Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
@pimpulka Kedy letíte?
@mhas Kedy letíte?
@oliverceky Prvý krát a 6.6.
@oliverceky tiez pojdem prvykrat ale este nemam presny termin, vyzera to tak ze zaciatkom juna, viem naisto ze na ramadan tam uz nechcem byt a ten zacina 18juna...planujem tam byt 7-10dni
dobre super 😊
@pimpulka Kedy letíte?
Aký je dobrý plážový hotel, hlavne vhodný pre deti?
@oliverceky Na dovolenku s detmi su idealne all inclusive rezorty mimo Dubaja, napr. Rixos Bab Al Bahr, Double by Hilton Marjan Island. Jedina nevyhoda je ze su dalej od Dubaja. Aj v Dubaji su super hoteli pre rodiny s detmi, ale musis pocitat s vyssou cenou (Atlantis, Jumeirah Beach, Madinat,...)
@marek_85 V ktorom emiráte sú menované hotely?
@oliverceky my sme boli Ras al khamaih/ci ako sa to pise/ my sme boli tu http://www.satur.sk/hotel/double-tree-by-hilton... a bolo super aj drobec sa vyblaznil ci uz na preliezkach alebo vo vode ....🙂 bolo to sice asi hodinu od dubaja ale bolo to v pohode..... my sme boli jeden den taxikom v dubaji a dalsi den sme sli na taky celodenny vylet a presli sme vsetko naj v dubaji..... bolo tam uzasne...este sa vratime ale asi primo do Dubaja nech mame vsetko na skok... 😀
@mirka0703 Dobré rady pred odletom privítam. Kedy ste boli?
@oliverceky my sme boli od 23.12-28.12.... som sa obavala letu s dietatom ale zvladol to super.....ale leteli sme cez fischer.cz cestovku z prahy nakolko mali dobru cenu, vyslo nas to 2dosp.+dieta 3r 3200e na tyzden all incl./cez vianoce/ a v tom istom termine ale z BA prip. Viedne bola cena o 1000e viac tak sme si prezreli den pred odletom vianocne trhy v prahe 🙂 a potom rano sme leteli do dubaja....
@oliverceky ale kludne napis co presne chces vediet
@mirka0703 Treba aktualne meniť doma doláre, alebo tam nie je problém s eurami? Čo treba vidieť v Dubaji, na čo si dať pozor. Užívať probiotiká na črevné problémy?
@oliverceky Hotely Rixos Bab Al Bahr ako aj DoubleTree by Hilton Marjan Island su v emirate Ras Al Khaimah, cca 80 km od Dubaj. Su to velke rezorty, takze ponukaju priestor aj na mensiu prechadzku a mnozstvo aktivit.
V emiratoch nie je problem zmenit dolare ako aj eura - dolar ma pevny kurz voci dirhamu, kurz eura sa meni - osobne si myslim, ze je zbytocne menit eura na dolare a potom na mieste na dirhamy.
V Dubaji je toho na videnie velmi vela - Burj Khalifa (najvyssia budova na svete - listky odporucam zakupit vopred cez internet), fontanu pri Burj Khalife, akvarium v Dubai Mall, lyziarsky svah v Mall of Emirates, urcite treba navstivit palmovy ostrov - idealne spojit s navstevou aquaparku v hoteli Atlantis, ist na plaz vo svrti Dubai Marina, pozriet si "stare" centrum Dubaja a preplavitsa lodkou cez zatoku Creek do Deiry, kde je zlaty trh, trh s korenim. Za navstevu stoji aj mesita Sheikha Zayeda v Abu Dhabi ako aj zabavny park Ferrari World - to uz je ale z Ras Al Khaimahu pomerne daleko.
Probiotika su podla mna pri Dubaji zbytocne - bol som tam uz 2x a ziadne crevne problemy neboli (na rozdiel od Tunisu alebo Egyptu)
@oliverceky staci vziat eura a vymenit v exchange za dirhamy, v hoteli menit ale neodporucam. Marek_85 navrhol zopar atrakcii, ja by som doplnila - vecerna dhow cruise po creeku, desert safari, ak chcete pozriet mesto z autobusu - big bus tour, oddych v creek parku, tam byvaju aj show s delfinmi a tulenmi. Je tam toho dost...zalezi kedy chcete ist. Co sa tyka zazivacich problemov, tak ano - z prejedania sa 😀 Inak nie.
@slaviq81 Je vhodné cestovať v máji? Aj s deťmi. Poznáte hotel Atlantis the palm?
@oliverceky Maj je este na cestovanie do SAE vhodny, denne teploty su uz nad 30°C a nie je este tak horuco ako pocas letnych mesiacov.
Atlantis The Palm je skutocne vynikajuci hotel, ma exkluzivnu polohu, aquapark (vstup je pre ubytovanych hosti zadarmo), akvarium (tiez vstup pre ubytovanych zadarmo) - pre rodinnu dovolenku skutocny raj (je to vsak vsetko zohladnene v cene ubytovania). Jedina mensia chybicka, aspon z mojho pohladu, je "more" - plaz je orientovana do vnutra palmy - "more" je viac menej laguna s pokojnou vodou bez vln. Je to mozno super pre deti, ale voda nebola taka cista ako na inych plazach, kde sa voda viac hybe.
Bol som tam na plazi len raz pri navsteve akvaparku, takze mozno to byva inokedy lepsie. Mozno ma niekto aj ine skusenosti.
@oliverceky co ja viem, v maji uz skor nie ako ano, resp. na indoor activities ok, to odporucam pribalit svetrik, v budovach klima fici na plno. V pripade, ze sa chcete pohybovat aj von tak to by som zvazila, v maji uz stupaju teploty na 40-ku 😝 A ano, Atlantis poznam ako navstevnik, nie host, boli sme tam par krat.
@oliverceky tiez ako kocke hore, ti odporucam trosku tutodiskusiu prelistovat, nema az tak vela stran, uz sa tu o pocasi pisalo.
Ja by som s detmi v maji uz necestovala. Tento tyzden tam bolo uz vyse 40 stupnov. Ti svihnuti, co behaju v takomto teple po vonku, su len turisti. Plaze prazdne, voda taka tepla, ze ta vobec neosviezi.
My me v SAE casto, kedze to z SA nemame ani autom az tak daleko. Najlepsie je cestovat zaciatkom roka, my chodime vzdy vo february/marci. Uz mas ca. 30 stupnov, voda tiez fajna, hlavne v lagunach.
@yanni presne...ja som bola naposledy koncom maja a uz to nebolo ono...maly bol sice prve tri dni happy, ale ku koncu uz nenavidel slnko a teplo...najlepsie nam vzdy bolo v novembri a marci, potiazne aprili...
@oliverceky aj tam je pocasie vrtkave...keby som bola isla naposledy 1. maja, bolo by ok...isla som 28. a uz teplotne nebolo ok.. 🙂
@barbie555 Vstupy su nasledovne:
akvapark - dospely 250 AED, dieta do 120 cm 205 AED, dieta do 2 rokov zadarmo
akvapark + akvarium - dospely 300 AED, dieta 240 AED, dieta do 2 rokov zadarmo

@mhas Idete prvýkrát?