Dovolenka v Thajsku
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉
@zuzenka My sme boli na Koh Samet v Ao Prao resort, kukni to na nete. Boli to take bungalowy na svahu pod dzunglou, a kupelña nebola otvorena. Tie otvorene kupelne asi v Thajsku velmi nie su, taku mali sme len na Maldivoch, na Bali a Lomboku, ale mozno zalezi od konkretnej oblasti a hotela
@grankosko My sme boli po Vianociach cez Silvestra a zaciatok januara na 14 dni. Bola som sama s dvoma dcerami(teen vek),jedna letenka nas z Madridu vysla cca 850 eur s prestupom v Abu Dhabi(bola draha, lebo v tomto obdobi je najvyssia sezona). V Bangkoku sme byvali v apartmane jednej znamej, a ostatne hotely neviem ti povedat kolko to stalo, ubytko som rezervovala cez internet. Nikdy nechodime nikam s CK, vsetko zabezpecujem sama. Jedlo bolo v rezortoch drahsie, mali sme len ubytovanie s rañajkami. Parkrat sme boli vecer pozriet ohñovu sou na druhej strane ostrova a tam bolo viacej restik s nizsimi cenami
Baby, letime do Pekingu, tam je prestup do bankoku, je tam čas 2 hodiny na prestup stihame to?
@zuzenka Ak su vsetky lety s China Air, tak batozinu si vyzdvihnete az v BGK, preto vlastne len v Pekingu vymenite lietadlo, ak nebude meskat, stihnete to v pohode, ak by meskalo, po prilete poziadate hocikoho z personalu o co najrychlejsi presun k vasmu letu do BGK. My sme raz mali na presun 1 hodinu a nase lietadlo malo 45-minut meskanie a ten druhy let sme stihli o chlp, cakali nas a k lietadlu viezli len nas samych uplne prazdnym autobusom, vsetci uz boli priputani, nastupili sme a lietadlo sa pohlo k odletu, a nacas, bolo to v Doha.
Ak by vam lietadlo do BGK uletelo, spolocnost zodpoveda za nove letenky, jedlo a ak bude treba, aj ubytovanie v Pekingu
Ďakujem, lebo už nám tvrdili, že to nestihame 😉
Zatiaľ z viedne, ideme 2 pary, A oni chcú ísť z Budapešti. Tak sa dohadujeme
Všetko pozerali, vraj je to s prestupmi 16 hodín, to dáme, nie?
Muž hovorí že bude stale pod parou 😁
Srandujeme 😀😀😀, čo by si nám ešte poradila? Ja stále mám obavy, hlavne kvôli tým chrobakom, hadom....meduzam. Snáď sa vrátime živí a zdraví.
@zuzenka Na aky ostrov idete konkretne?
Ak budu v tej oblasti komare, je treba sa chranit repelentom s DEET, najma vecer. Tie meduzy su naozaj rarita, je velmi nepravdepodobne, ze sa s nejakou stretnete, ale su prakticky neviditelne vo vode. Majte v taske na plazi flasu octu,pre vlastny klud, na vela plazach sa nadoby s octom nachadzaju v ramci prvej pomoci.Inak my sme tu v Spain kupili opalovaci krem proti meduzam, dokazatelne ochrani, ale proti tym box jellyfish ho neskusali, nenasiel sa dobrovolnik
http://www.elmundo.es/elmundo/2007/06/25/cienci...
Ten had co spadol dcere na hlavu sa chudak zlakol viac ako my, hlavne je zachovat pokoj, ak sa necitia ohrozeni tak nezautocia
Na koh phangan
Ďakujem za rady, ak by ma niečo napadlo budem písať. 😉
caute tak uz mame dovolenku rezervovanu..odlietame 1.12 z viedne na kosamui , prestup v bankoku..uz sa tesiiiiiiiiim...dufam ze uz tam bude sucho zaciatkom decembra...co myslite? ideme cez nemecky neckerman cetovku
@tenerifka ale nazov mi nevies povedat?
@maminecka266 bohuzial nie,ale tych znaciek bude urcite vela,u nas v Spain ich je tiez niekolko....v podstate to je jedno.Ale neboj sa,pravdepodobne ho nebudes potrebovat
Ahojte, mate tu niekto skusenost s leteckou spolocnostou AirChina? Momentalne maju v ponuke letenky za celkom dobre ceny. Velmi dobre recenzie nemaju, ale na super kvalitu sluzieb si zas nepotrpime. Hlavne nech je to bezpecne. Ak ste uz niekto leteli touto spolocnostou, budem rada ked sa o tuto skusenost s nami podelite. Dakujem 🙂

Prekryte 😊