Dovolenka v Turecku a zvracanie detí počas aj po dovolenke
Ahojte mamičky toto leto sme boli na dovolenke v turecku. Mali sme 5*hotel vsetko prebehlo cely tyzden priam ukazkovo deti i my sme si dovolenku uzili. Dcera vsak po 3 dnoch pobytu zvracala rano 2krat a potom uz nic. No stazovala si na bolest bruska sem tam. Potom v lietafle mladaia takisto zvracala a to skoncili sme v nemocnici na infuziach.
Prosim hlavne mamicky ktore boli s detmi v turecku cim sa chranit?Probiotika brali stale aj pocas pobytu.
Dakujem krasne za odpovede.to mohlo byt?alebo ako sa chranit na biduce?
Ja som si vždy myslela, že to pitie len balenej vody, žiaden ľad, žiaden šalát, žiadna zmrzlina a ovocie len čo sa da lúpať sú upozornenia pre Afriku - Egypt, Tunis. Na kieho by som išla do hotela, kde mi nevedia zaručiť, že ľad je vyrobený z pitnej vody, zelenina a ovocie sú umyté a zmrzlina nie je na pozeranie ale na jedenie?
Vzhľadom na vzdialenosť mám skúsenosti viac násobne len s Mexiko, Kuba, Dominikanska - všade bol tento základ zabezpečený a nikdy nám nebolo z ničoho zle. Osobne som sa vždy viac obávala hygieny v kuchyni, pripadne pokazeného jedla, ktoré je dlho vyložene a nedostatočne zohrievane ako vody v pohári. Ľadové drinky či normálna zmrzlina k dovolenke jednoducho patria a keď za to platím nemienim sa na to pozerať.
@sisaka my v Turecku už roky jeme šaláty,pijeme drinky s ľadom,robia ho z balenej vody,ovocie,zelenina,zmrzlina všetko jeme. Na pláži si dávam takéto vitamínové drinky alebo ľadovú kávu so zmrzlinou (foto zo včera) a problém nie je.Dobrý hotel má dobrý manažment a ten kontroluje,aby sa dodržiavalo všetko ako má. Čistota je základ,ak sú sťažnosti na čistotu v recenziách,tak to je už pre mňa odpísaný hotel. V niektorých tur. hoteloch je možnosť sa ísť pozrieť aj do kuchyne,ako to tam vyzerá,resp. sa dá požiadať o "exkurziu" do týchto priestorov a Turci sú v tomto ochotní,určite by to umožnili, dokonca sú hotely,kde hosť vidí prípravu jedla aj cez sklené steny,len teraz si za svet nespomeniem,ktorý hotel to bol. Hotely si nemôžu dovoliť prísť o hostí,ak chcú otvoriť aj ďalšiu sezónu.
my sme sa cez vikend vratili z turecka, nebolo zle, ale nebolo to ani uplne super. prvy dojem hned pokazil hotel, ale uz sa to riesi s cestovkou. inac, strava super, aj sa deti vyblaznili. ja aj napriek obmedzeniam v strave som si vedela vybrat a nik z nas nemal a ani nema zaludocne tazkosti. ja som sice skoncila teraz na pn, ale mam chytene dutiny. detom som kontrolovala stravu, aby sa nemiesalo piate cez deviate, no mohli si dat po jedle bud kolac alebo zmrzku. boli sme uz aj v tureckej casti cypru alebo tunisku a ani raz nebol problem. treba naozaj jest s rozumom a dodrziavat odporucania.
@sisaka ja som o tonto pisala- ale pisala som aj ze zaklad je vybrat dobry hotel - ak toto vyberies nie je problem s nicim - sme v turecku - po 2och tyzdnoch jeme uz aj piate cez deviate aj ked ziadne mega porcie ale teda drinky, salaty, zmrzliny etc. A pohoda... ja som to tu inak pisala ze som mala prave zaludocne problemy na varadero v 5 hv. Hotely... takze ono to je mozno spojene aj s oslabenou imunitou, prechodom do ineho prostredia, vlhkosti, teploty etc. ( my sme vtedy isli z -20 do plus 35 stupnov...) ale teda aj tak hodnotim dovolenku na kube ako super a krajinu by som za behygienicku neoznacila...
@denisse1311 a nerozmýšľala si nad zaockovanim ?
1
sorry-opat mimo temy: @dai my sme tiez planovali ic santai, ale v cestovke nam ho trocha ohovorili, tak sme zvolili kayu palazzo. Suverenne porovnatelny s 5* Karibikom. A aky bol papillon zeugma? (na fotkach vyzera budova hotela tak zvlastne staro, ale hodnotenia ma top, preto sa pytam). Boli ste aj v Regnume? Dobry? Ten sa nam strasne pacil, ale za troch uz pytali okolo 4,5 litra...to uz sa nam zdalo prilis na tyzden. V Rixosoch ste neboli?
