icon

Dovolenka v Turecku a zvracanie detí počas aj po dovolenke

denisse1311
11. júl 2018

Ahojte mamičky toto leto sme boli na dovolenke v turecku. Mali sme 5*hotel vsetko prebehlo cely tyzden priam ukazkovo deti i my sme si dovolenku uzili. Dcera vsak po 3 dnoch pobytu zvracala rano 2krat a potom uz nic. No stazovala si na bolest bruska sem tam. Potom v lietafle mladaia takisto zvracala a to skoncili sme v nemocnici na infuziach.
Prosim hlavne mamicky ktore boli s detmi v turecku cim sa chranit?Probiotika brali stale aj pocas pobytu.
Dakujem krasne za odpovede.to mohlo byt?alebo ako sa chranit na biduce?

nikinka1111
11. júl 2018

to je od hotela k hotelu. ja by som ani do adalye resort nešla

nikinka1111
11. júl 2018

@denisse1311 no a ako hovorím, do bazéna nás nedostane nikto.

denisse1311
autor
11. júl 2018

@nikinka1111 smiem sa spytat preco?my sme boli teraz prvy krat nevedeli sme co a ako vyberat...a na toto sme narazili nahofou zapacilo sa nam a barali sme

nikinka1111
11. júl 2018

@denisse1311 recenzie, fotky... a hotel ktorý má tak do 7 rokov 🙂

nikinka1111
11. júl 2018

@denisse1311 my už ideme do turecka 6x a zatiaľ vždy všetko ok 🙂 odporúčam www.holydaycheck.de tam je veľa fotiek od turistov recenziíí

amel
11. júl 2018

My tiez pozerame recenzie + odporucania.A jazdime cez hlavne nemecke cestovky,Neckermann je super.Nie je 5* ako 5*.

nikinka1111
11. júl 2018

@denisse1311 ešte ma napadlo, ja osobne si zuby umývam ich vodou, aj ľad je ok. ja už mám odskúšané. deťom samozrejme neriskujem. to čo ste chytili sa šíri aj vzduchom a veľa záleží aj od stravy. snažím sa nemiešať piate cez deviate aby som si nezaťažovala organizmus... to môže mať veľa faktorov, že ste to chytili, veľké teplo, bazén... vírusy sa ľahko šíria. ani neviete kde chytíte...

amel
11. júl 2018

@nikinka1111 presne tak.A nezabudajte,je kopec ludi,co maju od januára zaplateny dovolenku,deti ochoreju,idu s nimi akoby sa nechumelilo do lietadla....

denisse1311
autor
11. júl 2018

@nikinka1111 dakujem velmi pekne za vase rady a odpovede. Takze do adalye rezortu uz radsej nepojdeme len sa bojim any sme zase potom nieco nepochytali. Neviem ci nezmenit aj krajinu na dovolenku i ked turecko je pre nas top.

gallina
11. júl 2018

@denisse1311
@nikinka1111 no baby teraz ste ma vystrašili...máme ísť v auguste do Adalya Ocean Deluxe....Mám sa obávať toho čo tu píšete? Ako sa chrániť a čomu sa vyhýbať? Ďakujem...

nikinka1111
11. júl 2018

@gallina adalya ocean je super, bola som 2x. syn mal 2 a 3 roky, a ja tehotná v 5 mesiaci. výborný hotel

