Dovolenka v Turecku: Skúsenosti s ruskými klientmi?
Ahojte, ideme v auguste prvykrat do Turecka. V recenziach pisali, ze hotel je na 85% zaplneny ruskou klientelou a je problem dorozumiet sa anglicky. Doteraz sme boli len v Tunisku, kde to po tejto stranke bolo super, vsetci rozpravali po francuzskya boli tam vascinou Francuzi ako klienti hotela. Kedze po rusky ani turecky neviem, troska sa obavam. Aki su Rusi klienti?Ideme s 9 mesacnym babom.
štvrtá cenová skupina
do Turecka chodím veľa rokov
vermi viem o čom hovorím
Egejská a Turecká riviéra samí Rus
Boli sme toho roku v Alanii 90%ruský turisti bol to horor najhoršia dovolenka v 4hviezdickovom hotely všade špina po rusakoch nezáujem personálu. Strava otrasná, meso pokazené mali sme zažívacie problémy, jedli sme s plastov,pili tiež. Tam kde sú ruší a Ukrajinci zaručene nebude dobre ,znižujú služby z4a5 hviezdiciek na 2.Ak vám nezáleží čistota pri stolovani tak držím palce aby ste nedopadli ako my.
Nepotesim Ta, ale Rusi v Turecku su otrasni turisti. Vsade sa tlacia, su ako telata, nepozeraju doprava dolava len sa tlacia akoby nikto iny neexistoval. Je jedno ci su to ti jednoduchsi alebo bohatsi. Navyse, v Turecku sa naozaj moze stat ze bude problem sa dorozumiet na hoteli po anglicky s niektorym personalom - dokonca aj mnoho mladych po anglicky vie horko tazko. Skor sa orientuju na ten primarny jazyk pre klientelu - nemcinu, rustinu atd.
@la_dolce_vita ah Thajsko je ich plne , su to otrasni ludia! Myslia si , ze im všetko patri , arogantni , hlucni , bez manierov fuj sa naseriem zas ked si na nich spomeniem
Ruska klientela je zvacsa uplny suteren, hlavne v takych hoteloch pre strednu triedu. Ozieraju sa, robia bordel atd. My sme sa s mamou este pred rokmi nahodou zakecali s majitelom hotela v turecku a co opisoval bolo des. Akoze dopiju a hodia skleneny pohar o zem, ze rusom davali iba do plastu a dalsiu sezonu vobec rusom nepredaval izby.
Ja vzdy zistujem, ci do hotela kt vyberieme chodia alebo nie 🙈
Mozno to ale bude v pohode, no ved uvidite asi niet nad osobnu skusenost.
No, zažila som bohužiaľ aj ja,na mňa pôsobili nafukane, čo odev to značka,hluk každý večer v spoločných priestoroch hotela,teda, správanie "ja môžem všetko"... vidím, že sa tu viaceré úplne zhodujeme 😁ale pozri,ja si myslím že je dôležitý tvoj uhol pohľadu,dovolenku si vieš užiť aj bez ohľadu na to, koľko Rusov tam bude...paradoxne,moje deti práve na dovolenku v Turecku spominaju asi najčastejšie len v dobrom a že by sa tam vrátili...tak sa neboj dopredu, možno to bude tvoja/ vaša naj dovolenka 🙂len sa nastaviť pozitívne na oddych a čas s rodinou.
My sme v Turecku zažili, keď sa staršia Ruska opila a pohádala s mužom a sedela na chodbe a plakala na celý hotel, až zavolali lekára.Inak v pohode, ale oni sú spiti už od rána.
Tak ste mala s tak malým bábom sedieť doma a nie lietadlom chúďatko vláčiť kade tade. ..treba aj chvíľu počkať veď to malé ani o sebe nevie poriadne
Zažili sme ich na Madeire, keď sme s 2 malými vnúčikmi čakali v daždi lanovku. Ruská rodina s dospelými deťmi, ktorá prišla po nás, nás po príchode lanovky predbehla, odmietli vystúpiť a smiali sa nám do tváre! Inak, na dovolenke sme na nich, na naše šťastie, nenatrafili! Ale počula som už pred vojnou na Ukrajine o ich správaní v hoteloch celé storky! A kvôli vojne na Ukrajine, ktorú vyvolali, by som na dovolenku, kde sú Rusi, nešla ani zadarmo!
