Egypt - rady, skúsenosti
Baby chcela by som Vás poprosiť o Vaše skúsenosti, zážitky a rady.
Ideme iba s priateľom prvý krát do Egypta a rada by som vedela na čo všetko si tam máme dávať pozor okrem Faraónovej pomsty 🙂
ďakujem
@zuzkabrennerova Nechcem byt zla, bolasom pred 3 rokmi zaciatkom marca. Deti zostali doma. Urcite s detmi nie a urcite nie cez leto ked je tam 40-45 stupnov v tieni. S detmi chodime na grecku cast Cypru , uz sme boli 8 x a v pohode a to tam chodime bez cestovky. 🙂 Je to len o kusok vyssie ako Egypt a bezpecnejsie.
My chodievame do Egypta aj minuly rok sme boli.Davajte si pozor na vodu,neumyvat a ani neomocit kefku do ich vody.Davajte si pozor na ovocie a zeleninu,ktora nie je upravena teda nejest cerstvu.MOJ manzel mal s tym velke problemy,ja vobec nic.citim sa tam ako ryba vo vode.Davajte si pozor na fejky,vyzeraju niektore veci dobre,ale ked si to pozriete z blizka zistite,ze su to sity.My nekupujeme veci v rezorte,ideme radsej do mesta a tam kupujeme.Su tam aj statne obchody Kleopatra sa volaju.Kvalitne,da sa platit kartou a super obsluha.Nedajte sa oklamat predavajucim ktorý sa tvaria ze patria k rezortu..ako su masaze,predavaci vyletov...no skúsenosti mame dost zatial len dobre ale ak chcete sa nieco spytat pytajte sa
Co sa tyka faraonovej pomstvy,ak vas to chyti treba to riesit hned.V Hurghade su aj slovenski lekari a pomozu vam hned a mozete si uzivat dovolenku.Lebo ak si budete davat nase produkty,ktore vam nepomozu aj tak ..aj tak pojdete na kliniku.A faraonova pomsta je pomsta!!urcite najvacsi pozor na vodu!!treba si pytat mineralku na izbu davaju.
@jaja20 najprv sme boli v Arabela Azur, rok nato Arabia Azur. Obidva boli super, Azur je siet hotelov a teda ma svoj urcity standard. Mal tieyo hotely v ponuke Satur niekedy, neviem ci este ma, ale ak ano urcite odporucam. Arabia bol vacsi s obrovskymi plazami, nikdy nebol problem s lehatkami alebo tak
@langika Ale zasa toľko nestresuj s Faraónovou pomstou. Keď tam pôjdeš s tým že "ju dostaneš" tak ju dostaneš. Ja som bola v Egypte 5x a mala som ju len raz, resp. to nebola Faraónova pomsta doslova, ale len som troška hnačkovala. A čuduj sa svete, bolo to vtedy keď som si nalačno dala "frťana" domácej slivovice 🙊 Našťastie tam bol s nami známy Egypťan, takže ten mi dal namiešať ich domáci elixír na hnačku a do hodiny som mala pokoj (klop, klop). Odvtedy nenosím žiadnu slivovicu 😀 Inak je pravda že toto sme boli na inom hotely. Ale 4x sme boli na jednom a tom istom a absolútne nič. Ja si dokonca umývam zuby s ich vodou z vodovodu, neprehĺtam ju samozrejme, ale aj tak. Každý je iný samozrejme. Ale teda my s priateľom sme nikdy "Faraónovu pomstu" nemali. No ono to je v Egypte aj kvalitou hotela. A na tú my si dávame všade vo svete záležať. Dokonca pijem u nich nápoje s ľadom jem všetku zeleninu, ovocie na nič si nedávam pozor.
Nam povedali ze prisli na to preco je ludom zle resp.preco maju faraona?!ze vraj je to z ladu co davaju do napojov.ze teda robia lad z ich vody a kvoli tej horucave nie sme zvyknuty na tie horucavy a pijeme vela napojov s ladom.
@ateliermm ďakujem.😃😘
@najinka Ja si to tiez myslim,ved stat sa nam moze hocico aj v najviac civilizovanych europskych mestach,to len on sa strachuje... Ale kedze kazdy rok chodime na dovolenku do inej krajiny a uz sme ich pochodili dost,takze sa nam moznosti "minaju",tohto roku nema velmi na vyber 🙂 Dakujem.
