Dovolenka v Turecku - hotel Suntopia Pegasos Club
Čaute baby ,neboli ste niektorá z vás v hoteli suntopia pegasos club?? Rada by som sa popýtala na hotel,pocity a ....... Dík,ozvite sa
Negatívum dovolenky u nás bolo v ceste-pre naše deti bola dlhá a hlavne naspäť.Z BB sme odchádzali o 8,30 ráno,z BA sme odlietali okolo 12 hod. a na hotel sme prišli ich času okolo 19 hod. 😒 --tam je hodinový posun do predu ako u nás.
Pozitívum u nás bol hotel,izba,more veľmi blízko pri hoteli 🙂 ,bazény
PS-moja dcérka sa konečne naučila plávať v bazéne pri našom hoteli 🙂,v bazéne máš veľa,veľa miesta-tak úplne v pohode.Určite sa aj vám to podarí !!!!
Tak ešte raz krásnu dovolenku 🙂 🙂 🙂
A ešte ma napadlo--prvý večer keď sme prišli na izbu,takí sme boli šťastní,že sme mali na izbách zapálené svetlo a aj balkón a do rána sme boli takí doštípaní a hlavne deti,že až.Skoro ma porazilo.Boli sme 3 krát v Turecku,ale toto sa nám ešte nestalo.Neviem či to bolo od komárov,alebo od mušiek.A vždy na večer,keď sme išli von,tak som nás preventívne nasprejovala repelentom-večer tých malých potvôr bolo dosť.Tak si určite si nezabudnite pribaliť repelent 😉
@stuart Dakujem velmi pekne za rozsiahle informacie 😀 Gratulujem, ze sa mala naucila plavat. Ten transfer ma trochu sokoval, som verila, ze za 1,5 hod sa to da stihnut, no co uz. Super, ze si ma upozornila na tie komare, my sme tiez doteraz v Turecku nemali, tak som myslela,ze nebude treba ale tak urcite zoberieme.
Tych 10 € ste dali do pasu alebo do ruky? To ste asi fakt mali rodinnu izbu, parada. A zmrzlina bola tak ako pisali v recenziach iba pri Royali pol hodinu denne? Osusky netreba brat z domu?
este ma napadlo, neboli ste nahodou v delfinariu? My by sme chceli ist ale sami s dolmusom. A co ti vlastne bolo, ake si mala priznaky, horucky, vyrazky?
este nieco- boli v cene aj miesane napoje?
Čaves, tých 10 eur sme dali do pasu a ešte muž mu dačo anglickou hatlaninou spomenul,že ho prosíme o peknú izbu.Ale inak sa v pohode dohodnete aj po rusky.Áno zmrzlina bola iba tam a my sme ju nikdy nestihli,lebo pre nás bola v blbých časoch.Sa mi zdá ,že ju dávali 2x do dňa.Ale aj pri našom hoteli bola zmrzka,ale kopček 1 eur ,ale bola fajná originál card dor -určite som to napísala zle.A vieš si predstaviť koľko eur sme minuli len na zmrzku ☹ Uteráky si nemusíte brať,ja som brala 2 ks,ale zbytočne.Do delfinária sme nešli,ale vybrali sme sa na výlet pirátskou loďou hľadať delfíny 10 eur dospelý a 10 ročná 5 eur,ale najmladšej ostalo zle už v autobusíku,tak nás museli odviesť naspäť na hotel.Škoda.Na tento výlet nás oslovil pán na pláži,všetko prebehlo úplne v pohode,tak sa nemusíte báť.