Rusi sa v Turecku zdržiavajú viac v Alanyi, to je takáto v typická oblasť, ale aj v Side a inde sú niektoré hotely vyslovene "ich", napríklad Kumkoy zvykol mať pretlak ruskej klientely. My sme boli minulý rok v Paloma Finesse a tam bolo Rusov len pár a veľmi slušní, kultivovaní.
@nabucho ano presne ako pises, toto je dalsi aspekt.
Ja som bola 5x v Turecku a pred týždňom som sa odtiaľ vrátila. To je taká hlúposť, že nevedia. Veľmi dobre si uvedomujú, že je to pre nich potrebné. Ešte sa teba pýtajú akou rečou vieš hovoriť. Myslím, že je jedno či je to Rus alebo Turek, čo do hlučnosti resp. agresivity. Záleží od ľudí. My sme teraz mali takých východniarov tam skôr. A čo sa týka jazykov. Vedeli nemecky, ruský, anglicky perfektne a tiež Poľský.... kadejaké jazyky. Však z toho žijú. A na bazároch ich sa do rozumiete aj rukami nohami. A máte tiež delegáta. Mali sme aj babky zo Záhoria a nevedeli poriadne ani Slovenský🙂 a nemali problém.
Určite sa nemáte čoho obávať! Turecko je top. Nevyrovná sa mu ani Grécko (kde majú turistov plne zuby a sú tam atogantni), ani Španielsko. Bulharsko ani nebudem porovnávať. Vedia perfekt ruský a anglicky. Služby majú na vysokej úrovni. My už 10 rok nechodievame inde len do Turecka 👍nebudete ľutovať
Toľko rasistov sa vás tu zišlo... Istý rakúšan by z vás mal radosť...
Neodporúčam dovolenku z ruZmi , sú svine , sa bijú , hádajú , opité sú od rana do noci , sme boli v Turecku 2 krát ešte pred vojnou keď bolo ich tam menej je to horor , v grecku ich menej preto teraz viac chodíme Grécko ako Egypt , Turecko kde sa tie svine zdržiavajú naviac . Minulý rok boli sme na Kréte , bolo tam veľa Ukrajincov ale v pohode sú , väčšinou mamičky to boli z dietmi , žiadne problémy neboli
Bola som minulý rok v Alanyi, ale kupovali sme si hotel sami, boloi tam samí dôchodcovia - škandinávci a Nemci. To sme šli začiatkom mája, myslím,m že jedno dieťa tam bolo. Nik z východu, len my. Úplný kľud a pohoda. Toho roku to bol zájazd v Side a bola tam skôr východná zmes, možno aj Rusi či Ukrajinci, ja to neviem rozoznať, ale opäť pohoda. Až na tú hnačku, čo sme viacerí schystali, vraj od ľadu v drinkoch. Je pravda, že tento rok sme sa rozšupli. 🙂
A kam idete? Lebo mi sa nachadzame v hoteli justiniano club a tu je ich ozaj vela.
Poviem to takto - okolo rusov ani rychlikom... Na dovolenke v 5* hoteli v Egypte mi stacilo. Prvy den dovolenky sme plne euforie vkrocili do jedalne na veceru. Hned pri vstupe sme zostali stat a zirat ze co to je za chliev. Hned si nas vsimla casnicka a pytala sa nas ci sme rusky. Vravime nie. Ahaaa, tak vy patrite do druhej jedalne... Takze len pre ilustraciu. Rusi vs zvysok civilizovaneho sveta
Bola som v hotely Horus paradise Tutecko. Boli tam Rusi a žiaden problém, nerobili bordel ani nič podobné skôr Turci dovolenkári. Rusi sú viac temperamentný a rovnaký temperament majú aj Taliani v ukričaní napríklad ,tiež to mnohým môže prekážať ale každý národ má to svoje. Nemci sú zase príliš nafukaný, samozrejme čistota je u nich odjakživa iná. Zažila som ako sa napili Angličania a robili cirkus a to budem teraz súdiť celú Britániu?? Kto chce tichý hotel jednoznačne kde sú klienti z Nemecka ale vládne tam pre mňa nuda . Slováci, zdutý národ ktorému len všetko prekážať bude. A keď vidím ako Slovák sa všade pchať ide aby aj na letisku bol number one. Tak, potom nechápem prečo to vyčítajú inému národu keď sme rovnaký.
