icon

Dovolenka v Thajsku

dasaaa
8. jan 2014

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉

miaxxx
17. sep 2017

asi funguje, zda sa mi, ze sme to tam raz mali. brat si nic zvlastne netreba, vsetko maju. len ohladne malickych deti sa oplati mat najake domace plienky a striedat s miestnymi a osvedcil sa mi malinky bazenik. za dve igelitky vody a malicka bola ovela viac vyhrata ako v mori, ked bola na rukach. v zavislosti od typu ubytka by sa oplatil zobrat taky hacik na pricucku, co sa nalepi na kachlicky, lebo zariadovacimi prvkami moc tie bungalovy neoplyvaju ..tak nech je kde zavesit uterak ..pripadne zo dva tenke vesiaky. skrine vo vseobecnosti moc necakajte ;) ..ale take male blbosticky su tam tiez vsade na predaj. a este mi napada jeden tip - potravinova doza. miesto nezaberie, ved sa do nej daju napchat aj saty a potom sa da domov priniest nejake exoticke ovocie - najlepsi darcek! magnetky uz nikoho nezaujimaju ;D

aluska1404
18. sep 2017

@miaxxx Super za rady moc dakujem uz nech je noveber urcite kupime ovocie a niake oriesky a aj poznas niaky druh co je dobry a treba vyakusat co my tu nemame?Mam vziat aj niake lieky ci len take bezne ako sa nosievaju?Kedze idem prvy krat tak moc neviem co a ako muz uz bol ale chlapi moc neriesia tieto veci🙂

maciatkolulu
18. sep 2017

@aluska1404 nejake,nejaky,nejaku....😉

aluska1404
18. sep 2017

😉👏

miaxxx
18. sep 2017

@aluska1404 mam rada typ manga, ktory je miestny - celkom ine, ako sa vozi k nam. chut v zavislosti od zrelosti je sladkokysla az brutalne sladka. a strasne mi chuti ovocie, ktore je tazko opisat, ale ked si hodis do googla rose apple, tak to je ono - stavnate s nadychom citrusovej vone, ale konzistencia medzi jablkom a vodovym melonom. chut sa nepodoba nicomu, je jemna a velmi osviezujuca.

lieky som brala take, co treba okamzite - nurofen sirup (nerozbitna flaska) na horucku, take male saciky na hnacku (teraz neviem nazov), leukoplasty, pripadne nieco dezinfekcne na odreniny. lekarni je vsade dost, na miestne problemy su vzdy lepsie miestne lieky..

matrioska86
18. sep 2017

ahoj, kamoska bola na Koh Phangan, ale bola trochu sklamana....vraj je tam uz vela turistov a nie je to take tiche ako cakala....ale celkovo bola rada ze tam boli 🙂

miaxxx
18. sep 2017

@matrioska86 to ano, turistov je vsade viac a viac ...ale v porovnani s inymi miestami je to stale kludny ostrov. ale ak boli v case full moon party, pripadne este half moon party, tak to vraj byva uplne nabite ..teda aspon juzna a zapadna cast ostrova. treba vygooglit terminy tychto party, lebo ak chcete klud, tak to len tazko - na tie dni tam pricestuju tisice a tisice ludi ..a potom zase zmiznu 🙂

lubko889
19. sep 2017

Ešte som tam nebol, ale tento rok idem na Vianoce, uvidím, potom budem vedieť ...

aluska1404
27. sep 2017

Prosim neviete mi niekto poradit ked ideme cez cestovku a mame prestup v Bangkoku na Koh Samui. Ako to je s kufrom treba si ho vziat alebo bude automaticky presunuty do ineho lietadla. Mame len 1 hod 15 minut na prestup a neviem ci ti stihame treba vyst von a potom znova na odlety ci? Dakujem moc krat za info

salfusco
27. sep 2017

@aluska1404 batozinu si pri prestupoch beries az v poslednom mieste ,cize na Koh Samui.Samozrejme,pokial to nemas ako dve rozne rezervacie.Ale ked cez cestovku,tak to bude pod jednou rezervackou urcite.To,ci to stihnu presunut je uz druha vec.Mne sa tiez stalo,že mi prisla batozina az druhym lietadlom,co mi samozrejme financne zaplatili

aluska1404
27. sep 2017

@salfusco Super dakujem lebo vobec nevieme aj ja som si to tak myslela ze to bude tak.🙂 A adpon viem ze aj to sa moze stat a co si radsej pridat do prirucnej batoziny dakujem za radu letetku mame len jednu cize snad to stihame sa presunut za tu hodku a stvrt

