icon

Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori

10. máj 2025

Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.

Strana
z6
mateson2004
11. máj 2025

Môj muž bol raz pri mori v 48 rokoch. V Chorvatsku. Aj naposledy. Od tej doby už som ho neukecala 🙂A absolútne nijak netrpí.

mirage
11. máj 2025
@marsmykkok

Ja si proste myslím, že proste sa to preceňuje ísť k moru a stala sa z toho nejaká norma, že proste treba ísť. A dosť to podporuje aj naša nasledovanejšia TV, nie je týždňa, kedy by nebolo v televíznych novinách Markízy PR cestoviek ako už v októbri je leto skoro vypredané a že na jarné prázdniny idú všetci Slováci k moru a potom má človek pocit, že ak nejde, že niečo nie je v poriadku. Osobne posledné roky chodím každý rok, ale napríklad už viackrát som sa pohrávala s myšlienkou, že budúci rok nie, nemám problém a neriešim ak niekto nechodí. Ak riešim, tak ľudí, čo sedia doma 365 dní a nejdú ani na kopec za bytovkou. Ale či niekto chodí k moru 5 krát ročne alebo raz alebo chodí do Tatier alebo len do najbližšieho lesa neriešim. A tie zdravotné účinky sa za mňa preceňujú. Sme s partnerom ekzematici, chodím vždy na týždeň, vlani sme boli prvýkrát 2 týždne a obaja sme mali v zime problémy kožné ako už 20 rokov hádam nie. A to sme paradoxne za posledné roky boli pri mori najdlhšie.

@marsmykkok TV vobec nesledujem, moje deti boli pri mori mozno 15x, okrem toho poznavacky v mestach, turistika. Pre mna je cestovanie zivotny styl, inspiracia. Milujeme vonu mora, slanu pokozku, cikady, stredomorsku klimu, stravu. och.. Ja zas nechapem ako niekto ide napr na tyzden do Sturova a ide na kupalisko kazdy den, ci sedi v bytovke cely zivot.. Kazdy sme iny nstastie

rusalkablack
11. máj 2025
@henka123123

Ja son bola 2x pri mori ako dospela a teda mne ti nic nehovori..s detmi sme este neboli(4+7rokov) a zatial ani sa nechystam...ja byt tebou sa tym netrapim..deti su uz velke a mozu ist same coskoro.dolezite je ze travite spolu cas a neprezivate(kolke tu pisu ze nemaju z coho ani zit a ne to ist na dovolenku k moru)

@henka123123 Aj ja tak, prvý krát som bola s mamou v Bulharsku ako 12 ročná / za socíku/, celý čas bolo zima a pršalo, vtedy bolo v Turecku zemetrasenie a takto sa to prejavilo. Potom som bola 2 x ako dospelá a nudila som sa strašne, prestrašne. Prvý deň, more, opaľovanie, druhý deň pozrieť mesto, pamiatky a potom neskutočná nuda.

trisha_r
11. máj 2025

V živote som nebola pri mori a žijem

jakubrianka
12. máj 2025
@abbey1

@klementinka58 Cestujeme ako kedy. Keď sa dá, chodíme mimo prázdnin práve preto, aby nebolo všade milión ľudí. Avšak v sezóne v danej destinácií. Jasné, že ma každý inú predstavu a rozpočet.
Mne je len veľmi ľúto, ked niekto človeku, ktory by rád cestoval a nemá ten rozpočet vysoký, hneď niekto napíše, to sa nedá.
No často dá a často oveľa lepšie, než si niekto myslí a vôbec nie na úkor kvality. A autorka by zjavne rada s deťmi tú dovolenku zažila. Tak ako mnoho iných rodín.
To je všetko.

@abbey1 a v škole ako vysvetlíš že dieťa ide na dovolenku keď nie sú prázdniny?

abbey1
12. máj 2025
@jakubrianka

@jakubrianka Teraz už našťastie vysvetľovať nemusím. Ale keď deti chodili do školy, triednej ucitelke som normálne povedala, riaditeľovi školy sme vopred podali žiadosť o uvoľnenie z dôvodu ozdravného pobytu pri mori. Nikdy nebol problém.

tiezjedna
12. máj 2025
@jakubrianka

@jakubrianka našich tiež uvoľňujú bez problémov.

katica06
12. máj 2025
@tiezjedna

@jakubrianka našich tiež uvoľňujú bez problémov.

@tiezjedna u nás už vlani v septembri hovorili že škola nie je holubník, nebudú akceptovať ,, dovolenky,,

marsmykkok
12. máj 2025
@katica06

@tiezjedna u nás už vlani v septembri hovorili že škola nie je holubník, nebudú akceptovať ,, dovolenky,,

@katica06 Tak podľa mňa ešte ok posledný júnový týždeň kedy sú známky uzavreté. Ale zase aby učiteľ polke triedy uzatváral skôr známky a dával im písomky a skúšal ich skôr, lebo prvé júnové týždne idú na dovolenku to podľa mňa sa nedá. Teda tu som na strane učiteľov, rodičia by toto nemali zneužívať.

tiezjedna
12. máj 2025
@katica06

@katica06 @katica06 u nás k tomu vedenie školy zaujalo veľmi liberálny postoj už davno. Jedinou podmienkou je dobrý prospech a kontinuita preberaného učiva.

brona235
14. máj 2025

Dá sa ísť na dovolenku aj za menej peňazí. My napríklad ideme tento rok do Chorvátska 2 dospelí 3 deti, apartmánový domček s polpenziou, v areály bazény aj tobogány a aj s poistením nás to vyšlo necelých 1600€ na 7 dní. Vlastnou dopravou. My ale teda nemáme veľké nároky na ubytovanie, veď tam ideš len prespať. Za rok sa dá našetriť aspoň na týždňovú dovolenku.

janaspa
14. máj 2025
@brona235

Dá sa ísť na dovolenku aj za menej peňazí. My napríklad ideme tento rok do Chorvátska 2 dospelí 3 deti, apartmánový domček s polpenziou, v areály bazény aj tobogány a aj s poistením nás to vyšlo necelých 1600€ na 7 dní. Vlastnou dopravou. My ale teda nemáme veľké nároky na ubytovanie, veď tam ideš len prespať. Za rok sa dá našetriť aspoň na týždňovú dovolenku.

@brona235 mozem poprosit kontakt? Link? Dakujem

cafelatte
14. máj 2025

My sme boli vlani 3x letecky a priatelia nás nalamovali na chorvatsko, nechceli sme ist lebo sme už nemali na ďalšiu dovolenku rozpočet, no ale nakoniec že ideme ale len na 7 noci, cesta, sukromny dom- 8 miestny apartman, strava( varilo sa na apartmáne/ vonku cca 4 x pizza, raz večera z morských plodov, zmrzka neobmedzene/ denne kaviaren, drobne hracky a suveniry pre deti a rodinu) 2 dospelí + 2 det, všetko spolu 1200..pokiaľ nechceš prvú radu s AI. Tak dá sa

Strana
z6