Dovolenka v zahraničí bez cestovky
Ahojte. Budúce leto zvažujeme ísť na dovolenku do zahraničia bez cestovky. Kedže sme 5 členná rodina, je to dosť finančne náročné, ale hlavne máme problém nájsť apartmán pre 5tich a nie je toho až toľko na výber. Má niekto skúsenosti a tipy na cestovanie takouto formou? Načo si dávať pozor pri objednávaní. Chceli by sme navštíviť Grécko, Bulharsko..?Ďakujem
a este doplnim - pokial chcete mat istotu, ze budete sediet spolu vsetci v lietadle - zaplatit si za sedadla.
lebo nie je samozrejmost, ze davaju deti k rodicom - ano - vacsinou sa to tak robi, ale nie je to istota
a este doplnim - pokial chcete mat istotu, ze budete sediet spolu vsetci v lietadle - zaplatit si za sedadla.
lebo nie je samozrejmost, ze davaju deti k rodicom - ano - vacsinou sa to tak robi, ale nie je to istota
@nyusika mne tu na koni bolo napísané, že ale treba ísť mimo sezóny jul - august. Lebo keď som pozerala hotel cez booking, tak stál toľko, čo zájazd v cestovke už aj s letenkami.
Este nikdy sme neboli na dovolenke s cestovkou. A ano, vzdy si davame poistenie.
@nyusika mne tu na koni bolo napísané, že ale treba ísť mimo sezóny jul - august. Lebo keď som pozerala hotel cez booking, tak stál toľko, čo zájazd v cestovke už aj s letenkami.
@belllinka chodime na dovolenky bez cestovky a vzdy v sezone, ale berieme to tak, ze nechodime bez cestovky preto, aby sme usetrili, ale preto, aby sme mali dovolenku taku, aku chceme. Takze ani neporovnavame ceny.
@belllinka to je, samozrejme, mozne...my nechodime bez ceststovky kvoli cene, ale preto, lebo pre nas oboch su rezorty s all inclusive nocnou morou 😀
a do lokalit a hotelov, ake my preferujeme, nerobia bezne cestovky organizovane zajazdy
@belllinka chodime na dovolenky bez cestovky a vzdy v sezone, ale berieme to tak, ze nechodime bez cestovky preto, aby sme usetrili, ale preto, aby sme mali dovolenku taku, aku chceme. Takze ani neporovnavame ceny.
@dskjhfdlkdjhl presne nas pripad
@dskjhfdlkdjhl presne nas pripad
@nyusika Mnohi maju spojene to, ze ak ides bez CK, tak chces usetrit. My to berieme uplne inak, cize uplne presne ako Ty😉
@nyusika Mnohi maju spojene to, ze ak ides bez CK, tak chces usetrit. My to berieme uplne inak, cize uplne presne ako Ty😉
@dskjhfdlkdjhl kks, ist cez cestovku, tak mame usetrene na styri datsle dovolenky 😀 😀
@sisa2010 ano
@dskjhfdlkdjhl
@nyusika tak ale autorka evidentne nehľadá dobrodružstvo mimo turistických destinácií, ale ide po cene
@dskjhfdlkdjhl
@nyusika tak ale autorka evidentne nehľadá dobrodružstvo mimo turistických destinácií, ale ide po cene
@belllinka Tak sa aspon dozvedela, ze to nie je o usetreni.
@dskjhfdlkdjhl
@belllinka tak sa prave teraz dozvedela, ze to az tak vyhodne nie je pocas sezony
@belllinka tak sa prave teraz dozvedela, ze to az tak vyhodne nie je pocas sezony
@dskjhfdlkdjhl
@nyusika No veď 🙂
@nyusika Na chvilu som si myslela, ze som moj prispevok poslala omylom Tebe, potom som zistila, ze si odpisala takmer to iste😀
@dskjhfdlkdjhl presne, aj ja pozeram
@nyusika No, ja som uz chcela napisat, ze to nemalo ist Tebe a potom som si vsimla, ze to nie je moj prispevok😀
Ďakujem za váš názor. Áno pozerám hlavne na cenu, nakoľko sme chodili iba cez cestovku ale tým že deti sú už skoro dospelé nám dovolenka vyjde oveľa drahšie. Tak som chcela vedieť, či sa dá stráviť dovolenka pri mori aj lacnejšie aj keď viem že je to komplikovanejšie, ale všetko má svoje za a proti.
Urcite sa da, treba tomu venovat cas, teraz najdes pekne apartmany hocikde, pozeraj destinacie, kde lietaju nizkonakladovky, je ich dost. A ano, chodime roky bez ck aj do exotiky aj v ramci Europy.
Ďakujem za váš názor. Áno pozerám hlavne na cenu, nakoľko sme chodili iba cez cestovku ale tým že deti sú už skoro dospelé nám dovolenka vyjde oveľa drahšie. Tak som chcela vedieť, či sa dá stráviť dovolenka pri mori aj lacnejšie aj keď viem že je to komplikovanejšie, ale všetko má svoje za a proti.
