icon

Dovolenka v Thajsku

dasaaa
8. jan 2014

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉

mijama29
25. jún 2018

@martina642 aj my mame vyhliadnute ubytko kusok od chawengu. ale ja uz ozaj neviem :( a tak som sa tesila...thajsko moj sen. Ale malu isto nechcem ohrozit.

tenerifka
25. jún 2018

@mijama29 urcite by som nerusila, ale je fajn byt informovana a pripravena.Maj pri sebe flasu octu pre pripad blbej nahody a sleduj tabule, a hlavne bud v pohode, nekupat sa vecer a v noci a nemalo by sa nic stat, tych pripadov poprhlenia je naozaj malo a vzdy sa o tom pise v spravach

mijama29
25. jún 2018

@tenerifka najhorsie , ze clovek si potom uz aj sam privola tie negativne situacie, ked neni v pohode :D

martina642
Autor odpoveď zmazal
zamilion
25. jún 2018

na facebooku skupina Dovolenka bez cestovky. poradia aj s ubytovaním, aj s lacnými letenkami. admini sú tam TOP

martina642
25. jún 2018

@mijama29 nie je problém s UM, len tekutina nesmie byť, ale pre malé dieťa môže..vodu ti v lietadle dajú, alebo jej dáš mlieko na letisku, v kaviarni ti tiež vodu dajú..

martina642
25. jún 2018

@mijama29 ja chápem že sa bojíš o dcérku, ja ked som to čítala tiež ma napadla situácia že sa stane niečo jej.. ale to by si potom nemohla ísť pomaly nikam a nikdy. ked sme tam boli my bol február/marec.. večer priamo na pláži sa postrieľali tí čo majú biznis so skútrami do vody., silná konkurencia , vznikol problém a pohlušili sa.. nikomu inému sa nič nestalo, ale tiež to môže byť vec čo odradí, a môže to na krajinu vrhnúť zlé svetlo.. asi čo sa má stať sa stane, nech je človek kde chce, byť ostražití asi všade.. 🙂

mijama29
25. jún 2018

@martina642 🙈🙈🙈🙈🙉 no tak to dakujem to si mi este pridala 😅😖

martina642
25. jún 2018

@mijama29 neblázni.. takéto veci sa dejú všade, aj v Hornej Dolnej.. užívaj život 😂😂😂😂😂

mijama29
25. jún 2018

@martina642 😂😂 vsak to aano 🙂 no uvidime ideme dnes, zajtra do cestovky a nejneskor vo stvrtok odchadzam na dovolenku a uz je jedno ze kam som zvedava jak dopadneme

martina642
25. jún 2018

@mijama29 a ak sa môžem opýtať, prečo nejdete teraz niekde len poblíž a do Thajska tak február marec ?

sissi2183
25. jún 2018

@mijama29 necitala som komentare k tvojej otazke... Ale, v Thajsku som bola pred 3rokmi a pokial nebudes liezt niekam do dzungle, tak sa urcite nemusis obavat pavukov, hadov, atd...
Treba si davat pozor na napoje, pretoze mne sa stalo, ze po drinku v restauracii (nebola to ziadna restauracia 10tej cenovej) som dostala zaludocnu infekciu. Dva dni som lezala v posteli. Takze dietatu by som urcite len balenu vodu podala.

mijama29
25. jún 2018

@martina642 pretoze chcem oddych..a mam husiu kozu z tych plazi preplnenych lehatkami kde je hlava na hlave..to nie je pre mna oddych ..ja chcem klud a to je chaos 😁

mijama29
25. jún 2018

@sissi2183 samozrejme dcerke isto len balenu vodu 🙂 dakujem za radu

miaxxx
25. jún 2018

co sa tyka vody, tak miestna vodovodna voda je nepitna aj pre thajcov, takze v restikach (aj tych miestnych s plastovymi stolickami) pouzivaju, napr. aj na lad len pitnu vodu. kontaminovat pre nase neodolne zaludky sa mozu akurat tak riady, ked ich umyvaju. a to prepokladam, ze nerobia s pitnou vodou ani v tych lepsich restikach.
pokial by ste mali hnackovy problem vy dospeli, tak aj vo vascine 7-11 (husta siet supermarketikov) maju na to liek. tusim mal fialovy obal. ale nie je pre male deti..
bola som na samui v tomto marci, keby boli nejake otazky ;)

