icon

Dovolenka v Turecku - matka so 14-ročným dieťaťom

24. jún 2025

Turecko, dovolenka matka a dieťa. Je to bezpečné?
dieta má 14 rokov. Hotel 5 hv.
A ešte prosím Vás, vraj sa aj v rezorte nechávajú tips....to aj za drinky v allinclusive? chodime do Grecka tak sa chcem zorientovat 🙂

anjelicek26
24. jún 2025

Na izbe pri odchode pre upratovacky, na bare do kasicky pre personal a typkovi co sa o nas staral pocas pobytu sme nieco dali pri odchode...ale ziadne tu euro tam euro medzi tym vdaka bohu, na to by som mala len nervy... Turecko je pre rodiny s detmi stavane..

pribinak
24. jún 2025

V com to má byt nebezpečne?

belllinka
24. jún 2025

Pri bare sme nenechavali, iba na konci upratovacke a typkovi co nam na zaciatku odniesol kufre. A este autobusarovi, co nas viezol do hotela 🙂

pink_lady
24. jún 2025

pokiaľ si zdravá ty aj syn, tak v pohode chodte, s dobrou poistkou ...uzite si to...

ktobytobolpovedal
24. jún 2025

Jasne, ze je to bezpecne. My nechavame tips upratovackam a hadzeme do tych ich kasiciek, co maju na kazdom rohu 😀 samozrejme, nemusis nieco dat. Je to len na tebe

petamich
24. jún 2025

Podla mna turecky rezort je uplne v pohode bezpecny pre matku s dietatom, prave sme tu, chodime sem roky, je tu takych mamiciek dost vela 🙂 alebo len otec je niekde zasity 😂 ja nechavam tomu co nam kufor na izbu prinesie, upratovacke a potom ako to citim, ked sa nam nejaky casnik extra venuje, tak mu necham, soferovi autobusu alebo nejakemu soferovi na zajazde ale to je tiez dobrovolne. Uplne ine ako napr. v Egypte, tam mam pocit, ze ani na teba nepozru, kym im nieco nedas, neznasam to mimochodom 😬

autor
24. jún 2025

Ďakujem. A menili ste turecke líry (planujem u nas v banke) alebo stacia eura. Vonku mimo rezort v obchodoch

belllinka
24. jún 2025

Nemenili, eurami sme platili

ktobytobolpovedal
24. jún 2025

My sme platili eurami. Ale napr.pre chyzne sme mali 1-2 dolarovky. Ale to len taky moj osobny pocit, ze mi prislo lepsie nechat im tam nieco papierove ako kovove 😀

autor
24. jún 2025

dakujem Vam 🙂

ktobytobolpovedal
24. jún 2025

Peknu dovcu prajem, bude super. Uvidis

autor
24. jún 2025
@ktobytobolpovedal

Peknu dovcu prajem, bude super. Uvidis

petamich
24. jún 2025

Pokial viem tak turecke liry ti ziadna SK banka nezmeni. Lebo to nie je mena, s ktorou obchoduju (a teda nedrzia bankovky fyzicky na obchodnych miestach). Takze ak zamenit, tak tu po prichode.

Vsade sa da platit kartou, obcas je nevyhodny kurz ak ti to oni prepocitaju na kalkulacke a pod., ak sa da vybrat, tak platba v lokalnej mene ale po pravde preferuju hotovost a eura. Lebo si to zamenia, ked bude dobry kurz, vsade sa pytaju, ci nemas hotovost.

anjelicek26
24. jún 2025

Vsade eura, nic sme nemuseli menit... peknu dovolenku

slavomira236
24. jún 2025

Ja idem sama s dvoma detmi. A stvrtok som sa vratila z egypta🙂 v com by malo byt nebezpecne? Inak ani v egypte ruky nenatrcali. Dostal tips ten co mi viezol kufor a upratovac kazdy druhy den som mu dala dolar a na konci este 5,(ku. a cukriky. Velmi zlaty bol stale sa usmieval. Ochotny.

ivana11155
24. jún 2025

Uplne bezpecne, bezpecne aj nakupy mimo hotels, drinky su bez tips, ak nechas za upratovanie tips, budes mat aj labute, lupene atd