Dovolenka v Thajsku
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉
@worldtravel aké pavúky? Ak všetko na izbe skontrolujeme a pozabijam 😀 tal by tam už nemali byť. Či? Sú aj tarantuly?
@zuzenka nie tarantuly, zvyčajne "iba" huntsman spider
@tweety22aha, tak že pri pláži, alebo v hoteli nie?
@worldtravel čo je to huntsmann 😊
My sme na izbe nemali nijaku haved,ale naokolo v dzungli to boli veru ine zvuky
Na Koh Samui a Koh Phangan sa po minule roky vyskytli smrtelne jedovate meduzy-stvorhranky,aj zomrelo par ludi.Treba mat pri sebe na plazi flasu octu,je to prva pomoc
Migruju z Australie cez Indoneziu
@zuzenka tak sa vola ten pavúk. Je super rýchly, zabiť ho len tažko, odporúčam sprej na šváby a hmyz na útlm a tak zničiť - bum prask
@zuzenka tak sa vola ten pavúk. Je super rýchly, zabiť ho len tažko, odporúčam správy na šváby a hmyz na útlm a tak zničiť - bum prask
Pre anglicky hovoriacich o box jellyfish/meduzach na Koh Samui - štatistika http://bmcresnotes.biomedcentral.com/articles/1...
@worldtravel super clanok,perfektne zhrnute
Jeej, krasna tema. O Thajsku snivam asi 2 roky..tak snad sa niekedy zadari
Ahojte, chodíme do Thajska, boli sme tam naposledy vo februári 2016 - Ko Samui celé 2 týždne. Leteli sme s Air China, Budapešt - Peking - Bangkok - Surat Thani. Za všetky spiatočné letenky dokopy sme na 1 dospelú osobu dali 440 €. Vyskladali sme si to tak, že sme boli pár dní v Pekingu, samozrejme dalo sa hneď, s 3 hodinovým medzipristátím letieť do Bangkoku. Prípadne tretia alternatíva, ktorú tam pár ľudí využilo, dali si prestup 14 hodín, a nad 9 hodín im letecká služba ponúkla bezplatne hotel na letisku, kde sa za tých 14 hodín prespali, osprchovali a oddýchli si. Do Bangkoku sme doleteli 23:45 a o 6:00 nám letelo lietadlo do Surat Thani, ale samozrejme z letiska na opačnom konci Bangkoku. Za 40 minútovú nočnú cestu taxíkom sme dali 20 €. Po prílete do Surat Thani, som dúfala, že zohnať transfer na Ko Samui bude také ľahké, ako som sa dočítala v zahraničných fórach. Vyšli sme od batožinového pásu a za ním asi 20 stánkov agentúr s nápismi "Transfer Ko Samui, Phuket, Krabi..." popýtali sme a asi v treťom nám povedali, že na Ko Samui idú o 5 minút. Cena? 17 eur na osobu transfer autom do prístavu v Donsak a lístok na trajekt. Dostali sme farebné náramky a malú nálepku na hruď, zaplatili a už nás viedli k autu. Cesta trvala asi 45 minút, vysadili nás v prístave, kde bolo ďalších 500-600 ľudí. Vtedy som pochopila načo sú tie farebné nálepky a náramky. Odlišovali prístavy kam ideme, my Ko Samui sme nastupovali na trajekt posledný, keďže sme prvý vystupovali (aby naša batožina bola navrchu a my posledný pri vchode). Počas plavby chodili medzi ľuďmi agentky,ktoré mali mapy jednotlivých ostrovov. Keď prišla k nám, spýtala sa, či máme transfer na hotel. Samozrejme sme nemali. Spýtala sa na mesto a názov hotela (na opačnom konci od prístavu - mesto Lamai). Za 4 eurá na osobu nám ponúkla transfer autom. Unavený, nevyspatý, no nekúp to,aj keď som mala zo zahraničných fór naštudované, že transfer ide okolo 3 eurá. Povedala som si: "Kašlať na euro, hlavne, že už nebudem musieť nič zháňať." Ako sme vystúpili z trajektu, agentka na nás mávala, roztriedila nás spolu s inými cestujúcimi do osobných áut, o pol hodinku sme už boli na recepcií svojho hotela. Polovicu pobytu na Ko samui sme mali skúter, pochodili sme krížom krážom celý ostrov. Hotel sme mali 3* s bazénom (v ktorom som bola iba kvoli fotke 😀 ) ináč by úplne zbytočný. Po skúsenostiach, sme mali iba raňajky, ktoré úplne stačili, na večeru sme išli vždy do reštiky, veď tam sa človek navečeria za 2-3 €.
