icon

Dovolenka v Dubaji

arasidka11
12. okt 2012

Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉

evulienka26
20. feb 2015

ahojte baby,my sme boli v dubaji v roku2008,bolo super.teraz v marci ideme uz aj s malou.vie mi niekto kto bol v hoteli hilton double tree,RAS nieco o tom hoteli povedat blizsie?mala ma5rokov,tak ci tam je babyfriendly alebo nieco pre deti proste.dakujem

adazmrzka
23. feb 2015

Ahojte. Evulienka26 my sme boli v doubletree hilton v oktobri 2014. Bolo tam uzasne. Hotel krasny len velmi silno mali pustenu klimu takze ked si prisla z vonku do vnutra bol to poriadny sok a radsej sme chodili na ranajky a vecere s dlhymi rukavmi. Pre deticky je tam bazen a preliezky ale nasa mala bola vacsinou v mori a hladala musle. 🙂

evulienka26
24. feb 2015

adazmrzka,to iste sme mali ked sme boli v Al Hamra Forte,my sme vypli klimu ked sme sli spat a ked bolo uz horuco tak sme ju znova zapli.tak to som rada ze ste boli spokojny🙂 chcem sa spytat ci ste na vecere chodili obleceny nejak specialne nobl,alebo tak normalne.dakujem:)

adazmrzka
24. feb 2015

evulienka26 my sme tiez na izbe vypinali klimu no najhorsie to bolo na recepcii a v jedalni. Byvali sme v hlavnej budove takze sme cez recepciu chodili casto a ked sme boli mokry tak to nebolo bohvieco. Na veceru sme chodili uplne normal ja vacsinou kratke letne saty aj mala a priatel dlhe letne nohavice a tricko. 🙂 Este nam tam trosku chybali animacie. 😉

evulienka26
25. feb 2015

adazmrzka,tak dufam ze teraz tak naplno klima nepojde,lebo ma zase caka zapal,tak ako vtedy.tie skoky z horucavy do klimatizovanej izby boli pre mna muky.dufam ze mala nam tam s toho neochorie.ma problemy s oblickamy:( skoda ze tie animacie niesu.tak som rada ze netreba formalne oblecko🙂 dakujem velmi pekne za info,ak vas este nieco napadne,napiste🙂

hameeda
25. feb 2015

@arasidka11 : no keď som bola tak len pracovne, takže neviem celkom poradiť, ale Dubai je krásny, no išla by som radšej cez cestovku, ak teda ideš s deťmi, ak vez detí tak kľudne aj bez cestovky, hoci si myslím že to nebude až taký cenový rozdiel, ale plus je aspoň to že už nepotrebuješ viza 🙂

tenerifka
25. feb 2015

@hameeda nechcem byt zla, ale co je na Dubaji krasne? Nemyslim to v zlom, asi ma kazdy z nas iny prah vnimania krasy, u mna je to jednoznacne priroda nenarusena clovekom a to je uplny opak Dubaja. Rada by som sa pozrela na par dni do Emiratov, ale nie Dubaj ani Abu Dhabi, skor nejake miesta, kde je len more, pust, oazy....ak mate niekto tipy, sem s nimi

hameeda
25. feb 2015

@tenerifka : nno veď to pre každého je krásne niečo iné, mne sa Dubai páči 😀

adazmrzka
25. feb 2015

evulienka26 tie animacie trosku chybali ale raz vecer tam hrala ziva hudba a niekedy po obede bol aquaaerobic a zumba. Urcite budete mat krasnu dovolenku. Keby vas este nieco napadlo kludne sa spytajte. 🙂

evulienka26
25. feb 2015

adazmrzka boli ste na nejakom fakultativnom vylete?my chceme ist niekam do zoo alebo aquaparku alebo tak podobne.hlavne kvoli malej kedze my uz sme skoro vsetko videli.boli ste aj v dubaji?co ste navstivili,co sa vam najviac pacilo🙂 dakujem pekne🙂

adazmrzka
26. feb 2015

evulienka26 boli sme len v Dubaji ako fakultativny vylet bolo to zaujimave mali sme vybornu delegatku cesku ktora tam zije 17 rokov tak nám vedela vela zaujimavosti povedat. Najviac sa mi pacil vyhlad z Burj khalifi a tancujuca fontana. 🙂 Chceli sme ist do aquaparku ale nestihli sme alebo skor nechcelo sa nam ist prec z hotela co je velka skoda ale ked pojdeme nabuduce tak urcite pojdeme do aquaparku 🙂 Dvakrat sme boli vecer v nakupnom centre v meste tam isiel zadarmo autobus z hotela. A este dospeli absolvovali vodne sporty 😕 A letite z Viedne? My sme isli z Prahy a to bolo dost narocne aj ked mala stale spala. 🙂

