferovaných destináciach

jaja20
9. dec 2025
@anonym_521205

@jaja20 je nad slnko jasnejšie že na tému dovolenka sa nevhodné.
V Chorvátsku sme boli každý deň inde, Kúpali sme sa vždy na inej pláži. Ray štrk, raz piesok, raz kamienky. Celé nás to vyšlo štyri dospelé osoby na 1950€ so všetkým.
Som zvedavá na ceny v tebou preferovaných destináciach

@anonym_521205 Za 1950€ môže mať rodina leteckú dovolenku v hoteli s all inclusive stravou, pitným režimom a animáciami v tých destináciách, ktoré som vypísala vyššie, a nielen v apartmáne, kde si musí človek sám variť a odkerovať niekoľkohodinovú cestu tam aj naspäť.
Ale samozrejme, 100 ľudí, 100 chutí, takže pokiaľ vám dovolenka v Chorvátsku vyhovuje, je to v poriadku.

anonym_1c8d12
9. dec 2025

Ze v Chorvatsku sme boli prvy a posledny krat.Plaz kamienky,hlava na hlave,studena voda.Cesta autobusom 18hod.
Tak uz len letecky,all inclusive a tam,kde plaze nie su uplne preplnene ale hotel ma svoju cast plaze.

anonym_1c8d12
9. dec 2025

My ideme objednavat dovolenku bud tento alebo buduci tyzden.Ale snad tento,uz dnes by som mohla vediet,kedy budeme mat dovolenku v lete.Cize jul,najdrahsia sezona.Mozme len vtedy.V Tunis uz nechceme,uz sme boli 2krat.
Ja som chcela Turecko,muz Cyprus.Tak uvidime kde nakoniec vyberieme.Rozpocet na 2izby a aspon 12dni,do 10tisic.Tak som zvedava,co,kde a ako vyberieme.A samozrejme hotel pri plazi,pieskova plaz,teple more,lehatka,slnecniky v cene a tie animacie pre deti.
Tak mozte poradit,aj hotel kde ste boli a ako ste boli spokojne.Izba pre 4osoby.

jaond19
9. dec 2025

Ja tu asi nikoho nepotesim, ale 7x po sebe Istria, v septembri a este k tomu aj sever, kusok za hranicami Slovinska aby sme mali blizko na vylety (Piran,Portoroz,terstsky zaliv...) a uz mam booknute dalsie na september 2026. Hladame menej zname lokality, nie plnky v najznamejsich letoviskach, vsak to je na infarkt. Ale Istriu bud milujes, alebo nenavidis. Ale voda bola perfektna. To skor v juni by som neriskovala, ale po celom lete na jednotku vzdy. A pieskove plaze su tiez, ale tomu sa vyhybam, vytriasat to odvsadial :D