@sisa2010 pokial pozeras len na cenu, tak v letnej sezone su ceny vysoke (jul-august) ci ides bez CK alebo s CK. Ked si dovolenku vybavis sama, tak mas vacsiu flexibilitu ako v CK, kedze tam su dane terminy. Ty si podla letov vies dat tolko dni, kolko potrebujes. Su destinacie, kam sa lieta aj 3 x denne a naopak take, ktore mas 2 x za tyzden. Vyhladavanie zabera cas a vela casu a ked na to nemas trpezlivost alebo cas, tak pre teba to proste nebude. Lebo tam treba najst lety, k tomu nejake ubytovanie, dopravu v destinacii. Lebo toto vsetko je na vybavenie, zaplatenie, dohodnutie vopred, to sa neda riesit na mieste. Poistenie je najmenej, to si vyklikas podla svojich poziadaviek za 5 minut na internete.
Ja napriklad nikdy nerezervujem ubytovanie bez toho, aby som mala kupenu letenku, resp. najprv pozriem a potom bookujem oboje.
Ubytovanie riesim vzdy take, ktore ma moznost storna, lebo to je podstatna vec, hlavne ked si to vybavujes mesiace vopred.
@nyusika prosím, koľko ta vyšla dovolenka bez cestovky? Letenka, hotely - aby som vedela porovnávať. Vdaka
vsetko je to veeelmi relativne.
My tento rok kratka dovolenka (Grecko), 4 noci, jedli sme, pili, chodili po vyletoch - 1400 eur. V tom istom termine sli moji rodicia na tyzden do tip top hotela AI v Ciernej hore za 1200. (A aj ked teda ja neznasam tieto AI dovolenky, ale mali viac muziky za menej penazi.
Aurorka - tym, ze ste piati a taketo last minute pre piatich nehrozia, pozri destinaciu, leneky, a pozeraj apartmany, byty.
@sisa2010 to nemyslis vazne tuto otazku, ze bez poistenia. Potom dopadnes ako ti anglicania bez poistky, co sa im musi skladat cela rodina
@katulienkax mna tiez vzdy tato otazka sokuje, ze ci je potrebne poistenie. A potom ludia lamentuju a placu, ked s nieco stane, ze ved "sme boli iba tu za rohom". Nie je to velka polozka a aj tak to ludia neriesia, lebo im sa nemoze nic stat.
@nyusika prosím, koľko ta vyšla dovolenka bez cestovky? Letenka, hotely - aby som vedela porovnávať. Vdaka
@xckaretxxx nás veľa, veľmi drahý hotel, ešte drahšia destinácia, letenky kupované ani nie dva týždne pred odletom, môj partner má rád veľmi kvalitné reštaurácie (Michelin úroveň)...ale každý si vie nastaviť financie tak, ako vyhovuje im.
Preto sa na takéto otázky nedá objektívne odpovedať.
Ako vyššie píšem - nechodíme mimo cestovné kancelárie kvôli cene.
Uprimne, mne sa to zda cez cestovky o dost lacnejsie, hlavne nejake last minute veci alebo naopak kupovane pol roka dopredu. Zial, nie je to pre nas, radsej si vsetko zariadime sami, vyberieme konkretny apartman (a nebudeme vedla dalsich Slovakov), konkretny datum (aby som co najefektivnejsie vyuzila dovolenku a sviatky), konkretne lety v normalnej hodine (uz nie som ochotna cestovat v noci).
pises, ze uz mas skoro dospele deti tak je najvyssi cas aby sa o dovolenku postarali aj oni
nech si sadnu na zadok a zacnu hladat destináciu, co by chceli, hlavne nech zistia, ci sa tam lieta a keď to bude nad hranicu, co ste ochotní zaplatit, tak hladat dalej.
spiste si datum, od do, destinacie a cenu kolko chcete zaplatit
vzdy najprv kupujem letenky, urcim si kolko som ochotna platit, niekedy 100 niekedy 200 za spiatočnú. kedze asi kvoli detom pojdete vo full sezone, rataj 200.
ubytko - apartmany / hotel zacni booking / airbnb aby si vedela kolko cakat. vzdy pozeraj recenzie a hodnotenie.
od toho sa odraz.....
chce to ale veeeela casu a planovania. hodiny a dni..... my chodime len takto, nikdy nie cez cestovku. nechcem na dovolenke stretnut ziadneho cecha ani slovaka 😉
druha moznost pre Vas - na jesen CK zacnu davat von zájazdy na buduce keto, tak omrknite a keďže ste piati kúp first minute. tam urcite dokazete vybrat aj rodinnu izbu pre 5 ks.
@sisa2010 17 rokov chodíme tak a v pohode. Precestovali sme toho dosť.Vzdy ubytko cez Booking.

@sisa2010 chodime len bez CK - najskor si bookneme letenky a potom, podla datumu odlety a priletu hotel - hladame cez booking, rezervujeme priamo cez hotel.
preferujeme ranne lety smerom tam a vecerne smerom odtial - odporucam zaplatit si skorsi chceck in a neskorsi chceck out z hotela - aby ste mohli byt ubytovani normalne hne po prichode a byt v izbe az do odchodu na letisko.
dolezite je pozriet sa, ako daleko je letisko od ubytovania a ci hotel/apaetmany mnahodou neposkytuju aj transfer z a na letisko
pokial chcete apartman, tak proste pozerajte, co vam vyhovuje, tam vela rad nie je akych distat 🙂