Dovolenkové destinácie na leto 2026
Zdravím, viete mi niekto odporučiť dovolenku, s ktorou ste boli naozaj spokojné ? Už dlhé roky chodíme do rovnakého hotela v Bulharsku, no chceli by sme to konečne zmeniť. Uvažujeme nad Gréckom, Tureckom či inými krajinami kde sa lieta z Košíc. Nie sme nejako extra nároční, postačuje nám pekné prostredie, primerané jedlo, čistota a miesto, kde sa dá prechádzať po večeroch vo dvojici. Bojím sa vybrať niečo nové a zaplatiť za to stovky eur a potom byť sklamaná, preto budem rada za odporúčania 🙂 ďakujem
Pretože mám rada dovolenku v lete, preto leto. Cenovo ideálne najlacnejšie, max 800e osoba/týždeň
Pretože mám rada dovolenku v lete, preto leto. Cenovo ideálne najlacnejšie, max 800e osoba/týždeň
@frederikasucha38 za tu cenu môžeš ist aj na jeseň inde a bude tam teplo a menej ľudí
Ďakujem za nápad, no v jeseni sa vydávam, preto nemôžem. Ak mi neviete odpovedať alebo poradiť na to, na čo sa pýtam, prosím, nezapájajte sa do diskusie
Ďakujem za nápad, no v jeseni sa vydávam, preto nemôžem. Ak mi neviete odpovedať alebo poradiť na to, na čo sa pýtam, prosím, nezapájajte sa do diskusie
@frederikasucha38 normálne sa pytam lebo veľa ľudí chodí na jeseň,sú lacnejšie dovolenky
Chápem to, ale ako píšem, časovo nemám veľmi na výber.
@frederikasucha38 Ahoj,myslím že tvojim požiadavkám by mohli vyhovovať aj letoviská ako Laganas na Zakynthose,Faliraki na Rodose, Malia a Stalida na Kréte a aj Ayia Napa na Cypre,ale tam by ste sa asi nezmestili do rozpočtu. Ak chodíte cez cestovku,lacnejšie ponuky nájdeš napr.v Čedok,alebo Kartágo.More bude zaručene všade krajšie ako v Bulharsku. Hotel ti neporadím ,síce vyhĺadávame lacnejšie,ale 800 je už naozaj málo.Bulharsko je spolu s Albánskom asi z tých najlacnejších zájazdov,ktoré ponúkajú CK.
@frederikasucha38 Naša srdcovka Grécko ❤ Aj Taliansko ❤
v lete myslis jul a august? ked maju deti prázdniny? tak 800 eur tak max tyzden nizkonakladovo.
taliansko vlastna doprava a hľadať vlastny apartman.
my sme boli Toskansku tento rok. ale cena bola viac na osobu
@frederikasucha38 Ahoj,myslím že tvojim požiadavkám by mohli vyhovovať aj letoviská ako Laganas na Zakynthose,Faliraki na Rodose, Malia a Stalida na Kréte a aj Ayia Napa na Cypre,ale tam by ste sa asi nezmestili do rozpočtu. Ak chodíte cez cestovku,lacnejšie ponuky nájdeš napr.v Čedok,alebo Kartágo.More bude zaručene všade krajšie ako v Bulharsku. Hotel ti neporadím ,síce vyhĺadávame lacnejšie,ale 800 je už naozaj málo.Bulharsko je spolu s Albánskom asi z tých najlacnejších zájazdov,ktoré ponúkajú CK.
@andrejka2424 Zaručene krajšie? Mne sa určite páčilo more viac v Bulharsku, ako v Grécku, Turecku, Taliansku, aj Chorvátsku. Čo sa týka služieb, tak to už nie, to už radšej Turecko.
@andrejka2424 Zaručene krajšie? Mne sa určite páčilo more viac v Bulharsku, ako v Grécku, Turecku, Taliansku, aj Chorvátsku. Čo sa týka služieb, tak to už nie, to už radšej Turecko.