kikina84
11. júl 2018

@jurinecka125
@mirien22
@denisse1311
@misinka26 baby ja som dostala tip na jeden článok daaavno kde naši vysokoškoláci robili na vlastné náklady testy na naše probiotiká ,ktoré bežne kupujú ľudia v lekárňach a tie ktoré sa najviac propagujú na trhu..výskum ukázal že jednotlivé probiotiká ani z ďaleká neobsahujú tolko baktérií koľko je uvedene v príbalových letákoch,aby sa črevná mikroflóra upravila,hlavne ak deti užívajú často silné antibiotiká,alebo majú problém so stravovaním, nepriberáju alebo im dobre netravi..najviac ma mrzí že som si vtedy ten článok neulozila, pretože už bol z toho blogu zmazany a nemusím hádať prečo..Tak som sa tej téme začala trošku viac venovať a zisťovala si ktoré probiotiká sú naj.. Samozrejmé ako pri všetkých liečivach aj tu je známe : to čo zaberá mne nemusí tebe,ale pokiaľ sa na to pozerám z pohľadu recenzií a spatneho dlhodobého užívania tak môžem s radosťou povedať že sme tie pravé konečne našli a iné už ani nechcem..Keď mala dcéra naposledy zažívacie problémy a vracala týžden v kuse tak som sa rozhodla siahnuť po týchto probiotikach..samozrejme pani v lekárni na mňa pozerala ako puk že prečo chcem práve tie, že tie treba objednať..že mi dá iné..a ja nie iné nechcem..na druhý deň som si po ne bola v lekárni..nasadila som ich dcére a do 24 hodín prestala zvracať.. zaujímavé že aj po pobyte v nemocnici a domácich receptoch na diéty nám až toto pomohlo..od vtedy uz tretí rok ich užívame v pravidelných intervaloch a musím klopať žiadne zažívacie problémy sme nemali..ani na zahraničných dovolenkách..dokonca som ich poradila aj kamarátke ktorá roky bojuje s tým že jej syn nechce priberať a jesť. Od kedy ich užíva malý jej priberá a konečne mu z jedla nie je zle.. probiotiká sa volajú Dophilus a majú ich v štyroch variantach.. ružová krabička je pre kojencov,oranžová pre školákov,modrá pre dospelých a fialová pre ženy čo majú časté problémy s mocovym ústrojenstvom..krabička stojí cca 15€ a musí sa udržovať v chladničke..tieto boli v rebríčku naj probiotík celkovo na 3 mieste..a baktéria Dophilus je najideálnejšia na úpravu čriev po rôznych procedúrach..len záleží v akom množstve ju do probiotík dajú..Zmenila som aj alergologicku ktorA mi probiotika schválila a povedala že som si veľmi dobre vybrala..Sú aj silnejšie probiotiká,ale to sú skôr nápoje ktoré sa navalovo dávajú ľuďom po operáciách alebo akutnych stavoch s črevami..tie sú aj drahšie o dosť .no my sme našťastie až do tejto sféry zatiaľ nespadli..A nakoniec imunita sa vytvára v črevách..preto treba dbať na to aby sme hlavne tu mali všetko v poriadku..keď je v jedle ,ovocí a zelenine už toľko chémie že sa človek ani nemoze spoliehať na to čo zje..musíme sa snažiť udržiavat aspom takto umelo žial...Nám veľmi pomohli a ďakujem všetkemu čo ma k nim nasmerovalo..držím palce žienky 😊

nikinka1111
11. júl 2018

@gallina keď sú hotely v jednej sieti, neznmená že sú na rovnakej úrovni... môžem zodpovedať akúkoľvek otázku, pridať fotky 🙂. tam sa netreba báť. samozrejme dodržiavať prvidlá o vode a pod... hlavne u detí...

gallina
11. júl 2018

@nikinka1111 takže sa nemám obávať? Ideme prvý krát do Turecka...

denisse1311
autor
11. júl 2018

@kikina84 my sme brali probiotika biopron....co myslite ake su?nam teda nezabrali

denisse1311
autor
11. júl 2018

Skusime teda ten dolphilus

nikinka1111
11. júl 2018

@gallina podľa mojich skúsenost nie. balená voda je na každom rou, môžete sa v nej aj kúpať 🙂 ako som vyššie písala, my sa zásadne vyhýbame bazénom, tie jediné neviem ohodnotiť 🙂 my sme boli max.spokojní, neradi chodím do rovnakých hotelov, no tu sme boli 2x, hrozilo že aj tento rok sa tam ocitneme lebo sme si nevedli vybrat 🙂

denisse1311
autor
11. júl 2018

Chcem radsej zainvestovat lebo deti mavaju zazivacie problemy dost casto hlavne ked je okolo nejaky virus ci v skolke alebo v skole a chytaju yo jedna od druhej

kikina84
11. júl 2018

@denisse1311 pozri napr.tenti článok..tiez nejaký výskum z CZ a je tam aj biopron..ze ho testovali a neobsahuje ani z ďaleká to čo uvádzajú http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/velky-test...