Asi na štvrtý deň /aj po bratí mojich antihistaminik/ ma začal páliť,svrbieť dekolt -urobili sa mi tam aj vyrážky,ale vyhádzaná som bola po celom tele,ale na dekolte to bolo najhoršie.Keď som vyšla na slnko,tak to bolo ešte horšie,tak preto si myslím,že alergia na slnko.Ale po bratí tých liekov a mastičiek čo mi tam dali ,tak asi na 3 deň úplne super.A tá injekcia,tá bola úžasná-neviem čo mi to vlastne pichli,ale na druhý deň som nepociťovala žiadne pálenie a hlavne svrbenie a ani štípance od komárov mi nevadili 🙂 Miešané nápoje,ale asi ten ich alkohol bol v cene.Muž tam pil pivo asi celý deň a úplne v pohode.Bolo také slabšie ako u nás,tak chutilo aj mne.Len môjmu mužovi vadilo,že to nalievali do 0,2 dc pohárikov,ale potom sa naučil a rovno si bral 2 poháre 😀 . Fľašky s pitnou vodou nájdeš skoro všade,tak super.
Ak by ťa napadlo ešte dačo,tak napíš 🙂
@stuart Super dakujem za odpovede, si velmi zlata a aj ma ukludnili 😀 My letime uz dnes v noci tak sa tesime 🙂 Tak to tu zmrzku takisto budem kupovat,nevedela som, ze je aj v nasom hotely ale teda uz to mohlo byt v cene 😅 A ja mam tiez alergiu na slnko, tak uvidime ako dopadnem. Ale super, ze sa takto o teba postarali, aspon sa clovek nemusi obavat, to je perketne ze prisiel lekar na izbu, uz lepsie byt nemoze 😀
Keď som prišla domov z dovolenky,tak som sa rozprávala s kamoškou a ona tiež ,že má alergiu na slnko,ale ona si naordinuje zodak už týždeň pred dovolenkou a berie celý pobyt zodak a super.Nič sa jej neobjaví.
Tak prajem príjemnú cestu a krásny pobyt /išla by som hneď s vami/ ,potom daj vedieť ako bolo. 🙂 🙂
Ahoj,Pegasos club sa skladá z hlavnej budovy -kde je jedáleň,recepcia,obchodíky... a vedľajších budov asi dvoch.My sme boli ubytovaní v hlavnej budove a podľa recenzií,ktoré som čítala ešte pred dovolenkou--tak som sa tam dočítala,že vraj najlepšie izby sú v hlavnej budove.Neviem aké boli izby vo vedlajších budovách,len viem,že slováci,ktorí prišli po nás,tak ich ubytovali vo vedľajšej budove,ale v podzemí.A tiež mali garanciu od CK,že budú mať výhľad na more.Jedna pani hneď telefonavala do CK,ale neviem ako to dopadlo.
Stravu si mala raňajky,obedy,večere v hlavnej jedálni.Pri našom hoteli od 10,30 asi do 15,30 -hneď pri bazéne,dávali hranolky,hamburgre,zeleninu,špagety a také ich slané pizové koláče,ktoré tam priamo piekli.Ale ty môžeš navštevovať aj vedľajšie hoteli a tam vonku sa dá tiež najesť.A my sme zvykli chodiť na obed do vedľajšieho hotela,kde bol lepší výber.Myslím jedli sme vonka.Dávali tam hlavne ugrilované kurčatá,ktoré mojim deťom chutili a + hranolky a kečup--to bolo ich.
Tak asi tak,ak by dačo--tak kľudne napíš a odpíšem,pekný večer Majka
Počasie bolo každý deň teplo,pekne.Teplotu odhadujem na 35 stupňov cez deň a večer okolo 20 stupňov.
Ale dosť tam dakedy fúkalo.Nikde som nevidela teplomer,tak tú teplotu iba odhadujem.Dakedy večer by si zniesla aj dlhé gate-hlavne okolo 22 hod.