aluska1404
1. okt 2017

@salfusco Prisim ta mozem sa spytat vies nam poradit ako najrychlejsie a kam potom mame ist na ake poschodie a teda ist hned na odlety alebo prechadzat najskor kontrolou a potom az odlety lebo uz teraz mame strach ci sa nestratime asi najlepsia bude ak nam niekto tu poradi.Kedze ideme prvy krat je to letisko v pohode co sa tyka orientacie po pripade kde si to mame pozriet na niakej stranke?Dakujem moc krat

martina642
12. nov 2017

my sme práve kúpili letenky a ubytko na Koh Samui na február/marec , baby kde meníte peniaze ? čo sa najviac oplatí ? neviete ? dakujem 🙂

ziza55
12. nov 2017

@martina642 jej aj my mame letenky letime 2.3 na kohsamui..cez co si rezervovala ubytko ? a ako sa to vola? my mame booknuty jeden hotel na lamai beach ..dost drahe tie ubytka ktore sa mi pacia🙂 su...,
my sme boli na kohsamui min rok v decembri ale boli zaplavy furt lialo polovicu z nasej dovolenky tak sme nestihli popozerat co sme chceli.., urcite chodte na vodopady, rozhladnu, big budha...je tam toho dost.., peniaze sme menili nejake na letisku ale aj pri hoteli..je tam na kazdom rohu zmenaren..na letisku je to drahsie

martina642
12. nov 2017

@ziza55 ako áno to ubytko lepšej kategórie je dosť drahé,ale ideme s dcérou tak sme volili taký stred, ideme na Chaweng my, cez booking som kupovala, first bungalow , známa ide s rodinou na tri týždne, tak sme sa k ním nachomietli na dva aj my 😀 lebo minulý rok sme boli na MD a dcéra len mraučala že by chcela kamošku, tak už sondujem kde kto ide,a šup ho snimi 😀

ziza55
12. nov 2017

@martina642 pozerala som...vyzera fajn...takze cca cena za bungalov na14 noci pre 2 osoby 1300eur..., hm...tiez dost..., my asi pojdeme do hotela lamai coconut beach resort tiez3hviezdicky..vyjdu 2izby 2000eur na14noci..., najradsej by som sla do bungalovu ale viac ako tych2000eur za2izby nemienim dat..chi

martina642
12. nov 2017

@ziza55 tak to muselo ísť hore, my sme platili za 11 nocí 600€ včetne raňajok, ale dcéru sme ešte neuviedli, tá známa mi hovorila, že prístelku rieši na mieste.. že tam sú ochotní.. rozmýšľam zobrať nafukovaciu posteľ, a zaplatiť len poplatok, oni to vraj tak už robili a že to bolo v pohode

martina642
12. nov 2017

@ziza55 my sme boli cez CK vo februári na tých Maldivoch a teda to bola pálka, tak si vravím ideme na tých dovolenkách šetriť a radšej pôjdeme na vlastnú päsť, a pôjdeme každý február, a ešte môžeme v auguste vybehnúť na týždeň do Európy... dala som si rozpočet pre troch že 3.500€ tak uvidím aká bude realita 😀 😀 pochybujem ale..

martina642
8. mar 2018

aktuálne vrátení z Koh Samui 🙂 🙂 bolo úžasne , napíšem aj malé zhrnutie a rady tipy 🙂 kľudne ak máte otázky a budem vedieť, zodpoviem 🙂