martina642
25. jún 2018

@mijama29 jasné rozumiem, pýtala som sa len preto, že tieto krajiny sú "obľúbenejšie" práve v tých zimných mesiacoch, ale presne my tiež vyhľadávame skôr kľud... aj ked musím povedať že v tom thajsku bolo dosť ľudí, a teda Slovače požehnane tiež , na každom rohu sa nám prihovárali 😀 😀 😀

mijama29
25. jún 2018

@martina642 😂😂 tak pocula som, ze uz aji tam to neji take prazdne ...tak mi poradte kam mam ujst z tejto realityy 😣😣😁

mijama29
25. jún 2018

@miaxxx dakujem za info 🙂 . Boli ste aj s dietatkom?

salfusco
25. jún 2018

@mijama29 bol som v januari- februari mesiac som to tam.precestoval ..samui bol fajn,rovnako koh kood,ko tao aj ko mak...kazdy z tych ostrovov je v niecom iny,samui aj tao je dost turisticky vytazeny ( aj ked na pho phi to nema...tam.je hlava na hlave). Osobne najvacsi klud som zazil na koh maku a koh koode,ale to je skor pre starsich

mijama29
25. jún 2018

@salfusco dakujem za info, my chceme ist isto aj s 2 rocnou dcerou.takze hlavne co najbezpecnejsie

tenerifka
26. jún 2018

@salfusco phi phi je pretazene na tej hlavnej plazi pre batozkarov a ine existencie, ak ides do rezortu typu Zeavola, mas tam sukromnu plaz len pre hotelovych hosti

miaxxx
26. jún 2018

@mijama29 ano, na samui s 5,5rocnou a na phangane s 1,5r a 4,5r. tiez som nebola nadsena z vyskytu tych 'box'meduz, ale moc sme do mora nechodili, lebo na lamai plazi su skoro stale nejake vlny, takze to nie je velmi pre male deti. ini ludia sa kupali, ziadne tabule neboli, ale bolo vyplavenych strasne vela takych malinkych fialovych meduz - ale nikto si ich nevsimal, ani thajci, takze tie asi neboli problem. nakoniec som aj tak bola spokojnejsia, ze dcerku to more velmi nelaka a vyuzivali sme bazeny..

martina642
26. jún 2018

@mijama29 pre mňa je strašne zvláštne si prečítať , ako sa niekto trepe 11 hodín do krajiny s prenádherným morom, a potom je v bazéne. to len na okraj, vôbec nekritizujem nikoho len konšťatujem.. neviem aký máte rozpočet na dovolenku a čo ste už videli , ale ja nedám dopustiť na Maldivy.. boli sme už dva krát a teda dcéra o ničom inom nerozpráva, je to pre ňu a samozrejme aj pre nás top destinácia, a teda hlava na hlave nehrozí.. dá sa ísť bez cestovky , ale ako píšem neviem ako ste v týchto veciach zdatní a odvážni 🙂

tenerifka
26. jún 2018

@martina642 Maldivy su fakt top, sme tu teraz tretikrat

martina642
26. jún 2018

@tenerifka áno sú.. ja som veľa čítala rady ohľadom cestovania, a viem že je to aj vaša srdcovka 😀 😀

mijama29
26. jún 2018

@tenerifka a ake mate teraz pocasie? Co vas vyjdu maldivy ak smiem vediet?

mijama29
26. jún 2018

@tenerifka ak mozes porad prosim kde ste a ake ubytko ? Myslim aky tam je standard? Strava pre dieta ok?

fefe123
26. jún 2018

@tenerifka júúúú...hneď by som išla... ale pre mňa dlhý let, nakoľko nevydržím na pláži viac ako 6 dní.... 🙂

martina642
26. jún 2018

@fefe123 viac ako 6 dní je to už potom celkom aj nuda 😀 ale za touto nádherou sa oplatí letieť aj tak dlho 🙂

martina642
26. jún 2018

@mijama29 Dorota Nvotová má na FB stránku , ona robí Maldivy , krásne malé penzioniky kde ste len vy, prípadne ešte dve iné rodiny a dosť.. kukni ju 🙂