Dovolenka v Egypte

binka24
8. feb 2024

Mate skusenosti s dovolenkou v egypte s detmi(6)

bimbina
8. feb 2024

@binka24 moja bola 2x raz ako 1,5rocna a druhýkrát ako 3rocna . Úplne v pohode . Len dávať pozor na šaláty , vodu v bazéne a na ľad. Ináč všetko OK 🙂 žiaden faraón

katarinaba
8. feb 2024

Ja som bola v Tunise, ked mal najmensi 1 rok, 2 roky, 3 roky. Potom sme boli v Egypte ked mal 4 roky, v Turecku ked mal 6 rokov, a od vtedy kazdy rok opat v Egypte.
3 x Tunis som bola ja a tri deti, potom som uz chodila len ja a dve deti. Vzdy sme boli na prelome jul / august. Paradne dovolenky, perfektne sme si ich uzili. Je pravda, ze aquapark musel byt, ale boli sme aj v mori a na roznych vyletoch.

kikulienka94
8. feb 2024

URCITE by som v našom slovenskom lete (jún - august) lebo je tam naozaj velke teplo. My sme boli 2023 september a mali sme viac ako 40 horucavy. Odporucam si naozaj dobre preveriť polohu hotela nakolko v egypte mavaju často hoteli velmi zle plaze a ked je odliv tak vlastne more nieje na plazi ziadne :D

dzina007
8. feb 2024

@kikulienka94 veru... vacsinou je to tak ze cim lepsi a vacsi aquapark tym slabsie more.. 🙂

andaluzia12
8. feb 2024

Boli sme v októbri, teplota bola ideálna, len často fúkal vietor. Vstup do mora katastrofálny, takmer vôbec sme sa nekúpali. Pri pláži koraly, tam nebolo možné sa kúpať, vstup do mora bol z móla a tam už bola hlboká voda, pre deti úplne nevhodné. Hotel v ktorom sme bývali zvykli využívať aj miestni obyvatelia (načo nás CK upozornila), nevadilo nám to do momentu, kým sme sa s miestnym obyvateľstvom nestretli.. Dôrazne odporúčam vybrať hotel, kde chodia kultivovaní európski turisti!!!! Egyptskí arabi sú extrémne nevychovaní, nemajú hygienické návyky, hluční, nenažratí. Okrem toho sme z 10 dňovej dovolenky 6 dní preležali pri bazéne nakoľko sme mali hnačku! (pričom sme sa snažili vyhýbať všetkému, čo ju môže spôsobiť, užívali sme probiotiká mesiac pred dovolenkou, zuby sme si umývali v balenej vode, neustále sme si umývali ruky.. nepomohlo...) Hotel Hawai le Jardin

dzina007
8. feb 2024

@andaluzia12 na CK sa netreba spoliehat. Tie casto nevedia co ponukaju. Momentalne sa v katalogoch napriklad ponuka hotel (vid foto) ktory by mal byt otvoreny od juna a vyzera takto.... ale fotky na stranke luxusne(velmi dobre urobena vizualizacia)..

Vzdy je dobre citat aj recenzie... su v Egypte naozaj krasne hotely ktore maju dobry pristup do mora pre deti, pieskovu plaz a dobru stravu... a potom su hotely ktore fakt aj ked maju 5* su tak 3* hlavne co sa zariadenia izieb tyka.
Plus niektore plaze su fakt o nicom - ja vzdy ked vyberam hotel pozeram foto od cestovatelov a mapu aby som vedela ako to tam s plazou vyzera.

Do drahsich hotelov nechodia ani tak moc Egyptania /Le Jardin patri medzi tie lacnejsie 5*) alebo ak ano tak taky na urovni lebo lacne to pre nich nieje a hlavne chodia mimo sezony maj-jun alebo september-oktober takze ste vychcytali uz cas kedy egyptania dovoelnkuju. :-/

luccija
8. feb 2024

@binka24 vždy to je hop, alebo trop.Mne nebolo nikdy nič ani v Egypte ani Tunise, ale boli ľudia z hotela čo druhý deň zalahli na izbe s infúziou.Aj tie šaláty, ovocie sú umývanie v ich vode, zmena prostredia, iná strava ľudia raňajkujú slaninu na to melón🙂lebo veď stoly sú plné.Asi by som si vybrala inú dovolenku pri 6 r, ale more a podmorský svet úžasný.Vzdy som bola v polke septembra

binka24
autor
8. feb 2024

Ved prave ze mame ponuku z cestovky a recenzie noc moc.viete mi odporucit nejaky hotel

miskasiska
8. feb 2024

@binka24 Veľa závisí aj od finančných možností, z tých lacnejších je celkom fajn pre deti Grand Waterworld Makadi, ale luxus nečakajte, z tých drahších a fakt top Xanadu Makadi Bay. Treba si pozrieť hlavne recenzie.

