Dovolenka v páre

8. feb 2024

Ahojte, rozhodujeme sa medzi mallorca a kanárske ostrovy, poprípade čo tie kanárske páčilo sa vám tam? Skôr tá južná strana…ďakujem za tipy 🙂

liz_lemon
8. feb 2024

Mallorca

azzflo
8. feb 2024

ak chcete lezat na plazi v hoteli - Mallorca, ak si chcete pozicat auto a objavovat - Tenerife

amelie2017
8. feb 2024

@azzflo preco? Aj na Malorke je co objavovat.

azzflo
8. feb 2024

@amelie2017 ano, ale na Tenerife je toho viac, roznorodejsie a menej turistov

autor
8. feb 2024

@azzflo rozhodne chceme objavovať
@amelie2017 tiež si myslím že aj na mallorce je čo objavovať…tu rozmýšľame nad časťou peguera a santa ponca…priateľ si chce požičať motorku a popozerať toho čo najviac

azzflo
8. feb 2024

+ ovela lepsie jedlo 🙂

lizardd
8. feb 2024

Bola som na Mallorce aj Tenerife. V oboch krajinách sme mali požičané auto a prešli sme ich krížom krážom. Viac sa nám páčila Mallorca.

autor
8. feb 2024

@lizardd super a kde na mallorce ste boli?

lizardd
8. feb 2024

My nikdy nebývame na jednom mieste. Presúvame sa, aby sme toho videli čo najviac. Mallorcu sme precestovali celu.

autor
8. feb 2024

A máte niektorá skúsenosti s cestovkou invia? Chceme ísť cez ňu

tiezjedna
8. feb 2024

cez cestovku by som vôbec nešla

princess59
8. feb 2024

Na kanare ešte len plánujeme ísť ale Mallorca je super. To bola naša prvá dovolenka vôbec ...pred x rokmi. Ak plánuješ že si požičiate auto/motorku tak určite radšej po vlastnej osi bez cestovky. Nebudete viazaný na jedno miesto ubytka. Kukni Milan bez mapy, bol na Mallorce niekedy koncom leta tuším a pekne spracoval čo a ako. Mallorca je fajn začiatok aj pre neskúseného cestovateľa. Ak by si sa predsa len rozhodla pre cestovku tak invia je fajn. Je to predajca rôznych cestoviek.

tiezjedna
8. feb 2024

mrkni na www.cestujlevne.com, sú tam cestopisy, aj praktické rady ohľadne cestovania, ubytovania atď. Cestovka je fakt úplne zbytočná.

deedol
8. feb 2024

este by som zvazila teplotu vody, na mallorce je v lete tepla, na kanaroch je celorocne ok, ale studensia.
na mallorce sme boli minuly rok, mali sme auto, takze sme co-to videli. je to maly ostrov, ale su tam pekne miesta. (mozem poradit, ak das nejake kriteria)
na kanare sa chystame, ale kvoli teplote vody cakame, kym bude syn vacsi.

deedol
8. feb 2024

a tiez by som nesla cez cestovku, ale tak my sme zvyknuti chodit sami

autor
8. feb 2024

Minulý rok sme nešli cez cestovku lenže teraz keď chceme ísť lietadlom, transfer rovno na hotel tak sa mi to zdá pohodlnejšie to zajednať…uvidím skúsim to aj mimo cestovky že koľko nás to výjde
@deedol nás hlavne zaujíma turistika, vyhliadky, zapady a vychody slnka…prešli ste aj západnú cast? Hotely mame vyhliadnute v casti peguera a santa ponca…viete poradiť aj nejakú peknú pláž?

deedol
8. feb 2024

jasne, chapem 🙂
mame dieta, takze sme aktivity prisposobovali aj jemu. najprv sme boli dva dni v palme a odtial sme dali soller (neviem, ci by som ako dospela nutne isla vlacikom a elektrickou, mozno radsej autom), ale samotny soller a pristav bol pekny a aj sa tam dobre kupalo.
potom sme byvali v palmanove uplne na vychodnom kraji (chceli sme nieco rusnejsie s promenadou popri mori na vecerne prechadzky, ale nie zas magaluf, ktory je vraj fakt hlucny), plaz bola pekna, boli aj nejake riasy po burke, ale aj vlny, potom sa to upokojilo, tak bola cista voda, ale zas bez vln.
autom sme sa previezli do port d'andratx, ale velmi sme sa tam nezdrzali. ta cast ostrova sa nam zdala zelensia ako ostatne.
chceli sme ist na formentor, ale tam je to s autodopravou celkom komplikovane (cez den tam auta nesmu), tak sme si nakoniec vybrali nieco podobne - far de capdepera, kde chodi turistov ovela menej.
okrem toho sme boli v alcudii, ale velmi sme ju nepreskumali (lebo dieta a teplo), len sme sa trocha presli po tych opevneniach. plaz tam vyzerala pekna, mozno az prilis plytka a pokojna. okrem toho sme sa kupali v sa coma, tam bolo super more aj s vlnami (to my mame radi).
este sme boli v porto cristo v coves del drach, pekne jaskyne, ale masovka, na zaver klasicka hudba na lodkach a mini plavba lodkami (treba si vybrat strategicke miesto na sedenie, ak nechcete potom cakat v rade).

kacusik69
8. feb 2024

Invia je len agentura, podstatne je cez aku CK budete mat sprostredkovany zajazd

autor
8. feb 2024

@deedol ďakujem za tipy! Určite pobeháme ak sa rozhodneme ísť tam

ivanarisa
9. feb 2024

Aj, aj. Malorka v lete, Kanare v zime. Z Bratislavy lieta Ryanair. My cestujeme po vlastnej osi. Požičiavame auto. Kanare napr Lanzarote sa dá skombinovať s Fuerteventura.

pkozmanni
20. feb 2024

@deedol tak čo sa týka teploty vody v oceáne na kanároch, v zimných mesiacoch má tých 22-23°..ale v lete má viac ako more v Chorvátsku.. minuloročné leto mala 26° a na jeseň dokonca 27°.. takže chladná určite nie je..

deedol
20. feb 2024

@pkozmanni dakujem za info, este sme neboli, pozerala som len teploty na nete a tam to bolo okolo tych 23-24 aj v sept

pkozmanni
20. feb 2024

@deedol to sú ale viac menej všeobecné hodnoty teploty severného Atlantiku..reálne pri pobrežiach taká teplota nie je..ja teda rozhodne nie som z tých, čo vlezú do studenej vody..na mne sa muž smeje, že ja by som sa mala iba v čaji kúpať..nekupala som sa v Chorvátsku ani na Korfu, pre mňa bolo more studené..tu na Tenerife bol oceán tak úžasný, že sa nedalo nekúpať

deedol
21. feb 2024

@pkozmanni dakujem, to je super sprava. mozno teda skusime buduci rok so 6r synom, hadam to zvladne 🙂