martina642
8. mar 2018

zhrnutie našej dovolenky Koh Samui 🙂
LET - Eva Air, doporučujem 🙂 priamy let Wienna-Bangkok cca 11hodín, super služby, dosť miesta na to že economy class.. ja nemusím mäso, dala som si vegetarianske menu (treba objednať pri kúpe letenky) bolo skvele, tak isto Child Meal doporučujem.Víza vypisujete v lietadle.
PRESTUP - 1h45 min prestup, ledva sme to stihli..čakala nás ženská s tabuľkou s našim menom a vysvetlila, že ak to chceme stihnúť musíme letieť, a teda mala pravdu. 1 km to bolo k vízam, tam asi 10 minút, a teda nebol tam nik, známa vravela že tam bolo pred nimi 10 ľudí, čakali dlho.. potom kontrola tašiek, vyhodili nám vodu, treba vypiť, ja som na ňu zabudla a boli sme potom smädní,no a potom na bránu , stihli sme to ale už by som volila dlhší čas na prestup.. let na KS 1 hodina, pohodový dostali sme aj jesť piť, bola to najbleskovejšia obsluha v lietadle akú som zažila 😀 😀 letisko na KS je krásnučké samé kvietky pekné uvítanie.. je tam zmenáreň, taxi služba a aj kartu s netom sme si tam hned kúpili. Taxi do Chawengu 500BTH (12€) rozpis cien nájdete aj na stránke KSM letiska.nazad sme zjednali 3os/350BTH
HOTEL - First Bungalow beach resort.. super hotel za super cenu, mali sme raňajky, tie by som si už nedala.. poblíž bolo veľa reštík kde sa dalo najesť , mali sme chladničku na izbe, dalo sa kúpiť a mať na izbe, čiže doporučujem bez raňajok,myslím že zbytočne to bolo obmedzujúce časom a aj drahšie.. uteráky na pláž boli , lehátka na pláži tiež.. more teplučké piesok sa menil, boli aj mini kamienky ale v mori už jemnučký piesok.. počasie teplo 30st. oblečnie doporučujem zopár kúskov, šaty tenké letné, svetre a mikiny sme vôbec nevyužili, zbytočne aj brať.. inak je tam kopa stánkov kde si nakúpite šaty po pár eur, celkom kvalitné, čiže nebrať toho ozaj veľa 🙂 plavky, klobúky šaty tričká tuniky.. na každom rohu práčovňa 40BTH/1kg oblečenia nevyužili sme,ale vraj super voňavé ožehlené
PRÍSTELKA - ak cestujete s dieťaťom a zadáte ho ako tretiu osobu pri ubytovaní, stalo sa mi, že mi dalo dve izby, čiže dieťa nezadať vôbec a doriešiť na mieste.. ak poviete že bude spať medzi vami bude to free.. my sme brali nafukovaciu posteľ pre dcéru, ale nakoniec sme mali gauč na izbe tak spala na ňom.
JEDLO - výborné a lacné.. rôzne druhy curry od 120BTH , polievka hustá skvelá 100BTH, rizoto 60-100BTH podľa reštiky, ceny sa odvíjali podľa druhu mäsa aké si vyberiete, sea food bolo najdrahšie.. palacinka thajská 35-50BTH podľa náplne, grécka 60-80BTH. mixované ovocie 0,5l jeden druh 50BTH, mix 70BTH na tomto sme fičali 🙂 pivo 0,6l 80BTH, cola fanta sprite v reštike 20BTH , na pláži 0,3l pivo 90BTH, všetko proste drahšie asi o polovicu a viac, nanuky magnum v obchode 50BTH na pláži pri bazéne raz tak.. zmrzlina miešaná a mrazená z jogurtu na ulici 100BTH veľký výber-úúžasná. voda 1,5l v obchode 14BTH
DOPRAVA - strašná 😀 moped sme si netrúfli požičať, značky neexistujú, semafór tiež.. ale mali sme všetko po ruke a radi sa prechádzame 🙂 inak moped 150-250BTH /deň požičovňa na každom rohu, tak isto zmenáreňa bankomaty.
CENY - treba zjednávať, len v prípade že je cenovka nie.. dá sa na polovicu, podľa predajcu.. šaty že 550BTH nakoniec 300BTH.. dcéra overal 270BTH nakoniec 150BTH.. treba skúšať.
Možno pre niekoho moc veľa info, ale mne by takéto zhrnutie pred dovolenkou veľmi pomohlo.. dovolenka to bola úžasná za veľmi prijateľné peniaze, a to more sa s takým Chorvátskom (pre našu rodinu ) nedá ani len porovnať,ale tak to je každého subjektívny názor, to neberte ako v zlom 🙂
VADILO NÁM - bolo pár vecí ktoré nám vadili,ale na to sa proste pred cestou do takejto krajiny treba pripraviť. SMRAD ktorý sa dakedy vynoril z uličky, z vody na ulici, nie všade, bolo to miestami.. a ten neporiadok, koše sme hľadali márne, bud len pri potravinách,alebo sme odpad nosili do koša na izbu.. ale neodradí nás pred dalšou návštevou tejto krajiny 🙂
NA ZÁVER - naozaj platí, čím horšie z vonku vyzerajúca reštika, netreba sa báť 🙂 jedli sme v kadeakých búdach a teda vždy chutné, a problémy so žalúdkom žiadne.. veľa šťastia pri plánovaní vaších zážitkov 🙂

ziza55
19. mar 2018

@martina642 super si to tu vsetko rozpisala🙂 presne vystizne 🙂 my sme sa tiez vcera vratili z kohsamui🙂

