Dovolenka v Turecku a zvracanie detí počas aj po dovolenke
Ahojte mamičky toto leto sme boli na dovolenke v turecku. Mali sme 5*hotel vsetko prebehlo cely tyzden priam ukazkovo deti i my sme si dovolenku uzili. Dcera vsak po 3 dnoch pobytu zvracala rano 2krat a potom uz nic. No stazovala si na bolest bruska sem tam. Potom v lietafle mladaia takisto zvracala a to skoncili sme v nemocnici na infuziach.
Prosim hlavne mamicky ktore boli s detmi v turecku cim sa chranit?Probiotika brali stale aj pocas pobytu.
Dakujem krasne za odpovede.to mohlo byt?alebo ako sa chranit na biduce?
@misinka26 do 40 kíl môže ten oranžový..ale najlepšie dávkovanie poradia v lekárni..my užívame 1 tbl.denne ako preventívka a malo by sa to zacat brať aspom týžden pred dovolenkou..po otvorení je najlepšie ich spotrebovať do 2 mesiacov a udržiavať v chlade stale..my vždy vyberieme krabičku a potom máme taký mesiac pauzu a kupujem ďalšiu..
@denisse1311 my sme mali časté crevne virózy lebo sme užívali veľa antibiotík,aj napriek tomu že som vždy s ATB mala nasadené probiotiká tak sa nám úplne pokazil žalúdok z liekov lebo probiotiká nespĺňali svoju úlohu keďže boli bilajake..od kedy užívame toto tak máme pokoj a aj keď zjeme železné klince tak to dcére strávi 😁..ale treba vyskúšať, uvidíte či aj vám záberu..každopádne recenzie sú veľmi dobre nane takže pomohli asi viacerým ludom
@kikina84 dakujem velmi pekne prave ze mame take iate problemy ako ate mali vy. Stale kupujem probiotika s pocitom ze ich deti uIvaju a budw so re no alabe. Kedze casto beru takisto antibiotika alebo ked je nejaky crevny virus samozrejme hned to my chytime. S manzelom sme uz zufali a este tato dovolenka nas uz polozila uplne. Deti boli zdrave no este toto katastrofa. Teraz sme rozhodnuti zainvestovat do kvalitnych vyrobkov nech su deti zdrave a necjytaju vselijake bacily naokolo. Velka vdaka vam patri.
@denisse1311 dúfam že vám pomôžu ako nám..držím palce
Ešte poradím,ak sa to nespomínalo,dezinfekčný prostriedok na ruky. Dostať v lekárni aj u nás aj v Turecku. Hlavne deti všetko chytajú a prsty dávajú potom do úst. Je tam celkovo veľká koncentrácia ľudí a detí z rôznych prostredí.My ho tiež často používame,niektoré hotely majú túto dezinf. rozmiestnenú aj v areáli alebo napr. ako v našom hoteli,kde sme momentálne,je o.i.aj na wc na pláži.
Turecko je grc 😢 raz sme boli a stačilo mali sme podobne a hneď na 3den manžel kupoval letenky domov. Nikdy viac. Deti trpia 2x tak velmo ako dospely 😢
Ja to vidím tak, že ľudia najmä Slováci sú takí typicki turisti, chcem last minute najlepšie čo najlacnejšie, ale aby to bol novy hotel a AI, a animatory a výhľad na pláž a v cene už aj letenky a vsetko. Turecko nie je krajina za dovolenku 500 eur. Pod 1000 eur na osobu/12 dní to nejde. Kto na to nemá, nech tam nechodí. Kto si pozrie Dobrý hotel ktorý má recenzie na stránkach nemeckých /rakúskych cestoviek a je tam aspon 50 hodnotení (lebo malo hodnoteni nema velku vypovednu hodnotu) a sú 90-95%, tak kľudne tam môže ísť aj zo Slovenska. Samozrejme že cena je okolo 1000-1200 eur na osobu a pobyt (12-14dni).
