Dovolenka v Thajsku
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉
Ahojte prosim vas nezacil niekto dovolenku v thajsku na ko samui november s manzelom ideme na 18 dni a potrebovala by som poradit.Dopocula som sa o stvorhrankach meduzach myslite ze pri hoteloch byvaju natiahnute niake siete v mori neviete niekto niake info trochu sa toho obavam nakolko viem ake su ne bazbecne dskujem moc krat za info
Ahoj. My ked sme boli minuly rok ziadne siete neboli. Na Ko Samui v to leto aj 2 myslim umreli. Leto predtym 5 rocny chlapcek. Je to dost neprijemna situacia. My sme boli s dietatom a dozvedeli sme sa to az po.prichode na ostrov. Boli tam len oznami a co robit v pripade napadnutia.
@lauraptacek To fakt fuha tak to bude asi iny adrenalin no neviem ci vlezem do vody ked hej tak iba so snorchlom.A mozem sa spytat kde na akej casti a ake bolo pocasie??? dost sa bojim dufam ze sme si nevybrali zle to obdobie a ze tie meduzi nebudu.Mas aj niaky typ na vylet zacala som trochu planovat kam ist a co tam vydiet
@lauraptacek Dakujem za info a este som sa chcela spytat ci ste sa kupali aj deti. toho a pocasia sa bojim mozes mi prosim este nspisat ze ako tam bolo v tom novembri ci neprsalo vela
od 9.januara 4 tyzdne v Thai..keby sa tam niekto v tom období nachadzal...
Prosim bol niekto z vas na koh samui v obdobi november az neskor som precitala ze je to najhorsie obdobie na pocasie no co uz ked uz je zaplatena dovolenka🙂.Prosim vas napiste skusenost moc mi to pomoze nakolko sme neboli v Thajsku.Je to az tak stradidelne a da da kupat vobec?
@aluska1404 november je 'zly' kvoli dazdom. my sme sice boli naposledy tento rok v januari a nie v novembri, ale dlhe obdobie bolo netypicky dazdivo. odradilo to vacsinu turistov a bolo dost malo ludi. v skutocnosti to nebolo vobec take zle - sice skoro kazdy den zaprsalo, ale iba jeden den bol taky, ze prsalo vytrvalo. ked neprazi slnko cely den, tak by som povedala, ze je to este aj prijemnejsie, ako ked po ine roky bolo nebo bez oblacika.
dalsi efekt je vacsie mnozstvo komarov, tak hned v 7-11 (miestne siet obchodov) nakupte repelenty - citronelovy Sketolene fungoval /cena asi 55thb. ak v ubytku bude moznost mat izbu zo sietou nad postelou, tak berte.
neboj, nebude to take hrozne. urcite si nepovies, ze v lete v chorvatsku by bolo lepsie 😉
Ahojte, s muzom planujeme dovolenku v Thajsku. koncom oktobra a zaciatkom novembra. Ake plaze su najkrajsie a kde sa oplati ist co vidiet .. dakujem za kazdu radu 🙂
@aluska1404 ahoj my sm e boli minuly rok na zaciatku decembra...boli povodne hruuuza..z10dni nam 5dni nonstop prsalo..., buduci rok tam chceme ist v marci
@ziza55 mozem sa spytat v ktorej casti Thajska ste boli zaciatkom decembra ? ... ach nase letenky uz mame kupene na oktober - november. Chceme precestovat od Phuketu do Bangkoku ..
@janusik026 my sme. Boli na kosamui ..ale viem napt ze v bankoku neprsalo..lusus z nasho hotela tam odchadzalu kvoli tomu
v Thajsku su každý rok povodne november-december-január....mrknite českú a slovenksu skupinu na FB "Thajsko" a tam nájdete o tom veeeľa príspevkov (dajú sa i spätne vyhľadať) od ľudí žijúcich tam ale i dovolenkárov.... my ked sme išli na Ko Samui tak to bola akurát taká situácia, že v polke januára boli také dažde, voda strhla cesty, zaplavilo hotelové oblasti...na severe thajska dokonca snežilo (po 70 rokoch) a ja som tam mala ísť 10.2. na dovolenku na tri týždne, bolo mi do plaču 😀 no ale musím uznať za celú dovolenku nám ani 1x nepršalo, mali sme iba jeden jediný deň kedy bola trocha oblačnosť a vlny, že sme na v mori nekúpali, inak počasie tip-top... 🙂
kocky odkial si rezervujete ubytko do thajska? my sme minuly rok isli cez nemecku cestovku...ale boli sme nespokojny kedze boli povodne a dost zla situaia ..my sme boli s dietatom a o nic sa nepostarali...mna to iba vyslo este200eur naklady na telefonovanie...no skoda reci...