katarinaba
8. feb 2024

Ja odporucam (podla mna velmi dobry pomer kvalita - cena), nie je to luxus, ale ma to uroven - Alibaba Palace. Sice starsi hotel, ale cisto, funkcny nabytok. Velky akvapark, rozlahle bazeny, plaz prisluchajuca k hotelu je zo zaciatku trochu horsia, kamenista, dalej je uz piesok a "ostrovceky pod vodou" kde sa da super snorchlovat, deti dociahnu, staci strcit tvar do vody. Hned vedla je dalsia plaz, kde su mensie kamene, menej zlozitejsi vstup do vody. Na oboch nutna obuv do vody. No a este jedna vedlajsia plaz (v roku 2022 bol hotel pred nou zatvoreny) je krasna cisto piesocna plaz, pozvolny vstup, na zaciatku sa pocas dna tvorili jazierka, kde sa voda super ohriala - perfektne na hranie sa s pieskom, stavanie hradov a pod. Je tam aj "vrak" lode, kam je mozne ist trosku posnorchlovat. Netreba vobec obuv do vody. Je to vsetko dostupne peso, po chodnicku, cca 5 minut chodze. Lehatka boli vzdy k dispozicii, ak nie, ti pracovnici hned priniesli, nasli miesto. Odliv minimalny, da sa normalne kupat cely den.
Tiez su dobre Titanic Palace a Titanic Beach. Maju spolocny aquapark. More tu vsak ma dost velky odliv, ale je tam molo, z ktoreho sa da ist do vody na viacerych miestach s roznou vyskou vody. Najdete miesto s vodou po pas - ale aj v tychto miestach je zivot pod vodou, snorchel na tvar a tiez staci ponorit tvar a ste ako vo velkom akvariu. Na konci mola je uz miesto pre plavajucich snorchlistov.
Kazdopadne si pozri stranku tripadvisor.com - do hladania zadaj meno hotela a popozeraj fotky cestovatelov - uvidis realne foto hotelov, bazenov, plazi aj restauracii.
A tiez sa vraj treba vyhybat sieti hotelov Hawai (hotely co maju Hawai v nazve) - zla uroven.

lakebabe
9. feb 2024

@binka24 pozrite xanadu veľmi fajn hotel nový pekný čistý veľký pekne more

zuzik1407
10. feb 2024

Áno,dcéra mala 3 a bolo super.....Spinkala na pláži pod dáždnikom.Natierala som ju 50.Boli sme 14dni v auguste.Bolo horúco ale v pohode sa dalo vydržať.Bola to krásna dovolenka.

zuzik1407
10. feb 2024

Len pozor na faraonovu pomstu.chytili sme ju všetci.Ale netrvalo to dlho,lebo sme hneď pri prílete kúpili ich lieky na hnačky.takze prešlo raz dva.

zuzik1407
10. feb 2024

@binka24 bola som aj v 3* aj 5*,a musím povedať ,že v 5*hotel bol strašný,chrobáky,menili nám izbu.bola som sklamaná a potom sme riskli,išli sme do 3* a som bola prekvapená.bolo.cisto,jedenie výborne a veľa,,,aj tak si celý deň na pláži,takže som rozdiel nevidela.Bolo to krásnych 14dni ...A hlavne bola paráda ,že kopu Slovákov tam bolo,takze žiadny cudzinec .....

zuza2751
14. feb 2024

@dzina007 ako ste našli túto fotku ako vyzerá hotel?

dzina007
14. feb 2024

@zuza2751 v skupinach o Egypte na FB. Viac ludi sa pytalo na ten hotel kedze ponukaju krasny hotel v SahlHasheesh oblasti za celkom dobru cenu. Tak ludia co su v okoli to boli pocas prechadzky nafotit. Ze teda nevidia to ani na otvorenie a nie aby sa to dalo do stavu v akom tom ponuka cestovka.

jersey87
14. feb 2024

@binka24 minulého roku sme boli v Egypte s deťmi 3 a 6... Zvládli aj údolie kráľov. Boli sme ale v máji, a už vtedy bolo v údolí kráľov veeelmi teplo. Ale zas na kúpanie - mne bola miestami zima. Na hotel nemôžem povedať jedného krivého slova. Jednoducho super. Ja by som pri výbere určite dala na recenzie a takisto na cestovku. Lebo dve rôzne cestovky majú ten istý hotel ale jednej cestovke dajú lepšie izby a druhej horšie. Hnačky sme asi ani nemali a to deti jedli I zmrzlinu a aj ľad sme mali v nápojoch. Delegáta som sa pýtala, či si môžeme dať ľad a podobné a povedal, že oni (ten hotel) si nemôže dovoliť použiť obyčajnú vodu. Pretože nechcú prísť o meno. Takže určite sa riadiť recenziami. A nezabúdať na to, že egyptské 4 hviezdičky nie sú európske 4 hviezdičky.