@belllinka Popravde,ešte som nikoho nepočula,že v Bulharsku je pekné more.Ani v Taliansku na severe.V Turecku som nebola,posúdiť neviem ,ale nechystám sa.Chodím kvôli moru, nie službám.Moji rodičia na Bulharsko nedajú dopustiť,ale oni neplávajù,nešnorchlujù, ale hlavne nech je piesok a že sa dohovoria+ krátky let.Ak raz nenaškrabem na nič lepšue,pôjdem opäť do Bulharska kĺudne,nehovorím že bolo otrasne.Takéto more sme mali na Kréte.
@belllinka Takéto na Cypre:
@belllinka Na Zakynthose
@belllinka Popravde,ešte som nikoho nepočula,že v Bulharsku je pekné more.Ani v Taliansku na severe.V Turecku som nebola,posúdiť neviem ,ale nechystám sa.Chodím kvôli moru, nie službám.Moji rodičia na Bulharsko nedajú dopustiť,ale oni neplávajù,nešnorchlujù, ale hlavne nech je piesok a že sa dohovoria+ krátky let.Ak raz nenaškrabem na nič lepšue,pôjdem opäť do Bulharska kĺudne,nehovorím že bolo otrasne.Takéto more sme mali na Kréte.
@andrejka2424 nebola som na Kréte, ani na Cypre. Bola som na Rhodose, čo sa Grécka týka, tak porovnávam s tým. Na Cyprus, ani Krétu asi kvôli rozpočtu nepôjdu. My sme mali v BG krásne priezračné more, aj keď boli vlny a piesok bez kameňov.
Vytipuj si nejaké hotely, čítaj recenzie a nebudeš sklamaná. Ja napríklad neviem pochopiť, ako niekto zaplatí za niečo a nevie do čoho ide.
foto 1 je Cyprus, foto 2 Lefkada. Ale cena 800 eur je nereálna cez sezónu podľa mňa. Ak sa ti nedá na jeseň tak ja by som šla v júni kým ešte nie je TOP sezóna. Ja nabudúci rok uvažujem nad Cyprom. Teraz je tam 30 stupňov. Keď sme tam boli my 2 roky späť tak bolo 44 cez deň. To sa nedalo žiť. Teraz vyjde letenka 165 €/osobu a máme tam známych ktorí prenajímajú apartmán za 50eur/noc. Takže my asi budúci rok letná dovolenka na jeseň a tam 🙂
My sme tento rok boli v Turecku prvý krát, oblasť Alanya, a boli sme nadmieru spokojní. Skús si vygooglit hotel Anitas beach, cena bola za All inclusive veľmi super, boli sme spokojní so všetkým, super jedlo, pláž krásna a hlavne je to útulný hotel a plaz nebola nikdy natrieskana...a je súkromná, patrí hotelu. Ak pôjdeme do Turecka,tak sa isto vrátime tam
Ďakujem za odporúčania 🙂 už 4x sme boli v Bulharsku, lebo sme našli výborný malý hotel, trochu ďalej od všetkého so super službami. More je v pohode, nevadia mi sem tam riasy, je to prirodzené. No aj kvôli svadbe a všetkému sa pokúšam nájsť niečo lacné a overené, aby sme si trochu oddýchli. Už 3 dni pozerám hotely a sústavne čítam recenzie, ide mi z toho hlava vybuchnúť. Preto ďakujem za tipy, popozerám všetky odporúčania 🙂
@frederikasucha38 Fúha, 800 euro je naozaj malý budget, ak chcete ísť s cestovkou. Neviem,či sa z KE lieta do Tuniska a Egypta, ale na takúto dovolenku by vám to stačilo, ak teda nemáš predsudky voči týmto krajinám. Grécko aj Turecko veľmi zdraželo.
Ak by si aj zajednala zájazd iba s polpenziou, mysli na to, že obedy, drinky a snacky by ste si museli doplácať, tak by vás to v konečnom dôsledku vyšlo ešte drahšie.
Áno, som si vedomá, že to nie je veľa, no už spomínané Bulharsko, ktoré nám tak vyhovuje sa pohybuje v cene okolo 500e/all in. Snažím sa neporovnávať, ale stále sa vraciam k tomu istému. Veď predsa je to pre niekoho aj mesačný plat.
Ak nič nenájdem, tak to samozrejme nebudem riešiť a radšej pôjdem na kvalitnejšiu svadobnú cestu. No bolo by pekné na pár dní vypadnúť aj pred svadbou.
