Hotel Medena Trogir v Chorvátsku

bobana297
21. feb 2018

Ahojte. V auguste ideme na dovolenku autom do chorvatska. Prvy krat k moru. Krpcek bude mat 22 a pol mesiaca. Mate niektora skusenost s tymto hotelom? Ideme all inclusive. Ako prezit cestu s takym malym? Nejaky typ a rady? Aj ohladne hotela dakujem krasne

hettinka
21. feb 2018

Ahoj, boli sme v tom hoteli 2x, teda raz v hlavnej budove v hoteli a raz v depandancoch.
V hoteli sa oplatí priplatiť si rekonštruovanú izbu (ak už nie sú všetky, toto neviem, over si to v CK), depandance su zariadené dosť starým nábytkom, také fakt na prespatie, žiaden luxus (ale zasa dosť lacné).
My sme tam boli prvýkrát pred 15 rokmi, vtedy dcéra mala 2 roky. Druhýkrát pred 8 rokmi, to mal syn 2,5 roka a dcéra nejakých 8. Decká sa tam super vyhrali, je to tam také oddelené od mestečka, takže na pláži su len hoteloví hostia, menej miestnych.
Pláž je tam pre deti dobrá, take malé biele kamienky, no do mora treba určite topánky - to kúpiš kludne tam, všade to predávajú za pár eur.
Hotel je dosť na kopci, treba zísť dookola po cestičke, alebo po takých širokých schodoch. My sme mali aj kočík, takže sme chodili po cestičke a na pláž sme si zviezli aj všetko potrebné, aj dieťa dali spať pod stromy, ked tak....
Pozerala som, že tam urobili už aj bazén, to tam vtedy ešte nebolo.

Určite by som nebrala do Chorvátska AI, strava tam v hoteli nebola bohviečo, ako najesť sa dalo, ale už som jedla aj lepšie. Kvôli nápojom sa to v Chorvátsku neoplatí, lebo to si v pohode tam kúpiš hocikde v markete, alebo aj v LIDL, ved idete autom, doveziete si, alebo vybehnete aj prikúpiť. Ceny sú ako u nás, možno niečo o 10-15% vyššie. ale žiadna dráma.
Pozri si cenový rozdiel medzi polpenziou a AI a ak je väčší, nemá to cenu oplácať to tam. Chorvátsky AI nie je taký ako v Turecku, je to skôr plná penzia s nápojmi z automatu (ktoré na 3. den už nechutia a dieťaťu to dávať nemôžeš aj tak, lebo sú to umelé sirupy...).

Cesta je v pohode, my chodíme cez Maďarsko, kúsok po diaľnici a potom odbočíme na cestu číslo 86, ktorá je super urobená. Treba ale maďarskú diaľničnú známku! V HR ideme po diaľnici stále, tam sa platí mýto, to asi viete.
Keď boli decká malé, chodievali sme na noc, teraz už chodíme cez den s tým, že prespíme v dedinke Josipdol alebo Ogulin (za Zagrebom) a ráno pokračujeme.
Do auta zober hračky, tablet s rozprávkami, nejaké Spievankovo a dečku.
Lieky do HR stačia základné, v pohode všetko sa tam dá kúpiť v meste, budete kúsok od Trogiru a ani do Splitu to nie je ďaleko a to už je fakt veľké mesto, kde je všetko.

lenca1401
27. feb 2018

Ahoj.My sme boli 1x na dovolenke s malým ked mal cca 8mesiacov a cestovali sme az na Hvar.A keby ja viem spat v aute bola by to moja najlepšia noc 😂 teraz uz ma dva roky a stále nespí.Cestovali sme v noci!to je podla mna dosť podstatné a bol iba dva krát hore,nakojila som ho a spal.ale uz ked mal rok a pol a normálnu sedačku(nie vajicko)bola cesta dlhsia.Častejšieesa stáli aby sa ponatahoval a vyvetral.V sedačke vydrzal asi tri hodiny,tiez sme sli na hvar.Ale pohodicka..Deti to znasaju lepšie ako dospeláci.