Baby treba si probiotiká nasadiť dva tyzdne pred dovolenkou..ale také kvalitné ..najlepšie čo sa držia v chlade..my sme pochodili x takýchto krajín a vdaka ním nám nikdy nič nebolo..a to sa nám aj vody s ľadom podarilo vypiť 😁
Môj otec žil v Egypte rok ako pracovník a po pár rokoch išiel na dovolenku s mamou a mojou dcérkou. Mysleli sme si, že on už bude imúnny, zvyknutý, ale práve otec mal problémy a mama s dcérkou nič. Tiež som jej dávala probiotiká, tak možno aj tie zabrali. Mama tam už ale tiež ist nechce, kvôli klíme a ľuďom... ale na Turecko nedá dopustiť.
Ahojte babenky,bola niektora z vas v hoteli Siva grand beach v Hurghade?
Tiez chodievam do Egypta skoro každý rok totiž manžel je Egyptan. Žiadne problémy som nemala. Čo sa týka jedla poväčšinou rybe jeme mäso vôbec nie v tom teple a tiez ani vodu nepijeme z vodovodu vzdy kupuje.
Ja by som sa chcela spýtať na tie výlety, koľko tak stoja?
Napr. Jeepom na púšť, alebo loďou do Giftunu, alebo do Chrámu Karnak...
Koľko si mám tak približne nachystať? Dá sa platiť aj kartou?
Aj mna by zaujimala cena vyletu z Hurghady do Gizy k pyramidam...napise mi niekto? Lebo som pocula,ze ked si to zaplatime cez miestnych,je to lacnejsie ako ked si ho objedname v hoteli...Dakujem.
Chystáme sa do hotela Sunwing Family Star Makadi 5 a celkom sme sa tešili až kým som včera neštudovala recenzie. Niektorým sa páčilo a niektorí napísali "Nikdy viac".
Výhodou je Aquapark ale strava, služby a ubytko ževraj nič moc, že na 5 hviezdičkový hotel veľmi slabé. Asi je to aj o šťastí a tiež na akého pikolíka natrafíme - ten má tiež možnosť nám pobyt spríjemniť alebo naopak. Keď som tu vyššie čítala, že sú aj takí čo pri každej príležitosti natrčia ruku - tak toto asi dlho nevydržím.
@joasha ja by som sa na recenzie spoliehala len z polovice. Pretože veľa ľudi je fajnovych a není im nič dobré,to je jedna vec a druhá vec je ak si kúpia zájazd cez tretotriednu cestovku mimo sezóny, a navyše cez nejaký zľavový portál to je tiež bieda..Po väčšine ak sa ide v sezóne a cez známe cestovky ktoré zájazd dlhodobo ponúkajú tak tieto už majú vybudovaný určitý rešpekt u hotelierov a aj sa k vám úplne inak budú chovať,navyše ak hodíte na recepcii nejaký badzet stačí 10€ tak aj izbu dostanete lepšiu..tak to žiaľ funguje..my sme pochodili xy miest a veľa krát sa mi stalo že recenzie nič moc ale boli sme veľmi spokojni..a vždy chodíme len na miesta dlhodobo ponúkané dobrou cestovkou ,takže je to tak pol na pol
Dobrý den. Prosím vas, ktzorí ste už boli na dovolenke v egypte, čo sa tam oplatí kupit?dakujem
Dievcata,v televiznych novinach pre casom vraveli,ze ked sa ide na dovolenku do krajin ako je Egypt,tak je dobre vypisat nejaky formular Ministerstva vnutra,ale ja to na ich stranke nejako vobec neviem najst...Vie mi niekto poradit? Dakujem.
@jaja20 asi myslíš toto https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info... Keď sa zaregistrujes, tak vedia, že si v tej krajine a autamiticky ti pošlú info, že ak sa niečo stane, tak na koho sa máš obrátiť, kam volať, pripadne kde sú miesta krízových centier atd. Tiež je tam uvádzaný kontakt na niekoho na Slovensku myslím, keby sa niečo dialo. Ale netreba sa báť, ja som tam bola, keď Slovensko neodporucalo tam vycestovať, bolo to asi týždeň-dva po vzbure, keď im zhorel cely parlament v Káhire (aj tam sme boli). Oni sú dosť rozumní na to, aby si turistov chránili, lebo žijú viac-menej iba z nich...
Jejda,dakujem velmi pekne,posielam ❤

Baby my plánujeme ďalší rok, chcem sa spýtať či sú tam rezorty nejak uzatvorené prípadne majú súkromné pláže ,alebo skôr nie.v tunisku keď sme boli tam boli uzatvorené komplexy a nedalo sa tam dostať bežné z ulice,tak.ma to zaujíma.dakuje.