Dovolenka v Portugalsku
Riešime dovolenku s deťmi.A celkom nás zaujalo aj Portugalsko.nebol tam niekto s deťmi?je to vhodné pre malé deti?ďakujem za všetky odpovede
Ahoj my sme boli v Portugalsku minuly rok v Septembri - boli sme v Holiday Village Balaia - mozem odporucit na 100% - hotel uzasny, mas tam vsetko, co potrebujes, nemusis sa z neho pohnut, vonku su vodne parky, destke bazeny so smyklavkami a vodnymi delami a vsetkym, je tam aj detske ihrisko, aj skolka, proste uplne vsetko.. pre vacie deti su tam denno denne atrakcie.. More bolo tiez len par minut pesi... Bola to uzasna dovolenka a mala si to velmi uzila - mala vtedy takmer 2 roky..
A v tej oblasti - Algarve - je uzasne vela hotelov aj pri mori a tak 🙂
Jednoznacne mozem odporucit
portugalsko je krasne ale na druhej strane ist na blind len s detmi treba zvazit.... turisti chodia do oblasti Algarve, je to cisto turisticka destinacia.... vela anglicanov (maju tam pokupovane domy) a ostatni byvaju v hoteloch (strasne vela hotelov)....
takze asi chcete ist do hotela.... cez cestovku,
mozete ist aj ze kupite si letenku a zajednate cez net hotel ale cenovo to vyjde v najvacsej sezone uplne rovnako.....
ak pojdete cez cestovku let bude urcite priamy, bez prestupov....
@terina25 ahoj ešte raz, kúpanie som moc neriešila, no je tam atlantik a ten je iný ako "azúrové pobrežie", čo sa týka farby vody aj vĺn, pobrežie by malo byť väčšinou piesčité. Ak pôjdete cez CK, určite sa to dá u nich overiť a malo by to byť ok. Želám peknú dovolenku a šťastný návrat - kamkoľvek sa už vyberiete🙂
@lucik194
na blind by som s deťmi určite nešla 😉 chceme ísť cez CK. len nás odrádza,že pri tom hotely je napísané,že schody na pláž 😒 ono,všetko bude závisieť aj podľa ceny.rozhodujeme sa medzi tureckom a portugalskom. o turecku je tu toho dosť popísané,len o portugalsku nič. a čo sa týka sezony,tak mi chceme ísť až v septembri
Ak by este niekto mal nejake otazky ohladne Portugalska, tak sa na mna kludne obratte, ja som tam zila tri roky. Je to uzasna krajina, aj ked si treba uvedomit, ze v oceane nie je najteplejsia voda a taktiez vlny su dost velke pre male deticky (aj ked zavisi od konkretnej destinacie). Dalsie plus moze byt, ze je tam pomerne lacno. Ludia v Algarve hovoria vsetci po anglicky, aj ked v ostatnych castiach je to uz horsie. Je to krajina, ktoru urcite stoji za to navstivit aspon raz 🙂
Ahoj 🙂 ,som Slovenka dlhodobo zijuca v Portugalsku a odporucam vsetkym navstivit tuto krajinu,zamilovala som si ju od prveho okamihu,co dokazuje aj to,ze som tu ostala zit.Urcite vyborna destinacia pre rodiny s detmi ci bez.Prenajimam kompletne zariadeny apartman s garazou v meste Albufeira,centro stareho mesta,50 m od plaze ,v blizkosti nakupneho strediska a vsetkeho co by ste mohli potrebovat 😉 ....akekolvek otazky o Portugalsku s radostou zodpoviem 🙂
@vierkinha
ahoj mozes mi poslat blizsie info na jana.mandova@gmail.com. Dakujem
@vierkinha Ahoj chcem sa opytat ked zijes v Portugalsku aky je problem zohnat tam pracu. Sme manzelia a neovladame jazyk. Strasne by sme sa chceli prestahovat do Portugalska a zit tam. Za info vopred dakujem.
@bleskovica Ahoj,s pracou je to asi tak: ak sa budete pohybovat v turistickych oblastiachs anglictinou si velmi dobre vystacite,ale samozrejme zalezi v akom odbore....a velke negativum v tychto oblastiach tazko zohnat pracu mimo sezony tj oktober-marec,dufam,ze som bola aspon trosku napomocna 🙂
niekedy sa netreba obracať na destinácie priamo stvorené pre deti. z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že sme mali lepšie zážitky s destináciami a hotelmi, ktoré neboli priamo označené ako rodinné hotely. v každej krajine si dokážete vytvoriť nezabudnuteľne krásnu dovolenku, neboj 🙂

ahoj @terina25, bola som tam ešte bez dieťaťa a nie na celkom klasicej dovolenke a jediné, čoho by som sa obávala je, či sa vám podarí zohnať priamy let, resp. či sa vám nebude zdať pridrahý. Inak je to normálna krajina, je tam čo pozerať, ale záleží od konrétnej destinácie.