Ahojte. My letime do alanye do hotela lonicera resort & spa 14.8 na 10 dni. Citala som len jednu recenziu ze tam deti zvracali. Je to 3 rocny hotel tak snad bude ok. Boli ste tam niektora? My sme boli v turecku pred 5 rokmi aj s detmi v beleku nespomeniem si nazov hotela a nikomu diky bohu nic nebolo. Hotel krasny , cisty a jedlo famozne.
@veve10 sme v hoteli Port Side.My už nemáme malé dieťa,tak chodíme do hotelov,kde nepotrebujeme veľký areál,super animácie a sme prakticky len pri mori,nie pri bazéne. Toto je taký "nemecký bunker",ako ja hovorím. 😀 Ale práve preto to máme radi,lebo kde sú Nemci spokojní a dávajú dobré referencie,tam budeme spokojní aj my. 🙂 Je tu vyše 90% Nemcov, zvyšok sú v Nemecku žijúci Rusi a minimum Slovákov a iných národností,takto nám to vyhovuje.
Ahojte mamičky idem si k Vam po radu keď že aj my sme sa rozhodli že poletíme do Turecka teraz už len treba vybrať hotel. A s tým by som potrebovala pomôcť od Vás ktoré už ste boli. Zaujímalo by ma ako to je zo stravou pre 15m babetko a s vypožičaním kočíka a postielky. A ešte dcera potrebuje pred spaním a 2-3 krat v noci piť mlieko. Hoc už pijeme kravské tam to bude problem tak som rozmyšľala že by som jej na ten týždeň skúsila dať nejaké umelé, alebo aké mýte s týmto skúsenosti? Za každú radu vopred ďakujem
@weronica159 s postielkou by problém by´t nemal, v hoteloch pre takéto detičky automaticky prinesú postielku. aspoň my sme sa s tým vždy tak stretli. kočík sme si požičiavali vlani, už som odmietla ťahať náš... vyšlo to dosť tuším 79€ na 11dní no o jednu starosť menej. strava sa pre 15mesačné už dá vybra´t, hlavne tie kvalitnejšie hotely majú dietny bar- varené len na vode nejaké mäsko, zeleninka. ak malá spapá aj hipp poháriky, tie sa dajú kúpiť normálne aj tam, tak nejaké veľké zásoby netreba ťahať. ak ešte tak často papá mliečko, treba vybrať hotel kde máte aj kanvicu na izbe. už to má veľa tých kvalitnejších hotelov, no nie je to samozrejmosť. no hotel podľa toho aký dlhý transfer z letiska je pre vás prijatelný
@weronica159 ako pise nikinka - vsetko zalezi od hotela - tie dobre zvyknu vsetko mat uz v cene - od um, hippiek, kocikov etc... v niektorych doplacas za kocik ( cena okolo 5-10 euro za den ), niekde kupujes hippky, mliecko obycajne je sucastou aj minibaru - opat zalezi od hotela - my sme to teraz mali aj v minibare plus specialna detska restauracia so vsetkym. Detska postielka je na vyziadanie... ono najlepsie je tieto poziadavky dat cestovke a ona vie dopred vsetko prezistit...
@veve10 ahoj. V rixose sme neboli - ten sme teraz videli v tom land of legends tak mozno buduci rok... papillon zeugma je taky mensi areal ak si zvyknuta na velke zahrady - my sme tam isli po voyagi a zdal sa nam maly ( voyage ma golfove ihriska cize obrovsla plocha zelene ) - my sme byvali v rodinnej izbe- ta je v zahtadnych vilkach - dost priestoru, vlastny bazen... hlavna budova je starsia ale hotel bol cely prednedavnom zrekonstruovany cize izby aj vybavenie celkovo su krasne nove. Papillon nepatri medzi tie topky ako voyage vi maxx royal ale myslim ze s detmi clovek urcite spokojny bude...regnum patri medzi tie luxusnejsie hotely - tak zariadenim ako aj sluzbami... myslim ze tam budete spokojni... ale hasne tomu uz zodpoveda aj cena
@nikinka1111 , @dai neviete mi napísať presný nazov hotela kde požičiavaju kočiare lebo o to mi hlavne ide ked že zvyšok by mal byť samozrejmosťou 🙂 dakujem
@weronica159 Adalya Ocean v Side, Adalya Elite Lara určite. vlani sme si v Lare požičiavali. majú Britax
@weronica159 no so špeci detskou stravou ako UM mlieko a Hipp poháre, to tam asi nebolo v rámci reštaurácie. v obchode áno 🙂 .... ale klasické kravské mlieko je tam ok. žiadny problém s ním nebol 🙂
@weronica159 fuh... ja som teraz po rokoch potrebovala pre 5mesacneho - v ic santai maju hlavne chicca - od hlbokeho az po golface, mala som vlastny golfac ale pozicala som si normalny hlboky - predsalen pre 5mesacneho este tie golfove moc nie su...