@zuzana110 tak dnes sme prileteli, uplne zniceni, kedze odlet bol 8,30 a odchod z hotela 4,00. Pocasie bolo super, velmi teplo cely cas, ale dost casto bolo oblacno alebo pod mrakom, no teplo bolo stale okolo 35 stupnov, voda v bazene 30 st. Vecer bolo takisto teplo, povedala by som, ze mohlo byt okolo 26 aj viac, skratka ako cez den len bez slnka. My sme nevyuzili ani raz ani dlhe gate ani mikiny, dokonca ani tricka lebo sa nedalo vydrzat od tepla, len tielka a saty. Boli sme 15 dni. More perketne, ciste, iba 2 dni velke vlny, z toho sme iba 1 den nesli do mora pre istotu. Ubytovanie sme mali asi jedno z najlepsich. Boli sme vo vedlajsej budove ale v tej pri mori, nie pri dialnici. Ked si pozries fotky je ju na kazdej vidiet. Mali sme vyhlad na more, bazen a boli sme hned pri mori tretia izba a na najvyssom poschodi, parada. Ale ked sme prisli na recepciu, zdoraznili sme ze mame vyhlad na more, tak isli na to pozerat do voucheru, taka silna recepcna a recepcny a len nam dali kluc, no my ze ci nam teda dali pri mori, drzali sme v ruke pas a tam trcalo 10€ a ked to ta recepcna videla tak, ze ano a cakala na tych 10 € tak sme jej ich dali a izba fakt super, teda jej poloha, lebo ked sme videli ako byvali niektori- v suterene tak som ich lutovala. Pri tej dialnici to asi tiez nebolo nic moc, podla mna zaposobilo tych 10 €. No chodili sme asi od druheho dna vylucne k bazenu, aj ked doteraz sme bazeny na dovolenkach velmi nevyuzivali, vzdy sme boli pri mori, ale kedze bazeny boli hned pri plazi, tak to rozdiel nebol a pre nas to bolo super, ze ked sme natierali deti tak neboli od piesku, ale chodili sme sa kupat aj do mora samozrejme. Bazeny su skvele, podla mna najlepsie z tych troch hotelov lebo su okolo nich lehatka a inde je to tak ze len take kusky vyhradene na lehatka a natlaceni su tam strasne, videla som, ze aj z druhych hotelov chodili k nasim bazenom.
@stuart a dcera sa naucili plaaaaavat ako aj tvoja a ide jej to perfektne. Inak sme tiez vyuzili lekara, manzelovi sa zapalilo ucho...
Strava bola podla mna fajn, neviem preco stale sa vsade pise ze je tam len mlete maso, lebo ja som mala mlete maso asi 3x za dva tyzdne. Ako urcite tam nie je nejaky extra obrovsky vyber ale vzdy sa da vybrat aj kuracie byva casto. Ryza je super, tu sme jedli ako prilohu najviac. Kolace ma trochu sklamali, bola som zvyknuta na vacsi vyber, ako je ich tam dost ale vacsinou pudingove, zelatinove a ja mam radsej viac cesta, tak som si oblubila taky mrkvovy na sposob bublaniny a ten bol super. Najviac co sa mi tam pacilo bol perfektny turecky animacny tim, nemam co vytknut a na ziadnej dovolenke som sa este tak nezabavila ako tam, ale zalezi co ocakavas, ak klud a pokoj tak ti to moze byt jedno, no ak mas rada zabavu tak parada. Cely den su tam beach volley, vodne polo, sipky, boccia, water gym v bazene, potom vo fitness centre nejake pilatesy, joga atd. Je tam 5 chalanov animatorov a ti robia pri bazene tieto programy a zabavu. Kazdy den sme tancovali s nimi hotelovy pesnicku pri bazene a super sa vsetci bavili. Vecer perfektne programy v amfiteatri, zabavite sa urcite, my