icon

Dovolenka v septembri s prvákom

15. jan 2023

Baby prosím otázka urobil niekto už tak keď mal prváčika a išiel na dovolenku k moru s ním v septembri ? Je to asi blbosť čo ? Adaptácia na nové prostredie a tak a vytrhnúť ho na 7 dní asi nič moc no :( ale aspoň sa opýtam

Strana
z2
yanni
15. jan 2023

@mamelka inak toto sa aj ja vzdy pytam. na SK lazo plazo. Povinnu školsku dochádzku maju rodicia total v pazi. Sa ani necudujem, ze to ide s tym skolstvom dolu vodou. Ja som pred Vianocami 2021 riesila dva dni. Normalne ziadosta dala, riaditelka väcsinou vyhovie ale len tak neprist, alebo napisat, ze dieta chore, no to nie. U nas sa to napr. tesne pred a tesne po prazdninach ani neda, ze ospravedlnis dieta, ze je chore. V tomto pripade skola vyzaduje Attest od dr.

mamelka
15. jan 2023

@yanni ved to,ze prázdniny sú aby mali prázdniny a škola aby bola škola. My sme mali problém kvôli svadbe-1den voľna. To som sa napocuvala od riaditeľky🤦‍♀️

zorkahorka
15. jan 2023

@klarolinne predpokladam, ze kvoli peniazom a teplejsiemu moru ako je na zaciatku sezony

mk1111111111
16. jan 2023

@zorkahorka dobre pises, je to presne tak, teplejsie.more a ceny lepsie, ale rodicia by si mali uvedomit, ze uz aj dieta ma.povinnosti a to je pre rodicov, ako sa zda velmi tazke.

zorkahorka
16. jan 2023

@mk1111111111 ano, ano. Tiez mame predskolaka.My sme tiez uvazovali, kedy s detmi prvykrat k moru. V septembri bol mladsi este maly a stacili nam vylety s obomi po sr a cr, aj to sme sediveli. Preto nam neostáva nic ine len ist v juni, i ked starsi asi nestihne rozlucku v skolke,ak bude 🤔 v hlavnej sezone nechceme ist, 1000 eur je dost velky rozdiel...

kvetinka75
16. jan 2023

nešla by som,

zooeynka
16. jan 2023

V sept.by som prvacika nebrala na dovolenku, ale hocikedy inokedy ano. Skola nech sa nepokaka, o nic zavazne nepride. Ten zahranicny buzerativ celkom nechapem a nevidim nan dovod, ucivo ajtak musi rodic a dietatom prebrat a kludne ho mozu prebrat aj na dovolenke - neucia sa za chirurgov zatial.

srdeenko19
16. jan 2023

V septembri asi nie, ale hocikedy cez školský rok áno. Aj chodievame cez školu na predĺžené víkendy, napíšem z rodinných dôvodov a vybavené. Nikto s tým zatiaľ nemal problém, okrem jednej premotivovanej vychovávateľky z družiny, ktorá by najradšej asi vedela aj kedy s mužom doma spávame. 😀

oomina
16. jan 2023

Keďže sa jedná o prváka, tak to by som fakt pouvažovala, či by som ho takto ukrátila o prvý školský deň. Ten je dosť dôležitý si myslím, hlavne aj kvôli adaptácii a tak všeobecne

janka95
21. jan 2023

Moj je teraz prvacik a ideme v júni. Vrátime sa tak ze 26.6 pôjde do školy, chcela som aby tam bol posledné dni pred prazdninami 🙂

Strana
z2