Dovolenka v Chorvátsku vlakom

zuzi157
19. mar 2023

Ahojte s manželom rozmýšľame ze v lete pôjdeme do chorvátska vlakom. Nikdy sme takto na dovcu necestovali preto ak tu niekto taky je kto takto dovolenku realizuje prosím vás o pomoc.
Postrehy, ubytovania, ako realizujetr svoju dovolenku. Ďakujem pekne

daniela2202
19. mar 2023

@zuzi157 my sme tak chceli ísť, že naložíme aj auto, ale pôjdeme autom iba

janettdamian
19. mar 2023

Boli sme v 2021 vlakom RegioJet. Vybrala som si podľa trasy vlaku, kam chceme ísť. Tam som is cez booking zajedla ubytovanie, aby mi to všetko pekne nadväzovalo.

diamand2326
19. mar 2023

@zuzi157 Ahoj, tento rok asi nie, ale pridám sa, plánujem to ten budúci, hlavne ma zaujíma, ako si zajednať dopredu ubytovanie atď.

diamand2326
19. mar 2023

@janettdamian Ahoj, mohla by si prosím napísať viac? Napríklad, ako ste sa dostali od zastávky vlaku do ubytovania? Ďakujem za každú radu.

janettdamian
19. mar 2023

@diamand2326 od zastávky vlaku do miesta, kde sme mali zajednané ubytovanie nás odviezol autobus, ktorý je súčasťou regiojet prepravy. Treba si pozrieť tie trasy, kde ponúkajú. My sme boli v Podaci

diamand2326
19. mar 2023

@janettdamian Ďakujem 🙂 Až tak som to nekukala a netušila som, že autobus je súčasťou prepravy.

slavomira236
19. mar 2023

@janettdamian agoj a ubytovanie si hladala cez aku stranku? A este najprv kupit listok ci ubytko?

jaga18
20. mar 2023

Boli sme takto vlani s 11 mesačným babom. Cesta bola veľmi dobrá, pohodlná. Ubytovanie sme si nasli cez airbnb 5 minút peši od vlakovej stanice, v historickom centre Splitu. Nie sme plážové typy, takto nám to vyhovovalo. Na plazi sme boli len 3x, bolo to do 10 min peši.

familytravel
20. mar 2023

Ahoj, vlakom je možné objednať dovolenku už aj cez cestovku s tým, že vám zabezpečia komplet všetky služby aj s transferom na stanicu a zo stanice. Aj cenovo to vychádza v sezóne dobre, nakoľko cestovky majú nakúpené garančné kapacity ešte za "staré" ceny....

janettdamian
20. mar 2023

@slavomira236 cez booking, najskôr asi ubytko mať isté a pozrieť, koľko je voľných miest vo vlaku, no treba to robiť tak súbežne

oblecenie99
20. mar 2023

@jaga18 No takto to znie veľmi zaujímavo, ja nenávidím cestovanie autom, nie som ani plážový typ, toto, čo píšeš ma však úplne zaujalo - ak ťa to neobťažuje, mohla by si prosím poslať nejaký link? Najmú na to ubytko, vlak by som si už vyhľadala aj sama. Môžem sa spýtať, ako dlho ste boli a ako to vyšlo cenovo? Ďakujem 🙂

jaga18
21. mar 2023

@oblecenie99 boli sme tu https://sk.airbnb.com/guest/inbox/1202563712?tt...

Cenovo už neviem, nebolo to nič hrozné. Šli sme regiojetom, zdá sa mi že 190e bola jedna cesta- súkromne kupé pre 4 osoby. Miesta na batožinu bolo habadej, brala som aj veľký kočík, ktorý sa v kupé v pohode zmestil zložený, ale nakoniec sme ho aj rozložili v byciklovom vozni, tam som ho uspavala v kočíku.
Mali sme 2 apartmány v jednej uličke, podľa mapy som hľadala na airbnb, nech je to co najbližšie k stanici a centru. Split je krásne historické mesto, každý deň sme sa motali v centre, okolo paláca, v prístave, plus majú aj krásne parky... boli sme od štvrtka do utorka. Úplne stačilo.

kvetinka75
21. mar 2023

tiež som chcela ísť, ale nenašla som na vlak dobré recenzie. Vraj sa stále kazil, dlho sa čakalo a cesta sa predĺžila o niekoľko hodín. Tak som si to rozmyslela.
Tie čo ste išli vlakom, cesta prebehla v poriadku?

iwka1984
21. mar 2023

@zuzi157 ahoj my sme tak boli minulý rok autovlakom z Bratislavy do Splitu bol to zážitok ale malo to dosť veľa háčikov s ktorými človek akosi neráta. Ubytovanie sme riešili podľa vlaku pretože vlak išiel dva krát do týždňa tak sme to prispôsobili k tomu a presúvali sme sa všade autom (nie sme tipy čo sú na dovolenke len v okolí ubytka )

janettdamian
21. mar 2023

@kvetinka75 mal meškanie 2 hodiny tam aj späť. Nie je to žiaden luxus. Mali sme kúpe súkromné, preto sme volili vlak, lebo doteraz sme chodili autobusom a zlákalo nás to spanie a pohodlie, čo v autobuse nie je

oblecenie99
21. mar 2023

@jaga18 Ďakujem 🙂

Nepozerali ste niekto ten regiojet? Lebo ja hľadám a hľadám, ale nenašla som vlak do Chorvátska na tento rok, nechápem... ZSSK áno, ale regiojet nie..

