Dovolenka v Egypte - skúsenosti s Tabou
Ahojte,
Bol už nekto v Egypte, letovisko Taba Heights?
Ako to tam vyzerá?
Chodí sa do mora po mólach?
Je letisko ďaleko od hotelov?
Vďaka za odpovede.
My sme boli v Tabe pred 2 rokmi, od letiska do hotela sme šli autobusom cca hodinu 🙂 ako myslíš či sa chodí do mora po mólach?
A k moru. Kedze hotel nebol priamo ,chodili sme busom ci co to bolo. Take malicke auticko. Zastavilo nam to pri vchode do hotela nastupili sme a odviezli nas to rovno k moru. Zdarma bol. A Bola pieskova plaz a vstup bol priamo.
Taba je vzdušnou čiarou +/- 5 km od izraelských hraníc. V Izraeli vieme aký je konflikt, hoci na inom mieste ako pri hranici s Egyptom. Takže neviem si predstaviť motiváciu tam momentálne cestovať.
@melanta prve dva dni to bolo celkom divne,lebo z izby sme mali vyhlad na take skalne hory kde sa pohybovali normalne ozbrojenci. Cely rezort bol rovnako strazeny. Cez vchod sme prechadzali vzdy cez straz a normalne detektor tam bol ako na letisku. Ale potom mi to prislo uplne normalne. Aj ked sme niekam sli na vylet islo s nami par aut s vojakmi pred aj za autobusom.
@gypsomilka teraz počas vojnového konfliktu v Izraeli ste tam boli? Ja by som veru nešla, ak 5 km odo mňa je krajina, v ktorej sa bojuje.
Pisala som vyssie ze niekolko rokov nazad. A uz vtedy to bolo celkom vyhrotene ale samozrejme nie ako teraz. Je pravda ze je to len kusok,mozno teraz ani cestovky neponukaju zajazdy
@melanta
@pr85 porovnávaš neporovnateľné. V Tabe boli v minulosti opakované teroristické útoky, pri ktorých zomreli turisti. Na Slovensku sa turisti nevraždia. V Tabe sa tak udialo nie raz. Je to lokalita, ktorá ani mimo vojnového stavu v Izraeli nie je na 109% bezpečná. Ale ja nepíšem, že tam nemáš cestovať. Píšem, že ja by som tam necestovala.

My sme tam boli v jednom rezorte par rokov nazad a okolo 35km sme mali z letiska do hotela. Aspon myslim