yanni
26. feb 2015

@evulienka26 ahoj. My lietame do Dubaja a Abu Dhabi kazdy rok v marci. Aj buduci tyzden letime. Boli sme aj s detmi aj bez deti. Muz robi v SA a v Emiratoch j casto, ci uz sukromne alebo pracovne a vyzna sa tam velmi dobre. Ja osobne Dubaj velmi nemusim, je to tam dost hekticke. Abu Dhabi je moja srdcovka. Ja si tam kolkokrat idem sama na shoppingy a muz sa placka v mori s detmi 😀
V Dubaji sme ubytovani vylucne v Jumerirah, maju super plaz, vyhodna aj pre deti. V Abu Dhabi Hilton Corniche, super Beach Club, decka sa vyblaznia aj v bazene aj v mori.
V Abu Dhabi nejak vela atrakcii nie je, v Dubaji mozem odporucit pre decka Wasserpark Wild Wadi ci lyzovanie v Mall of the Emirates, Aquarium na Palme atd. Ale inak, Emiraty celkovo je jedno velke stavenisko, a keby sme to nemali z SA tak blizko, tak raz a koniec. Tam je to kazdy rok to iste.
A este, ci uz z Europy alebo SA, lietame len na vlastnu päst. Z Europy Lufthansou priamo z Mnichova, popripade s prestupom vo Frankfurte/Main. Hotel bookujeme vzdy online. Mas vela moznosti napr. cez booking.com. Aj dobre 5* hotely za babku. My bookujeme len ranajky, inak (aj deti. Ale su zvyknute) sa stravujeme vonku. Mame oblubene restiky, popripade Food Court v Mall. S detmi su takmer v kazdom hotely Family Appartements. Do Malls, restik, budov odporucam zobrat vzdy nieco dlhe na vrch. Strasne klimatizovane. Po pol hodke ti zacne byt zima. Hlavne deti, ktore su predsa este nachylnejsie ako deospely, treba lepsie obliect. Domaci v kratkych veciach ani nechodia. Aj ked je vonku 35-40 stupnov.

evulienka26
26. feb 2015

adazmrzka my sme boli tiez na fakultativnom v dubaji,museum dubai atd.tiez s tou ceskou🙂 akurat skoda ze vtedy este burj kalifa nebola dostavana,ale teraz ju uz dufam uvidime🙂 a do toho zoo chcem ist velmi.manzel chce zoskok s padakom.my sme leteli z prahy a aj teraz letime,ale ideme priamo.vy ste niekde prestupovali?kolko mala vtedy vasa mala rokov?tiez mam obavu s letu,lebo nasa je taka neposedna🙂 tak dufam ze vsetko prebehne hladko.ked ma nieco napadne tak napisem.diky:)

evulienka26
26. feb 2015

Yanni dakujem za tvoje tipy.nad tym wild wadi rozmyslam,uvidime ako vyjde casovo.chceme ist aj do abu dhabi.my s mm sme uz vsetko videli,teraz chceme atrakcie kvoli malej.osobne sa mne tiez dubaj nepaci,boli sme minuly rok v omane a tam to bolo prekrasne.

yanni
26. feb 2015

@evulienka26 je dostavany. My sme sa vyviezli hore v 2013. To je kukuc z hora 😀

yanni
26. feb 2015

@evulienka26 no v Omane sme boli aj my. My uz mame vsetko obehane, co je v tych koncinach a nie je nebezpecne. Oman je pekny, nie taky "pustny" 😕
No Wild Wadi je tak na cely den.

adazmrzka
26. feb 2015

Evulienka26 leteli sme z Prahy priamo , let bol fajn mala spala cely let. Sme boli v oktobri 2014 a mala mala vtedy 6 rokov. 🙂

adazmrzka
26. feb 2015
evulienka26
26. feb 2015

adazmrzka krasne,to je vyhlad odkial?z hotela nasho?ja som ani fotky na nete velmi nepozerala,chcem sa nechat prekvapit🙂 tak to je o trochu starsia ako nasa.ale pochybujem ze nasa zaspi,ona je zivel🙂

adush123
26. feb 2015

Jaj baby vdaka vam som si zaspominala na nasu svadobnu cestu v novembri 2012. Super cele Emiraty. urcite sa tam este raz vratime s drobcom 😆

adazmrzka
26. feb 2015

Evulienka26 ano to je vyhlad z hotela. Hore je bar s terasou a takymto vyhladom. 🙂 Mozno zaspi ked budete letiet vecer alebo v noci. 😉

evulienka26
26. feb 2015

adazmrzka,jeeej tak to sa tesim na ten vyhlad.no ja by som sa potesila keby zaspala🙂

marcela10
1. mar 2015

ahojte baby, v sobotu idem sama s malou do emirátov hotel bin majid resort. Rozhodovala cena tak nečakám luxus, boli ste tam teraz niekto?

barbie555
5. mar 2015

ahojte nevie niekto kolko stoji vstup na plaz jumeirah ? kedze planujem hotel v meste .dakujem 🙂

barbie555
5. mar 2015

@marcela10 aj ja sa chystam sama s dcerkou ale maj -jun 🙂

barbie555
5. mar 2015

alebo nieje tu nejaka mamicka co by isla s nami ? ja idem iba s dcerkou ,cca prvy junovy tyzden 😉 😉 taka babska jazda neprida sa niekto ? 🙂

yanni
6. mar 2015

@barbie555 ked sa ubytujes v sieti jumeirah hotels, tak dostanes na recepcii karticku a s nou sa dostanes zadara na vsetky hotelove Jumeirah plaze. Kolko to stoji ak nie si ubytovana v takomto hotely zial neviem.

Inak skoda, jun je neskoro, my sme prave v Abu Dhabi a o par dni ideme dalej do Dubaja.

evulienka26
6. mar 2015

ahoj yanni,chcem sa spytat ake je teraz pocasie v dubaji?je cez den teplo?my dojdeme19marca,tak dufam ze bude teplucko.dakujem a uzite si pobyt🙂

mhas
6. mar 2015

@barbie555 My ideme v júni, z Budapešti. A vy???

barbie555
7. mar 2015

my z BA 2.juna 🙂 @mhas