sme inde ani nechodili, zacinaju 21,30. Jedine co by som tomuto hotelu vytkla bola cistota v restauracii. Niekedy sme si stol utierali este so servitkami, to iste pribory,tie co boli na stole boli niekedy zle umyte, par krat som natrafila aj na salky rano zle umyte, obcas tanier zle umyty ale ten si nastastie beries sama tak si vyberies no a v hlavnej restauracii sa mi tiez stalo ze pohar nebol uplne najcistejsi takze toto ma sklamalo, ale az v druhom tyzdni som si to vsimala takze mozno uz aj to urobilo svoje, ze som hladala chyby a nasla. V pool bare v pohode, nechapem preco sa niektori v recenziach stazuju ze nalievaju do plastoych poharov, ved si to vsetci beru k bazenu a keby boli sklenene, nechcem vidiet co by tam bolo, stale nejako rozbite sklo, takze si to treba uvedomit, ze to je to najlepsie riesenie. Izby co sa tyka upratovania cisto, ale napr. od kremu zrkadlo neumyla, zem asi tiez neumyvala v kupelni bohvieako lebo jednu spinu som tam videla stale ale to uz su tak malickosti. Pradlo prezlecene, ciste aj osusky. Na obed sme chodili len do snack barov, vacsinou do nasho lebo tam nebola taka rada ako v resorte ale je pravda zas ze v resorte je lepsi vyber. No to je asi vsetko, ked ta napadne nieco tak sa pytaj
a este ma napadlo, jedavali sme len na terase, to bolo super s vyhladom na more, vecerna minidisco v nasom hoteli o nicom, len rusky a stale dokola, tam uz sme potom nechodili vobec az na ten program potom a ako pisala stuart, treba repelenty na vecer, my sme pre istotu davali na noc do zasuvky raid
@zuzana110 pohare boli 2 v izbe a 2 v kupelni, ale my sme nepotrebovali lebo sme si nosili pollitrove vody, ktore boli na viacerych miestach v areali hotela...Crevne problemy absolutne ziadne, jedli sme vsetko, salaty, zeleninu, ovocie aj lad v napojoch a to ja mam problemy so zaludkom ale nic, nemusis sa bat
ale zuby sme si umyvali pre istotu s vodou z flase, kedze ta z vodovodu nie je pitna
@petrina82 ahoj,ano uz sme doma,no celkovo ak to zhrniem tak super az po mensich problemoch s ubytovanim.Mali sme ako vy zaplateny vyhlad na more a este k tomu 3 izby vedla seba.Lebo sme boli 2 rodiny a moj brat mal mat singl izbu.A teda ako vieš,lebo si tam bola,nieje sanca byt vedla seba,kedze izby vobec niesu pokope,myslim singl izbu a rodinne izby.Dali nam na vyber bud singl izbu a jednu rodinnu alebo rodinnu a izbu s pristelkami.Ta singl izba bola otrasna,smrdelo tam sama stuchlina,tak sme nakoniec skoncili na 2 poschodi v rodinnej izbe s mojim bratom,mali sme super vyhlad na more,boli sme na rohu,jedno okno do mora a jedno k bazenom,a druha rodina dostala izbu s dvomi pristelkami pod nami.Takze uz neverim cartago cestovke...a ak si citala papiere,co dala delegatka v Turecku v autobuse,bolo tam jasne napisane,hotel si sam ubytovava hosti.Aj som mu davala peniaze na recepcii ale nechcel,neviem ci to nebol nejaky vrchny,len stale opakoval,všetko je obsadene,je sezona a nic nieje volne.Ale inak super dovolenka,bazeny,more-nadhera.A ešte ma napadlo,tie izby nič moc..take obycajne a malinke,ked porovnam s ostatnymi dovolenkami..nabuduci rok asi Grecko...a vy?