nikita_tn
Autor odpoveď zmazal
martina642
27. mar 2018

dievčatá a ešte jedna vec ma napadla.. sú tam obchody Armani International.. a tam šijú na mieru.. známy si tam dal ušiť oblek na mieru, vybral si látku strih pomerali ho, bol tri krát na skúške a má krásny oblek.. zjednal ho na 135€ a vraj je ozaj kvalitný, bohužiaľ v ruke som ho nemala,ale naozaj bol spokojný.. šijú aj dámske šaty , takže kto potrebuje oblek alebo šaty, šup ho do Thajska 😀 😀 😀 to len taká info ešte pomedzi 🙂

mijama29
24. jún 2018

martina642 tak po precitani tejto celej diskusie...som s nadsenia prisa k vydeseniu... chystame sa na dovolenku na koh samui...odlet ak sa podari tuto stredu. Ale po precitani o kamaroch , pavukoch, hadoch ci dokonca tych smrtiacich meduzach som ostala az v soku asi a vysedenaaa :D .. chceme ist aj s 2 rocnou dcerkou. kedze si posledna, kt. pisala info, takze je to take najaktualnejsie. Vies mi popisat blizsie aj ohladom tych zveri? kupali ste sa normalne v mori, boli dake upozornenia ohladom tych meduz? ... Dakujem za info :D

lauraptacek
25. jún 2018

My sme boli vtedy na Koh phangane ale rovnako sa to tyka aj Samui. viem ti napisat len tolko, ze zvyknu prichdzat z Australie a nie su tam stale. Upozorneniia su vo forme velkych tabul, aspon na phangane boli ale ni na plazi ale v hoteloch ci na staniciach, autobusova, atd. je tam aj postup co robit v pripade porphlenia. thajcania presne vedia. ja by som sa ich spytala ci tam su. ked uvidis surfersky ci potapacsky klub, chod tam a opytaj sa aj ich, vsak su v tej vode stale. mali by mat prehlad. mozno v tomto obdobi nebudu. ale viem o pripadoch co sa stali na phngane a samui, co nemali happy end. radsej vediet ako sa prekvapit. co sa tyka pavukov, za 6 tyzdnov som nevidela a boli sme aj v dzungli. Komare ako vsade inde. Kup malej repelent natur s citronovou travou, v kazdej lekarni ci potravinach kupis. Samozrejme aj pre vas, hlavne ked zapada a vychadza slnko. my sme mali elektricky odpudzovac v zastrcke po celu dobu. zelam skvelu dovolenku. Thajsko je uzasne. ked ta este nieco napadne pis

martina642
25. jún 2018

@mijama29 absolutne žiadnu "zver" okrem komára ktorý ma uštipol, a mini rybičiek ktoré boli v mori, také priesvitné a tie ked sa o teba otreli tak ťa ako keby popŕhlilo trošičku ozaj, nič som nevidela, a ani tabuľu o nebezpečných pavúkoch či čom.. ja ked som to tu čítala som skoro skolabovala, písala som kamoške čo tam boli viac krát a ona že či mi šiši 😀 😀 ale jasné, že zato že ja som nevidela neznamená že to tam isto nie je , to ti zaručiť neviem, ale neboj sa , nič vám nehrozí.. tie repelenty isto treba, komáre boli 🙂

martina642
25. jún 2018

@mijama29 a ešte jedna vec , my sme boli v Chawengu, neviem kam idete vy.. boli tam malé jašteričky, neškodné plaché čiže k dákemu stretu ani len s nimi nedošlo, vždy zutekali ked nás zbadali 🙂 bože ako by šla hned okamžite by som sa zbalila šla sa vyhriať do toho skvelého mora.. prajem nech si to naplno užijete bez príšerok 😀 😀

mijama29
25. jún 2018

@martina642 No repelent zabezpecim, toho sa bojim najmenej, kedze sa da chranit nejako proti tomu, ale proti tym meduzam sa asi tazko uchranim.. uz rozmyslam , ze to zrusim, najhorsie co som mohla spravit studovat dovolenku do detailov :D. Citala som, ze zrovna od jula tusim do novembra sa tam tie meduzy vyskytuju, manzel byva vo vode nonstop a rad snorchluje a pod. ja sa zaobidem aj bez :D

mijama29
25. jún 2018

@lauraptacek Citala som, ze zrovna od jula, je tam obdobie, kedy sa objavuju tie meduzy, takze to asi rusim, lebo by mi to ani spat nedalo :D ... ozaj je najlepsie kupit ist a nic neriesit , lebo takto by som asi nikde necestovala, ale kym sme nemali malu som ani nic neriesila.

mijama29
25. jún 2018

@lauraptacek Napadlo mi, neviem ci ste boli s malym dietatom. Nasa este pije umele mliecko, a rozmyslam, co v lietadle? Chceme ist isto nocnymi letmi tam aj spat. A za dalsie, neni problem prenasat umele mlieko v batozine ?