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
21. mar 2023

@oblecenie99 ja som našla toto https://dovolena.cz/chorvatsko-vlakem
Vlaky RegioJet budou vyjíždět z Prahy. Nastoupit pak můžete dále po trase na zastávkách Brně, Břeclavi a Bratislavě.

kvetinka75
21. mar 2023

@janettdamian veď to, že je to pohodlnejšie vlakom. Ale išla takto sesternicina dcéra a tá bola rozčarovaná, že meškanie, tam aj späť, dlho stáli, klíma nefungovala, neviem či majú alebo nie. Vonku horúco, vo vnútri horúco

oblecenie99
21. mar 2023

@kvetinka75 Vďaka, ja som nejak odignorovala českú stránku, a na slovenskej som to nevedela nájsť :D no ja neviem neviem, začínam byť nalomená... som ultra extra horský tip, pláže nie, na dovolenku k moru som bola ochotná ísť iba loďou, pre mňa je predstava štandardnej dovolenky autom do Chorvátska či hocikde letecky a potom byť zatvorená v rezorte definícia hrôzostrašnej dovolenky, ale takto... teoreticky by to mohlo byť pohodlné, nemala by som stres v aute, a bola by to akčná dovolenka spojená aj s chodením po meste... muž a syn by si užili aj to more... hm.... popravde pozerám ponuky, first minute sme zmeškali, last minute neprichádza do úvahy vzhľadom na našu prácu a muž má akurát vyhodenú dovolenku na august, čiže najvyššie ceny... kolegyňa nedá dopustiť na Turecko, ja jej verím, že tam je super, chodí tam aj moja švagriná, ale ja s 3 ročným mimo Európy ísť odmietam. Hm.... normálne špekulujem :D

akvi
21. mar 2023

Bola takto sestra, akože nie je to žiadna výhra. O pohodlí môžeš snívať, celé Maďarsko totálne otrasná trať, že neskutočne vlak buchotal, spať sa vôbec nedalo. Potom, keď sa im konečne podarilo zadriemat, tak zrazu hranica a kontrola a tak nadránom už fakt človek nezaspi, res. uz ani nechcd zaspať, aby neprepasol výstup. Akože pre niekoho, kto nesoferuje to možnosť je, ale fakt netreba mať ilúzie, že je to pohodlné.

kvetinka75
21. mar 2023

@oblecenie99 ja by som išla do Turecka, ale tento rok to nebude možné. Muž nechce ísť letecky a kámošky už majú iné destinácie vyhliadnuté.
Ak by som mala šoférovať, tak radšej by som išla vlakom. Ale po rokoch ma už neláka cestovať tam aj naspäť autom. Išla by som buď vlakom (ale po negatívnych referenciách by som váhala) , alebo letecky. To je rýchle, ja malé deti nemám, takže odpadá kopa batožiny. To Turecko, s tak malým dieťaťom by som asi zvážila. Predsa len, človek nikdy nevie čo sa môže stať. Ale chvália si ho všetci. Niektorí len tam chodia. Za mňa je v Chorvátsku studené more, kvôli tomu ma to tam už neláka.

janulka228
29. mar 2023

My sme cestovali pred 2 rokmi vlakom do chorvátska.. No Nikdy viac...išli sme cca 19 hodín s meškaním..pohodlie nič moc..ak si v kupe ešte s ďalšími 2ma ľuďmi...vyspať sa nevyspis veľmi...takže za mňa nie..strašne dlhá cesta a to ak si ešte z iného kúta SK ako My z KE..museli sme cestovat ešte + 6 hodín do BA.

evka258
29. mar 2023

@jaga18 cele kupe pre vsetkych 4 stalo 190 eur? Ci na osobu tolko? a mali ste aj lozka na spanie vo vlaku?

jaga18
30. mar 2023

@evka258 áno, celé kupé stálo toľko. V kupe boli lôžka, ráno sme ich zložili na sedenie, posteľné prádlo vyzbierali stevardi a podávali raňajky.

malena
6. jan 2024

Tiež rozmýšlame o možnosti ísť vlakom, ale nie až do Splitu, iba do RIjeky alebo Ogulinu a odtiaľ už nadväznými busmi priamo do letovísk, tak je to oveľa rýchlejšie, lebo tie vlaky naberu meškanie hlavne v Chorvátsku.