@zuzana110 no citala som aj v recenziach, ze s tym ubytovanim a izbami su problemy. My sme mali asi stastie. Ale tak teda nakoniec ste tu rodinnu izbu s vyhladom mali ok? Ano izby boli obycajne, ale v podstate sme my mali aj v inom hotely taketo podobne izby a to bol 5*. Mne sa zdalo cudne, ze tam je koberec kedze mi pripadalo, ze ten nie je zrovna najcistejsi ale zas to malo vyhodu, ze sme nemali smyklavo ked sme vysli z kupelne 😀 Vy ste potom boli asi v tej budove co my - oproti hlavnej? No ja som tiez neverila cestovke ze nam daju izbu na more a este som sa osobne na to informovala, ci nam to urcite daju ale v recenziach som citala ze nedostali take izby. Ja by som tam isla aj o rok, len sa obavam, aby nas nedali niekde do toho suterenu alebo k dialnici tak neviem ci to riskneme, lebo teraz sme boli spokojni s umiestnenim izby ale to nemusi byt aj o rok...A chodili ste na plaz na lehatka ci k moru?
@zuzana110 no u nas rozhodovala aj cena a tento hotel so svojou polohou a sluzbami sa aj cenovo vyplatil takze preto nechcem skusat zatial ine, lebo bud su to hotely o nicom ak je nizsia cena alebo su zase prilis drahe. Ja este neviem ale kam pojdeme buduci rok, mozno do Talianska, uvidime. V Egypte su velke izby asi vsade, my sme tam mali izbu ako maly byt. Asi je to starsi hotel, je pravda ze aj ta recepcia bola taka jednoducha ale zase mne taketo veci neprekazaju pokial viem, ze aj cena tomu zodpoveda

Čaves,aj my sme mali na voucheri -izba s výhľadom na more,ale veľmi sme sa na to nespoliehali,tak sme tých 10 eur dali.Všetkých ľudí s autobusu ubytovali vo vedľajších budovách okrem nás.Bolo vidno,že majú pre nás pripravenú inú izbu,lebo keď mu muž dal 10 eur,tak išiel hľadať do počítača voľné izby.My sme boli ubytovaní v hlavnej budove na 2 poschodí.Mali sme 2 izby 2-lôžkové-tak super,ale neviem aké boli iné izby. Neviem či nám náhodou nedal rodinnú izbu.Mali sme izbu na západ a balkón bol otočený ku vedľajšiemu hotelu a ten pohľad na more bol úžasný.Z letiska trvala cesta približne 2,5 hod.,my sme boli posledný hotel,ktorý vystupoval a bola jedna menšia 15 min.prestávka.Vlny začali asi na 5 deň nášho pobytu a boli až do konca.Lehátok bolo dosť,ale ak chceš mať istotu-odporúčam si ísť obsadiť pred raňajkami.Na posledný deň sme išli na pláž ku resortu a tam si mi páčilo viacej,lebo lehátka boli bližšie pri mori.Pri royali sme boli asi 3x,ale tam sa nám to veľmi nepáčilo-pripadalo nám to také stiesnené.Ale zase sme tam boli každý večer na večernej minidisco--tam sa nám to páčilo oveľa viacej ako na našom hotely 🙂 No a ku strave.Podľa mňa bol veľký výber jedál,ale moje deti strave veľmi neublížili ☹ ,stále jedli to isté.Záleží od dieťaťa.V jedálni sa mi páčil a hlavne mojej najmenšej---bol tam detský kútik zo 6 mini stolíkmi a stoličkami a mohli si sami naberať jedlo zo svojich mini boxov.Stôl sme vždy našli,dakedy to bol problém,ale mne to tak veľmi nevadilo,že ich musím hľadať. Izbu sme mali super s dvoma izbami,tak úplne super 🙂
A ešte na záver,musela som vyhľadať lekára.Zavolala som na číslo,ktoré dostaneš na 1 stretávke a tá baba-volala sa Erika a vybavila mi úplne všetko.Zavolala mi doktora na izbu .Doktor mi dal injekciu,dvojo tabletiek a dvojo mastičiek-/alergia na slnko asi/ neplatila som absolutne nič,kedže som bola poistená.Super služba--bola som spokojná a milo prekvapená ako to tam funguje 😀
Tak prajem krásnu dovolenku a ak máš ešte dáke otázky,tak sa kľudne ozvi,s pozdravom Majka