@lenka123456789123 lebo Rusi su prosto Rusi! Arogantni , ako z jaskyne, nevedia co je prosím, dakujem , myslia si , ze im patri svet, a ano taliani su hluční, ale inak , ver mi pochodila som co to a toto je jedna z najhoršich národnosti .
@jovka ja som pochodila tiež toho veľmi dosť aj v Londýne som zažila všeličo. Mne teda vôbec Rusi neprídu najhorší ale úplne iná národnosť .Bohužiaľ taká je doba všetci sú fanatici proti Rusom. Táto debata nemá nič z politiku hodnotím chovanie národov a ruku na srdce,Slováci tiež nie sú všade rovnaký. Rozdiely sú aj v našich krajoch a to sme mini krajina. Taliani zase nenavidia Juh a Južania sever to je ako u nás východ a západ. Bola som teraz nedávno v v Turecku ,Rusi tam nič nerobili vôbec. Iba Turci teda presnejšie prekážalo mi ,že Turci dovolia deťom všetko padne mu čokoláda na zem nevadí ešte aj pohľadať to dieťa idú u nich dovolia deťom úplne všetko aj po chrbte im chodiť. Ale akceptujem to je to ich kultúra . Aj ukrajincov som videla ožratých a to budem teraz súdiť všetkých ukrajincov?? Choré. Videla som ako si nechutne robili žarty s personálu Nemci pri tom nech sa pozrú tiež na seba ,každý národ má svoje mínus.
@jovka ešte dodám bola som hotely paradise Horus Slováci všade píšu hrozná strava ja teda netuším akú majú doma, ale tak to bolo prežieranie. To keď sa niekomu zdá málo chcela by som vedieť čo, má doma. Rusi majú jednu podobu z Turkami naložiť si idú plné taniere, podstate keď sú oslavy v Rusku a rovnako v Turecku aj iné krajiny musia mať plné stoly. Veľa ľudí to nechápe je to plytvanie ale proste to má národ v sebe. Číňania u nich je zase grgnutie pri jedle normálne žiadne pardon, každý národ má proste svoje čudné zvyky. Pre mňa to prekvapujúce nie je pre niekoho chápem môže byť. Bola som v marmarise tam robili bordel Briti a riaden. Rusi tam boli ale normálne nevidela som nič divné ani žiaden incident iba plné bary ožratých Britov. Pretože je tam pre nich lacno.
Napíšem tu skúsenosť. Bola som v Marmarise rovnako Alicante tam chodia Briti v obrovskom počte. Alkohol už od rána v sebe ,bordel a hádky na dennom poriadku a ešte si robili žarty s personálu. Prečo Španielsku štrajkujú proti turizmu ,už ich majú plné zuby a nie sú to Rusi tý tam momentálne ani nemôžu. Tak,že ak chcete vidieť najhoršie vyberte si lokalitu kde sú turisti z Británie ,spať určite nebudete na vlastné oči som videla ako napitú Britku vlečie na izbu personál, cez to všetko nebudem ten národ súdiť.
@lenka123456789123 ty co mas predkov Rusov,ze to tu stale riesis? Pozri, tvoj nazor ,mna nepresvedcis , a myslim , ze je nas viac.

My sme boli v tunisku v roku 2009 a odvtedy nikdy viac, sami Rusi, deti tam behali ako šialené, rodičia si ich nevšimali. V noci na našej chodbe prišiel opitý rus a vtrhol nejakej mamičke s malým dieťaťom do izby a znásilnil ju. Bolo z toho veľké haló v hoteli, ale vedenie to neriešilo. Neviem ako to potom dopadlo.