@denisse1311 ahoj - sme 11ty den v turecku a nic - sme tu s 5timi detmi, najmensie ma 5 mesiacov... v turecku sme s detmi boli 5x a este nikdy nikomu nic nebolo - klop klop... dodrziavame samozrejme klasicke turisticke zasady - zaciname vyberom kvalitneho hotela - cerstve stavy, balene vody, eu zmrzliny, davat pozor na lad v napojoch pre deti, neprezierame sa aj ked je uai, deti stravu podobnu domacej...
Ja som mala crevne problemy zatial len na kube a v emiratoch - v oboch krajinach sme boli v 5hv hotelich ale vela cestovali a jedli aj domacu stravu... endiex a probiotika vzdy ale do 3och dni zabrali...
@dai ahoj smiem sa spytat aky hotel ste?my sme boli adalya art side cast evrenseki no uz nikdy viac.
@denisse1311 teraz sme ic santai, boli sme v beleku v papillon zeugma, maxx royal a voyage, v side v kumkoy beach and spa a v lare v baia lara...
@sasa1983 ja zasa mam skusenosti,ze Slovaci daju take peniaze za hocijaky chliev z 200%prirazkou dotycnej cestovky.Chodime uz cez 10 rokov ,cez Slovakov nikdy.Jazdievame 10-15 dni a snazime sa vzdy vychytat dobrý hotel za super cenu,nikdy sme za osobu 1000 nedali😊Ale snazime sa vyberat hotely ,krore neponukaju nase cestovky.A ked ponuknu,cena je i o 100%vyssia...
@doryjaja ja som bola v turecku 6x, 5 x s detmi. vždy topka. turecko nie je žiadny grc, no ak za pár eur čakáe 100% chápen že sta sklamaná
Turecko a špičkové služby 🤣🤣🤣 tak to ste potom neboli asi nikde okrem T. Určite nechodíme na low cost dovolenky v porovnaní s cenou ktorú sme tam nechali za ten HNOJ sme mohli byť radšej v Dominikánskej. Toť o tom, ale každý má iné nároky všakže. Dôležité je že moje deti tam ochoreli a ako všade čítam tak mnoho detí a dospelých tiež takže to nie je sranda! Ale kto si trúfa na zdravie tak hold nech sa Rači 🙏
@doryjaja 🙂 tak pravdepodobne ty nechodis do spickovych hotelov... prepac ale ja mam precestovany cely svet- od karibiku po aziu, ale take sluzby pre deti ake su v turecku v top hoteloch nenajdes... v dominikanskej? Posli link na jeden hotel/ rezort ktory sa moze porovnat napr. S voyage alebo regnum, maxx royal... budem ti vdacna😉
A opat - chodime s deckami pravidelne do turecka, rovnako moji znamy - a ano, kvoli detom platime ceny vyssie ako do dominiky ( aj seychelly by sa tam zmestili - ale teda neviem co s tak malymi detmi na seychelloch...)dostavame zato ale aj service omnoho vyssi ako v dominike a hlavne na rozdiel od kuby( par km od dominiky velmi podobny 5 hv standard) a luxusneho dubaja sme nikdy nemali problemy..