@denisse1311 my sme sa vrátili z luxusnej dovolenky, všetko super, hotel, strava, služby... Ja mam však úchylka a aj napriek upratovaní každý deň, som všetko pretierala dettolom, naše dieťa pilo vodu zo SR, zo svojej fľaše, jedlá svoju stravu, svojim príborov a predsa... Chytila vírus, po dovelenke sme boli celá rodina v nemocnici, myslím, že sa tomu nedá zabrániť, ale radšej žiadna dovolenka ako zažiť ten horor ešte raz
@adkalu lebo chytit virus moze aj doma ... nemusi to vobec suvisiet s dovolenkou... my sme sa dnes vratili - celu dovolenku sme mali okolo 40 stupnov - pre male dieta zaberak ak neoddychuje poriadne... moje deti pohodicka - ziadne problemy - malemu som prevarala ich balene vody a pohariky dezinfikovapa bud v detskych kutikoch v sterilizackach alebo som ich preliala vriacou vodou z kohutika...
V akom hoteli ste boli?
@adkalu kde je vyššia koncentrácia detí a ľudí celkove a žijú spolu pod jednou "strechou",tým je aj vyššia šanca niečo chytiť, Bohužiaľ sa občas tomu nedá zabrániť. Niekto príde na dovolenku už
s dieťaťom,ktoré je v inkubač. dobe ochorenia a na malom priestore sa to rýchlo roznesie. To je tak isto,ako takmer denne tu na mk ženy píšu,že dieťa po 2 týždňoch dali do škôlky a znovu niečo chytilo. Len človek to viac prežíva,ak sa jedná o vytúženú dovolenku. Nie je to však špecifikum Turecka,ale keďže ide o možno aj o najobľúbenejšiu destináciou na rodinnú dovolenku,čo sa hlavne týka pomeru cena - kvalita, tak sa viac spomínajú aj rôzne zdravot. problémy. Je mi ľúto,že ste ochoreli,dúfam,že sa dáte čoskoro do poriadku.
@nikinka1111 a treba hlásiť vypožičanie ešte už v cestovke alebo si to budeme vedieť vybaviť aj na mieste ? Je to naša prvá dovolenka s malou na tak dlho tak už začinam panikáriť ako to zvládneme aj s tým mliekom aj s kočiarom :D lebo v podstate by sme ho nepotrebovali ale ked budeme večer chcieť ostať trošku dlhšie von tak nebudem za nou behať na izbu ked bude plakať 🙂
@weronica159 my na mieste sme vybavili
@weronica159 my sme nasu 18m nechali radsej doma nasim a sli iba so 7r synatorom (naposledy sme totiz boli v Tur ked mal syn 1r a dostal tam 6.chorobu....zazili sme nemocnicne peklo, tak sme nechceli radsej riskovat) V nasom Kaya Palazzo Belek boli Hipp sucastou bufetu, mali maso, zeleninu a spol.na vode a dokonca aj 3 druhy mixovaneho prikrmu. Buginy tusim 5€/den, riesis na mieste...podla mna je jednoduchsie vziat vlastnu. Transfer bol privatny (iba letisko-tvoj hotel, ziadne zastavky v inych hoteloch), do pol hodky. Mne sa mari, ze aj Nutrilon bol v bufete. Hotel mal na plazi aj detsky pristresok na hranie s hrackami a nafukovacimi "cackami" a samozrejme detsky bazen so vsetkym vratane krabickoveho mlieka so slamkou. 😉
@adkalu takisto sme skoncili nakoniec cela rodina v nemocnici. Deti pili len balenu vodu a oredsa sa stalo. Zavidum rodinksm ktire zvladnu dovolenku v turecku bez zazivacich problemov

@veve10 my zas milujeme tie prekrytia, slnečníky nechceme 🙂. sú to veľké hotely, no na pláži 5 miest vedľa seba aj o pol jedenástej, pokial samozrejme nechceš prvé rady... v baroch, reštauráciách sa nečaká, žiadne rady a to chodíme prvé dva augustové týždne. tobogany a bazény neviem, tam nechodíme vôbec. za nás max,spokojnosť...