skratka sme povedali ze buduci rok ideme bez cestovky...kohsamui nam ucarovalo tak chceme ist na zasa tam..letenky mame uz kupene, len este hotel rezervovat..booking sa mi zda ozaj predrazeny...viete poradit kde by bolo vyhodne rezervovat ubytko? dakujem za rady
@ziza55 pozerame aj na tychto strankach trivago ( je stranka kde ti zaraduje od najlacnejsich ubytovani ... )alebo cez agoda. No najlepsie je priamo tam. Ja s manzelom si rezervujem prve 2 dni potom hladame priamo tam. Kedze ideme oktober -november nemal by byt problem s ubytovanim kedze je pred sezonou. Malo sa bojim toho pocasia ako citala som a vela ludi si v tom obdobi chvalilo asi to aj zalezi v ktorej casti sa nachadzaju ... trosku ma znepokojuje to ze mame let do Phuketu a potom musime precestovat do Bangkoku odkial mame let domov. Vy kedy planujete dovolenku ?
@1kriosa1 to ste mali super cenu 🙂 nas to bude vychadzat urcite viac kedze cim menej noci tym vacsia cena ... 🙂
@1kriosa1 a ako sa vola ten hotel mrknem tohotel co som si vybrala tiez na lamai beach 3*** nas vyjde 1000eur na14noci
@janusik026 my idem 3.3.-17.3 ideme len na kohsamui kedze sa mi tam velmi pacilo...priamy let z viedne letenka vysla 680eur
Poznáte hotel The Cottage Suvarnabhumi? Práve sa z neho vrátili naši zákazníci a veľmi sa im páčilo. Cena je mometálne 656€, odlet z Viedne 21.9 na 8 dní, transfer tiež v cene.
Robím pre nemeckú cestovku - som zabudla napísať 🙂
No som zvedava na to pocasie pisala som si cez face s jednou pani co tom zije a ze minuly rok v novembri bolo krasne ze to je nevyspitatelbe no snad z 3 tyzdnov bude adpon niake pekne.Dakujem v za odpovede uz sa tesim aj v dazdi sa da uzit si to🙂 snad
@ziza55 my sme bookovali cez latestays.com
Ja som bola min rok na Samui s dcerou. Isli sme z Viedne Austrian priamy let do Bangkoku a potom na Samui. Ubytko som mala cez booking. 4* hotel s ranajkami cca 10 min od letiska. Bolo super. Boli sme koncom januara - februar (15 dni).
@1kriosa1 Ahoj super napisane chcela som ta poprosit mohla by si mi poslat kontakt na Slovakov na koh samui ako si pisala. Bolo by fajn sa stvit a s niekym porozpravat a po pripade ist na vylet .Nemaju stranku na fc ze travel presburgs cafe?nahodou?dakujem za info este som sa chcela spytat co si treba zobrat na komare po pripade co je naj ucinne dakujem
@carmen33 Koľko trval let?
@oliverceky Ahoj my ideme cez Eva air a let trva 10-11hodin do Bangkoku bez prestupu a od tial Koh samui tiez lietadlom
@oliverceky ahoj. Do Bangkoku 10 hod a na Samui 1 hod.
na komare si v miestnej sieti obchodov 7-11 kupis bielu plastovu flasku z rozprasovacom Sketolene za cca 55thb. myslim, ze je to 50ml ..a funguje. ja som kupovala zelene citronelove
@miaxxx Super dakujem za radu a este som sa chcela spytat funguje aj od nas na komare do elektriky zastrcka reid na komare.Po pripade co si vziat este keby ta napadlo nieco dakujem pekny vecer 🙂

Booking vobec nedoporucujem, je predrazeny, fakt som porovnavala tie iste hotely s inymi agenturami a booking mi vychadzal niekedy aj o 90-100% viac
Ak clovek cestuje mimo obdobia najvyssej sezony-t.j.od cca od 20.12.-12.1. (vianocne prazdniny), staci, ak si cez net vybavi ubytko na 1 - 2 prve noci a potom uz priamo na mieste najde. V horeuvedenom termine to vobec neodporucam, hlavne ak cestujete s detmi, tento termin byva obsadenost resortov na 100% a ceny su este vyssie na mieste, ako 6 mesiacov dopredu cez net (ak sa teda na mieste este najde nieco volne).