icon

Dovolenka v zahraničí aj s opatrovaním rodiny

20. aug 2025

Ahojte.Mám dilemu.Starám sa o môjho ocka po mozgovej príhode aj spolu s mamkou.Rada by som šla aj s rodinou na dovolenku cca 7 dní mimo Slovenska.Ak by som šla na dovolenku,mám dcéru,ktorá by mamke pomohla s opatrovaním otca.Ale,stále premýšlam,čo ak sa niečo stane,práve keď budem na dovolenke,budem si to vyčítať,na druhej strane,potrebovala by som si oddýchnuť,hlavne po psychickej stránke.Čo myslíte ? Ďakujem

ika02
20. aug 2025

Ahoj, myslím, že by si si určite mala dopriať oddych. Veď, má sa kto postarať. Stať sa môže kedykoľvek niečo, ale mysli nielen na druhých. Potrebuješ prísť na iné myšlienky, zmeniť prostredie, trošku vypnúť, načerpať trošku energie a opäť budeš nápomocná rodičom. Choď, neváhaj, zaslúžiš si.

zobaka
21. aug 2025

chod, potom sa s dcerou mamou vystriedas, zivot ti neskoncil

autor
21. aug 2025
@ika02

Ahoj, myslím, že by si si určite mala dopriať oddych. Veď, má sa kto postarať. Stať sa môže kedykoľvek niečo, ale mysli nielen na druhých. Potrebuješ prísť na iné myšlienky, zmeniť prostredie, trošku vypnúť, načerpať trošku energie a opäť budeš nápomocná rodičom. Choď, neváhaj, zaslúžiš si.

@ika02 ďakujem

autor
21. aug 2025
@zobaka

chod, potom sa s dcerou mamou vystriedas, zivot ti neskoncil

@zobaka ďakujem

mandzula
21. aug 2025

Chod, zasluzis si to.🙂

anonym_981d61
21. aug 2025

@anonym_autor Máš nato nárok aj keď nie oficiálny možno, ale máš ak si nájdeš za seba náhradu. Dokonca by mala byť možnosť odľahčovacej služby. Naše opatrovateľky boli. Len nám oznámili a ja som ich zastupovala vždy,.Teda my sne sa ako rodina dohodli. Ich to netrápilo kto.Proste nám oznámili a bolo. A takto sa nato pozerať nemôžeš! Stať sa môže aj pri Tebe a ,že opatruješ ty nemaj zato výčitky. Viem aké to je psychicky náročné. Mám to denne .

autor
21. aug 2025
@mandzula

Chod, zasluzis si to.🙂

@mandzula ďakujem

autor
21. aug 2025
@anonym_981d61

@anonym_autor Máš nato nárok aj keď nie oficiálny možno, ale máš ak si nájdeš za seba náhradu. Dokonca by mala byť možnosť odľahčovacej služby. Naše opatrovateľky boli. Len nám oznámili a ja som ich zastupovala vždy,.Teda my sne sa ako rodina dohodli. Ich to netrápilo kto.Proste nám oznámili a bolo. A takto sa nato pozerať nemôžeš! Stať sa môže aj pri Tebe a ,že opatruješ ty nemaj zato výčitky. Viem aké to je psychicky náročné. Mám to denne .

@anonym_981d61 ďakujem

anonym_981d61
21. aug 2025

@anonym_autor Peknú dovolenku, užite si ako najlepšie viete (bez výčitiek)pretože opatrovanie je veľmi psychicky aj fyzicky veľa krát náročná práca.

autor
21. aug 2025
@anonym_981d61

@anonym_autor Peknú dovolenku, užite si ako najlepšie viete (bez výčitiek)pretože opatrovanie je veľmi psychicky aj fyzicky veľa krát náročná práca.

@anonym_981d61ďakujem

dota6
21. aug 2025

Určite choďte na dovolenku. Moja teta sa starala o dedka a potom aj o babku. Bolo to náročné a vždy keď sa dalo,sme ju vyhnali niekam vypnúť, vypadnúť z toho kolobehu. Každý potrebuje váš pre seba.

autor
21. aug 2025
@dota6

Určite choďte na dovolenku. Moja teta sa starala o dedka a potom aj o babku. Bolo to náročné a vždy keď sa dalo,sme ju vyhnali niekam vypnúť, vypadnúť z toho kolobehu. Každý potrebuje váš pre seba.

@dota6 ďakujem

viera012345
21. aug 2025

@anonym_autor Pred rokmi som stála pred dilemou/písal sa rok 1993, čiže mobily neboli rozšírené/,ze či pôjdem na dovolenku,ci ostanem doma,lebo môj otec-onko pacient mal ísť na operáciu.Rozluskol to otec.Razne mi povedal: Choď!... potom mi vysvetlil,ze nápomocná nebudem doma nijako a ze ak by sa niečo zlé stalo, zvládne to sestra s mamou, ak veci dopadnú dobre/zdôrazňoval, že verí v to/,tak približne v rovnakom čase dorazíme domov/otec z nemocnice,ja z Talianska/Myslím, že máte nárok aj potrebu na trochu voľna,aby ste po návrate znova fungovali.

viera012345
21. aug 2025

@anonym_autor ... ešte doplním inú skúsenosť z čias, keď som v istom zariadení vypomahala ako dobrovoľník.Bol tam pán po mozgovej, ktorý prichádzal každé leto na 2 týždne.Mal veľmi starostlivú dcéru, ktorá sa o otca vzorne starala, zároveň aj o svoje 3 deti a manžela.Rodina sa neraz prispôsobila potrebám spomínaného pána,jeho potreby boli prvoradé, ale tie 2 letné týždne šli vždy na dovolenku ako rodina a vypustili všetky starosti.Velmi im to prospelo, ale aj dedkovi, lebo zase do ďalšieho leta sa o neho dcéra vzorne starala a ostatná čas rodiny tiež

autor
21. aug 2025
@viera012345

@anonym_autor ... ešte doplním inú skúsenosť z čias, keď som v istom zariadení vypomahala ako dobrovoľník.Bol tam pán po mozgovej, ktorý prichádzal každé leto na 2 týždne.Mal veľmi starostlivú dcéru, ktorá sa o otca vzorne starala, zároveň aj o svoje 3 deti a manžela.Rodina sa neraz prispôsobila potrebám spomínaného pána,jeho potreby boli prvoradé, ale tie 2 letné týždne šli vždy na dovolenku ako rodina a vypustili všetky starosti.Velmi im to prospelo, ale aj dedkovi, lebo zase do ďalšieho leta sa o neho dcéra vzorne starala a ostatná čas rodiny tiež

deniiisia
23. aug 2025

Isla by som. Zial ak sa nieco stane, stane sa ci budete doma alebo na dovolenke. Ak by bolo nebodaj velmi zle, stale si viete na vlastne naklady zarezrrvovat let a vratit sa domov.

autor
23. aug 2025
@deniiisia

Isla by som. Zial ak sa nieco stane, stane sa ci budete doma alebo na dovolenke. Ak by bolo nebodaj velmi zle, stale si viete na vlastne naklady zarezrrvovat let a vratit sa domov.

@deniiisia ďakujem

simcas75
24. aug 2025

Určite by som na tvojom mieste šla na dovolenku. A potom by som dopriala oddych aj mamke.