kacenka_m
15. feb 2024

@binka24 Pozri Makadi Sunwing

zuza2751
15. feb 2024

@dzina007 hneď ma napadol tento hotel,keď som si aj ja rezervovala cez cestovnú agentúru tento hotel.Hned som kontaktovala predaju CK Fisher a oni ma uistili ,že všetko prebieha v poriadku.Aj otvorenie hotela v dannom termíne.Ďakujem veľmi pekné, veľmi ste mi pomohli.

zuza2751
15. feb 2024

@dzina007 ak by som Vás mohla ešte poprosiť ako sa volá tá stránka na Fb o Egypte?

binka24
autor
16. feb 2024

@jersey87 jasne dakujem boli sme pred 6 rokmi v egypte priamo v sezone a mne bola veru aj zima ked som vysla z vody l.boli sme v 4 hviezdickovom a povedali sme ze teraz minimalne 5 *.ale uz mame vybrate tak hadam to bude dobre

ceresnicka_cervena
16. feb 2024

@binka24 my sme boli v Xanadu Makadi, deti 5r a 7r, jedli sme všetko, aj zmrzliny, ľad, jediné čo sme nejedli bol melón. Nič sme nechytili. Deti a aj my dospelí sme si nasadili už dva týždne pred odletom probiotiká a mali sme ešte aj na izbe domácu pálenku, každé ráno na lačno pohárik 🤣😆 boli sme v auguste, bolo teplo dosť ale fúkal nám vietor, tak bolo super. Mali sme izbu s vlastným bazénom, more bolo super, žiadny odliv, na jednej strane koraly s rybkami, tam sa deťom najviac páčilo, aj aquapark bol. Služby naozaj super. Ja som sa veľmi bála ísť s deťmi do Egypta, ale bola to najlepšia dovolenka

ceresnicka_cervena
16. feb 2024

@binka24 cestovka nám pribalila aj tie egyptské lieky, antinal či ako sa to volalo. Mne aj začalo byť zle, tak som si hneď dala a prešlo to.

binka24
autor
16. feb 2024

@ceresnicka_cervena tak super my ideme do prima life makadi recenzie na hotel su super.hlavne sa bojim s malym mna ked chyti sr... tak to nejak zvladnem.tepla sa nebojim len z faraona mam strach 😃

ceresnicka_cervena
16. feb 2024

@binka24 to je blízko toho kde sme boli my 😀 a teda skoro celý autobus vystúpil v Prima life, tak asi to je obľúbený hotel 😀 Ja som sa naozaj tiež veľmi bála, aj o deti ale dosť aj o manžela, lebo jeho preženie všetko aj doma 🙈😆 a on tam jedol jedno cez druhé, ešte aj morské potvory zajedal zakuskami 🤣 a nič mu nebolo 🙏 bral aj on probiotiká, ráno pálenka na lačno a potom vyjsť do toho horka 😂 no na raňajky som išla už pripitá 🙈 ja nepijem ale toto som povinne dala lebo som sa naozaj bála aby som nechutila toho faraóna. A teda tie ich lieky si hneď zaobstaraj a hneď ako pocitis žalúdok, alebo raz ťa preženie tak hneď ich nasaď. Deťom som brala tiež niečo z lekárne (z domu) v lekárni mi poradili, že čo je dobré pre deti do Egypta keď ich tam niečo chytí, tak sme mali plnú lekárničku so sebou. Dokonca mi lekárnička povedala, že nech vezmem Alpu a cukor, že to deťom pomáha 🙈 ale našťastie to sme nepoužili, tak neviem, ale mamina hovorila, že voľakedy sa to bežne dávalo deťom

miskasiska
17. feb 2024

@ceresnicka_cervena Xanadu je topka v strave, bola som už 2x,tam sa ozaj neni čoho báť, iba tej ceny 🙂

dzina007
18. feb 2024

@zuza2751 hlavne tato:
https://www.facebook.com/groups/184241035117420/

a este obcas info na tejto najdem:
https://www.facebook.com/groups/362821030827923

plus vela hotelov ma vlastnych stranok na FB s oznacenim guest kde vlastne pisu skusenosti turisti.

dzina007
18. feb 2024

@binka24 v primalife makadi sme boli pred par rokmi ked deti mali 5 a 6. a velmi sa pacilo. Je tam pekna piratska lod ako preliezka pre deti, suchacky postacujuce a koraly su blizko plaze.
Odporucam vsak mat aj topanky do vody aspon pre deti, lebo obcas sa tam najde v mori kamen na ktory sa da neprijemne stupit.

dzina007
18. feb 2024
zuza2751
18. feb 2024

@dzina007 Ďakujem Vám za pomoc ...už riešim storno zájazdu.