Spoznali sme tam Slovákov, ktorý tam žijú, majú svoju agentúru, ponúkajú hotel, ubytovania, výlety... ak by chcel niekto na nich kontakt, rada dám.
Možno si niekto povie..načo leteli cez Peking a načo išli takto komplikovane, keď sa dá všetko jedným vrzom?
Stačí napísať, že tie tri týždne nás so všetkým - letenky,cesta, ubytovanie, transfery, výlety, suveníry, nákupy....vyšli 1.700 € (spolu za 2 dospelé osoby a v tom je aj zarátaný výlet na Ko Tao, kde sme za sobu platili 100 €)
Ja Thajsko naozaj odporúčam, bola som už vo veľa destináciách, rok pred tým som bola na Maldivách a obávala som sa, že Thajsko je predsa nižší "level" a nebude sa mi páčiť. Musím napísať presný opak. V Thajsku bolo 100x lepšie. More samozrejeme bolo krajšie na Maldivách, ale tak... v Thajsku bolo aj tak krááásne, nádherné, úžasné more, skvelé možnosti čo robiť, kam ísť, super nočný život, milý ľudia...proste pre mňa top naša dovolenka 🙂
A ešte..keď tu už bola otázka o "parazitoch"...tak jediný malý "parazit" bolo toto milé zvieratko, ktoré nám každé ráno už od 5:00 škriekalo na terase našej chatky. Prvé ráno som mu dala chrumku a od vtedy sa ho neišlo zbaviť 🙂 tak som ho každé ráno o 5:30 nakŕmila pravými Slovenskými chrumkami a spokojne si vyliezlo na strom 🙂
Inak sme mali repelnt, vôbec sme ho nepoužili, "neobťažovali" nás žiadne komáre, ovady ani iná háveď....a to sme boli aj vo vnútrozemí....
@dasaaa
Ahoj thai z dieťaťom urcite ak chces kľud poloprázdne plaze super ceny a nepreludnene ulice tak ber phangan..este lepšie ak si vies naplánovať cestu mimo full moonu..su tam pekne rezorty v poho ceny ved pozri cez agoda.com al booking agodu odporúčam skor a let z Eva air je oki..dobry servis jedlo pitie ochotne letušky ..tak príjemnú dovolenku
@worldtravel a kde zoženiem ten sprej, v Thajsku, či na Slovensku? Ako sa vola?
Myslim ze v každom 7/11 obchode, to je sprej na komáre, šváby a mravce
Ak mozem poradit najlepsie je kupovat sprej na komare priamo v Thajsku, maju ich uplne vsade 👍
@worldtravel co to je za sprej?
V kazdom normalnom hoteli mas ten spray priamo v izbe.
My sme ho nikdy nepouzili, nebolo treba
@maminecka266
A ako je to s očkovaním? Dávali ste sa aké vakcíny je dobré si dať, či netreba?
A ešte sa opýtam, bývali ste V bungalovoch, alebo hotel? Muz chce ísť do bungalov, ale počula som, že tie kúpeľne sú tam otvorené, alebo len prezrite bambusovymi tyčami. Je to naozaj tak?

@zuzenka samozrejme, jašterička v čajniku, na streche - vlastne všade, hady v kuchyni a na stromoch a pavúky tiez všade ale zvyčajne sú to "len" huntsman spider