amel
11. júl 2018

@gallina vyssie som pisala:do Turecka chodime kazdy rok,mam 3 deti,kazde jedno cca od polroka,posledne v 5 mesiacoch.NIKDY sme ziadne zdravotne problemy nemali.Kupeme sa i v bazenoch,jeme ovocie,zeleninu,zmrzlinu,jogurty.Ja sa bojim skor Chorvatska a Grecka,kedze aspon Greci su ovela vacsi kentusaci.

gallina
11. júl 2018

@nikinka1111
ešte sa chcem opýtať, či stačí ak zoberieme len Eurá alebo treba meniť na turecké líry....zmrzlinu deti jedli? ako je to s osuškami na pláži? môžeš poslať aj IP (všetky informácie potešia), ďakujem...

nikinka1111
11. júl 2018

@gallina kľudne napíš aj do správy, no odpoviem aj tu. úplne stačia eurá, treba zjednávať, aj keď sa veľmi už nechcú, vždy nejaké euro spustia, hlavne z drahých kvalitných vecí. nikdy sme peniaze nemenili. uteráky neberte, škoda priestoru. plážové uteráky vymeníš každý deň, v spa centre. buď ti dajú čisté, ak už nebudú, dostaneš karty, ráno cestou na pláž vyzdviheš čisté.... jasné že deti zmrzlinu aj nanuky jedli 🙂 aj čerstvé ovocie. no nedávala som im piate cez deviate aj keď v tomto hotely je všetkého dostatok...

denisse1311
autor
11. júl 2018

@kikina84 fuuuu dakujem krasne a my ich beriem deti uz dlhsie a preto ziadny ucinok. Kupovala som ze obsahuju toho vela a vidim ze takmer nic. Preto ucinok ziadny ....takze hned menim

michala11111
12. júl 2018

baby netýka sa to Turecka, no vela sa spomínalo Grécko. A my sme boli s dcérkou na Kréte keď mala 2,5 roka a na Cypre keď mala 3,5 a žiadne problémy sme nemali. Vôbec som nedávala na nič pozor, aj zuby si umývala s ich vodou, ovocie jedla, zmrzliny, okrem vody z vodovodu asi všetko... Nejak som to brala že to je europa tak v pohode. A malej nič nebolo a to býva často chorá doma...

mirien22
12. júl 2018

@kikina84 ďakujem ti 🙂 A chcela som sa ešte opýtať, tie fialove, čo si napísala, že na močové cesty, oni píšu na kvasinky a gynekologické problémy, to je ono? Chcem aj svokre kúpiť, lebo pred 10 rokmi prekonala rakovinu krčka maternice a ako jej vyoperovali maternicu a spol., tak máva často zápaly močového mechura. Veľmi by som sa potesila, keby sme našli niečo, čo by jej pomohlo.

denisse1311
autor
12. júl 2018

@kikina84 takze tieto probiotika su to?

kikina84
12. júl 2018
denisse1311
autor
12. júl 2018

@kikina84 ano dakujem krasne tiwz som ich pozerala a teda zlepailo sa vam travanie u deti?ja ich urcite idem dnes kupit ak ich budu mat v lekarni

misinka26
12. júl 2018

@kikina84 Ahoj 🙂 ďakujem veľmi pekne ... vyskúšame... prosím ťa keď mám chlačeka, ktorý bude mať v novembri 6 rokov dávať mu už adult alebo ešte infant ??? A ešte sa chcem opýtať, beriete to celoročne ??? ako dlho pred odchodom na dovolenku treba začať užívať, lebo malý má problémy len na dovolenkách doma nie? a dávkovanie ??? Ďakujem 🙂