Áno, som si vedomá, že to nie je veľa, no už spomínané Bulharsko, ktoré nám tak vyhovuje sa pohybuje v cene okolo 500e/all in. Snažím sa neporovnávať, ale stále sa vraciam k tomu istému. Veď predsa je to pre niekoho aj mesačný plat.
Ak nič nenájdem, tak to samozrejme nebudem riešiť a radšej pôjdem na kvalitnejšiu svadobnú cestu. No bolo by pekné na pár dní vypadnúť aj pred svadbou.
@frederikasucha38 v prvom rade gratulujem k plánovanej svadbe. My sme tiež uvažovali rovnako tento rok, svadba v septembri a ci pôjdeme na dovcu este pred, ale v lete su tie ceny naozaj vyssie a húfy ľudí všade, cize ja odporúčam radsej investovať do poriadnej svadobnej cesty a ak veľmi chcete ísť na dovcu aj pred, tak by som pozrela možno Tunisko, ktore zvykne byt lacnejšie.
Áno, asi to tak aj spravím. Každopádne ďakujem všetkým 🙂
@andrejka2424 nebola som na Kréte, ani na Cypre. Bola som na Rhodose, čo sa Grécka týka, tak porovnávam s tým. Na Cyprus, ani Krétu asi kvôli rozpočtu nepôjdu. My sme mali v BG krásne priezračné more, aj keď boli vlny a piesok bez kameňov.
@belllinka ja som bola na Cypre v auguste normalne letecky za 480 eur na tyzden. Byvanie normalne v Paphose, v centre, vsade peso sa dalo dostat, ziadne ze hodina od mora a pod...
@belllinka ja som bola na Cypre v auguste normalne letecky za 480 eur na tyzden. Byvanie normalne v Paphose, v centre, vsade peso sa dalo dostat, ziadne ze hodina od mora a pod...
@missviolet 480 uz komplet dovolenka?
my sme boli s kamoškou toto leto na malorke v hoteli atolon s polpenziou a to bolo nieco uzasne 🙂 strava, personal, hotel, bazen, male fitko. na tri dni sme si cez hotel pozicali auto a prebrazdili cely ostrov a zvysok sme si citali pri bazene a motali sa po okoli. naozaj odporucam, my sa tam urcite budeme vracat
@frederikasucha38 ja som bola len grecko pevnina paralia bulharsko cuprus egypt turecko...najkrajsie more z tychto cyprus juzny aiya napa. Najlepsie all turecko a egypt..Inak bulharsko nas stalo uz predminuly rok viac ako 500 na tyzden na osobu. Su tam aj drahsie hotely urcite. V lete rozmýšľam tunisko mahdia(tuzim aspon raz navstivit tu muslickovu plaz hoci sa ho dost obavam) okrem ineho mozno este egyot sa vratime teraz chcem makadi cast. Pacia sa mi aj plaze na sardinii no z kosic sa tam nedostaneme...
Toto leto sme boli na Malorke za 820€ / os All inclusive. Prvý júlový týždeň, last minute.
800€ na týždeň pre 1 os. je malý budget? To myslíte vážne?!? 🙂
Pri dobrej konštelácii (cien leteniek) sa dá za 800€ urobiť dovolenka na onakvejších miestach - Dubaj (SAE), Thajsko, Karibik..., za 1000€ už aj Maldivy, Maurícius.
Samozrejme, bez cestovky.
(netreba sa toho báť, na kúpu letenky a rezerváciu hotela stačia základné počítačové zručnosti a tých 200 slov po anglicky vie v dnešnej dobe takmer každý)
@frederikasucha38 Zaujíma vás len hotel? Trávim veľmi zaujímavú dovolenku v horách južného Talianska, ale more a pamiatky sú veľmi blízko. Je to lacné a podnebie je úžasné, aj na jeseň sa tam dá opáliť. Chodím tam už 15 rokov, jedlo je dobré a výhľady sú krásne. Myslím si, že 400 eur stačí na týždenný pobyt vrátane prehliadky pamiatok.

@frederikasucha38 napis do akej sumy a prečo cez leto