@doryjaja tak napíš meno hotela. A dobre by bolo vedieť,ako a čo ste robili počas pobytu. Z tvojich rečí sa mi zdá,že si bola v T. raz max 2x. Väčšinou ľudia,ktorí prídu 1x do hotela s bohatou AI ponukou,tak jedia v reštaurácii piate cez deviate,to je potom jasné,že sa črevá zbúria,keď doma boli zvyknuté na iné. Odrazu sú na tanieri chute slané,sladké,korenie,ktoré doteraz žalúdok nepoznal,iný olej ako náš atd... Potom všetkom si dajú melón,zapijú pivom a o 10 minút drink pod slnkom pri 40 st.C. A stále sú mnohí ľudia vytrepaní pri bazéne,bez prestávky na oddych od slnka. Ako som aj vyššie písala,tak treba dbať na hygienu rúk,lebo hotel nevie zaručiť,ktorý hosť,čo si dotrepal z domu za ochorenie a nevie zaručiť,kto si ruky umýva. Minulý rok som čítala,že deti peršili tou chorobou ruka noha ústa nakazené už z domu, z Ruska. Deti väčšinou pochytajú tie jedlá,naberačky,zbierajú veci zo zeme,v bazéne sa fajne napijú vody,do toho zmrzlina a nešťastie je na svete. My sme teraz tiež v T. a všetko ok. v Ja si myslím,že hlavne kombinácia xy druhov jedál,nápojov,slnka a nedostatočnej hygieny môže urobiť svoje. A hlavne ak ide rodina na týždeň,tak chce behom 7 dní zjesť a vypiť všetko,čo im predložia. ( česť výnimkám). A to aj u nás,stačí čítať bloky,ženy sú aj na SK a píšu,že dieťa do rána vracalo,nevedia prečo,má teplotu,vyhodili sa mu vyrážky ruka-noha -ústa a neboli ani v TUrecku. Alebo to snad k nám dopravil sám Erdogan? Je proste leto a ľuda sa stretávajú,sú viac vonku,dovolia si to,čo inokedy nie a tu je výsledok.
@baumka urcite mas v niecom pravdu, lebo len zo zaujimavosti som si precitala recenzie na top hotely, aj na tie, co pisala @dai, a aj tam sa nasli pripady, ze deti ochoreli, vracali a hnackovali.. My sme boli v T 2x, raz ako mladi v obycajnom 3 hviezdovom hoteli, neskor s detmi v luxusnejsom, a boli sme ok.
@mirage jasné,stať sa to môže v každej krajine,však vieme,že nie každé dieťa a dospelý zareaguje na zmenu prostredia dobre. Ale dá sa to napísať aj normálnou formou,nie hneď výsmech,prípadne výkričníky a odsudzovanie. Ja som napr. mala faraóna pred X rokmi v Egypte,ale ma nenapadlo to písať do fóra o Egypte,aby tam ľudia nešli. Jednoducho sa to stalo a hotovo - moja smola. Alebo mama bola s dvoma malými vnúčatami v BG,mali hnačku,mama dostala tiež infúzky a nejdem s tým strašiť ľudí tu MK,kde sa diskusia k Bg tak pekne rozbieha každý rok a aj ja si ju rada čítam. Proste nemám rada paušalizovanie. KAždý by mal čítať recenzie a nielen slovenské,lebo mnohé sú často o ničom. A je pravda,že v nich sa občas píše aj o zdravot. problémoch,ale preto nemôžeme odsúdiť celú krajinu a všetky hotely,potom by sme nemohli cestovať nikam. Ak by to bol taký vypuklý problém,tak zaručene by ani tie dobré hotely nemali nad 90% odporúčaní a nedostávali by žiadne ocenenia. Ja sa napr. bojím skôr klimatizácie v lietadle,čo všetko sa ňou roznesie v takom malom priestore. A aj na izbe s ňou šetríme,ak sa to dá vydržať.
@nikinka1111 pardon-mimo temu. Tie hotely kde ste boli, neboli strasne masovkove? My sme sa prave vratili z Kaya Palazzo Belek-fantasticke, ale mna tam prvy den nieco chytilo-stacila vsak jedna Smecta a bola som ok (gs lactobacily denne vsetci). Bol to velky hotel, ale tie Adalye vyzeraju ako fabriky-ci? Aj Taj mahal-mega kolos. (nam hlavne vadi ta sardinkaren na plazi, vyberame radsej take, co maju samostatne slnecniky) Ako to tam vyzera v jedalni? Ci na toboganoch? Nie su vsade velke rady?

@kikina84 ... takže už som našla, že sú aj children 🙂 a užívať týždeň pred dovolenkou 🙂 tak to skúsime a dám vedieť po návrate z dofči, či pomohlo 🙂